aman sende, kızcam bak haaa..al sanaaa
benimde canım istedi valla...nolcak şimdii...
benimde canım istediiiiiiiiiii..... hemde iskender ufffffffffffffff:84::84::84::84:
yok ya bişey vermiyo dr. ben de istemedim.2dk.bakıyo tamam.özel hastane birde
ya hala anlatmadınız100lük yükleme işlemini.biara okumuştum hiç kıpırdamıyormuşun içtiken sonra kan alınana kadar.doğru mu bu? ben çldırırım doğruysa
yanında yoğurtt....allah allahhhhhh...
bana bişiler oluyoooo
valla süppeeeer olurdu birde kola olacakki uff agzımın suları aktııı silsin biri
kız selinsu benden farkın yokmuş ben aynısını 5 kuruş vermeden yaşıyorum.. özelin ne farkı kaldı o zaman
bol bol bol bol bakteri çıkmıştı..
Döner döner dönmezse beklerler.
Ay canım döner istedi.
yok daha neler..haaaaahaha..valla hiç güleceğim yoktu..hiç kıpırdamadan durulurmu selincim, kim dedi onu..bakma sen onlara..sadece biraz uzun aç kalıcaksın ve daha çok şekerli sudan içeceksin hepsi bu...yok öyle kıpraşmamak falan...
valla süppeeeer olurdu birde kola olacakki uff agzımın suları aktııı silsin biri
doğru söylüyosun fatma ya naparsın yakın diye gidiyorum oraya yoksa çekmem suratlarını
gülünm normal 50lik içtin ya onun 100lük boşaltıyorlar bişey yok neyi anlatalımarkadaşlar yanımda birisinin olması şart mı sizce yükleme için kendim alledebilirmiyim sizce nasıl oluyo yaptıran var mı 100 lük?
ohhhhhhhhhhh memene sür eliniaman sende, kızcam bak haaa..al sanaaa
Benimde canım istedi valla...nolcak şimdii...
bendede bol bakterı cıktı ama cengız ılac kullanma gerek yok dedı ondan sana sordum cnmmm
hahahhahahaha benımde canım bgn et yemek ıstıyorrrr ama evde yapmak ıstemıyorummm
hatta sımdı adamı ardaımm dısarda yıcezzz
gülünm normal 50lik içtin ya onun 100lük boşaltıyorlar bişey yok neyi anlatalım
ohhhhhhhhhhh memene sür elini
sor kız sende şu kafasımı bacagımı kilosu ne kadr susma aaaa
ohhhhh :)) elimi yalıyım mı , yoksa yalamadan mı sürüyüm meme me
selinsu oku canım
Gebeliğin 24-28.haftasında 50 gr glikoz içilerek yapılan bir testtir.Buradaki amaç kan glikoz seviyesinin vücut tarafından dengede tutulup tutulamadığını anlamaktır.Bu yöntemle diyabete gebelik sırasında eğilim var mı yok mu anlaşılabilir.Sadece açlık kan şekeri bakılması bize tam bir fikir vermez.Bu yüzden her gebeye mutlaka şeker yükleme testi uygulanmalıdır.Eğer kişinin ailesinde şeker hastalığı olan birisi mevcut(anne,baba,kardeş gibi) ise o zaman yükleme testi gebenin doktoruyla ilk karşılaştığı anda yapılmalıdır. Genellikle yükleme testi öncesi açlık şekeri de bakıldığından test günü en az 8 saat aç olmak gerekir.Sadece yükleme yapılacaksa mutlaka aç olmak gerekmez.Test öncesi kan alınarak açlık şekeri bakılır.Daha sonra gebeye 50 gr. glikoz içirilir.60 dakika sonra tekrar kan alınır ve şeker(glikoz) seviyesine bakılır.Bu değer 140 altında olmalıdır.Eğer 140-200 arası ise test sonucu şüphelidir ve daha ayrıntılı bir test olan 100 gr. glikoz yükleme testi uygulanır.Sonuç 200 üstü ise gebelik diyabeti olduğu anlaşılır ve tedavi edilmelidir.Bu gibi sonuçlarda HbA1c denilen ve geçmiş 3 aylık kan şeker seviyesini gösteren test yapılmalıdır.
100 gr. glikoz yükleme testi ise daha uzun sürer.Açlık şekeri için kan alındıktan sonra 100 gr. glikoz içilir.Sonra 60,120 ve 180.dakikalarda kan alınarak şeker seviyesine bakılır.Sırasıyla şeker seviyeleri 195,165,145 altında olmalıdır.Bu değerlerden 2 yada daha fazlası normalden yüksekse gebelik diyabeti olduğu anlaşılır ve tedaviye başlanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?