2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

gozunaydın cnmmm:)cerrahpasayamı gıtmıstın senn:)) zaten detaylıya bakarken bıze bısı anlatmıyolarkı onlar kendı kendılerıyle konusyorrr sonra ıslerı bıtınce sana anlatıuooo:):):)

Kızlar bu arada biberonları BPAsız alıyorsunuz değil mi? Emzikleri de.. Aman dikkat edin...

Son aylarda plastik bebek biberonlarındaki BPA tüm dünyanın gündeminde!!! Peki, BPA bebek biberonlarından başka nelerde bulunuyor? Hangi hastalıklara sebep oluyor? BPA zehirinden korunmanın yolları neler?

İngiliz şirketlerinin Türkiye’de satılan biberonlarında bebeklerde birçok hastalığa neden olabilen BPA adlı kimyasal madde kullandığı 1 Nisan günü Vatan gazetesinde yayınlanan haberle ortaya çıktı.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Independent’ın, manşetten verdiği “Biberonlarda sağlık tehlikesi” başlıklı haberi, başta bu ülkede olmak üzere dünyanın dört bir yanında büyük panik yarattı. Gazete, İngiliz bebek ürünleri şirketleri Boots ve Mothercare’in, biberonlarında Kanada ve Amerika’da bebeklerde birçok hastalığa neden olabilen Bisfenol A maddesi kullandığını ortaya çıkardı. Kısaca BPA olarak bilinen bu kimyasal maddenin, meme kanseri, kalp hastalıkları, obezite ve hiperaktivite ve diğer birçok hastalıklara neden olduğu öne sürülüyor.

ABD’de yasak

Kanada ile ABD’nin Connecticut, Minnesota ve Wisconsin eyaletleri, BPA maddesinin bulunduğu biberonların satışını yasaklamıştı. Amerikan İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) bu maddenin bebek ve çocuklar üzerinde kullanımından endişe duyduğunu, bebek ürünlerinde kullanılmasına karşı olduğunu açıklamıştı. Üreticiler, BPA’yı, plastikleri daha dayanıklı hale getirmek için kullanıyor. BPA üzerine yürütülen yüzlerce araştırma maddenin laboratuvar fareleri ve maymunlarına hasar verdiğini ortaya koydu. Türkiye’de satılan biberonlarla ilgili açıklamalar yapan Mothercare Türkiye Kategori Müdürü Müge Özkan, kendi ürünlerini Türkiye’ye getirmediklerini Chicco ve Avent markalarını sattıklarını söyle.

Türkiye’de yasak yok

Özkan şöyle konuştu, “Biberonlarda BPA maddesinin zararlı olduğu bilgisi iki sene önce Kanada’da ortaya çıktı. Şu anda ABD ve Kanada’da yasak sözkonusu ama Avrupa’da herhangi bir yasak yok. Şu anda Türkiye’de bu maddeyi içeren ürünler satılıyor. Ama bir yandan da bunu içermeyen ürünler de üretilmeye başlandı. Chicco bir süredir satışa başladı. Avent ürünleri de önümüzdeki günlerde Türkiye’de çıkacak. Araştırmalara bakıldığında BPA içeren biberonların zararları üzerine araştırmalar devam ediyor. Bu konuda yapılan araştırmalara bakıldığında gün içerisinde 50’den fazla kullanılan ve sıcağa aşırı maruz kalan biberonlarda zarar söz konusu. Avrupa’da şu anda bir yasaklama sözkonusu değil o yüzden Türkiye’de de satışı yapılıyor” dedi.

Hadigözün aydın maaşallah 700 gr olmuş radyologların hepsi öyle sıkma canını hasta ile direk temasta olmadıkları için iç organlara baka baka a sosyalleşiyolar onların işiraporlamak benimde iki tane radyolog arkadaşım var aynı sorun yok gözün aydın :)))))))

sabah 7-10 arası bıde aksam tv ızlerkenn cok kıpırdıo aklından bulunsunn. cnm bence bagırsak hareketlerınden dolayıdırrr. cılekkk esmde rejıme basladı ondada senın sorundan oldu dupolac kullanıo odaaa:)

Amaann çok geçmiş olsunnn iyi gelir inşallah en kısa zamanda..
Ben bu hamilelikte en çok bundan çektim zaten

selam kızlarr ben geldim .etaylıya gidecektik yaa neyse anlatıyım girdik radyoloji uzmanı bakıyo ya burda neyse eşimi almadı yanıma inceleme sonunda alalım dedi salak şey.. sonra baya bi ölçtü biçti işde fl uzunluğu haftasına göre kısa dedi başı büyük dedi ben başladım aglamaya durup durup fl kısa diyip durdu rapora yazıcam bunu dr'un değerlendiri bunu belki ileri tetkike yollar üniversiteyede gidin falan diye ben ağlıom sessiz sessiz ama adam aynı modda devam eşim geldi sonra onada aynısı kafa büyük fl uzunluğu kısa haftasına göreküçük bi bebek neyse bitti ben raporu aldıgım gibi dr gittim dedim böle böle hemen geç içeri dedi kendi baktı yok yaa dedi ne alakası var bu çocuk önden bile gidiyo dedi kısa falanda değil dedi ben durup durup bacakları kısa kafasıda büyük değil demi diyip durdum kendi dr'umda durmadan yok hayır değil hatta çocuk 1 hafta önde bile dedi öbürsüde 1 hafta geriden geliyo demişti halbuki çok evham yapmışsın karsa gidecekse git ama bence gerek yok dedi çocuk gayet iyi dedi kafası büyük ama dedi bu anomeli değilki dedi çocugun yapısal özelliği bu dedi anne baba uzun bu çocuk kısa olmaz ki dedi dr'um baya sakinleştirdi en son değerlerimiz şöle kendi kadın dogum drUnkileri ayzıyorum diğeri çok saçma
BPD: 64mm (25w2d)
FL: 43 mm (24w2d)
diğer radyologa göre ise kilosu 705 gr mış

gozunaydın cnmmm:)cerrahpasayamı gıtmıstın senn:)) zaten detaylıya bakarken bıze bısı anlatmıyolarkı onlar kendı kendılerıyle konusyorrr sonra ıslerı bıtınce sana anlatıuooo:):):)

Allah razı olsun ..cerrahpaşaya gidemedim canım, bizim burdaki özel hastaneye gitmek zorunda kaldım..cerrahpaşadakı 2 boyutlu değilmiş,istanbul tıp sorunlu bebeklere bakıyomuş, hasekide randevu almanız için kendiniz gelmeniz lazım dedı,telefonda verilmiyomuş,gidip randevu aldıktan sonra gün vericekler , o gün tekrar gideğim falan ...zaten ben uzakta oturuyorum o hastanelere...git gel masrafını çekmemek için burdakı özel hastaneye gitmek zorunda kaldık...2 hafta sonrada şeker yüklemesi yapılcak...inşallah bişi çıkmaz hayırlısıyla..
9 kılo aldım ben, doktor çok almışsın , çok yemek yeme dedı bana

Fatmacım senin bebişin haftasından önce gitmiyor muydu ne gerisi? ayrıca çocuğun kafası tabi ki vucuduna göre büyük olucak tam olarak dengelenmediler ki? bozma moralini var öyle dangalak doktorlar... eşini odaya almayısından anla çatlak olduğunu... eşinin oğlunu görmek en doğal hakkı... hatta sen yatıcaksın yanında da bi sandalye olucak yanında kim geliyorsa onun oturup seni izlemesi için... gönlünü ferah tut maşallah oğluna 705 gram olmuşşşş

Ahhh canımmmmmmmm sen kendi doktorunun dediğine bak.. için rahat edecekse başka bir doktora da göster istersen.. sonuçta radyoloji uzmanı öteki, kadın doğumcu değil ki, ne kadar bilir ki o , saçmalamış yani!!!
Ey Allah'ım yaaaaaaa hamile kadınları boşu boşuna üzüyorlar
Keşke benim ultrason görüntüleri yanımda olsaydı, bakardım fl uzunluğuna. Internette var mı bişeyler ortalama ?

evt zaten inanmadımda ne biliyim adam hareketi tavrı falan acaip yaa hiç knouşmadı durdu durdu fl kısa bunun demez mi ben dank ettim uffff

Hosgeldin Fatma ,,kendi doktorun herşey normal demişya için rahat olsun benim burda arkadaşımında aynı doktorumuz kafası biraz büyük ama hiç sorundeğil doğuncada değişiyor beden yapısı olarak demişti kızım diyomya radyologlar nassı konusacaklarını bilmiyolar hele seninki uzmanlığınıda başarı bir öğrenci olarak tamamlamamış sıkma canını :))))))

ben de bidaha gittgimde alırım herhalde bişeyler yada bi sonrakinde zaten izmirden doldururuz alcaklarımızı buralardan kazıklanmaya gerek yok..

tam saçmalamış seninki
tabii ki kafası büyük olacak bebeklerin kafası büyüktür
bebeğin sağlıklı ya boşver sen
benimkide böbreklerinin olduğu boşluğun büyük olduğunu söylemişti
bakalım hafta sonu kontrolünde nasıl çıkacak

radyoloji doktorları çok gıcık oluyooo...senın yazınıda okuyunca kesinlikle bu kanıya vardım..
sen takma bişeyi kafana canım...herşeyi olumlu düşün..Allah hepimizin yardımcısı olsun..

evt zaten inanmadımda ne biliyim adam hareketi tavrı falan acaip yaa hiç knouşmadı durdu durdu fl kısa bunun demez mi ben dank ettim uffff

Kendi doktorunun dediğine bak maşallah kilosu gayet normal... içini ferah tut, başka doktora gidersin olmazsa... göremedin mi oğlunu renklide?

bak şunlar o adamın yazdıgı değerler
BPD: 63.49 (25+6)
HC: 235.66 (25+3)
AC: 202.15 (24+5)
FL: 42.19 (23+3)

bunlarda kendi dr un değerleri
BPD: 64 (25+2)
FL: 43mm ( 24+2)

saol canım..
ne biliyim bazı arkadaşlar anlatıyolardı, yok şunu dedı , bunu dedı, babaya benziyo dedı.....bende öyle şeyler beklemiştim ama imkanımı var, adam sus pus bişeydi :)

Kendi doktorunun dediğine bak maşallah kilosu gayet normal... içini ferah tut, başka doktora gidersin olmazsa... göremedin mi oğlunu renklide?

canı burda ne reklisi diğer ultrasonun hemen hemen aynısı sadece ölçümleri biraz daha fazla yapıo işde ac değeri falan var onlar var işde burası mahrumiyet bölgesi

Fatma gözünaydın cnm sorun yok boşuna zırvalamış dr sen oğluşuna iyice doyasıya baksaydın... Maşallah kilosuda bak merak ediyordun.. Tosun olmuş. Kafası sorunlu değil haftasıyla uyumlu zaten.. Hadi güzel haber verdin bize.

ayy canım ya takma sen bu dra kendi doktoruna güven sonuçta seni başından beri takip eden o
zaten genelde radyologlar kadın doğumcuların ultrasonla inceleme yapmasına kızarlar diye biliyorum kendine git diye de söylemiş olabilir maşallah oğluşuna başka bir dra gideceksen git yine sonuçta seni başından beri inceleyen dr bir sorun yok demiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…