- 8 Haziran 2010
- 6.067
- 2.654
- 248
hem insanları severiz demek hem de herşeyi yargılamak...
muhabbet ediyoruz demek ama farklı düşünen birine vurun kahpeye demek...
herşeyi bildiğini sanıp, 2 kelimeyi bile doğru düzgün yazamamak...
özgüveni olanları aşağılayıp, kendine olan güvensizliğini saklamaya çalışmak...
sevgi pıtırcığı gibi görünüp, aslında mahalle karısı gibi carlayıp, ortalığı karıştırmak...
medeni olduğunu iddaa edip, medeniyetin nimetlerinden kendini uzak tutan olmak...
tabularla yaşamaya ve at gözlükleri takmaya inanç demek...
kendini beğenmişlikle, özgüveni birbirine karıştırmak...
herkesi severiz, biz insan severiz felsefesi yanında, bizden olmayanı ezer geçerizci olmak…
saçma sapan korkularını inanç diye savunmak ve buna bir geçerli neden bulamamak…
evet biyolojiden anlayamayıp, ben böyle diyorumcu olup, okumamak...
asla bilimle alakası olmayan cümleler kurup, etrafındakileri de bunlara inandırmak…
ilk emir OKU! Olmasına rağmen cümlelerce hahaha yazmak yerine bi kitaptan açıp okumamak…
araştırmadan, bir uzmana sormadan laf olsun diye yada bilmediğinden bu neden oluyor diye sormak…
cehaletle okumayı da bir tutmak…
ben daha iyiyim dememek, diyememek ama diyeni de beğenmemek…
muhafazakar olduğunu göstermek için, ortalık yerde ibadet ettiğini anlatmak…
gerginliklerini başkalarına saldırarak üstünden atmaya kalkmak…
meslekle medeniyeti birbirine karıştırmak…
illaki başında bi çobanı olsun istemek, onsuz hareket edememek…
yalakalıkla saygıyı birbirine karıştırmak…
kendi kendine külhanbeyi olup, ortalığı kasıp kavurmak ve bununla övünmek…
işine gelince dedikodu günah, gıybet yapma demek, işine gelince arkadan atıp tutmak…
…..
cehalet, bilgisizlik, etiketcilik, iftira, arkadan konuşma… kötü şeyler bunlar…
daha yazacak çok şey var ama artık yazmaya da gerek yok sanırım…
malum burada güzel anneler de var...
üstüne alınmak isteyen alınsın…
burada “alınmam üstüme ” yazanlar da aynaya baktığında, yazdıklarımı getirsinler akıllarına… ki istemeseler de gelir…
güzel kızlarınız, oğullarınız bebekleriniz olsun… iyi muhabbetleriniz olsun…
özlemin kulakları çınlamış kızzzzzzzzzzzzlarrrrrrrrrrrrrrrr
hemen ismini anınca geldi ..
sen biraz ye de kokusuna alışsın burnu =) ama çok faydalıymış gerçekten =)
Canım sen çok üzülmüşsün herhalde ama sende istemeden de olsa herhalde insanlara saldırmışsın. Bu yazdıklarımı bir abla tavsiyesi olarak almanı rica ederim. Bende burda seni bu kadar hassas döneminde üzmek istemem. Ama ben farklı düşünen insanlara saygılı olduğumu düşünüyorum, beni kastediyorsan eğer.. Ama sende bu yazdıklarınla buradaki herkesi birşeylerle itham etmiş olmuyor musun canım.. Ben ve bir kaç arkadaşım burda diğer hamilelerden yaşça daha büyük ve ikinci bebeklerimiz olduğu için daha tecrübeli. Onun için insanlar bize danışıyor olabilir yada takılıyor olabilir alınmamak lazım. Cehalet deyince kimin cahil olduğunu Allah bilir. Senin bildiğini bilmeyen birisini cahil olarak nitelendiremezsin canım, unutmaki senin de bilmediğini bilen çıkar...
Geçmişi okurken tanık olduğum bazı şeyler vardı biyoloji bilgisi demişsin, evet bizim de biyoloji bilgimiz var ama insan bazen yüreğine bunları dinletemiyor. Tabular demişsin, ben ilk hamilelğimi o kadar rahat geçirdim ki hiç bir tabuya bende takılmadım ama Allah insanı öyle bir tepetaklak ediyor ki anlatamam. Allan kimseye yaşatmasın ama iki yavrumu karnımda kalp atışları durduğu için kaybettim. Allah kimseye bu acıyı yaşatmasın, ama öyle zor ki, insan ne vicdan azapları, ne suçluluk duyguları yaşıyor anlatamam, bunu yaşamayan bilemez. Onun için bende tabulara inanır oldum. Saçımı bile kestiremedim korkumdan ki inan bununla dalga geçerdim. Diğer şeyleri de yasakladık eşimle, zaten ilk üç ay da doktor yasakladı.. Ama bunlar kişisel tercihler insanlar istediklerini yaparlar beni ilgilendirmez..
İki çift lafı bir araya getirememek demişsin canım bu konuda da üstüme alımıyorum fakat burdaki arkadaşlarında gerçek hayatta yazdıkları gibi cümleler kullandıklarını sanmıyorum.. Burda günlük bir dil kullanılıyor zaten, ben normalde imla kurallarına, noktalama işaretlerine çok dikkat eden bir insanım (Bir edebiyat öğretmeni kızı olarak) ama burda canımlar, bacımlar yazıyorum ama bunları gerçek hayatta kullanmıyorum.
Birde şeye takıldım ortalık yerde ibadetten bahsetmek demişsin, burası ortalık bir yer değil biz burda herşeyimizi paylaştık yeri gelid ağladık, yeri geldi güldük, yeri geldi yatak odamızı paylaştık, ibadetlerimizi neden paylaşmayalım..
Umarım seni kırmamışımdır. Maksatım da bu değil zaten.Asla kimseyi kırmak istemem, hatta senin üzülmene de gerçekten çok üzüldüm.. Allah bebeğine sana, sağlık versin. Kendine çok çok iyi bak arkadaşım...
Sevgiler..
selam kızlar ben geldim, sütçü teyzem taze taze sağıp süt getirmiş, onu koydum ocağa, yoğurdumu yapayım
Selam kızlar tetanos aşımı vuruldum geldim bir ay sonra yine gitcekmişim. Hiç acımadı şu an kolumda ağrı da yok inşallah ta olmaz. Tansiyonum da iyiymiş. Süt içiyoruz kızımla birazdan ders çalışmaya başlarım. Hepiniz öpüldünüzz:78:
yazdıklarınla kendini bi kez daha ortaya koymuşsun, koca forum kötüüüü bi tek sen iyisiin :))
hala yok iki kelimeyi bi araya getirememek falan, hala birilerini küçük görme..
ha bi de komik olan ne biliyor musun, tüm dünyaya açık bi forumda dedikodu nasıl oluyor ben buna çok güldüm valla :)) senden mi korkcaz da dedikodunu yapıcaz..
neyse güle güle, hala buralardasın onu da bilmiyoruz sanma..
he yaa ne tesadüf kalbi çoook temiz heralde koştu geldi :))))
boşver canım sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusunu saklamış, bu da yakında kokusunu salar sarımsak kadar bekleyemez nasılsa :))) bugün tam başlamıştı renk vermeye ama sustu son andaO kadar da yazıyoruz açık açık anladık falan diye ama kendisi anlamadı , bizi kandırıyorum zannediyor :))
canım 5 litre süt getiriyo teyzecim. 4 litresini yoğurt mayalıyorum ; 1 er litrelik kavanozlarda yapıyorum, her yeni açtığımda tazeliğini korusun diye. 1 litrelik kavanoza yaklaşık 1 yemek kaşığı yoğurdu sütle karıştırarak kavanoza ekliyorum üzerine 1-2 damla limon damlatıyorum. kavanozun ağzını streç le kaplayıp hava almayacak şekilde kapağını kapatıyorum. sonra kavanozlarımı evin sıcak bir yerine koyup üzerlerini de sıcak tutacak bi hırka vs. ile örtüyorum.6-7 saat bekledikten sonra sarsmadan buzdolabına alıyorum, ertesi gün taptaze ev yoğurdum hazırrrrrrrOhhh ne güsel.. Nasıl yapıyorsun yoğurdunu? Şimdi bebekler doğunca ev yoğurdu yedirmek gerekecek, öğrenelim bakalım..
boşver canım sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusunu saklamış, bu da yakında kokusunu salar sarımsak kadar bekleyemez nasılsa :))) bugün tam başlamıştı renk vermeye ama sustu son anda
ay neyse, bebişimle yemeğimizi yedik geldik, ama faydasız şeyler çekti oğluşumun canı malesef ama arada olur dimi bişolmazeve gidemedim bugün halsiz hissediyorum biraz..hava da buuuuzzz gibi, karakaaann kız evde otur mis gibi sıcacık :)
kıslar ben çıkıyorum kendiniz ii bakın hoşçakalın bodrum aklımda kaldı ya şimdi de bodruma gideceğim vergi dairesine napsam arayayım mı bidaha az önce aradım geleyim istersen diye yok dedi bidaha arasama mı o tarafa geliyorum diye
boşver canım sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusunu saklamış, bu da yakında kokusunu salar sarımsak kadar bekleyemez nasılsa :))) bugün tam başlamıştı renk vermeye ama sustu son anda
ay neyse, bebişimle yemeğimizi yedik geldik, ama faydasız şeyler çekti oğluşumun canı malesef ama arada olur dimi bişolmazeve gidemedim bugün halsiz hissediyorum biraz..hava da buuuuzzz gibi, karakaaann kız evde otur mis gibi sıcacık :)
Ay neyse, bebişimle yemeğimizi yedik geldik, ama faydasız şeyler çekti oğluşumun canı malesef ama arada olur dimi bişolmazEve gidemedim bugün halsiz hissediyorum biraz..hava da buuuuzzz gibi, karakaaann kız evde otur mis gibi sıcacık :)
kız ben de yedim ama çok yedim masadan kalktım yönümü şaşırdım bi döndüm sonra buldum çıkışı 6 yıldır aynı yemekhane yiyoz yemek ama gözüm dönmş. Bulgur pilavı yedim salata felan en sevdiğim ikili
afiyet olsun bi ben kaldım yemeyen mutfaga gideyimde bari kocamın o lezzetsiz yemeklerinden yiyim
kız ben de yedim ama çok yedim masadan kalktım yönümü şaşırdım bi döndüm sonra buldum çıkışı 6 yıldır aynı yemekhane yiyoz yemek ama gözüm dönmş. Bulgur pilavı yedim salata felan en sevdiğim ikili
Hello babysss
yemek yedim geldim mutluyum saat 1 oldu bugunde bitecek hürremi seyreceğim. Hürem bizden sonra hamile kaldı 1 bölüm sonra doğuruyor ne güzel ya. Anca gerçi daha çokkk çocuk doğurcak..
Anaaaaaaaaaaa sevibade gelmiş. Ne oldu akşam kız detaylın nasıl geçti
gecen aksam sen bulgur salata dıyodun bak yemekhanede cıkmıs canım afıyet olsunnnn)
Kız yazık adama hala o mu yapıyor. Iyi bari heryemeği yapabiliyor.
Afiyet olsun bebişe löplöp et olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?