- 17 Ekim 2009
- 4.417
- 588
- 773
devlet hastaneleri gecelik istiyor diye biliyorum. ben ilk bebeğimde normal doğumdu gecelik giydim. daha rahat oluyo.ki ben hiç gecelik giymem hep pijamacıyımdır ama iyiki annemleri dinleyip gecelik koymuşum çantama. tabii sezeryan da ne giyiliyo , nasıl rahat oluyo bilmiyorum
Sabahlık çok önemliymiş, benim ablamda sezaryen yaptı, sabahlık almadığına bin pişman... her tarafını örtsün sabhalık mutlaka al dedi... kan geçer başka bişey geçer kolidorda yürüyemezsin dedi... bi de südyen falan takmamıştı o çok kötü olmuştu...
canım ben pantolon bluz şeklinde aldım.. gecelikle rahat edemem oram buram açılır diye.. kocam da evet evet pantolonlu al dedi.. kıskanççç yaaa :) sezeryan düşünüorum zaten bedeni de büyük rahat ederim diye düşündüm..
Sabahlık çok önemliymiş, benim ablamda sezaryen yaptı, sabahlık almadığına bin pişman... her tarafını örtsün sabhalık mutlaka al dedi... kan geçer başka bişey geçer kolidorda yürüyemezsin dedi... bi de südyen falan takmamıştı o çok kötü olmuştu...
uzanırken filan bi taraflarım açılır diye pijama takımı düşündüm benhastanede yakınlarda olacak rahat edemem sanki gecelikle inşallah zorunlu tutmazlar normal doğum için ama rahatlık açısından daha kullanışlı olur gecelik dediğin gibi
ay evet alışık değilim kocamın yanı dışında başka bi yerde gecelik türü bişey giymeyebide doğumdan sonra hasta hasta düzeltemem şimdi ikidebir dönerken falan oram buram açılıp durmasın bende bi beden büyük pijama takımı düşünüyorum önden düğmeli olanlardan al diyor tecrübeli arkadaşlar ama onlarda çirkin ya :))
kız kendimi çok cahil hissettim haa ilk defa görüyorum böle emzirme sütyeni
çok saol canım bizim doğum sonrası izni güme gitti desenecanım, kendi doktorumla bunu konuşmadık henüz ama mardinde gittiğim bir doktora sormuştuk sezaryan olacaksa 2 hafta öncesinden ayrılabiliyormuşuz, onu ayarlıyorlarmış. ama normal doğumda 40 hafta göstermeleri gerekiyormuş yoksa devlet onlara hesap soruyormuş. eşimin okulundaki türkçeci yeni doğum yaptı normaldi doğum, bebek doktorun dediği tarihi geçirdi. kadın okula rapor getirmiş 40. haftayı aştığına dair. yani denilen tarihte doğmazsa rapor hakkını kullanmış oluyorsun.
çok saol canım bizim doğum sonrası izni güme gitti desenesağlık olsun napalım bende bu gidişimde doktora ne zaman doğum öncesi izne ayrılabileceğimi sordum raporu 32 + 0 da veriyoruz dedi nisan sonuna denk geliyor doğum öncesi iznini bile tam kullanmamış oluyorum bi daha ki bebeği ayarlamak lazım şu izin işine göre
en iyisi gecelikte alayım pijamada zorlanırsam gecelik giyerim değilse pijama :)kızlar hangi doğum olursa olsun öyle sık sık dönemiyorsunuz yani.en azından ilk gün. biz yaz annesi olacağız yatakta üzerinizdeki pike bile fazla geliyor inanın.
yeni gördüm canım yazdıgını söylediğin iyi oldu rezil olmayalımCanım bu yüzdennn SABAHLIK ÖNEMLİ !!! :)))))))))))
kız kendimi çok cahil hissettim haa ilk defa görüyorum böle emzirme sütyeni
en iyisi gecelikte alayım pijamada zorlanırsam gecelik giyerim değilse pijama :)
yeni gördüm canım yazdıgını söylediğin iyi oldu rezil olmayalım
yalnız değilsin canım bende yeni gördüm yada baktıgım yerdeki sütyenler kalitesizmiş :)
evet ya ben mart ya da nisana denk gelmesini çok istiyordum ama kısmet. o kadar uğraştıktan sonra olsun da ne zaman olursa olsun dedim:)))
sütyen neden takamamıştı canım ?? ya ben ameliyathaneye giderken bile sütyenli olmak istiorum.. inek gibi salkım saçak gitmimmmm
bi de ciddi olsun diye geçenlerde krem rengi şık takım aldım , onun sabahlığı da var.. krem rengi de biraz riskli kanamamız olucağı için bulaşabilirilk gün bu kremi giyerim , ikinci günde mickey mouse inşallah :)
özelde olacak benim doğum ama hastaneye sormak lazım hastaneden hastaneye değişiyodur ne bilim rahat edemem gibi sanki gecelikle zorunlu değilse pijamalarımı çeker yatarım ben :))
bide kızlar sabahlık neden önemliymiş ? ay ne çok bilmediğim şey var benim
özelde olacak benim doğum ama hastaneye sormak lazım hastaneden hastaneye değişiyodur ne bilim rahat edemem gibi sanki gecelikle zorunlu değilse pijamalarımı çeker yatarım ben :))
bide kızlar sabahlık neden önemliymiş ? ay ne çok bilmediğim şey var benim
bende pijama ile daha rahat edeceğimi düşünüyorum canım gecelik filan pek giymem normaldede tuhaf gelir sanırım ama daha rahat olacagını bilsem giyerim tabi hastalık hali sonuçta, hastane zorunlu tutmaz ise pijama takımı giyer yanımda sabahlık ile gecelik bulundururum rahat edemezsem yanımda bulunsun hiç olmazsa bu arada hastaneden pijamaylamı çıkacaz yaw normal kıyafet giysek olmamı :)))kızlar merhaba,
bu hafta pek fazla oturmuyorum pc nin başına görüşemedik hepiniz iyimisiniz?
yeni bi gelişme varmı?
ipek bende krem pijama düşünüyorum ama söylediğin sebepten dolayı açıkçası emin değilim o renkten..
yakamozcum ben iki kızımıda normal doğurdum ve inan geceliğin hiç bi espirisi yok,
pijama daha rahat ve hiç bi yerin açılmıyor,
pansumanlar da rahat yapılıyor hiç bi zorluğu yok..
sabahlık önemli, odadan dışarı çıkarken, hastaneden taburcu olurken falan salkım saçak olmuyosun,
şık pijama takımları var sabahlıklı onlardan edinmek lazım.
meraba tatlım ben bebeğimi 6 ay önce dünyaya ğetirdim size tecrübesi yeni bir anne olarak cevap vermek istedim.hastane çantanızı hazırlarken en az 2 takım pijama 2 takımda ğecelik ve bir adet te sabahlık şart.çünkü sezeryanla doğumda 3 yada4 ğün kalabiliyorsun kanaman çok oluyor.ve seni herğün doktoralr konturole ve pansumana ğeliğyorlar.eğer sezeryanle yaparsan zaten afedersin tuvalete bile zor oturuyorsun o zaman ğecelik ğiymen ğerekiyor.birde dikişlerin var tabii.sabahlıkda doğumdan sonra mutlaka doktorlar yürüyün içerdeki pislik temizlnsin diyor.koridorda falan gezerken mecbur giymen ğerekiyor.birde doğum yaptıktan sonra hava nekadar sıcak olursa olsun üşüyorsun.tatlım.bir tanede şal koy.bebeğini emzirmeye kalktığında omzuna alırsın.mazallah omuzların tutulursa fena oluyor.birde hasta bezi almanıza gerek yok.bebek bezinin kenarlarını yırtıp koyunca çok daha iyi oluyor.hasta bezi kocaman.insanı rahatsız ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?