2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Iyyy ne antipatik kadınmısş..

ahaha kendi kendini sinirlendirme şimdi. Bak allah duymuş seni kabul etmiş dualarını benimknide duysun piyango çıksın borcumu kapatıyımda çalışmadan çocuklarıma bakayım
aminn

olur cnmm doğru diyorsun illaki bakılır büyür olmadı çıkarsın eşinin maaşıyla geçinirsin geçinenler nasıl yaşıyor standartları düşürür geçinirsin. Allah yardım eder.

Kızlar cuma vakti bi dua edelim kabul saatine gelir belki..

günaydın canım ben dün yine giremedim :) çizelgeni gönderiyorum hemen..

canım anlamıcaksa bence de anlamaz, çalışsın çalışmasın farketmez..insanın annesi başına kakmaz da kaynana işte sonuçta..ay bi de güvenilir olacak diye ben onu çekemem aylarca hergün yanyana oyyy uzak kalsın istemez

günaydın cnmm.. Valla bugun kuzu yok fmg yok çilek gidecek birazdan channel yok öyküm işi var gidecek yelkovanın toplantısı var gidecek. öğleden sonra sakin olur bugun..

ege nerde herkes hakkaten yaa?? pek bir sakince bugün burası şaşırdımmm..

Burada fiyatlar korkunç. Yabancılar 600 USD civarında. Türkler 1000 TL+ sigortadan başlıyor en kötüsü... Ev işi falan da yapmıyorlar, bi tek bebeğin işlerini.. Ankara'ya taşınmak lazımmış

Bir türk filmi vardı metin akpınar oynuyordu karısı bağırırdı "Mahmuut " diye aklıma o geldi....

Benim kayınvalideyi de aynııı kayınpeder sindirmiş , kabus gibiler..
Kadın sinik ama bana gelince diil :)

Ay inşallah EGE çıksında oturun evde.. Komşuculuk oynarız senle, gider geliriz birbirimize. Benim yolum oralara düşüyor nasılsa..

sabah sabah çok dertli gördüm sizi
önce bir selam verip sonra geçmişi okumaya gittim herkes pek dertli
kızlar evet çalışmak zor ama unutmayın bunu bebekleriniz için yapıyorsnuz onlar daha iyi şartlarda yaşasın diye
ben evdeyim ama çalışmak istiyorum
ekonomik özgürlüğüm olsun istiyorum
bazendüşünüyorum bu çocuk büyüyünce daha zor olacak dersane felan gerekecek maddi sıkıntı çekmek de çok zor iki kişiyken idare ediyorduk bir şekilde ama şimdi çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım

Günaydın canım acelesi yok musait olunca yaparsın nasıl oldun iyice iyileştinmi

Ah kızlar ah halinize şükredin benim kayınpederde yok k.valde de sindirecek birini bulamadığından oğlunu sindirmeye çalışıp duruyor.. Valla Allah k.pederlerinize uzun ömürler versin bence..

ben de birtek bizim işyeri böyle sanıyordum. 5 kız aynı odadayız daha hiçkimse hiçkimseyi evine bile davet etmedi, hiçbi samimiyet yok. Demek heryer aynıymış.
yok yaa herkes aynı herkes kendi menfaati için çıkarı için selamlaşır.

ege nerde herkes hakkaten yaa?? Pek bir sakince bugün burası şaşırdımmm..
valla öyle bugun sessiz geçecek. Sessiz olsunlar braz sen sürekli katılmıyorsun bz burdayız ya yetişemiyoruz yazmaya 20 kişi ziyafertçi oluyor..

anommmm 1000 tl ne çalışıcam ozaman otuurur bakarım mis gibi.. Annem bedavaya bakıyor bide üstne yemek yapıyor eylüle para bile veriyor:)))))) her eve lazım. Maşallahhhhhhh

günaydın cnmm.. Valla bugun kuzu yok fmg yok çilek gidecek birazdan channel yok öyküm işi var gidecek yelkovanın toplantısı var gidecek. öğleden sonra sakin olur bugun..

Bugün ozaman çok ilerlemez rahat rahat okurum kolumun üstüne abanıyorum anam kolum çok uyuşuyor bide arkadaşlar taktı sadece soluna yatacaksın diye sen egecim dikkat ediyormusun sol tarafa yatmaya ya ben 24 saat yatıyorum hep soluma yatamamki

Baharın müjdecisi olarak bilinen ilk cemrenin yarın havaya düşeceği bildirildi.

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erman Artun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cemrenin, ilkbahara doğru önce havada, sonra suda ve son olarak toprakta 7'şer gün arayla meydana gelen sıcaklık yükselmesi olduğunu söyledi.

Cemrenin kelime anlamının “kor halindeki ateş” olduğunu ifade eden Artun, “Cemreler, havaların ısınmaya başladığının ve kışın soğuk günlerini geride bırakmak üzere olduğumuzun müjdecisidir” dedi.

Artun, eskilerin 365 günlük yılı 179'u “kasım” ve 186'sı “hızır” günleri olarak ikiye ayırdıklarını, kış devresinin 8 Kasım'da başladığını ve 6 Mayıs'ta da Hıdırellez ile birlikte yaz devresi, yani hızır günlerine girildiğini vurguladı.

Kasımın 46'sında, 40 gün anlamına gelen “erbain”, 86'sında da 50 gün anlamına gelen “hamsin”in başladığını belirten Artun, böylece kışın en soğuk zamanları olan 90 günlük sürenin geçtiğini, kasım günlerinin ortasını geçip 100 gün geride kalınca halk arasında zorlu kış günlerini geride bırakma düşüncesinin oluştuğunu kaydetti.

Artun, kasımın 105'inde (19-20 Şubat) birinci cemrenin havaya, 112'sinde (26-27 Şubat) ikincisinin suya, 119'unda (5-6 Mart) üçüncüsünün toprağa düştüğüne ve 7 günlük aralıklarla buraları ısıttığına inanıldığını söyledi.

Meteorolojik olarak ısınma sıralamasının toprak, hava ve su şeklinde olduğunu anlatan Artun, şöyle konuştu:

“Cemre her ne kadar folklorik bir inanış olsa da cemre tarihlerinde hava sıcaklığı belirli oranda artıyor. Toprağa düşen üçüncü cemrenin ardından ise bahar geleceğine inanılıyor. Cemreler Türk dünyasının kültür ve edebiyatına da konu olmuşlardır. Örneğin, divan şairlerinin cemre zamanlarında, baharın yaklaşması dolayısıyla önemli kişiler için yazdıkları övgü şiirlerine 'Cemreviye' denilirdi.”

haklısın cnm ama evde de olmuyor işte de.. Eniyisi zengin olalım çalışmayalım.. çocuk olunca fena para gidiyor ama bişekild karşılıyorsun.
Biraz duygusal olmamak lazım geliyor bence. Ozaman daha rahat olursun ve çalışınca vicdan yapmazsın ama ben öyle yapamıyorum..

ay inşallah ege çıksında oturun evde.. Komşuculuk oynarız senle, gider geliriz birbirimize. Benim yolum oralara düşüyor nasılsa..

ayy süper olurdu öyküm. Dua et benim içinde diğer kızlar içinde hepimiz ev hanımı olalım..

hoşgeldiiiiiiiiiinnnnnnn

Hoşbulduk canım ben senin radyasyondan kaçış hikayeni atlamışım demin gözüme çarptı gülmekten öldüm kız koşupta kendine zarar verme bişey olmaz telekom binasının içinde sadece jenaratör ve sistem odası vardır antenler tepede sinyal onun yüksekliğinden gidiyor bina içinde sorun yok mum dibine ışık vermez söylüyomki birdaha kaçma oğluşunuda heyecanlandır ma :)))))))

Burada fiyatlar korkunç. Yabancılar 600 USD civarında. Türkler 1000 TL+ sigortadan başlıyor en kötüsü... Ev işi falan da yapmıyorlar, bi tek bebeğin işlerini.. Ankara'ya taşınmak lazımmış

yuuuuhhhh diyorum, kız ben okadar para vereceksem zaten işten çıkarıım üstüne de bi çocuk alırım bakıcılık yaparım

işte evet canım bu durumlardan dolayı çalışıyoruz. yoksa ilerde daha zor olacak. annem kadıncağız az çekmemiş bizi büyütene kadar..hiç rahat yüzü görmedi, bebek bakımı dediğin 1 yıl zor, sonra kreşi var vs, ama çalışmayınca sıkıntılar daha uzun süre çekiliyor..
Günaydın canım acelesi yok musait olunca yaparsın nasıl oldun iyice iyileştinmi

gönderdim canım beğenirsin inş

Canım istediğin yöne yat ya bende sinir oluyorum böle tiplere.. Nolcak yani.. hep aynı yöne yatarsan tutulursun kuzum..

bakıcı konusu buyuk dert..
ben 1 sene ucretsız ızın hakkımı kullanıcam sonra anneme guvenıyorum.
benım sansım ıdarecılıkten ıstıfa edıp ogretmenlıge gecıcem yarım gun annemede yuk olmaz.
zaten anaokulunda gorev yapıyorum 3 yas oldu mu yanımda gelır gıder:)

yaşasın yaz geliyor

kız ordaki adamlar dedi kızz ana merkezi imiş

ah kızlar ah halinize şükredin benim kayınpederde yok k.valde de sindirecek birini bulamadığından oğlunu sindirmeye çalışıp duruyor.. Valla allah k.pederlerinize uzun ömürler versin bence..
kız ben o yüzden rahatım yoklar burda olsalarda tınmazdım zaten..

cnm ben hiç dikkat etmiyorum hatta sola yatmıyorum sırtüstü yatıyorum ellerimi karnıma koyuyorum kızımla daha iyi iletişim kuruyorum böylelikle. Yada sağa dönüyorum sola az dönüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…