2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin...
Eki Görüntüle 176907 Eki Görüntüle 176908
nasıldır hanımlar fıkrınız zor buldum valla:))

çok güzel, güle güle giy canım

Polihidramniyos anne ya da bebeğe bağlı nedenler ile ortaya çıkabilir. Anneden kaynaklanan en önemli neden şeker hastalığı yani diabettir. Bebekten kaynaklanan nedenler ise:

Sıvı geçişini kısıtlayan sindirim sistemi tıkanıklıkları
Merkezi sinir sistemi kaynaklı yutma bozuklukları
Yutma bozukluğuna neden olabilen kromozom anomalileri
İkizden ikize transfüzyon sendromu
Bebekte kalp yetmezliği
Konjenital enfeksiyonlar
Çoğu durumda altta yatan bir neden bulunamaz.
Polihidramniyosun etkileri nelerdir?
Fazla miktarda olan sıvı rahminiizn fazla gerilmesine ve zarların erken açılması ile erken doğum eylemine neden olabilir. Polihidramniyos aynı zamanda bebekte bazı anomalilerle birlikte olabileceğinden önemlidir. Sıvı fazlaysa zarlar açıldığında suyun aniden boşalması plasentanın zamanından önce ayrılmasına neden olabilir ya da kordon sarkabilir. Bebeğin kordonunun vajinaya sarkması bebek açısından son derece tehlikeli bir durumdur.

Belirtileri nelerdir?
Amniyon sıvısı fazla olduğunda hiçbir belirti olmayabilir ancak anne adaylarının en sık karşılaştığı yakınmalar şunlardır:

Rahimin hızlı büyümesi
Karında rahatsızlık ve gerginlik
Rahimde kasılmalar
Bu yakınmalar polihidramniyos dışında diğer tıbbi durumlarda da ortaya çıkabileceğinden varlığı halinde mutlaka doktorunuzu haberdar etmelisiniz

hoşgeldin canım

valla bızde yrın tıyatroya gıdıcez umarım rahat ederım......

benim film biraz gürültülüydü bi de belki 8 aylıktım çok net hatırlamıyorum ama kudurmuştu onu çok net hatırlıyorum oturamamıştım koltukta:)) şimdi 5 yaşında hala koltukların üstünde yürüyor :) bir de bizimkiler ikizler burcu olacak kızlar bu konu hakında ne düşünüyorsunuz burçlara inanır mısınız?

sıvı fazla olunca böle belirtiler oluyormuş, bu belirtiler bende de var maalesef ((
burdakilerin Allah iyiliğini versin, ağzı olan konuşuyor yok çok büyüksün, bu kadar büyük karın mı olur diye, beni paranoyak ettiler işte sonunda ((
biri beni durdursunnnnnn

bugun annemle kadikoyde bir magazaya girdik gecelik bakmaya
iceri girince salak tezgahtar aaa annesi prenses geliyor di mi dedi
yok dedim erkek
hiii dedi gecelik gosteriyor
zamaniniz azalmis gibi dedi yok dedim daha var
ay annesi adi belli mi bebisin dedi evet kagan dedim
bu sefer gerzek
aaa kaganlar cok iyi olur yumusak olurlar dedi
sagolun dedim dogmamis bebegime yumusak mi diyorsunuz dedim
kiz yok dedi iyi huylu olur anlaminda falan demistim dedi
ama susmamaya yemin etmis gibiydi
bu seferde
sizin bir aydan az zamaniniz kalmis dedi
yok hayir 2 ayim var dedim

ay kadin 5 dakikada beni dogurtup oglumu day yapti salak ya
ama simdi aklima geldikce guluyorum :)))

aman ne biliyim yaa bugün hava biraz kapalıya içim daraldı bumalıma giricem yaaa evde sıkılıyorum gelenim gidenim de yok patlicam şimdi sıkıntıdan

nie kıı sıkılma sıkma canını bu havalarında kendine özgü güzelliği var sakin ormantikk kafa dinlemelik tam. öle düşün
senin hangi mahelleydi canım

hoşgeldin canım
doğum hangi güne gelio

ayyyyyyyyyyyy cok guldum yaaaaaaaaaa ıylık olsun dıye konusmaya calısıyorlarr daha kotu oluyoooo::):):):):)

6 yola dogru cıkarken bı gecelıkcı vardı bak sımdı aklıma geldı kendı uretımlerıymısss ama cooook pahalıydı yaaa

boşver tatlım sen doktorunun dediğine bak benimkine de küçük diyorlar vücut tipiyle alakalıdır evhamlanma

baktik galiba o magazayada hem pahali hemde guzel degil degmez gibi geldi ya

dün okulda Mehmet Okur'un hayatın işliyorduk, 63 cm doğmuş.. yuuh dedim içimden doğar doğmaz belliymiş basketçi olacağı:))

Biz geldik yemek yedik kızımla kahve içtik geldik şimdi akşam olmasını bekliyoruzzz.
:)) daha çok var ya

hosgeldınız canımmmmmm.... gonul rahatlıgıyla yedın dımııı ohh ne guzellll.
aaa egeee ev cok guzel olmus yaa hele kızımın odasının pembesı cok guzeldı dun esımle bos odaya bakıp bakıp durdukkk
bu arada hıc koku olmuyoooo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…