hoşbulduk :)) 25+5 haftalık..daha yeni keşfettim ama iyi sardınız beni :))
doktorun bilmemeside ilginç :)) o zaman netteki ölçüler doğru bu durumda bizimki tutuyor genelde haftalık ölçüleriyle ama iri yada minyon bebeklerde var yaw o onları hesaba katmamış
çokda abartmamak lazım canımson halini görmedim karnı çıkmışmı kaç aylık onunki kaç kilo almışki ay çok soru sordum
bekleriz her zaman
Temmuzda doğurcağını biliyorum kilosunu bilmiyorum ama almıştır bi 7-8 kilo... baya etlenmiş butlanmış... bizim geçen ayımız esranın bu ayı... ve ben hiç hatırlamıyorm bol hamile kıyafetleri giydiğimi... daha yeni yeni ve doldurmuyorum içini...
bundan sonra bekleriz sık sık. cinsiyeti ne bebişinin?
sağol canım. ara ara halsizlik, boğaz ağrısı olmuştu ama ciddi anlamda hiç grip olmamıştım bu sene. yakalandım sonunda ben de. zaten boğazım kötüydü kaç gündür sabah karda hastaneye gittim şeker için, şiddetlendi iyice. nem de yok mardinde, buhar makinesi almalıyım bir an önce.
bebeğinin boyuna da maşallah, çok uzun olacak herhalde...
maşallah baya uzunmuş :)) kilosunu hesaplamak için bi formül varmı bilmiyorum canımcım ama boy için kullanılan formülü sürekli hesaplıyorum ben doktordan sonraanne baba uzun galiba selvi boylu bi delikanlı geliyor desene
Maşallah 39cm demek :))) bizde 24+4 te 31 cmdik oğluşumla :))) şuan 25+5im ne kadr oldk bilmiyorum
ben çok yeni katılıyorum aranıza...
ben de allhın izniyle haziran annesi olucam...))
yazması bile güzelmiş... annesi...:))))
çok teşekkürler :))
şu zaman geçse su gibi....:44:
ımrenılecek bışı yok cnm sende aylıkken aldır bebeğını sende kılo almazsın doktoruma dedım böle böle kılo almıyorlar ıçte onaylamıyor. ebru şallı falan fasa fıso yanı kılo almazsan erken doğumu qöze al dıyo doktor bebeğını rıske sokarmısın cnm. şuan örnek alınacak bırını qörüyom esra erol
:) maşallah... aslında ilk kez bacak boyu bu kadar uzun çıktı, o nedenle yanlış ölçmüş olabileceğini düşünüyorum ben:) çünkü hep haftasıyla uyumlu giderdi bacağı, bu sefe 3 hafta önde görünüyor. aslında anne baba olarak çok da uzun değiliz ben 1,70 eşim 1.75...
bircecim ben hasytalandığımda nbuhar makinemiz olmadığından, su ısıtıcıyula buhar yapmıştık evde:):)
çok teşekkürler :))
şu zaman geçse su gibi....:44:
Ya bu kilo meselesi tamamen yapısal bence.. Almamak için zorlarsanda olmuyor işte bebekte falan eksiklikler oluyor.. Geçen çok ünlü bir kadın doğum uzmanı çıktı konuştu, az kilo alan gebeler, bisürü örnek verdi, mesela Zeynep Tokuş, Özlem Yıldız, Ebru Şallı falan hepsi erken doğum yapmış.. Ve erken doğumda bebek sağlıklı da olabilirmiş ama belli yaşlardan özellikle 30 yaşlardan sonra kalp hastalığı gibi bşrçok hastalık riski çok yüksekmiş, ayrıca erken doğan bebeklerin ömürlerinin de kısa olacağından bahsediyorlar... İnsan bebeğinin ömründen çalar mı? Bence alınan kilolar bebeğe yarıyor.. Etrafımda çok arkadaşım diyet yaptı hamileyken kilo almamak için ama bebekleri hiçte sağlıklı doğmadı.. Annelik fedakarlık gerektirir bence, kilo milo fasafiso.. Birde şöyle düşünmek lazım Allah o kadar isteyen insanlar senelerce uğraşan onca insan içinden sana böyle bir hediye vermiş, yok kilo mu alcam, yok vücudum mu bozulcak diye stres yaparsan Allahın gücüne gider.. Yani bu tamamen benim düşüncem tabi kimse katılmak zorunda değil.. Sadece iki kayıp yaşamış, evlat acısının ne olduğunu az çok anlamış biri olarak paylaşmak istedim bunları..
Ya bu kilo meselesi tamamen yapısal bence.. Almamak için zorlarsanda olmuyor işte bebekte falan eksiklikler oluyor.. Geçen çok ünlü bir kadın doğum uzmanı çıktı konuştu, az kilo alan gebeler, bisürü örnek verdi, mesela Zeynep Tokuş, Özlem Yıldız, Ebru Şallı falan hepsi erken doğum yapmış.. Ve erken doğumda bebek sağlıklı da olabilirmiş ama belli yaşlardan özellikle 30 yaşlardan sonra kalp hastalığı gibi bşrçok hastalık riski çok yüksekmiş, ayrıca erken doğan bebeklerin ömürlerinin de kısa olacağından bahsediyorlar... İnsan bebeğinin ömründen çalar mı? Bence alınan kilolar bebeğe yarıyor.. Etrafımda çok arkadaşım diyet yaptı hamileyken kilo almamak için ama bebekleri hiçte sağlıklı doğmadı.. Annelik fedakarlık gerektirir bence, kilo milo fasafiso.. Birde şöyle düşünmek lazım Allah o kadar isteyen insanlar senelerce uğraşan onca insan içinden sana böyle bir hediye vermiş, yok kilo mu alcam, yok vücudum mu bozulcak diye stres yaparsan Allahın gücüne gider.. Yani bu tamamen benim düşüncem tabi kimse katılmak zorunda değil.. Sadece iki kayıp yaşamış, evlat acısının ne olduğunu az çok anlamış biri olarak paylaşmak istedim bunları
Benim kızımında fl ölçümü bu haftada çok ilerdeydi ama normal zaten 20.haftadan sonra genetik faktörler devreye giriyormuş..
20. haftadan sonrası sanki çok hızlı geçiyormuş gibi geliyor bana ya:) korkuyorum ben doğumdan, bir de hamileliğin tadını çıkaralım diyorum, kaç kere gelir ki böyle güzel bir şey insanın başlınayavaş yavaş hazırlığını yapalım falan... bu arada dün bakım ürünlerini aldık bübchen'den, inşallah alerji falan yapmaz...
maşallah oğluna:) benimki çok hareket etmiyor ya yatarken faslan hareket ediyor daha çok. ama belki ben çok hareketliyim gün içinde hareketlerini dinleyemiyorum sanırım:)kııızlaaarrr ankaralılar evet az kişiyiz ama uygun zamanda bende varım buluşmaya..gerçi ben çok sık giremiyorum topike daha doğrusu giriyorum da yazamıyorum çok..nesse bugün oğluşum hiç durmadı kımıl kımıl kımıl halen de öle noldu bu kadar anlamadım yaww:)
bübchen iyi bir marka içinde alerjen katkı maddesi yok yiğenimede kullandık kendi kızımada almayı düşünüyorum..bir de bir arkadaşım sadece yurt dışında satılan zannediyorum adı pamelaya benzer bir ürün tavsiye etti ama ben ce gerek yok..
gönül her şeyi almak istiyor..ben gereksiz kullanmıyacağım şeyleri almamaya çalışıyorum...heves işte:))
Seni ayakta alkışlamak istiyorum... Çok güzel yazmışsın... Değer yaa bebeklerimiz için değer her zaman mı alıyoruz sanki bu kiloları, istem dışı alıyoruz keyfi değil ki... ilk tartıldığımda şok olmuştum ama olsun hele bu yazdıklarından sonra artık önemi yok kilo almamın...
kilo konusunda katılıyorum yaa hiç kasmamak lazım..tabi aşırıya kaçmadan 30 kilo alanlar var mesela tabi öle olmasın da hamile dediğn kilo alcak tabi..ben kendimden hiç beklemezdim boyum 172 cm 51 kiloyla hamile kaldım.şu anda 60 61 geliyorum..aslında fazla aldım haftaya göre..eskiden ne yaparsam yapayım kilo alamazdım.ne pekmezler kilo aldırıcı ilaçlar içmiştim.şimdi hiç ekstra bişe yapmadığım halde mütemadiyen kilo alıyorum:)ama doktor dediki biraz hızlı gitmişsin ama düşük kiloyla hamile kaldığın için sorun olmaz dedi
kızlar bakım ürünü olarak ne alıyosunuz pişik kremi ve bebe yağı geliyo aklıma başka bişe gelmiyo:)
kızlar bakım ürünü olarak ne alıyosunuz pişik kremi ve bebe yağı geliyo aklıma başka bişe gelmiyo:)
maşallah oğluna:) benimki çok hareket etmiyor ya yatarken faslan hareket ediyor daha çok. ama belki ben çok hareketliyim gün içinde hareketlerini dinleyemiyorum sanırım:)
ben özellikle kıyafet alışveriişi yapmadım, bir kısmını annem aldı, bir kısmını da kayınvalideme aldırırsam tamam olur inşallah:) beşik konusunda çok kararsızız. odamıza ahşap beşikler sığmaz gibi duruyor, ama park yatakları da pek beğenmiyorum açıkçası, ne alacağız bilemiyoru, oda almak istiyorum aslında ama karar veremedik. tecrübeli olan var mı aramızda? öyküm sen varsın sanırım, ne dersin, dolaba kesin ihtiyacımız olacak, çünkü ekstra dolabım veya boş yerim yok hiç., bebek odası gereksiz bir şey mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?