kızlarrr acill bakar mısınız??
Bende 1 haftadır düzensiz şekilde karnımda toplanma tarzı sertleşmeler oluyor.25.haftamdan beri.ama bugün daha fazla.sanki karnımın bir kısmında bebek toplanıyor orası sertleşiyor.bi 30 sn.içinde geçiyor.ama ben çok korkuyorum.
Bunları aranızda yaşayan var mı??????
selam kızlar... Nasılsınız... Yeni yaşadığım bi tecrübeyi paylaşayım szinle... Benim gibi ilk hamileleği olanlar bilmeyebilir..
Dün karnımda sertlikle uyandım... Oğlum dayanıyo diye düşündüm... Bu sertlik yer değiştiriyodu, ben de oğlum yer değiştiriyo herhalde diye düşündüm.... Sonra saatler geçti, 5 saat kadar, hala sertlik devam ediyodu ve ben birden farkettim ki oğluşum normalde olduğu gibi hareket edip tepik atmamıştı... Beni bi korku aldı... Terler bastı... Dürttüm dürttüm tık yok... Ağlamaya başladım... Eşim işteydi bilgisayarı da götürmüştü araştıramadım da... Bi arkadaşı aradım, bana hiç öyle bişi olmamıştı dedi... Eşim geldi, doktoru aradık, dedi ki 2 bardak falan tatlı bişiler iç, sol tarafına uzan, yine kıpırdamazsa hastaneye gel dedi... Dediğini yaptım ve bebişim kıpırdadıııııııı! Bi rahaladım ki anlatamam...
Daha bitmedi... Benim sertlik hala devam ediyo... Sağolsunlar burdaki arkadaşlara sordum araştırdım kk.da ve nette... Bu sertliklerin kasılma olduğunu anladım... Kasılma nasıl bişi diye araştırırsanız çıkıyo... Aynı benim gibi bebek dayanıyo zannetmişler, sonradan öğrenmişler ki bunlar kasılmaymış...
Sonra arkadaşlar yemeğe çağırmışlardı, gitmeden bi hastaneye uğrayalım neden oluyomuş öğreniriz içimiz rahat eder dedik... Gittik... Nts.ye falan bağladılar.. Uzadı işimiz... Sonra bunların erken doğum sancısı olduğunu söylediler... Bi kaç saat burdasınız dediler... Popomdan iğne yaptılar, 2 poşet serum taktılar... Daha sonra doktorum geldi... Ultrasodan baktı, alttan baktı (acıdı) rahim ağzın kapalı, iyi dedi... Ve bunun nendenlerini söyledi: Sıvı azlığı (sıvım iyi çıktı), fazla hareket (hareketsiz biriyim), ve bomba: Göğüs ucuyla oynanması (işte bu) bi yaşıma daha girdim... Bikaç gün önce de ilişkye gşrmiştik o gün yine karnım sertti ve ben oğluşuma attım suçları... Meğerse bunlar kasılmaymış...
Işte böyle kızlar... Doktor sabaha kadar hastanede tuttu... Sabah tekrar nts bağladılar... Geçmişti kasılmalar.... Magnezyum verdi doktor... Günde bi tane ve kasılma olduğunda iç dedi...
13 kilo az mı canımzaten üst sınır 18 bence fazla alanlara kızmamız lazım artık dizginleyin kendinizi kızlar bunun doğum sonrası vermesi var bide, bebeğinin iyileşmesine çok sevindim umarım bi daha problem yaşamazsın sağlıklı hamilelikler
merhaba horizon... takip ediyorsun da niye bize katılmıyorsun :) 13 kilo olarak sınırdasın bence asıl bundan sonra çok daha dikkat etmemiz gerekecek... ben de 24 haftalığım 5 kilo aldım asıl bundan sonra alacağım kiloları düşünüyorum. Az aldım diyip kendini salma... 13 kilo az buz değil...
Allah bebeğini sana bağışlasın , yanılmalar endişeler oluyor... Allah sağ salim elimize almamızı nasp etsin bizlere bebeklerimizi... Kal sağlıcakla, uzaktan da bakma öyle, korkak alıştırma elini yaz katıl bize
detaylıda kordonda 3 damar yerine 2 damar olduğunu öğrendik canım. ama önemli değilmiş, gelişimi organları iyi bebeğin. inşallah bi sorun olmaz canım, dualarını bekliyorum...
zaten çok zayıfmışsın hamilelilk öncesinde boşver o zaman :)) 34 beden olmazsında 38 olursun doğum sonrası ideali 36-38 zaten canım takma o kadar bundan sonra biraz dikkat edersin olur biterbence çok fazla aldım zaten..yani az kilo alanlardan değilim demek istedim :))) 51 ile başlamıştım 64 oldum..sigarayı bıraktım ve hiç bulantı yaşamadım.. bu yüzden de çok fazla aldım malesef
masallahhhhhhhhhhhhhh kızlar ucmusuz ben daha 3 kg aldım bende mı sorun anlamadımkı 26 sına radevum var bakalım ne kadar almısım
zaten çok zayıfmışsın hamilelilk öncesinde boşver o zaman :)) 34 beden olmazsında 38 olursun doğum sonrası ideali 36-38 zaten canım takma o kadar bundan sonra biraz dikkat edersin olur biter
bebeğin ultrasonda haftasına göre kilosu ve boyu uyumluysa iyiki az almışsın canım zaten karın çevresi genişliğine falan bakıyor doktorlar rahim içi gelişme geriliği varsa en önemli ipuçu oymuş bişy olsa söylerdi doktorlar ben kaç doktor değiştirdim çok şükür normal dedi hepsi henüz iki kilo aldım inşallahda çok fazla almam doğuma kadar ne kadar az o kadar iyi :)) minimumla bitirmeyi istiyorum ama evdeki hesap çarşıya uyarmı bilinmez
canın çektiyse ye ama istersen yarın ye saat baya geç oldu rahatsız etmesin sonra
canın çektiyse ye ama istersen yarın ye saat baya geç oldu rahatsız etmesin sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?