Inceliyor musun kyamam bee
Benim boy sende senin boy bende olsa ikimizde eşitlencekmişizBenim boy 1.78 eşimle aynıyız, eşim hep der biraz daha kısa olsan nolurdu Ne topuklu giyebiliyorum ne bişi
Herkese iyi akşamlarrrrrrrrrrrrrrrrr
ii aksamlar canım... keçi sütü iyidir ama gaz yapmaz ...iyi akşamlar arkadaşlar, nasılsınız? günlük süt zannedip keçi sütü almışım ya, tadı bi garip
ii aksamlar canım... keçi sütü iyidir ama gaz yapmaz ...
ilk kez içtim mervecim, tadı biraz yoğun geldi bana. bugün herkes doktora gitmiş sen de gitmişsin iyi haberler almışsınız maşallah:) biz de cuma gidecektik ama eşimn işi çıktı inşallah pazartesi gideceğiz...
ne güzel bi çırpıda anlatmışsın yarın doğuma gireceksin gibi geldiben daha nerde doğum yapacagıma karar vermedim sürekli taşınmaktan bi doktorumda yok en yakın ildeki tüm hastanelere gittim (3 özel var zaten ) hiçbiri de ilgili değildi hepside halkın hiçbişy bilmemesine alışmış herkesle dalga geçer gibi aşağılar gibi konuşuyor doğumda sedyeden kalkar yolarım kadını mazallah şaka bi yana en kötü durumda olan benim epidural normal düşünüyorum hayırlısı tabi inşallah kolay bi doğum nasip olur
bu arada su geldiğinde açılma olmuş oluyormu ? bir kaç saat sonra hastanede olsak yolda doğum yapma riski olurmu ki, ay hiçbşy bilmiyorum kızlar ya anlatın hele doğum zamanı sancı sıklaştıgında hemen su mu geliyor?yada gelmeden hastaneye mi gidiyoruz ordamı su boşalıyorsaçma sorular soruyorum ama napim neyin ne zaman olacagını oldugunda ne yapacağımı dahi bilmiyorum
kimse cevap vermemiştecrübeli anneler bi anlatın ya doğumun geldiğini nasıl anlıycaz ya su boşalmazsa sancı sıklaşırsa hastahaneye gitmemiz gerekiyormu o zaman? yada su boşalırsa kaç saatte hastanede olmak gerekiyor :44: son sorum normal doğum sancısı abarttıkları kadar varmı :26: anlatın bak çatliycim bişy bilmiyorum
kimse cevap vermemiştecrübeli anneler bi anlatın ya doğumun geldiğini nasıl anlıycaz ya su boşalmazsa sancı sıklaşırsa hastahaneye gitmemiz gerekiyormu o zaman? yada su boşalırsa kaç saatte hastanede olmak gerekiyor :44: son sorum normal doğum sancısı abarttıkları kadar varmı :26: anlatın bak çatliycim bişy bilmiyorum
maşallah ikinize de mervecimselam kızlar biz geldik doktordann
28+1 de 1.313gr. 37 cm olmuşuzz
herşey normal... amaaa 14 kilo almışım toplamda
maşallah ya tosuncuk olacak sizin bebişler:)))helllooooo...ben geldim doktordannn... 1900 gr olmuş miniğimmm..
sünneti ben de ilk hafta düşünüyorum. netten baktığım kadarıyla mantıklı hemen yapmak, doğuma yakın doktorumla ve genel cerrahla konuşup karar vereceğim.son 8 haftaya girdik,ameliyathaneyi ayarlıcam 27 mayıs a dedi :26: kasılmaları önemseme.. su gelmesi kanama olması durumunda hemen ara beni dedi..panikleme duşunu al üstünü giyin çantanı tak koluna gel dedi.. su boşaldıktan sonra 8-9 saat süren varmışşş zaten.. sünnet i sordum hemen olsun mu die tabi tabi zaten hisssiz oluo hiçbişi anlamaz yaptır kurtul dedi..3 hafta sonraya randevu verdi bu kadar.. son iki vizitimiz dedi.. 33.haftada gidicem sora da 35 bitti gitti Allahın izniyle sonra doğummmmmmmmmmmmmmm...
iyi akşamlar arkadaşlar, nasılsınız? günlük süt zannedip keçi sütü almışım ya, tadı bi garip
evet ya çalışanlar evlerine gitti burdaki hatunlarında ilk bizim gibi galiba, neyse gelince cevap verirler artık ödüm kopuyo ya anlayamazsam doğum belirtisi oldugunu diyetecrübeli annelerden hiç biri aramızda değil şu anda sanırım yakamoz. ben de senin gibiyim, kulaktan dolma birkaç şey dışında hiçbi şey bilmiyorum doğumla ilgili. zaten onların da çoğu abartı
ay sağol canım ya biri sesimi duydu sonundaÖNCELİKLE İYİ AKŞAMLAR
canım benim bildğim tabi hiç doğum yapmadım yapanlar anlatıyo saatte 4 yada 5 kez sancı girmeye başlardsa doğum sancısı olarak değerlendiriyorlarmış o yüzden bu durumda doktora gidilmeliymiş sonra git gide sancının gelme sıklığı artıyomuş yarım saatte on dakka da hatta dakkada bir gibi eğer suyun gelirse hemen gitmelisin bu çok tehlikeli çocuk susuz kalabilir allah korusun
evet ya çalışanlar evlerine gitti burdaki hatunlarında ilk bizim gibi galiba, neyse gelince cevap verirler artık ödüm kopuyo ya anlayamazsam doğum belirtisi oldugunu diye
ay sağol canım ya biri sesimi duydu sonundabize en yakın hastane 1 saat 45 dk hazırlanmayla 2 -2 buçuk saati bulur hastanede olmam yolda doğurmasam bari bugün bi arkadaş İpekti sanırım doktor suyun gelirse panik yapma duşunu al hazırlan tak çantanı koluna gel demiş o kadar rahat davranabiliyomuyuz yani su gelsede ? şu tecrübesizlik de ne zormuş kafamda binbir soru işaeti var :17hastanenin uzak olmasınında etkisi çok tabi :
evet ya çalışanlar evlerine gitti burdaki hatunlarında ilk bizim gibi galiba, neyse gelince cevap verirler artık ödüm kopuyo ya anlayamazsam doğum belirtisi oldugunu diye
ay sağol canım ya biri sesimi duydu sonundabize en yakın hastane 1 saat 45 dk hazırlanmayla 2 -2 buçuk saati bulur hastanede olmam yolda doğurmasam bari bugün bi arkadaş İpekti sanırım doktor suyun gelirse panik yapma duşunu al hazırlan tak çantanı koluna gel demiş o kadar rahat davranabiliyomuyuz yani su gelsede ? şu tecrübesizlik de ne zormuş kafamda binbir soru işaeti var :17hastanenin uzak olmasınında etkisi çok tabi :
selam canım neden sezeryana zor diyorsun bende normal düşünüyorum ama doktor bebek biraz iri dedi sezaryanla alma ihtimali varmış dikişler zorluyodur sanırım demi:herkese selammmm
geçmişe az biraz göz atıp geldim,
Yakamozcum heyecanını anlıyorum ama suyun gelmesi durumunu hiç yaşamdığım için o konuda sana bişey diyemeyeceğim,
ancak...diyorumki gönlünü ferah tut, çünki son haftalarda 2-3 günde bir nst ye giriyorsun ve orada sancılar çıkıyo,
dr sana vajinal muayene için gün veriyo ve o olaydan en fazla, taş çatlasın 1 hafta ki...o kadar sürmez, 2-3 gün içinde doğuruyorsun,
zaten dr un sana söylüyor şu güne kadar sancın başlamazsa şu güne hastaneden yerini ayırtıyorum, şu saatte gel diye...
işte böyle..
bu arada seni normal doğum düşündüğün için tebrik ederim
normal doğumdan korkan arkadaşlar sezeryanı sakın kolay bişi sanmayın....
ben de sünneti erken düşünüyorum inşallah, acı çekmesin yavrularımız inşallah diye. doktorla doğuma yakın konuşurum bakalım ne dyecek. keçi sütünün anne sütüne yakın olduğunu duymuşltum ama tadı tuhaf geldimaşallah ikinize de mervecim
maşallah ya tosuncuk olacak sizin bebişler:)))
sünneti ben de ilk hafta düşünüyorum. netten baktığım kadarıyla mantıklı hemen yapmak, doğuma yakın doktorumla ve genel cerrahla konuşup karar vereceğim.
iyi akşamlar canım. çocuklara süt verilmeye başlandıktan sonra keçi sütünü öneriyorlar genelde:) anne sütüne en yakın o sanırım
selam canım neden sezeryana zor diyorsun bende normal düşünüyorum ama doktor bebek biraz iri dedi sezaryanla alma ihtimali varmış dikişler zorluyodur sanırım demi:
canım bu benim 4.doktorum:) bir türlü doktor beğenemedim :) hepside bebeğn iri olduğunu söyledi babasıda zor doğmuş kaynanam ölüyomuş nerdeyse inşallah kızım babası kadar iri doğmaz :)tabi allah sağlıklı bi şekilde dünyaya gelmesini nasip etsin sezeryanı bende istemiyorum en küçük kardeşim öyle doğdu ve annemin çektiklerini hatırlıyorum annem 3 tane normal doğum yaptım böyle sıkıntı çekmedim demişti o zamançünki sezeryene benzeyen bir ameliyat geçirdim geçen haziranda...
ama fazla anlatmayım, sözüm zaten keyfi sezeryen olacaklara,
dr larında işine geliyor tabii, ver randevu uğraşma bekleme hemen çıkart çocuğu...
bebek iriyse riske atma ne kendini nede bebeği, tabiki dr en iyisini bilir,
ama yerinde olsam bi dr a daha gider bebek hakkaten irimi yoksa dr sezeryene ikna içinmi söylüyo bi öğrenirdim,
ben sezeryen meraklısı 2 dr değiştirdim, hatta şu anki dr um bile yanıldı, çatın dar normal doğumu deniycez ama sezeryen gibi görünüyo dedi son muayenede,
fakat ben hastaneye dr geldiği gibi bebeği eline veriverdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?