2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bu konuda sana katılıyorum
ben sırf bu yenidoğan yoğunbaımı için özeldeki dr umu bırakma zorunda kaldım bu ay
dr mmemnunum ama allah korusun erken doğum felan olurda yoğunbakım gerekirse diye doğumu gazide yapıcam
hatta dr um ayrılırken iyi bir karar verdiğimi yenidoğan yoğunbakımların 1000-2000 tl gecelik ücretleri olduğunu söyledi
kaldı ki hrs para almayacak hiç inandırıcı değil

günaydınlarrrrr biz de kahvaltımızı yapıp geldik. sabahları en çok canım tost istiyo
varmı gelişme kızlarrr????? herkes iyi değilmi?

tam çıkarken görüdm cnm. Eylül hastalandı ondan bana geçti dün yattık bugun ben daha iyiyim amma minnakım iğne oluyor bronşlar dolmuş.. Iğne daha iyi yaptı ama. Sen nasılsın afiyet olsun oğluşunuda yesin teyzesi. Bodruma çok sbvindim allah dualarımızı kabul etti. Inşallah bir daha yaşatmaz.

bekçiden dolayı mı başka bişey mi

aaaaaaaaa yazıkkk geçmiş olsun allah korusun çocuklarına bağışlasın.. Bozma mıoralini

Bekçiden dolayımı yoksa başka bişeymi bozma moralini bebeğinin son bir aylık misafirliği karnında huzurlu vakit geçirsin :))))

Allah şifa versin inşallah bekçi abiye

ayyy kızlar kafamda bissürü anım canlandı. unutmak istediklerimden.
iyiki adamı yerde yatarken görmedim. ben geldiğimde ambulans çıkıyordu.
oğlu da burada çalışıyor.
başında çok ağlamış. yalvarmış baba kalk diye. iyiki görmedim kesin ben de hastanelik olurdum.
anılarım canlandı işte. çok üzüldüm.
inşallah iyileşir. bir hasar kalmaz vücudunda. allah evlatlarına bağışlasın ne diyim.
dünya böyle boş. herşey bir anlık işte.

neyse ben çıkıyım sizi de daraltmıyım. kendimi toplamam lazım. dağıldım iyice.
sonra görüşürüz.

sağol arkadaşım yaa dün akşam internettn beğendim alıcam ozman park yatağın sağlıklı olmadığını düşünüyorum haftasonu cumartesi günü mobilya mağzalarını dolaştım bir çok oda takımı beğendim en pahalı çilek mobilyada 1 karyola 1100 tl üzeri odasını yapmaya kalksam 4 bin üzeri olcak çok uzun süre kullanamıcak erkek olunca kız olsa pembeli bişey alınca gardrobunu komidinini şifonyerini kullanır ama erkekte öle olmaz diye tahmin ediyorum offf karar vermesi zor 2 bin liralık bir oda takımı düşünüyorum ama kafama yatan bişey olmadı ne yapıcam bilmiyorum

of yaa aklına getirme kötü günleri. Sen çık biraz cama hava al. Kafanı dağıt. öpütm snei sonra girersin yine..

bende çok korkuyorum bu erken doğum olayından tamam 2000-3000 arası doğum masrafını karşılayabilirim ama erken doğum olursa allah esirgesin medicanada 2-3 günden fazla yatıramam bebeği:-((allah yaşatmasın ama öyle bi durumda zekai tahir yenidoğan süper diye öğrendim bi kaç doktordan .kameralı siatemle bebek aile tarafından izleniyormuş falan filam.dünyada bilmem kaçıncı sırada diye gazetede çıkmıştı.allah korusun ama kötüyü de düşünerek hareket etmeliyiz.

AİLELER, YILDA 4 BİN BEBEĞİN YATTIĞI ÜNİTEDE KURULU 30 KAMERA SAYESİNDE BEBEKLERİNİ TAKİP EDEBİLİYOR TAHİR SARIKAYA ANKARA (İHA) - Türkiye'nin en büyük yeni doğan çocuk ünitesinin bulunduğu Zekai Tahir Çocuk Hastanesi'nde erken doğan çocukların bulunduğu odalar 30 kamera ile izleniyor. hastane yönetimi sistemle hem çalışanlarını denetleyip hem de ailelere bebeklerini LED televizyonlardan izleme imkanı sunuyor. Yılda 25 bin doğumun gerçekleştiği, 4 bin çocuğun da hastanede kaldığı Zekai Tahir Çocuk Hastanesi'nde yönetim çocukların kaldığı odalara 30 kamera koyarak şeffaf hale getirdi. Çalışma sayesinde çocuk ölümleri ve hırsızlıklarının önüne geçildi. Yeni Doğan Ünitesi Klinik Şefi Prof. Dr. Uğur Dilman, uygulamanın Türkiye'de bir ilk olduğunu belirterek, Zekai Tahir Hastanesi'nin batıda uygulanan tedavileri ülkeye getiren bir merkez olmadığını, ürettiği bilgiyi batıya transfer ettiğini söyledi. HastanelerininABD'deki Teksas Hastanesi'nden sonra dünyada ikinci büyük hastane olduğunu ifade eden Dilman, "Burası hizmet sunan bir yer değil, bilimsel anlamda üst düzey hizmet sunuluyor. Yoğun bakım ünitesi 10 ayrı üniteden oluşuyor. 150 yataklı bir merkez olmasına rağmen aile merkezli bakım sunan bir merkez. Aile merkezli bakım, bebekle aileyi birbirinden ayırmayan bir yer. Yoğun bakımda olan bebeklere müdahale ediyoruz. O canlı varlığın annesi ve babası var. O bebeğin her birine ihtiyacı var. Aileden başkaları görmekistiyor. Günlük 300 kişi gelmiyor. Anneanne, babaanne, halalar. Dışarıda kurulan LED televizyon sistemi ile ailelerin çocukları rahatça görebilme imkanı var. Aileler bebeklerini oradan görebiliyor. İsminizi bildirdiğinizde kamera bebeğinize fokuslanarak görebiliyorsunuz" dedi. 30 KAMERA İLE ÇOCUKLAR İZLENİYOR Dilman, çocukların kaldığı odalara koydukları kameraların bir denetim mekanizması olduğunu anlatarak şöyle devam etti: "O kameralarda bebeklere yapılan bakımları hissettirmeden denetliyoruz. Enfeksiyon komitemiz o kameralar üzerine yaptığı izlenimlerle bizlere rapor yazabiliyor. Bu hemşire bebeğe iyi bakıyor, o hemşire bebeğe iyi bakamıyor. Biz de o hemşireyi yanımıza alarak neler yapabileceğini söylüyoruz. Ekip bu denetimin yapıldığını biliyor. Bu kameralar ile kendi kendimizi denetleyebiliyoruz. Ünitemizde yaşanmadı ama bebek kaçırma olayları oldu. Bebek kaçırmaya yönelik bu hastane inanılmaz güvenli bir hastanedir.Bir hastam MİT'te görevliydi. Hastam 'Ben MİT'e girerken bile bu kadar denetimden geçmedim' dedi. Her 6 hastaya fokslanabilir kamera var. Her ünitede 4 kamera var. 30 tane kamera sistemi ile çocuklar izlenebiliyor. Güvenlik açısından kameralar 24 saat kayıt altına alınıyor. Bebek kaçırma, hırsızlık dahil her türlü denetim yapılıyor. Ünite sadece hasta bakmıyor, Türkiye'de ilkleri yapıyor. Ünitemizde 150 bebeğin anne sütünün nasıl saklandığını gerçekleştirdik. Batıdan problemlerin çözümünü almıyoruz. Bizimsistemimize uygun özel buzdolapları ve kodlama sistemi yaptık. AB'li meslektaşlarımız burayı çok beğendi." Dilman, Zekai Tahir Hastanesi'nin halk arasında büyük doğum yeri olarak bilindiğini belirterek, Ankara'da doğumların yarısının burada gerçekleştiğini söyledi. Dilman, bu hastanede yılda 25 bin doğum gerçekleştiğini belirterek, "Genel olarak riskli gebelikler sevk ediliyor. Bu hastane içinde yeni doğan bakım ünitesinde yılda 4 bin bebek yatıyor. Anne karnında geçirmeleri gereken dönemi belli bir süre içinde ünite ve özel şartlarda geçiriyor. Bu tür bebeklere özel bakım yapıyoruz. Yeni doğan bakım uzmanlarıciddi bir eğitimden sonra buraya geliyorlar. Bebeklere bakan kişiler 14 yıllık eğitim almış doktorlardır. Türkiye'de yeni doğan uzman sayısı 100 tane. Ancak son 3 yıllık periyotta ciddi bir atılım oldu. 24 tane çocuk uzmanı eğitim alıyor. Burada doluluk oranı yüzde 95. 4 kişilik bir uzman ekibi var. 24 tane yan dal uzmanı, 2 tane çocuk cerrahi uzmanı, 170 dolayında hemşire çalışıyor." (TS-CC-Y)

ayy kıyamam yaa uff kuzumm küçücükten iğneler vs hemen geçer inşallah canım benim
sende kendine dikkat et hapta alamıyoruz bende bi haftadır gribim ayakta atlattım ama çok yoruyor insanı çok geçmiş olsun ikinizede kıyamam güzel eylüle nazar değmiştir kuzuya yoksa evde nerden bulacak gribi valla bende iyiyim işte ne olsun aynı hep ayyy bodruma sevindik gerçekten yaa valla Allahım çok büyük inşallah ayın 22sinde daha da güzel haberler alırlar kendiliğinden geçer şu bağıersak problemiAllah kimseye yaşatmasın canım

canım yanlış anlaşıldım herhalde ben hrs para almıyor demiyorumben her hafta gidiyorum dün nst için bile sgk çıkmış hali ile 70 Tl verdim bir gece yattım 500 TL verdim ,ben yenidoğan yoğun bakım ve acillerde para almamaları lazım hrsde almıyoruz dedi .......dedim sadece yoksa üç senedir tüp bebek yapan biri olarak ankaradaki özel lerin ne kadar paracı oladuklarını en iyi bilenlerdenim.Kayınvalidem kanser tedavisinde özel hastande yatarken yoğun bakımda bir kuruş vermedik servise çıkardıklarında paraları dökmeye başladık .... ben genel bir yönetmelikten bahsettim tabiki uygulamada uygulamıyorlar yada uyguluyormuş gibi gösterip başka bir kalem adı altında yine alıoyorlar

Mothercare den addington marka karyola ve sifonyer aldım... Hem çilekten daha kaliteli 1,500tl... Dolabını sonra büyüdüğünde evin koridoruna yaptırmayı planlıyorum... Zaten su an için pek ihtiyac yok, sifonyer yetti..ufak tefek malzemeleri ortadan kaldırmak icinde beyaz hasır aldım icine bebek bezlerini yerleştirdim... Çok kullanışlı sevimli bir oda oldu... Tavsiye ederim...

ben beğendiğim 3000 lik bi modeli 2000 liraya mobilyacıya yaptırmayı düşünüyorum.avize halı perde derken 2500 civarı odalar son derece cici oluyor.ama ilk zamanlar yanımda yatmasını istediğim için beşik aldım.6-7 aydan sonra oda yapıcam.hayırlısı olsun.bebiişler iyi olsun da.

slm kızlar ege gecmıs olsun cnmm okuyamadım ama eylul hastalanmıs sanırım umarım fazla rahatsızlıgı yoktur

canımmm Allah ın izniyle 33-34. haftadan sora doğan bebekler küveze konmuyo.. dua edelim şu iki haftayı da atlatalım..

günydııııııııııııııııııııın
sağol fatmaaaaaaaaaaaaaa

günaydın arkadaşlar gerçi öğlen olcak birazdan ama ben yeni uyandım
günaydın canım.. bende uyanalı 1 saat olacak ama kalkmak istemiyorum yataktan :))))
slm kızlar ege gecmıs olsun cnmm okuyamadım ama eylul hastalanmıs sanırım umarım fazla rahatsızlıgı yoktur
slm hoşgeldinnnn

evet sgk yı falan takmıyolar.sağlık bakanı bas bas bağırdı acile gelen hastadan kesinlikle para alınmaz yatsa dahi alınmaz diyede özellikle vurguladı.ama medicanada acil gece gittim dğum katına yönlendirip yatış yaptırdılar ödeme yaparken ısrarla acil geldik doğum olmadı ki desek de doğum acile girmez yanıtını aldık.:-((

DOĞURAM HELE ŞİKAYET ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ BABAMLA.GICIK OLDUK MEDİCANA YA BU KONUDA.TAMAM HİZMET SÜPER ODALAR SÜPER FALAN AMA SOYGUNCU GİBİLER ...

slm herkese tünaydın ya kızlar canım çok sıkkın ben doktoruma güvenemiyorum başka hangi doktor iyi bilmiyorum neyse bilenler vardır herhalde ben doktorumun beni 4 hafta sonrasına çağırmasına sinir olmuştum bunu geçiyoruum,sağ elim ve ayağımda şişme ve uyuşma var bide bacaklarımın arkası kan topladı varis gibi bunun için doktorumu aradım tabi numarasını bile vermediydi yarım saatde zorla ulaştım muaynehansne bana demesinmi kalp damara git diye ya en azaından yanına çağır bi kontrol et kafasından attı resmen bugn başka bi doktora gidiyorum o ne kadar iyi bilmiyorum ben iyi bi doktor bulmak istiyorum ya bana akıl verin nolur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…