2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın arkidişlerrrr iyi haftasonları hepinizeeee.
bu haftasonu çalışıyom geldik kızımla sabahın köründe...inşallah sorunsuzz sakin bi iş günü olur
kendinize dikkat edin görüşürüz

Herkese günaydın iyi hafta sonları,
güzelce dinlenin pazartesi görüşürüz. öptüm hepinizi

kızlar gecen gün şeker yüklemesi yaptırdım 50grlik aclık kan şekerim 78 yükleme yapıldıktan sonra ise 85 çıktı normalmı ,bilgısı olanlar yardımcı olabilirmi.

günaydın berilsu.benimde perşembe yapıldı şeker yüklemem açlık 75 çıktı yüklemeden sonra 87 çıktı doktor çok iyi dedi,bisorun yok yani arkadaşında dediği gibi sınır 140.bişeycimiz yok yaniçok şükür:)

arkadaşlar bu arada herkese günaydın çalışan bebiş ve annelere kolaylıklar evde olanlarada iyidinlenmeler,gerçi oğluşumla bize gün çoktan oldu dün aşımızı vurulmuştuk o içerde ben yatakta kıpır kıpır sabahı yaptık :) öptüm sizleri

kızlar ben daha yaniyim aranızda:) eşyalarınızı hallettiniz mi kıyafet beşik vs..

meraba))eşyaların çoğunu hallettim bir tek kıyafet kısmı kaldı.araba,beşik,banyo malzemeleri(küvet,havlu,minder,sünger vs),sebamed set,ateşölçer,buhar makinası,burun aspiratörü,alt açmalı anne çantası ve chicco tatlı rüyalar,2 tane de araba))))aldıklarım bunlar.

bunların hepsini netten aldım daha önce mağazadan inceleyip beğenip not edip neten çok daha ucuza almaya çalıştım.10-12 taksitle.

bebek şekeri,kapı süsü,takı yastığı kısmı da tamam.bir tek tekstil ve biberon kısmı kaldı onu da kısmetse öbür ay gidip mağazadan dokunarak,danışarak almak istedim.

hepinize bebişlerimiz için güzel dualarımı gönderiyorum))rabbim kucaklarımızı boş bırakmasın inşallahhh)))

oyy maş. herşeyi halletmişsin yaaa

oyy ne çok alacak şey varmış ya strese girdim okuyunca benim hemen bi alışverişe çıkmam lazım 7. aya girdik artık zamanı geldi bu ayın sonuna doğru hallederim bende çoğunu hepsi birden alınmıyor çünkü, iyi yapmışsın önce araştırıp netten almakla bende bi kaç bişy aldım netten şırnakta olunca hiçbişy yok burda istediğin gibisini bırak bulamıyosun çoğunu en yakın siirt var buraya büyük eşyaların ( beşik araba yürüteç vs.) bi kısmını ordan gerisini de netten halledecem artık

kızlaaaaar NST ye kaçıncı haftadan itibaren bağlanmaya başlıcaz fikri olan var mı ??
nette 38. hafta demiş ama çok geç gibi geldi bana.. çünkü zaten 38. haftada sezeryanla bebeği alıolar..

kızlar alışveriş için liste hazırladım kendime farklı sitelerden işime yarayacak olanları toparladım ben bi kısmını aldım genelde tecrübeli annelere sorarak marka seçiyorum henüz çok bişey almadım ama alacaklarımıda marka olmasından çok kullanışlı olmasına dikkat edeceğim, mesela sebamed (şampuan losyon pişik kremi sabun )seti yerine sebamedin sadece losyonunu dalinin şampuanını hamethan pişik kremi yanında bepanthen aldım sabun tavsiye etmediklerinden almadım bunun gibi... Ürünlere göre önerilenler bunlardı, ama liste olarak aklınızda bulunsun diye netten buldugum bi listeyi burayada eklemek istedim eksiltip artırırsınız kendinize göre markasını değiştirirsiniz alacaklarımızı görelim hiç olmazsa :) yazan arkadaş kendi ihtiyacına göre rakam ve marka vermiş tercih sizin artık

Giysiler
En az 2 adet hastane çıkış seti: Bu setler farklı sayıda parçadan oluşabiliyor ama genelinde tulum, body, zıbın, pijama takımı, eldiven, şapka ve önlük var. Bazılarında battaniye, havlu, ekstradan bodyler vs. olabiliyor. Ben iki normal takım, bir tane de battaniyeli takım aldım, çünkü hastanede ve çıkarken birşeylere sarınması gerekecek. İki takımı Mothercare den aldım. Battaniyeli takımı ise Ankara’da organik bebek ürünleri satan bir mağazadan aldım, ürün markası da Bebetto. Bu hatane çıkışlarını genelde insanlar ”new born” alırlarmış ama sorup soruşturduğuma göre 2 haftadan sonra giyemez hale geliyormuş bebekler. Bizim genetik özelliklerimizi de göz önünde bulundurarak ben hepsini 0-3 ay aldım. Tercih sizin.
Uzun kollu bodyler 4-5 adet
Uzun kollu tulumlar 4-5 adet: Bu konuda çok büyük bir tartışma var piyasada. Bu tulumların ayaklı olanları da var ayaksız olanları da. Bir yerlerden okuduğuma göre ayaklı tulumlar bebeğin motor gelişimini engeller nitelikteymiş. Çok hızlı büyüdükleri için, ve biz anneler bunu farkedemediğimiz için ayakları bu tulumlarda sıkışıp rahatsızlık yaratıyormuş. İş pratiğe dökülünce de kullanan herkesin çok memnun olduğunu söyleyebilirim. ama bu memnuniyet tamamen bencilce nedenlerden kaynaklanıyor. Ayaksız tulum+çorap giydirdiklerinde bebekler hareket ederken çoraplarını çıkartıyor, sonra da üşüyorlarmış. Annenin sürekli takip etmesi gerekiyormuş. Kime katılıp onaylayacağınız sizin elinizde ama ben tulumlarımı ayaksız aldım. Benim takip etmekten yorulmam bebeğimin gelişiminden çok daha önemsiz bir ayrıntı.
Pijama takımı 2 adet
Kolsuz bodyler (çıtçıtlı atlet diye de geçiyor) 4-5 tane
Çorap ve patiklerŞapka ve önlükler: Bir türlü önlük beğenemeyip sordum:”Neden bu önlüklerin arkası naylon değil?” Aldığım cevap bana yeni birşey kazandırmış oldu:”İlk altı ay bebek sulu yemek yemediği ve sadece süt içtiği sürece arkası naylon önlük kullanılmıyor.” Evet çok mantıklı
Yün yelek,hırka,patik: Yün kullanımına karşıyım. Çünkü yünlerin parçacıkları bebeklerin ağızlarına burunlarına kaçıyormuş. Ama bebekler için özel yünler olduğunu öğrendim. Bu konuda bir tecrübem yok, arştırmanız gerekecek.
Penye yelek,hırka: Benim bebeğim kış bebeği olcağından ben alıyorum. Yün kullanmayacağım için de farklı kalınlıklarda iki üç çeşit aldım.
Eldiven: En az yarım düzine almamız tavsiye ediliyor. Kış bebeklerinden daha çok kullnılıyormuş.
Mermerşahi bez ( farklı amaçlar için farklı büyüklüklerde)
Battaniye: Penye en az 2 tane, yün en az 2 tane, peluş vs gibi farklı kumaşlardan battaniyeler
Mont, atkı, eldiven gibi şeyler keyfe keder gibi geliyor bana. Bence ilk 3 ay boyunca yeterince kat giydirilip battaniyeye sarıldığında monta vs gerek kalmaz. Tercih meselesi…
Zıbınlar da çok tartışmalı. Ben almıyorum. Kullananlar hiç memnun değil. Göğüs bölgesini açıkta bıraktığından bir faydasını görmüyorlarmış. Almak isteyene engel olmayayım.
PS: Ben genel olarak giyim alışverişlerimi Mothercare, Next, C&A, GAP Kids mağazalarından yaptım şimdiye kadar.

Temizlik ve Bakım
Banyo küveti: Set halinde Mothercare de satılıyor. Bebeği yatırmak için file ya da farklı seçenekler var. File tercihimdir.
Islak pamuklar: Ben ıslak mendil dedim, satıcı bu ürün bir numara şu anda dedi: UniBaby Yenidoğan Islak Pamuk Mendil. 20 paket alıp stok yaptık.
Şampuan, duş jeli, pişik kremi vs : Hepsini SebaMed aldım. Satıcının önerdiği bir alman markası daha vardı adını şu an hatırlayamıyorum ama bildiğim marka olsun istedim.
Fırça ve tarak: BebeDor aldım.
Tırnak bakım seti: Yine BebeDor. Konu şu ki farklı markalarda çok garip bir makas var. Bebeklerin tırnakları kağıt gibi olduğu için o makasla kolayca kesiliyormuş. Ama ben buna cesaret edemedim. Bu setin içinde hem bizim bildiğimiz tırnak makası hem de o bahsettiğim makastan vardı, ben de bunu aldım.
Termometre: Hem odası için, hem de banyo suyu için bir termometre gerektiğinden ben ikisi için de kullanılabilen var mı diye sordum Philips Avent marka çok şık bir termometre verdiler.
Alt değiştirme örtüsü: Henüz almadım. Kullan at şeklinde olanlar var, Canbebe’de var mesela. Ya da bakım çantamızda taşyabileceğimiz böcekli filan şekillerde alt açmalar var. Karar veremediğim için şimdilik almadım.
Bebek bezi: Bu kadar pahalı olduklarını bilmiyordum. Bence her dışarıya çıkışımda canım gereksiz para harcamak istediğinde bir paket bez almalıyım Şimdilik iki paket Prima Premium Care aldım. İlk bir ayında filan bunu kullnırım sonra diğer Prima ürünlerine dönerim gibi düşündü çünkü buna para dayanmaz. Günde ortalama 5 adet bez harcanacağını da dipnot olarak ekleyeyim.
Burun aspiratörü: Bunun da gerekliliği tartışma konusu. Bazıları ben kulak çöpüyle temizlerim diyor ama ben korkarım sanırım öyle temizlemeye. O nedenle Chicco marka bir tane aldım.
Kulak çöpü: Kulağı olmasa da temizleyecek bir sürü yeri çıkacağına emin olduğum için oğluma bir kutu da Uni Baby kulak çöoü aldım.
Vücut termometresi: Koltuk altından ölçen klasik termometreler yeni doğmuş bir bebek için kesinlikle tavsiye edilmiyor. Uzun süre sabit durup, kıpırdamadan ateşini ölçmenize izin verceği gibi komik bir yanılgıya düşmediyseniz tabi ki Kulaktan ölçmek en güzeli. Ben ilerde gerekir diye bir koltuk altı bir de kulak için olandan aldım. Markası Braun.
Başlıklı havlu 2 adet: Linens önerebilirim. Bornozların şirinliğine aldanıp almaya kalkmayın çünkü ilk 6 ay kullanılması tavsiye edilmiyormuş.
Beslenme ve Uyku

Biberon: Ben emzirmeyi düşündüğüm için ama herhangi bir aksilik anında tedarikli davranmış olayım diye Nuk marka bir tane aldım. Neden Nuk derseniz, bir biberonda olması gereken en önemli özelliklere sahipti: Camdı ve damaklıklı emziği vardı.
Emzik: Ben almadım, almnızı tavsiye etmiyorum. 4-5 yaşlarına gelmiş ve hala ağızlarında emzikle dolaşan çocukları gördükçe sinirlerim zıplıyor.
Emzirme minderi (almadım)
Mama kullanacaklar için mama kaşığı, sterilizatör, biberon termosu, biberon ısıtıcı, vs. : Bu konuda bilgi sahibi değilim, üzgünüm.
Yan yatma yastığı: BebeDor’unkini aldım. Nedensiz bebek ölümlerini engellediği düşünülüyormuş.
Süt saklama torbaları: Lansinoh marka olanlardan aldım. ama eğer yakın zamanda işe dönmek zorundaysanız tavsiyem torba şeklinde değil de kap şeklinde olanlardan almanız.
Uyku seti(baş ve kenar koruyucularıyla beraber 1 ya da 2 set)
Nevresim takımı
Oda
Bu konuda fikirden çok maddi durum ve imkanlar önemli. Kimisi ilk başlarda oda yapma taraftarı değil. Zaten yeni doğduğunda anneyle aynı odada olması bebeğe kendini güvenli hissettiriyormuş. Ben de ilk 2 ay yatması için MotherCare’den bir sallanan sepet aldım. Ama ikinci aydan sonra bebeğimi kendi odasına taşıyacağım. Benim gece gidip gelmelerim zor olacak evet. Ama onun bağımsız bir birey olarak yetişmesi, yalnız yatmayı öğrenmesi, ve gerçek dünyaya adaptasyonu bakımından birçok yerde okuduğum kadarıyla belli bir süreden sonra ayrılması gerekiyormuş. Ben sınırımı 2 ay olarak çizdim. Oda takımını Stylewood‘dan aldık. Gerçekten güvenilir olduğunu düşünüyorum. Tamamen doğal ahşap ve bebeklere uygun boyalarla üretim yapıyorlar. Odasında 1 hafta sonunda hiç koku kalmamıştı bile. Ben öyle ayıcıklı böcüklü yatak odalarından haz etmiyorum. O açıdan da tercihimizden memnunum. Siz de eğer oda alacaksanız dikkat etmeniz gereken ilk konu boya malzemesi olacak. Boyalarımız bebek sağlığına uygun demelerine aldırış etmeyin ve mutlaka sertifikalarını sorun. Eğer sertifika yoksa bilin ki satış yapmak adına yalan söylüyorlar.
Eğer duvar kağıdı düşünüyorsanız bakmanız gereken şey malzemesi. Plastik malzeme bebek odaları için doğru değil. %100 kağıt olanlarından seçmeniz gerekli. Biz Masko ‘da bir kağıtçıdan aldık ama şu an adını hatırlayamıyorum. Ama kağıdın markasını hatırladığımda buraya eklerim.
Bebefon: Arzum ya da Philips Avent alabilirsiniz. Arzum daha ekonomik olduğu için tercihim o yönde oldu ama çok büyük bir fiyat farkı da yok.
Dönence: Bence gerçekten faydalı. Müziğin bebeği sakinleştirdiğine inanıyorum. Ayrıca sadece dönence değil, sadece ses çıkartmak amacıyla üretilen farklı aparatlar da var. Anne kalp sesinden, yağmur damlalarına kadar çeşitli sesler çıkarıp bebeği etkiliyorlar. Biz bunu aldık.
Anne

Hijyenik kadın pedi
Emzirme sütyeni veya atleti: Dagi’den sütyen şeklinde aldım
Kullan at iç çamaşırları: Bunu hastalar için malzeme satan yerlerde bulabilirsiniz ama ben kesinlikle bunları kullanamam. Eğer benim gibi düşünüyorsanız ”3 tanesi 5 TL” şeklinde alıp güzelce yıkayıp kullndıktan sonra da atabilirsiniz, böylece onlar da kullan at olmuş olur
Göğüs pedleri: Mothercare den aldım
Göğüs kremi: Lansinoh’u herkes tek geçiyor, ben de ondan aldım
Göğüs kalkanı: Ped yerine kullanmak isterseniz, Lansinoh
Süt pompası: Ben Medela aldım. Philips Avent inki için çok iyi diyorlar. Eğer erkenden işe dönecekseniz onu almanız daha iyi. ama ben evde olcağım ve oğlumu kendim gerektiğinde besleyebileceğim için diğerini tercih ettim.
Annenin Hastane Çantası

Yukarda sayılanlar mutlaka olmalı.
Önden açılabilir 3 takım pijama/gecelik: Araştırmalarım sonucu en iyisi gecelik. Çünkü özellikle sezeryan doğumdan sonra pijama dikişlere ve sondaya baskı yapıyormuş.
Sabahlık, lizöz, vs. Doğumun ilerleyen evrelerinde üşüme çok sık yaşanıyormuş.
Kalın çoraplar
Alçak topuklu rahat terlikler
Koyu renk havlular
Deodorant, diş fırçası, diş macunu, dudak ve el nemlendiricileri: Bunlar bir takım yedek olarak mutlaka çantada hazır beklemeli, yoksa son anda eklerim denildiğinde unutulma ihtimali çok yüksek.
İsteğe bağlı olarak makyaj çantası
Farklı işlev ve çeşitlilikte tokalar
Fırça, tarak, şampuan ve duş için gerekli şeyler
Sabun ve antibakteriyel jel
Kağıt havlu, peçete
Islak mendil
Kirli çamaşırları koymak için torbalar
Yatak koruyucu
Süt arttırıcı rezene çayı (eczanelerde satılıyor)
Şarj aletleri, kamera, fotoğraf makinesi, mp3 çalar, kitap, dergi, vs tarzı oyalayıcı ve gerekli elektronik
Plastik tabak, bardak, çatal, kaşık
Ve tabi ki hastaneden çıkarken giymek için kıyafet(emzirmeye uygun olmalı)
Bebeğin Hastane Çantası

2 takım hastane çıkış seti(1i tam takım olanlardan)
Yelek, hırka, patik
Hastane takımına yatırmak istemeyenler için bir çarşaf(battaniyesı zaten hastane çıkışında olacak)
Ağız bezleri
Fazladan battaniye
Alt değiştirme örtüsü
Bebek bezleri, ıslak mendili, pişik kremi
Biberon(süt gelmezse diye)
Yenidoğana uygun mama(süt gelmeme ihtimaline karşı)
Emzirme minderi(sezeryansa çok faydalı oluyormuş)
Ana kucağı
Odası süslenecekse süs malzemeleri
Bebek şekerleri

kızlar hepinizin kocalarınızın yanınızdamısınız giriyorum bakıyorum kimseler yazmamış hala

ay ne güzel etmişsin ya çoğunu almışsın sanırım herkes yavaş yavaş almaya başlamış bizde dolap ve şifonyerni aldık kıyafetlerimn bikaç eksiği kaldı bakım ürünleride tamam gibi ya dolabına dizdim ve çok heveslendik ya gelip gidip bakıyoruz resm yüklemeyi bilsem tamamlanınca yüklüycem bakalım

yok canım aldım dediğime bakma daha almam gereken bi sürü şey var ufak tefek bişyler alıyorum işte o kadar :) bebek alışverişi için bi günümü ayırıp çıkacam o zamana kadarda netten araştırıp kullanıcı yorumlarına göre ürünlerin markalarını özelliklerini filan not ediyorum bebek bi erken doğmaya kalksa rezil olacaz vallahi daha doğru dürüst bişeyi yok önce doğum çantası malzemelerini tamamlıyım nolur nolmaz hazır bulunsun 28. haftadan sonra da diğer ihtiyaç listesine geçecem inşallah

abooo kız bu ne liste böyle anammm ben daha başlamadım oğluşuma bişey almaya... bir ay sonra başlıyım diyorum ne biliyim herkes böyle ufak ufak alınca da diyorum geç mi kalıyorum acaba?:44:

abooo kız bu ne liste böyle anammm ben daha başlamadım oğluşuma bişey almaya... bir ay sonra başlıyım diyorum ne biliyim herkes böyle ufak ufak alınca da diyorum geç mi kalıyorum acaba?:44:

ay görünce benimde gözüm korktu vallahi eşime de söyledim biz daha bişey almadık baksana ne çok alacak şey varmış diye listeye bakınca oda bi ara alışverişe çıkalım dedi ufaktan başlamak lazım artık yoksa zor yetişir bi sürü şey lazımmış baksana

Ben kendi fikrime gore renklendireyim. Ilk bebek heyecani ile alip alip kullanmadigim oyle cok sey oldu ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…