2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

çok saolun..valla bu site olmasa halimiz harab şöyle bi düşünüyorumda..kafamıza her takılanı kıme sorarız? kıme espri yaparız? zaten vakıt geçmiyoo..iyice işe gelmek zulum olurdu heralde

iyi varsınız kızlarrr......

Sen ye kızımmm..Bizim gibi aç bırakma çocuğu..Ben vicdan yapıyorum yaa..Yüreğim sızlıyo valla çocuk aç diye..

kız nası yıyım adam benı dıyetısyene yonlendırdıde ben hepten psıkolojım bozulcak dıye gıtmedımmmm:):):):)

burdakkıı salaklarrr zaten kılo almamı ıstıyooo bıde dıyetısyene gıttım dıe hepten sevınırlerrrrrrrrr

Gebelikte Annede Oluşan Fizyolojik Değişiklikler ve Su

Gebelik süresince, anne ortalama 12,5 kg. ağırlık kazanır. Bu ağırlığın yaklaşık 6-8 kg.’ı sudur. Bu suyun yaklaşık yarısı halk arasında son denilen plasenta, amniotik sıvı ve bebekte depo edilmiştir. Bebeğin yaşamı için gerekli bu su aşağıda belirtilen fizyolojik uyumlarla sağlanmaktadır.

* Gebelikle birlikte damarlarda akan kanın hacmi % 10 artar. Kalbin atış hızı ve toplam beden suyunun miktarı da yükselir.
* Susama eşiği düşer. Normal duruma göre gebelikte susama duygusu daha erken gelişir ve böylece gebe kadın daha çok su içme olanağı bulur.
* Bu değişiklikler hormonların denetimi altındadır.
Suyun sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilmede, önemi çok büyük

Araştırma verilerine göre annenin içtiği su, amniotik sıvıyı etkilemektedir. Amniotik sıvısı yetersiz olan kadınlara 2 saat içinde 2 litre su verildiğinde amniotik sıvıdaki yetersizliğin düzeltildiği gösterilmiştir. Amniotik sıvı yetersizliği olmayan kadınlarda da içilen suyun sıvıyı artırdığı gözlenmiştir. Deneysel çalışmalarda annenin susuz kalmasının bebeğin susuz kalmasına neden olduğu belirlenmiştir. Bu veriler, sağlıklı bebek dünyaya getirmede suyun ne denli önemli olduğunu göstermektedir.Anne ve bebeğin sağlığını korumak için gebe kadının yeterli miktarda su içmesi gerekmektedir

ABD Tıp Enstitüsü Besin ve Beslenme Komitesi gebelikte kadının kendi gereksinmesine ek olarak günlük 300 mililitre su alımını önermiştir. Normal kadın için önerilen 2,7 litre su miktarına gebelikten dolayı ek 300 mililitre eklendiğinde gebe kadın için önerilen su miktarı 3 litreye çıkmaktadır. Su ihtiyacının bir bölümü diğer içeceklerden karşılanabilir. Bunun için en iyi içecekler süt, ayran ve taze sıkılmış meyve sularıdır. Çay, kahve ve kolalı içecekler kafein içerirler. Kafein bebeğin gelişimini olumsuz etkilediğinden sınırlı tüketilmelidir. Gebe kadınlar için en iyi içecek sudur. Gebe kadın günde 2 litre civarında su tüketmelidir.

neyse canım tekrar özürdilerim hepinize hayırlı doğumlr kusura bakmayın.

topiğinizi bir daha rahatsız etmem.dediğim ğibi sadece yardımcı olmak istemiştim.

canım bizim burda tecrübeye çok ihtiyacımız oluyor bikaç arkadaşa danışıyoruz hep onun dışında hepimiz yeniyiz.. çilek açıkladı zaten, yanlış anlama durumu oldu, neticede yazı ortamı insan yanlış anlayabiliyor. sen her zaman gel :)

Ya kilo verilir hiç sorun değil, yeter ki bebişler iyi olsun da..Ben bak kuzuydum dana oldum...Gidişat hç iyi değil, ama ömrümde ilk kez kilolarla barışığım...Faydalı şeyler ye bol bol....
Benimki diyet ama, yine de sürekli yiyorum..Mesela şu an meyveli yoğurt yiyorum...Hazır değil ama, kendim karıştırdım..Her 2 saatte bir bişeyler yiyorum mutlaka...Eskisi gibi de aç değilim..Fayda ediyor sanırım..
Burda açım açım diyorum da, eskiden yediklerimi ve doyamadığımı düşünürsek, hala bozmadım diyeti, ufacık kaçamaklarım oldu sadece..

ay zaten bin tane alıncak şey var isimleri de tuhaf tuhaf karıştırıyorum valla artık..
sağol canım anlattığın için :) ana kucağını sanırım bebek arabasıyla set olarak da alabiliyorsun. gerçi sen araba düşünmüyorsun şimdilik. o minnacık koltuk gibi ana kucakları bana dışardan hiç de rahat gibi gelmiyo ama neyse elbet vardır bi bildiği insanların

Benm çıkmam lazım gelirim 1 saate kadar işim yoğunlaştı

yine gel tatlım

biliyorum canım bilmezmiyim ninemgili kaplıcalara götürürdük hep ordan biliyom

ben oralıyım işde valla bi gitsek kaplıcaya oooohhhhhhhhh yatardım sıcacık suyun içinee ohh misler çıkıncada bi mangal ( ege napiyim kusura bakma yaaa ben haftalardır sayıklıyorum :):) sonra üzerine çayy uf hafiften bi rüzgar esse ne güzel olur beeeeee

slmmmmmm kızımla temızlık yaptık daha yenı bıttı ayaklarımıda uzattım ohhhh yemegımde hazır ne yapıyosunuz fıstık anneler :81:

kım istanbul buluşması yapıyoo kızz..
benıde unutmayın lütfennnn:)) buradan gelmesii biraz zor olcek ama bakarız bi çaresine :)

Buluşan yok bacım..Bunların anca dilinde...Buluşcaz buluşcaz diyorlar..
Ben var ya ben, istanbulda olacaktım..Şimdiye evlere güne giderdik birbirimize....Tembel anacım istanbul hatunları..

Ben var ya ben, istanbulda olacaktım..Şimdiye evlere güne giderdik birbirimize....Tembel anacım istanbul hatunları..
he yaaa ben dk durmazdım heeee her hafta sonu bi yere eşimde olmuyo zaten işde

ahh canım yaa sende az aylak yere gelin gitmemişsin taaa ardahandasın

ne iş yapıyordun canım sen

evet duydunuz hatunlar..bu lafın üstüne buluşulmazsa olmazzz
kımler var istanbulda...el kaldırınnnn...

ahh canım yaa sende az aylak yere gelin gitmemişsin taaa ardahandasın

ne iş yapıyordun canım sen

canım buraya gelinmi gelinir ben burda çalışıyorum görev yerim bura sağlık memuruyum ben osmaniyeye gelin gittim

kızlar duarmadım gene neyse dediğiniz gibi yanlış anlaşmalar oluyor.neyseeeeeee

kızlar sakın sıcak suyula banyo felan yapmayın sakınnnnnnnn.banyo suyunuz ılık olacak özellikle 28 haftadan sonra sıcak su açılmayı hızlandırıyor.ben hastanede kalırken garibimin biri sen kaplıcaya git sıcak suyun içinde dur 29 haftalıkken 4 cm açıklık olsun.hemen hastaneye yatırdılar.ayağa bile zor kaldırıyordu doktorlar.açıkma olurda erken doğum olur diye.o yüzdn 28 haftadan sonra ılık suyla banyo yapıyorsunuz.ve mutlaka siz banyodayken evde biri olacak unutmayın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…