ya ne biliyim ben acısınıda yaşamak istiyorum ondan istemiyorum canım ya epidural.. millet psikopat gözüyle bakıyoda canım çok yancak olsada geçici bişey nasıl olsa diye istemiyorum...
aman dikkat etmek lazım yaa
ama doğumdan sonra bebek emerken rahim küçülüyo ve onunda sancısı oluyo canım, inan bana rahat edersin, insan kuş gibi oluyo hem bebeğede iyi bakarsın, emzirmen falan rahat oluyor acın olmayınca, bunu bi düşün derim..
herkes çok rahat diyo kötü diyen yokta bilmiyorum elimde olsa evde doğurcamben doğalını seviyorum biraz orjinalciyim galiba.. daha hastane seçemedim zaten bi türlü.. doktorda sen biraz daha düşün bu epidural işini dedi iyi dedim. aman üf alt tarafı bi doğurcam. eskiden epidural mi varmış :))
evet canım heleki şu dönemde yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik
( bu arada bunu okuyun derim )
En çok görülen yan etki hipotansiyondur. Hipotansiyonu önlemek için anestezi öncesinde serum takviyesi yapılmalıdır ve anesteziden sonra tansiyon sürekli takip edilerek önlem alınır.
Anestezik ilaçlarının spinal sıvı içerisine verilmesi halinde ani tansiyon düşmesi, motor liflerde uyuşma ve geç dönemde şiddetli baş ağrıları görülebilir.
Epidural anestezinin beyin ve kalp dolaşımın çok fazla ilaç kullanılmadığı sürece herhangi bir yan etki görülmemektedir. Nöbet şeklinde kasılmalar, ritim bozuklukları meydana gelir. Felç çok az görülür.
sağol canım. Nette falan çok baktım bu epidural işine. en çok baş ağrısı oluyomuş yan etki olarak.Eltimle görümcemde epiduralli sezeryan doğurmuşlar. onlarda rahat diyolar ama normal doğumda bana garip geliyo. Tabiki tercih meselesi de ne biliyim..
benim ablam da hamile oda haziranda doğum yapıcakmış ilki onun sezeryan oldu şimdikini de epidural sezeryan yaptırıcakmış ama ben pek epidural fln düşünmüyorum normal doğum yapmayı düşünüyorum hayırlısıysa bakalım ben pek güvenmiyorum açıkcası
epidural normal doğum yaptım,çok memnun kaldım,tavsiyeederim..
epidurali bnm doktorum malesef tavsiye etmiyorAllah analı babalı büyütsün. Epidurali herkes tavsiye ediyoda ben pek yanaşmıyorum :)
sezeryan olsa epidurali tercih ederim çünkü genel anestezi hiç iyi olmuyo. bebeği hemen göremiyosun, narkozdan ayılma evresi.. emziremiyosun bile vs. vs.. ama normal doğumda tercih etmiyorum.. güvenden dolayı diilde işte başka sebeplerim var kendime göre
epidurali bnm doktorum malesef tavsiye etmiyor
evet canım heleki şu dönemde yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik
( bu arada bunu okuyun derim )
En çok görülen yan etki hipotansiyondur. Hipotansiyonu önlemek için anestezi öncesinde serum takviyesi yapılmalıdır ve anesteziden sonra tansiyon sürekli takip edilerek önlem alınır.
Anestezik ilaçlarının spinal sıvı içerisine verilmesi halinde ani tansiyon düşmesi, motor liflerde uyuşma ve geç dönemde şiddetli baş ağrıları görülebilir.
Epidural anestezinin beyin ve kalp dolaşımın çok fazla ilaç kullanılmadığı sürece herhangi bir yan etki görülmemektedir. Nöbet şeklinde kasılmalar, ritim bozuklukları meydana gelir. Felç çok az görülür.
herkes çok rahat diyo kötü diyen yokta bilmiyorum elimde olsa evde doğurcamben doğalını seviyorum biraz orjinalciyim galiba.. daha hastane seçemedim zaten bi türlü.. doktorda sen biraz daha düşün bu epidural işini dedi iyi dedim. aman üf alt tarafı bi doğurcam. eskiden epidural mi varmış :))
epidural normal doğum yaptım,çok memnun kaldım,tavsiyeederim..
normal doğumda bende karşıyım ama sezeryanı bilemem yinede zararları varmış o iğneyi yapacak olan dr profesyonel olması lazım allah göstermesin ters bişey olur fln
sen nasıl doğurmak istiyosun??
epidurali bnm doktorum malesef tavsiye etmiyor
o yazdıkları yan etki belki 100 kişide 1 kişide görülebilir,
eğer eskileri artılarıdan fazla olsaydı emin olun bunu iç bi dr uygulamazdı,
ya doğru söylüyorsunda, şimdi böyle bi nimet var işte, niye yararlanmayasın,
Allah çıkarandan razı olsun
hastanede düşünmeni anlayamıyorum, git çınarlıyı gez kente koşa koşa gidersin,
kıyas bile edilemez,
hem özel sigortan varmış suit oda tut keyfini sür, dr işine geldiği gibi konuşuyo işte
aynennn 2 defa yaptım ben hemde, bişi olacak olsa bana olurdu
Allah analı babalı büyütsün. Epidurali herkes tavsiye ediyoda ben pek yanaşmıyorum :)
ya doğru söylüyorsunda, şimdi böyle bi nimet var işte, niye yararlanmayasın,
Allah çıkarandan razı olsun
hastanede düşünmeni anlayamıyorum, git çınarlıyı gez kente koşa koşa gidersin,
kıyas bile edilemez,
hem özel sigortan varmış suit oda tut keyfini sür, dr işine geldiği gibi konuşuyo işte
aynennn 2 defa yaptım ben hemde, bişi olacak olsa bana olurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?