2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun:) haftasonu görümcemler bizdeydi iki günde bile acayip yoruldum. 15 günü düşünemiyoru, ne kadar yardımcı olsalar da gelenler, evde rahat olamamak kötü

anacı olsun benim oğlum, kocam da kıskansın bizim sevgimizi
bizimki daha o kadar sert vurmuyor tekmeleri hala kibarcık benim oğluşumun :)) sizin haftada daha güçlü olur inş teyzesi..

yok kız belli olduğundan değil ben erkenciyimya doktorda 32 kadar sabret dediya bakalım cuma günü 34 falan alırız derse diye ne bilem içime mayıs başı doğururum gibi doğdu ......
canım sen aklından 34 falan da geçirme, ne kadar kalsa kardır :)) dursun işte 37 38e kadar ne acelesi varmış bıcırığın

seninki de anneci demekki mucizem :))
evet bizim de iki taraf birden gelecek nasıl olacak bilmiyorum..düşününce aklım takılmıyo değil valla..kayınvalidemler çok kalmaz inşallah. bakalım nasıl olacak..inşallah çok güzel ve rahat atlatırız o ilk zamanları..

normal ama onların düşünmesi lazım bu kız hamile diye
aynı şehirde o kadar yatılı misafirlik mi olur
başka şehirde olsa bile çok bence 15 gün evsahibini de düşünmek lazım

Yok normal olsalar 1 ay gelsinler..Sorun değil..Pat diye kapıları falan açıveriyorlar..Eşimle öpüşürken yakalandık kaynanama, hiç de utanmadım valla..İnsan yatak odasına kapı tıklatmadan girer mi..Amaann, boşver bitti gitti...Rahatladım..

Benim de 87 günüm kaldı kız, 4 haziranda doğuruyorum...Gün sayıyorum artık kızıma kavuşmak için..

ya bacım ben anlamadım 26 mayıs bıle olabılır benım nıe dıye sormayın cunkı bılmıyorum ben ustune gordugum ıcın ılk bas 15 ekımde gıtmıstım 7 haftaya gırmıs bebek dedı sok gecırdım ama ben en kotu ıhtımalden hesaplattım yanı agustosta en son adet tarıhım ama eylulde cok az oldugum ıcın eylul son sat dedım ama o zaman hamıleymısım haberım yokmus yerlesme kanamasıymıs yanı agustostan hesaplatyorum yanı tam dogru olan son satımdan en gec sezeryan 26 mayıs dıo

geçmiş olsun:) haftasonu görümcemler bizdeydi iki günde bile acayip yoruldum. 15 günü düşünemiyoru, ne kadar yardımcı olsalar da gelenler, evde rahat olamamak kötü

Benimkiler ehlikeyf, yardımcı olacak yok aralarında..Görümcem de hamile yatıyo bol bol..Kaynanamda da kalça çıkığı var, zaten ondan bişey beklemem iş yapmak namına, yapsa elletmem, kadın yoruluyo çünkü..Eve gidip yemek yapıyordum bir de..Zor geçti ama bitti gitti..

benimde 75 günüm filan kaldı Allahın izniyle..

Ne güzel artık gün saymaya başladık hepimiz de...

Senin zaten neyin normal bacımm, herşey bi anormall..

benimkiler de yapmaz biliyorsun bi geldiler aralıkta onlar gidince kanama geçirdim
kadın hiç bi işe yanaşmadı ya

Mononükleozis (Öpücük Hastalığı)

Zorlu bir hamilelik süreci sonunda bebeğinize kavuştunuz. Aile büyükleriniz ve dostlarınız bebeğinizi görmek için sık sık ziyarete geliyor ve her gelen bebeğinizi kucağına almak, ona dokunmak istiyorsa bu yazıyı dikkatlice okumalı, ailenizi ve çevrenizi bilgilendirmelisiniz.

Yeni doğan bebeklere gösterilen aşırı ilgi, bebekten ziyade çoğu zaman anne ve babayı bunaltır. Bebeklerinin insanlar tarafından öpülmesi ve dokunularak sevilmesi ebeveynlerde bebeğin hasta olabileceği endişesini arttırır. Öpücük hastalığı, bu endişeyi duyan ebeveynlerin çok da haksız olmadığını gösteriyor.

Öpücük Hastalığı Nedir?

Halk dilinde öpücük hastalığı olarak bilinen Enfensiyoz Mononükleozis, Ebstein-Barr virüsü ile ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalıktır. Aile içinde ve anaokullarında bulaşabilen bu hastalığın, özel bir tedavisi yoktur. Öpücük hastalığında virüsün kuluçka dönemi yaklaşık 10 ile 60 gündür.

Öpücük Hastalığının Belirtileri:

Ateş, aşırı halsizlik ve iştahsızlık,
Boyunda görülen ağrılı lenf bezi şişmesi,
Kas ağrısı,
Nadir olarak burun tıkanıklığı, göğüs ağrısı,
Muayene ile fark edilen dalak büyümesi.

Öpücük Hastalığı Tedavisi

Hastalığın özel bir ilacı olmamakla birlikte evde yatak istirahati hastalığın çabuk atlatılmasını sağlamaktadır. Hastalık belirtileri görüldüğünde mutlaka uzman bir hekime danışılmalıdır.

Son düzenleme:

tabiki kalsın canım ya ne bilem bana 34 e yeter diye diyom Allahın takdiri sağlıcakla gelsinde nasıl gelirse gelsin zaten doğurduğum gün kocam ulustan davulcu zurnacı tutacakmış ben doğum yaparken çaldıracakmış hastanenin önünde

benimkiler de yapmaz biliyorsun bi geldiler aralıkta onlar gidince kanama geçirdim
kadın hiç bi işe yanaşmadı ya

Seninkini hatırlatma, zaten sinir oluyom..Benimki gene sakat da ondan..Yapsa bile insan kıyamıyor..
Seninki gezip gezip yemek vakti geliyordu, ben burdan deliriyordum..Hayır bi de sorunlu gebelik yani, seni rahat ettirceğine kendi rahat etme derdindeydi hatun..

oylde bacım ne bılım korkuyorum yolun sonuna geldık artık ya son 3 ay
korkma hemen azcık yat geçer burda herkes panik korkuyo zaten
geçmiş olsun canım, benim de doğum sonrası düşündüğüm şey bu. çok kalabalık olur da rahatsız olur muyum diye korkuyorum..eşimin ailesi de gelecek bizimkiler de gelecek..inşallah çok kalmazlar kaynanamlar..ona dua ediyorum..

Çaldırsın tabi...Benimkine diyom ben kuaför geliyormuş diye, senin kuaföre ihtiyacın mı var diyip çıkıveriyo işin içinden...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…