2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yok ya bişey vermiyo dr. ben de istemedim.2dk.bakıyo tamam.özel hastane birde

ya hala anlatmadınız100lük yükleme işlemini.biara okumuştum hiç kıpırdamıyormuşun içtiken sonra kan alınana kadar.doğru mu bu? ben çldırırım doğruysa

ne alakası varyaaaa saçmalamış kimse.. 50lilikten farkı yok bi açkn veriyon içtikten işde drum belirlediğine göre ama sanırsam 30 dk 60dk 120 dk zaanlarda kan verşyon hepsi bu tabi bişey yemiyons adece glikoz içiyon ya o

selam kızlar c.tesi günü şeker testi oldu.açlık 95 çıktık 50 gr 150 çıktı doktorum çok korkuttu 100 gr yaptıracaksın o da yüksek çıkarsa diyetisyene göndericem fln die araştırdım biraz kan almada çalışan ark.sordum aslında çok yüksek değil dediler normal sınır 165 imiş sağlık ocağına gittim 2.doz tetanoz aşısı için tahlillerime baktılar tokluk şekeri normal çıkmış 165 sınırı dediler 100 gr yaptırmna gerek yok ddiler dahiliye uzmanına gitmiş hamile bi arkadaşım onun 170 çıkmıştı adam gülmüş demiş 1 saatte kime 50 gr yüklersen şekeri yükselir bi anda demiş kız dio diabetlisin dediler çocuk iri olur dediler dikkat ettim doğa doğa 2800 doğdu fln aklım çok karıştı 100 gr yaptırıcam içim rahatlasın die doktor hemsire kime sorsam sınır 165 seninki 150 normal diolar ki bide kiloluyum yani belki doktorum o yüzden okadar telaş etmiştir tecrübeli biri olmasa güvenmezdim

Son düzenleme:
yanında yoğurtt....allah allahhhhhh...
bana bişiler oluyoooo

valla süppeeeer olurdu birde kola olacakki uff agzımın suları aktııı silsin biri

kız selinsu benden farkın yokmuş ben aynısını 5 kuruş vermeden yaşıyorum.. özelin ne farkı kaldı o zaman

yok daha neler..haaaaahaha..valla hiç güleceğim yoktu..hiç kıpırdamadan durulurmu selincim, kim dedi onu..bakma sen onlara..sadece biraz uzun aç kalıcaksın ve daha çok şekerli sudan içeceksin hepsi bu...yok öyle kıpraşmamak falan...

selinsu42 100 gr aynı 50 gr gibi 100gr şekerli su içiyosun aç olman lasım sonra senin içtikten sonraki 1.saat 2.saat gerekirse 3.saat kan alarak şeker değerine bakıyolar bu arada istediğini yapabilirsin sadece yemek herhangi bişi yiyemiyosun canım

bol bol bol bol bakteri çıkmıştı..
Döner döner dönmezse beklerler.
Ay canım döner istedi.

bendede bol bakterı cıktı ama cengız ılac kullanma gerek yok dedı ondan sana sordum cnmmm

hahahhahahaha benımde canım bgn et yemek ıstıyorrrr ama evde yapmak ıstemıyorummm
hatta sımdı adamı ardaımm dısarda yıcezzz

nette okudum ya bana da saçma gelmişti zaten ama sorıyım dedim

valla süppeeeer olurdu birde kola olacakki uff agzımın suları aktııı silsin biri

olmaz kola yasak...başka bişey seç...
bak görüyonmu egeyi, ortaya bi döner lafı attı, bizim canımız çekti..kendi kayboldu..yoksa döner yemeğimi gittii gı

arkadaşlar yanımda birisinin olması şart mı sizce yükleme için kendim alledebilirmiyim sizce nasıl oluyo yaptıran var mı 100 lük?
gülünm normal 50lik içtin ya onun 100lük boşaltıyorlar bişey yok neyi anlatalım

aman sende, kızcam bak haaa..al sanaaa
Benimde canım istedi valla...nolcak şimdii...
ohhhhhhhhhhh memene sür elini

selinsu oku canım

Gebeliğin 24-28.haftasında 50 gr glikoz içilerek yapılan bir testtir.Buradaki amaç kan glikoz seviyesinin vücut tarafından dengede tutulup tutulamadığını anlamaktır.Bu yöntemle diyabete gebelik sırasında eğilim var mı yok mu anlaşılabilir.Sadece açlık kan şekeri bakılması bize tam bir fikir vermez.Bu yüzden her gebeye mutlaka şeker yükleme testi uygulanmalıdır.Eğer kişinin ailesinde şeker hastalığı olan birisi mevcut(anne,baba,kardeş gibi) ise o zaman yükleme testi gebenin doktoruyla ilk karşılaştığı anda yapılmalıdır. Genellikle yükleme testi öncesi açlık şekeri de bakıldığından test günü en az 8 saat aç olmak gerekir.Sadece yükleme yapılacaksa mutlaka aç olmak gerekmez.Test öncesi kan alınarak açlık şekeri bakılır.Daha sonra gebeye 50 gr. glikoz içirilir.60 dakika sonra tekrar kan alınır ve şeker(glikoz) seviyesine bakılır.Bu değer 140 altında olmalıdır.Eğer 140-200 arası ise test sonucu şüphelidir ve daha ayrıntılı bir test olan 100 gr. glikoz yükleme testi uygulanır.Sonuç 200 üstü ise gebelik diyabeti olduğu anlaşılır ve tedavi edilmelidir.Bu gibi sonuçlarda HbA1c denilen ve geçmiş 3 aylık kan şeker seviyesini gösteren test yapılmalıdır.

100 gr. glikoz yükleme testi ise daha uzun sürer.Açlık şekeri için kan alındıktan sonra 100 gr. glikoz içilir.Sonra 60,120 ve 180.dakikalarda kan alınarak şeker seviyesine bakılır.Sırasıyla şeker seviyeleri 195,165,145 altında olmalıdır.Bu değerlerden 2 yada daha fazlası normalden yüksekse gebelik diyabeti olduğu anlaşılır ve tedaviye başlanır.

ohhhhhh en iyisini yaptın....afiyet bal şeker olsun canım...

sağo canım ben de bakıcaktım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…