benim 3 gün ateşim düşmedi kuzu.nefes alamaz hale geldim. doktorda kan tahlilide yapıldı iltihap varmış. mecbur antibiyotik kullandım ama çokta tedirgin oldum.1000 lik verdi ben kırıp kırıp 3 gün içtim . Allah korusun artık ne diyeyim
bebek doğduktan sonra ilk 1 hafta içinde yapılan sünnete deniyomuş. sinir uçları tam oluşmadığından canıda yanmıyormuş, çokta çabuk iyileşiyormuş. konuştuğum bütün doktorlar tavsiye ettiler. Allah nasip aderse yaptıracam.
hurmanın doğumdan sonra süt olmasınada çok faydası var ben hamile kaldığımdan
beri her gn iki tane yiyorum hem şekeri de dengede tuttuğu için tatlı isteğinide engelliyo
Tabi canım benim aslında hepimiz mucizevi bir şekilde içimizde kurulu bir saatle doğuyoruz, canımız ne isterse aslında bir anlamı var ama biz bunu kötü beslenme alışkanlıkları sayesinde bozuyoruz.. Hamilelikte de bebek sayesinde o saat yeniden işlemeye başlıyor canım. Onun için engellememek lazım canımız ne istiyorsa mutlaka bebeğin ona ihtiyacı vardır. Az da olsa yememiz gerekiyor. Onun için geleneksel olarak hamileler aş erince hemen bulur yedirilir canının istediği çünkü bebeğin ona ihtiyacı vardır.. Bakın özellikle hurma o kadar faydalı kı hamilelikte Meryem suresinde bile geçer...
Hurma içerik olarak çok çeşitli vitamin ve minerale sahiptir. Lif, yağ ve proteinler açısından da çok zengindir. Hurmada sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, kükürt, fosfor ve klor da bulunmaktadır. Hurma ayrıca A vitamini, betakaroten, B1, B2, B3 ve B6 vitaminlerini de içerir. Hurmada bulunan vitamin ve minerallerin, normal insan vücudunda ve hamilelik zamanlarındaki faydalarından bazılarını ise şöyle sıralayabiliriz:
Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma da, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.
Öte yandan hamilelikte meydana gelen uzun süreli bulantı ve fiziksel tepkimeler nedeniyle potasyum eksikliği açığa çıkar ve bu durumda da potasyum takviyesi yapılması gerekir. Hurmada bol miktarda bulunan potasyum bu açıdan büyük önem taşıdığı gibi, vücuttaki su dengesinin korunmasında da son derece etkilidir. Ayrıca potasyum beyne oksijen gitmesine de yardımcı olarak berrak düşünebilmeyi sağlar. Bununla beraber vücut sıvıları için uygun alkalik özelliği sağlar. Zehirli vücut atıklarını dışarı atması için böbrekleri uyarır. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardım eder ve sağlıklı deri oluşumunu sağlar.
Hurmada bulunan kalsiyum ve fosfat ise, iskelet oluşumu ve vücudun kemik yapısının dengelenmesi için çok önemli elementlerdir. Hurma, içerdiği bol fosfor ve kalsiyum ile kemik zayıflığına karşı bünyeyi korur ve bu hastalıkların azaltılmasına yardım eder.
Hep söyliycektim unutuyorum valla hurma gerçekten çok faydalı yiyin bolbol..
merhaba kızlar nasılsınız ? bugün çok ilerleyememişsiniz sanırımege nerde çilek nerdeee
ay çok iyi fikir, ben de oğluşumu hemen sünnet ettireyim de hatırlamasın bile yavrum.. amcamlar da oğlunu sünnet ettirdi rahatça atlattılar..
hurmaya da bayılırım valla, günde 2 hurma insanın tüm ihtiyacını karşılayabilecek enerjiye sahipmiş. ben diyet yaparken yerdim de canım hiç tatlı çekmezdi..olsa da yesem
Bende alır yerim artık bol bol..
Canım bişey olucak olsa vermezdi doktor, sen endişe etme...Allaha emanet onlar..Ben de çok tedirgin oldum ama yapacak bişey yok..İltihap, ateş daha çok zarar verir..
yettin gariiiiiiiiiii
ne yiyonuz.
ben ne yesem beni 1 saat tok tutuyor sonrasında açım şimdi çay ve simit yiyorum. gebercem yakında hınk diye
Evet sütte yapıyormuş..Ben ilk gebelikte bilmiyordum mesele... Birde lohusa şerbeti muhakkak için arkadaşlar lohusayken acayip süt yapıyor ve bağırsakları falan düzenliyormuş, 40 derde deva diyorlar.. Bilginize... EEeeeeee okuyoz tabi..
Ege kız aklıma geldi de sen pronatal kullanıyon hala dimi..
İyiyiz canım sen nasılsın..Onlar çalışıyorlar..Topik sakin bugün, kişi sayısı az yaa..Gelirler 4 gibi falan...
Sen ne yapıyorsun sabah bi ara gördüm altta ismini, ama yazmadın yoğun herhalde diye düşündüm...
Valla ben bilmiyordum hurmanın faydasını, öğrendim yerim artık ben de..
Bol bol da yiyip abatmayın kız 3 tane yeter günde... Sonra obez olmayalım hep birlikte.. Daha doğum yaklaşsın bak bende neler var neler... E vitamini sürmeyi de unutmayın son 1 ay göğüs uçlarına...
lohusa şerbeti ben çok severim yaa...Mutlaka yapıcam zaten, hem eşimin tarafı pek bilmiyor yaparım havam olur...Bebek mevlüdü bile yapmıyorlar..
yettin gariiiiiiiiiii
ne yiyonuz.
ben ne yesem beni 1 saat tok tutuyor sonrasında açım şimdi çay ve simit yiyorum. gebercem yakında hınk diye
o ne bee. gyno ferro ve elevit sadece..
niye yencek bişeymi yerim yerim ver hemen
selam canım ben de aynı senin gibiydim ateş falan doktor ilaç versi antibiyotik mecburen kullandım.yoksa daha da ilerleyecekti.endişe etme allah korur melekleri.
o ne bee. gyno ferro ve elevit sadece..
niye yencek bişeymi yerim yerim ver hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?