Fatma çok ayıp, demek içinde bir pipi var :))
selam millet
ben geldim yine
yatmaktan sıkıldım çok sırtım ağrıyor valla artık
az önce süt içtim yine içine azıcık kakao atıyorum deli oluyo benimki kıpr kıpır oluyo hemen allahım bu kıpırtılardan mahrum etmesin
benim sıpada neye sevindiğini bilmiyorum durmadan hareketliuykumdan da uyandırıyo yaa şimdi beni tepikle çıkıncada babanı tepikle diyom
Kuduruk ananın kuduruk oğlu...
Maşallah kuzuma..
Hoşgeldinnn, nerelerdesin yahuu..Özledik...
Aynı zamanlarda tekme yedik, aynı zamanlarda hasta olduk, sen yokken bende çok hastaydım...
Amaaaa aynı zamanlarda oğlanları sünnet ettiremedik bak, bende sünnet ettirecek oğlan bile yok...
Özledik seni amaaa...
sağol canım yaaaa bak bunu bilmiyordum ama ilk zamanlarda hep patates istiyordu canım şimdi geçtiCanım yat yat sıkılıyor insan dimi.. dün aklıma geldi de belki sende bilirsin ama, bol bol muz ve hurma ye canım.. potasyumdan yana çok zenginler ya düşük riskini azaltıyormuş.. Benimde ilk 3 ay riskim vardı, kanama alanım falan görünmüştü, tutunma problemi yaşadı bebeğim, canım inanılmaz bir şekilde muz, patates ve hurma çekti deli gibi yedim sonra araştırınca anladım ki hepsinin ortak özelliği potasyum içermeleri ve düşüğe karşı korumaları..
Canım yat yat sıkılıyor insan dimi.. dün aklıma geldi de belki sende bilirsin ama, bol bol muz ve hurma ye canım.. potasyumdan yana çok zenginler ya düşük riskini azaltıyormuş.. Benimde ilk 3 ay riskim vardı, kanama alanım falan görünmüştü, tutunma problemi yaşadı bebeğim, canım inanılmaz bir şekilde muz, patates ve hurma çekti deli gibi yedim sonra araştırınca anladım ki hepsinin ortak özelliği potasyum içermeleri ve düşüğe karşı korumaları..
sendemi hastaydın? geçmiş olsun canım. ben antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.:2:sünnet mevzusuna gelince gerçekten çok stresli geçti. ben oğlumdan daha çok panik oldum. karnımdakini yenidoğan sünneti yaptıracam inşallah. ne o hatırlasın, nede ben bu kadar üzüleyim ya:18:ama hep aklımdaydınız inanki
sağol canım yaaaa bak bunu bilmiyordum ama ilk zamanlarda hep patates istiyordu canım şimdi geçti
sendemi hastaydın? geçmiş olsun canım. ben antibiyotik kullanmak zorunda kaldım.:2:sünnet mevzusuna gelince gerçekten çok stresli geçti. ben oğlumdan daha çok panik oldum. karnımdakini yenidoğan sünneti yaptıracam inşallah. ne o hatırlasın, nede ben bu kadar üzüleyim ya:18:ama hep aklımdaydınız inanki
iyiyim çok şükür kanamam durdu ama dr biraz dinlen dedi bende sürekli yatıyorum arada buraya bakıyorum o kadarsanada geçmiş olsun . şimdi iyimisin?
Aaaaaa, öyle miymiş...
Kız bak bunu bilmiyorum ben..ama hatırlıyor musun, kusarken sadece muz yiyebiliyordum ben..
Hatta diyordum ya, çocuk muz gibi ince uzun, çiko gibi kara olacak başka hiçbişey yemiyorum diyee..Benim de düşük tehlikem kanamam vardı...Demek o zaman kızım kendine yarayacak yiyeceği istiyorduu...Valla bir kez daha hayran oldum kuzumaaa...Demek ki taa o zamandan biliyorlar kendilerine yarayacak yiyeceği...
yeni doğan sünneti ne kızzz
bebek doğduktan sonra ilk 1 hafta içinde yapılan sünnete deniyomuş. sinir uçları tam oluşmadığından canıda yanmıyormuş, çokta çabuk iyileşiyormuş. konuştuğum bütün doktorlar tavsiye ettiler. Allah nasip aderse yaptıracam.
Evet, 1 hafta raporluydum bende..Antibiyotik değil de, gargara ve günde 4 kez parol verdi doktorum..Çok zor geçti yaa..Sana da bana da geçmiş olsun..Eşimden bronşit kapmışım ben..
Sünnet olayını bnde sen gibi düşünüorum çocuk korkmasın hem daha iyi yenidoğan sünneti..Hem faydalı da diyorlar..
Tabi canım benim aslında hepimiz mucizevi bir şekilde içimizde kurulu bir saatle doğuyoruz, canımız ne isterse aslında bir anlamı var ama biz bunu kötü beslenme alışkanlıkları sayesinde bozuyoruz.. Hamilelikte de bebek sayesinde o saat yeniden işlemeye başlıyor canım. Onun için engellememek lazım canımız ne istiyorsa mutlaka bebeğin ona ihtiyacı vardır. Az da olsa yememiz gerekiyor. Onun için geleneksel olarak hamileler aş erince hemen bulur yedirilir canının istediği çünkü bebeğin ona ihtiyacı vardır.. Bakın özellikle hurma o kadar faydalı kı hamilelikte Meryem suresinde bile geçer...
Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir. Hurmada bulunan vitamin ve minerallerin, normal insan vücudunda ve hamilelik zamanlarındaki faydalarından bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz:
Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.
Öte yandan hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir. Ayrıca potasyum beyne oksijen gitmesine de yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.
iyimiş kızzz bnde diyim bakayım hilmiye
Tabi canım benim aslında hepimiz mucizevi bir şekilde içimizde kurulu bir saatle doğuyoruz, canımız ne isterse aslında bir anlamı var ama biz bunu kötü beslenme alışkanlıkları sayesinde bozuyoruz.. Hamilelikte de bebek sayesinde o saat yeniden işlemeye başlıyor canım. Onun için engellememek lazım canımız ne istiyorsa mutlaka bebeğin ona ihtiyacı vardır. Az da olsa yememiz gerekiyor. Onun için geleneksel olarak hamileler aş erince hemen bulur yedirilir canının istediği çünkü bebeğin ona ihtiyacı vardır.. Bakın özellikle hurma o kadar faydalı kı hamilelikte Meryem suresinde bile geçer...
Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir. Hurmada bulunan vitamin ve minerallerin, normal insan vücudunda ve hamilelik zamanlarındaki faydalarından bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz:
Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.
Öte yandan hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir. Ayrıca potasyum beyne oksijen gitmesine de yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.
Kız var ya, sen iyiki haziran annesisin haa..Senden amma çok şey öğreniyoruz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?