2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

valla bazıları böyle düşünmüyo devlet bizi sözleşmeli almasa açıkta kalacakmışız sanki yoldan geçiyoduk bizi çağırdı devlet gel öğretmen ol diye neyse halimize şükür yinede

tuhaf işte insanlar... dediğin gibi şükür yine de. özel sektör çok daha kötü. inşallah bu dengesizlik kalkar ama...

valla bazıları böyle düşünmüyo devlet bizi sözleşmeli almasa açıkta kalacakmışız sanki yoldan geçiyoduk bizi çağırdı devlet gel öğretmen ol diye neyse halimize şükür yinede
inşallah canım biz bebişlerimize dönelim onların zamanına kadar herşey düzelir inş. senin bebiş ne kadarlıktı

30.hafta bitti bugün allah tamamına erdirsin ya bişey danışayım oyun parkı beşik mi normal beşikmi düşünüyorsun canım

oo siz kocaman olmuşsunuz maşallah valla oda takımlarına bakınca normal beşikler çok hoşuma gidiyor. görüntü olarak onlar güzel bence. ama biz tayinciyiz ahşap beşik sonra sorun yaratacak bana o yüzden oyun parkı alacağım. bir de kullanan arkadaşlarım memnun. yatağı 2 kademeli olduğu için güvenlik açısından daha iyimiş, kafasını çarpma derdi de yok diyorlar. geçen gün bir arkadaşıma sordum tekrar oğlu 1.5 yaşında. yan tarafındaki fermuarı açık bırakıyorum uyanınca kendini beşikten atmaya çalışmıyor ordan çıkıp geliyor dedi. bir de yazları anneme giderken götürebilirim. benim için oyun parkının artısı daha çok yani.

Allah yardımcın olsun canım. burdakilerden de kötüymüş senin durum. 4 yaş çocuklarını niye almışlar ki okula. özel kreş sanki orası. almamaları lazım aslında...
hiç sorma ya en son geldiğim için 4 yaşı direk bana verdiler anasınıfı olsa alınmıyorda okul anaokulu oldugu için alınıyor malesef, seneyede aynı öğrencileri okutacakmışım seneye 5 yaş oluyorlar halbuki diğerlerinin öğrencileri 6 yaş dile getirecem en yakın zamanda müdürle konuşup küçük yaşla hiçbişy olmuyor benim suçum ne ki diğer hocalar rahat onların öğrencileri büyük oldugu için türkçe sorunuda yaşamıyorlar eğitimde de problem yaşamıyorlar çocuklar beni doğru düzgün anlamıyorki bişyler öğreteyim kendimi paralıyorum öğretecem diye anlamıyorlarda sonra kimse onun sınıfı küçük yaş o yüzden böyle demiycek öğretmenden kaynaklanıyor diycek kabak benim başıma patladı bu sene neyse canım seninde başını ağrıtmıyım sıkıntı buralarda öğretmenlik yapmak ama napalım bunada şükür
canım maaş kesilmiyor yalnış biliyosun bende sözleşmeliyim maaş yatıyor, sadece ekders kesiliyor öyle bişey olsa bende çalışmak zorunda kalırdım bizimde paraya ihtiyacımız var çünkü doğumdan sonra bide doğum yardımı alıyosun doğum iznin bittikten bir sonraki hafta postahaneye yatıyor (belgeleri sgkya gönderirsen doğumdan sonra) ben şu maaş işini tekrar bi araştırım dönerim sana

ben bi kaç tane aldım ama chıcco nun damak yapısını bozmayan emziğini beğenerek almıştım kullanışlımıdır dersen daha kullanamadık bilmiyorum ki diğer aldıklarımıda damaklı emzik aldım

bende senin gibi düşünüyorum canım ama kaliteli bişey bulmak lazım

yakamoz çok zor ya. ana okulunun işi neymiş öyle bir ilçede ben normal ana sınıfı sanıyordum. hiç takma boşver, şartlar belli mucize mi yaratacaksın dilini anlayamadığın öğrencilerden? zamanla olur bu işler...

canım maala
esef bizde öyle biliyoduk ama burda bir arkadaşımız mağdur oldu maaşını almış normal olarak sonra çocuk doğdu 7 aylık oldu bir haber geliyo ssk dan para yattı gelin alın milli eğitime yatırın diye yatan para 4 buçuk bin milli eğitim bi hesap çıkarıyo brüt maaş üzerinden ödemeliri gereken 7 bin fark arkadaşların kesesine eksi olarak geçti

bencede :) bide ilçede de değil köyde açmışlar anaokulunu anasınıfı olsa neyse öyle yapıyorum artık bende napim öğrenebildikleri kadar benim değil velilerin sorunu türkçe bilmemeleri sıfırdan eğitim verememki

ilk defa duydum canım ben hem milli eğitime hem sgk ya bi sorayım şu işin nasıl oldugunu, sonra dediğin gibi olmasın ama izinden yeni dönen bi arkadaş izindeyken maaşını tam aldıgını söylemişti ablamda özel okulda çalışıyor oda izni bittikten sonra baya bi doğum parası aldı geri ödeme de çıkmadı :44: ilden ile mi değişiyor acaba :26:
yönetmeliktede böyle geçiyor;
( 29/03/2009 tarihli Resmi Gazetede) "Sözleşmeli kadın personele, doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam on altı hafta süre ile ücretli doğum izni verilir.” Çoğul gebelik halinde, doğum öncesi sekiz haftalık izin süresine iki hafta eklenir. Ancak beklenen doğum tarihinden sekiz hafta öncesinde, sağlık durumunun uygun olduğunu doktor raporu ile belgeleyen sözleşmeli kadın personel, isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, sözleşmeli kadın personelin isteği halinde doğum öncesi çalıştığı süreler, doğum sonrası izin süresine eklenir. (Ek cümle: 29/03/2009 tarihli Resmi Gazetede) Doğum izni sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenen geçici iş göremezlik ödeneği ilgilinin ücretinden düşülür.
senin söylediğin son cümleyle alakalı olabilir diycem ama sözleşmeli kadın personele emzirme yardımı ve doğum yardımı verilir diye diğer bir madde de geçiyor o zaman yatırılan doğum yardımı parasını niye geri istiyorlar ki hiç anlamadım şu sgk nın işini :44: sende bi sgk dan sor ona göre ayrıl istersen canım

canım biz ssk ya bağlı oldumuz için bunu yapıyorlar normalde de 10 günü geçen raporlardada maaşından kesinti yapıyorlar daha sonra ssk sana gecici iş görememezlik tazminatı adı altında para veriyor raporlu olduğun süre için doğum iznindede bizi raporlu sayıyorlar sonradan mağdur olmamamız için maaşımızı keseceklerini söylesiler burdasen yinede bi araştır mutlaka banada haber ver

canım doğum izni ücretli izne giriyor rapor hastalık izni sayılıyor ben geçenlerde grip oldugumda 1 hafta rapor aldım maaştan kesildi ssk 3 te 2 sini yatıracak bi ay sonra dediler bu aralar kesilen ücretin 3 te 2 kadarını alacam postaneden ama doğum ücretli izin sayıldıgı için kesinti yapılmaması lazım yönetmelikte ücretli izin kesintisine dair bi madde yok çünkü, ben izne ayrılan arkadaşlardan milli eğitimden ve ssk dan sorarım haber veririm sanada, ilden ile değişiyor diye duymuştum sende sor yüzden iznin boşa gitmesin ama sormadan önce bi araştırayım ben bizim şube müdürü kıcık bi adam hakkın olan şeyi bile vermemekte ısrar eder çoğu zaman aksi bişey söylerse hakkımı savunurum hiç olmazsa bu arada nöbet muafiyeti 24. haftada başlıyormuş ben dün gittim doktora yeni haberim oldugu için nöbet muafiyet raporu almadım acaba sağlık ocagındaki doktor vermezmi o raporu kadın doğumcu olması şartmı acaba :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…