dogrudur da ben hiç görmedim burda daha dikaktli bakayım bari
ben bunu bu güne kadar kendi kendime yapardım abimin sadistçe şakalarıyla büyüdüğüm için :)) meğer eğitimide varmış. Hala daha acı çekerken herhangi bişeyde farklı bişeye odaklanırsam acıyı çok güzel unutabiliyorum gerçekten işe yarayan bişey. Hatta hep doğumda bunu uygulıcam diye kendimi hazırlıyorum :) güzel bişi[/QUOi
iyiymiş gerçi abisi olan biri olarak bende blirim :)))
tabi eğitimin tek konuu bu değil.hoca kesinlikle sırt üstü yatrak doğum ypmayın diyo bakalım nasıl olacak en zor yöntem oymuş...
e başka nsl yöntem varmış ki
ben hiç ne duydum ne gördüm başka bir yöntem
ee enasıl olacakmış heryerde öle yapılıyo ben hep öle gördüm
bende hep öle gördüm ama en rahat poisyon çömelerek miş çünkü yatrak ıkınmak cok zormuş....
ben bunu bu güne kadar kendi kendime yapardım abimin sadistçe şakalarıyla büyüdüğüm için :)) meğer eğitimide varmış. Hala daha acı çekerken herhangi bişeyde farklı bişeye odaklanırsam acıyı çok güzel unutabiliyorum gerçekten işe yarayan bişey. Hatta hep doğumda bunu uygulıcam diye kendimi hazırlıyorum :) güzel bişi[/QUOi
tabi eğitimin tek konuu bu değil.hoca kesinlikle sırt üstü yatrak doğum ypmayın diyo bakalım nasıl olacak en zor yöntem oymuş...
Bende onu anlamıyorum zaten, yabancı kanallarda falan ya da internette gördüğüm doğumların hiçbiri yatarak yapılmıyor, ama bizizm ülkemizde yatırıyorlar.. Bence de en zor pozisyon, insan yatarak ıkınamaz ki, ananem anlatırdı, çömelip yaparlarmış doğumu tuvaletteki gibi , bence de en rahatı odur bence ama bunu bizim doktorlara nasıl anlatıcaksın..
Belki orda olmayabilirmi ki, bende bilemedim şimdi.. Gillette Lady diye geçiyor, mavi, şık bişey ... Belki vardır..
sanmam yaaa burda öle şeyler pek olmuyo yinede bi bakayım bakalım
bende hep öle gördüm ama en rahat poisyon çömelerek miş çünkü yatrak ıkınmak cok zormuş....
çömelerek mi eee bebek yere çarpmaz mı
Belki orda olmayabilirmi ki, bende bilemedim şimdi.. Gillette Lady diye geçiyor, mavi, şık bişey ... Belki vardır..
öncelikle kişinin dokunsal mı işitsel mi olduğunu çözüyor hoca.ben işitsel biriymişim.bunu anlamak için eşin vücudunda bi noktayı acı verecek derecede sıkıyoo.sende ağzından derin nefes alıp burnundan veriyosun ve eşinde aynı ayna kolunun iç kısmını okşuyo.ve sen bunlardan hangisine odaklanıyosan acı verme esnasında okşamaysa dokunsal nefesse işitselsin.en önemli şey odaklanma gerçekten burda anlatmakla olmuyo ama ben canı cok kıymetliyimdir ama odaklanma ile acıyı azaltabiliyosun.hoca doğumda doğum koçu olarak doğuma katılıyomuş gayet iyi geçtiğini söylüyolar.......inş öle olur...benım doktorumda zaten normal doğumu savunan biri son ana kadar beklcez diyo bi sorun olursa sezeryan diyo inş nrmal doğum yapabilirim.
kızz aynısını bende diyom bide çatladı yaaaa
Ben eşimin vücudunda bi noktayı acı verecek derecede sıksam olmaz mı..???
yaa zaten ızdırap içindeyim patlatırım bi tane kafasına wallaa
bizim kafalar çatlak, memişler çatlak dolaşırız işte
gelir herhalde sütümüz, olumlu düşünelim, inek gibi hissedelim inek olalım..
evrene pozitif mesaj gönderelim
ay sapıttııııımmmmmmmm
çömelerek mi eee bebek yere çarpmaz mı
yok kız tutuyorlardır herhalde.. ne bilem o bize öyle anlattıydı... Kadın hep kendi doğurmuş çocuklarını... Sen sizin ordakşi ebelere sorsana sağlıkçı olan sensin araştır sen bir bizide bilgilendir bacım..
yok kız tutuyorlardır herhalde.. ne bilem o bize öyle anlattıydı... Kadın hep kendi doğurmuş çocuklarını... Sen sizin ordakşi ebelere sorsana sağlıkçı olan sensin araştır sen bir bizide bilgilendir bacım..
kızz burdakiler nenem yaşında kadın zaten buraya gelen beni gören bi dogum hikaysini anlatıyo bana acıyarak gidyo hatta birinin dıogum yaptıgı yer benim şuan çalıştıgım ve masamın oldugu yer önceden hastaneymiş burasıve herkes yatarak o bilinen pozisyonda..
bebek çıkmaya başlayınca zaten kafası çıkınca yatıyosun...ıkınma konusuna gelince hoca diyoki asla ebeler ıkın deyince ıkıma ne zamanki büyük tuvalet yapma ihtiyacın geldi ozamn kendin ıkınmaya başla diyo...ayrıca hasta hakkı denilen olay olduğu için ben yatark doğum yapmıcam dersen yaptırmıyorlarmış ne kadar doğru bilmiyorum ama hoca doğumlara girdiği için biliyorum diyo bişey demiyolar nasıl doğurmak istiyosan o şekilde doğurtuylar diyoo...
bebek çıkmaya başlayınca zaten kafası çıkınca yatıyosun...ıkınma konusuna gelince hoca diyoki asla ebeler ıkın deyince ıkıma ne zamanki büyük tuvalet yapma ihtiyacın geldi ozamn kendin ıkınmaya başla diyo...ayrıca hasta hakkı denilen olay olduğu için ben yatark doğum yapmıcam dersen yaptırmıyorlarmış ne kadar doğru bilmiyorum ama hoca doğumlara girdiği için biliyorum diyo bişey demiyolar nasıl doğurmak istiyosan o şekilde doğurtuylar diyoo...
ilahi dünürüm evet pozitif msj gönderek
kızz burdakiler nenem yaşında kadın zaten buraya gelen beni gören bi dogum hikaysini anlatıyo bana acıyarak gidyo hatta birinin dıogum yaptıgı yer benim şuan çalıştıgım ve masamın oldugu yer önceden hastaneymiş burasıve herkes yatarak o bilinen pozisyonda..
Hadi ya onlarda bildik pozisyonda mı yapmışlar yani..
yav ölede şimdi burda ben şunu yaapcam bunu yapacam dersem yada diyemem ki zaten o telaşla amaaaan su yolunu bulur gelir ne yapalım
Aman onu herkese söyleyemezsin bacım, derler ki çok biliyorsan git kendin doğur.. Bazı doktorlar ters karşılayabilir.. Aman doğuran sırt üstü de doğuruyor nolcak ki, yatarak yaptık bebeleri, yatarak doğururuz
SELAM KIZLARR..tefriciyeler bağışlandımı? ben 500 bitirdim....haberiniz olsun..
Hadi ya onlarda bildik pozisyonda mı yapmışlar yani..
Aman onu herkese söyleyemezsin bacım, derler ki çok biliyorsan git kendin doğur.. Bazı doktorlar ters karşılayabilir.. Aman doğuran sırt üstü de doğuruyor nolcak ki, yatarak yaptık bebeleri, yatarak doğururuz
heheheh evt yatarak yaptık yatarak dogururuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?