2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ya ne biliyim ben acısınıda yaşamak istiyorum ondan istemiyorum canım ya epidural.. millet psikopat gözüyle bakıyoda canım çok yancak olsada geçici bişey nasıl olsa diye istemiyorum...

ama doğumdan sonra bebek emerken rahim küçülüyo ve onunda sancısı oluyo canım, inan bana rahat edersin, insan kuş gibi oluyo hem bebeğede iyi bakarsın, emzirmen falan rahat oluyor acın olmayınca, bunu bi düşün derim..

aman dikkat etmek lazım yaa

evet canım heleki şu dönemde yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik

( bu arada bunu okuyun derim )

En çok görülen yan etki hipotansiyondur. Hipotansiyonu önlemek için anestezi öncesinde serum takviyesi yapılmalıdır ve anesteziden sonra tansiyon sürekli takip edilerek önlem alınır.

Anestezik ilaçlarının spinal sıvı içerisine verilmesi halinde ani tansiyon düşmesi, motor liflerde uyuşma ve geç dönemde şiddetli baş ağrıları görülebilir.

Epidural anestezinin beyin ve kalp dolaşımın çok fazla ilaç kullanılmadığı sürece herhangi bir yan etki görülmemektedir. Nöbet şeklinde kasılmalar, ritim bozuklukları meydana gelir. Felç çok az görülür.

herkes çok rahat diyo kötü diyen yokta bilmiyorum elimde olsa evde doğurcam ben doğalını seviyorum biraz orjinalciyim galiba.. daha hastane seçemedim zaten bi türlü.. doktorda sen biraz daha düşün bu epidural işini dedi iyi dedim. aman üf alt tarafı bi doğurcam. eskiden epidural mi varmış :))

slm haziran annişleriii,heyecan doruklara tırmanmaya devam ediyor diğilmi?çok az zamanınız kaldı,geçen sene bizde sizler gibiydik,burda heyecanlarımızı paylaşıyorduk,şimdi kuzularımız büyüdü zamanımız olmuyor,hepiniz evlatlarınızı sağlıkla kucağınıza alın,çok güzel şeyler yaşıcaksınızz,hazır olun

epidural normal doğum yaptım,çok memnun kaldım,tavsiyeederim..

sağol canım. Nette falan çok baktım bu epidural işine. en çok baş ağrısı oluyomuş yan etki olarak.Eltimle görümcemde epiduralli sezeryan doğurmuşlar. onlarda rahat diyolar ama normal doğumda bana garip geliyo. Tabiki tercih meselesi de ne biliyim..

benim ablam da hamile oda haziranda doğum yapıcakmış ilki onun sezeryan oldu şimdikini de epidural sezeryan yaptırıcakmış ama ben pek epidural fln düşünmüyorum normal doğum yapmayı düşünüyorum hayırlısıysa bakalım ben pek güvenmiyorum açıkcası

sezeryan olsa epidurali tercih ederim çünkü genel anestezi hiç iyi olmuyo. bebeği hemen göremiyosun, narkozdan ayılma evresi.. emziremiyosun bile vs. vs.. ama normal doğumda tercih etmiyorum.. güvenden dolayı diilde işte başka sebeplerim var kendime göre

normal doğumda bende karşıyım ama sezeryanı bilemem yinede zararları varmış o iğneyi yapacak olan dr profesyonel olması lazım allah göstermesin ters bişey olur fln

o yazdıkları yan etki belki 100 kişide 1 kişide görülebilir,
eğer eskileri artılarıdan fazla olsaydı emin olun bunu iç bi dr uygulamazdı,

ya doğru söylüyorsunda, şimdi böyle bi nimet var işte, niye yararlanmayasın,
Allah çıkarandan razı olsun
hastanede düşünmeni anlayamıyorum, git çınarlıyı gez kente koşa koşa gidersin,
kıyas bile edilemez,
hem özel sigortan varmış suit oda tut keyfini sür, dr işine geldiği gibi konuşuyo işte

epidural normal doğum yaptım,çok memnun kaldım,tavsiyeederim..

aynennn 2 defa yaptım ben hemde, bişi olacak olsa bana olurdu

normal doğumda bende karşıyım ama sezeryanı bilemem yinede zararları varmış o iğneyi yapacak olan dr profesyonel olması lazım allah göstermesin ters bişey olur fln

tabiki canım her yerde yaptırılcak bişey değil zaten. Ama tercih edersem burdaki hastanelere bu konuda güvenebilirim. yaklaşık 16 senedir bunu yapan anestezi uzmanları var çünkü. yerine göre değişir heralde..

epidurali bnm doktorum malesef tavsiye etmiyor

bazı kadınlar doğumda ıkınmadıkları için tavsiye etmiyodur,
dr larında işi zor ne yapsın haklılar,
banada dr um biraz hissedeceksin demişti bende söz veriyorum ıkınıcam diyerek ikinci dozu almıştım büyük kızımda..
hiç bi problemde yaşamadım 10 dakikada doğurdum..

kuzucum öyle diyosunda doktor öyle bi konuşuyoki karşısında tutulup kalıyorum. Kentte sanki bişi varmışta söylemiyomuş gibi. kent olur ama olmasa daha iyi diyo. e o zamanda benim içime kurt düşüyo.. bi gidip göremedim şu çınarlıyı zaten. Kocam bu haftada götürmedi poligonu tercih etti sağolsun..

o yazdıkları yan etki belki 100 kişide 1 kişide görülebilir,
eğer eskileri artılarıdan fazla olsaydı emin olun bunu iç bi dr uygulamazdı,

ama o 100 kişiden 1 i bizden biri de olabilir sen, ben veya burdakilerden biri hiç belli olmaz kendini o 100 kişiden 1 i ben değilimdir diye kandırmamak lazım bence

Allah analı babalı büyütsün. Epidurali herkes tavsiye ediyoda ben pek yanaşmıyorum :)

epidural normal doğumda uyuşma olmuyor sadece ağrıda birazcık azalma oluyor,acı hissediyorsun ama dayanılmıcak gibi değil,anestezi uzmanının işinin ehli olması gerek,benim doktorum bana hiç sormadı epidurali,istersindimi dedi,benzaten istiyordum denedik,iyikide denemişim,normal prenses doğumu resmen,ilk bebeğimdi,2. olursa yine aynı olucak inş.ne baş,ne bel ağrısı oldu,doğumdan hemen sonra ayaklandım,duşumu aldım,bebeğimi rahatça emzirip ona rahatça kendim baktım,normal doğum zaten çok mükemmel bişey hele epiduralli oluncaa dahada güzelleşiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…