2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Doğumu Kolaylaştıran Dualar

Doğuma Girmeden Okunacaklar

1. Meryem Suresi

2. Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme

3. Ashâb-ı Kehf

Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr’dir.(üstünde de taşınabilir)

4. Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

“İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın” A’raf suresi/54.

Doğum Anında Tekrarlanacaklar:

( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)

1. Lailahe illa ente kuntuminezzalimin

2. İnşirah suresi

http://www.iskenderpasa.com/kuran-i_kerim/sure.asp?sure=94&B1=Getir

3. Rabbiyesir duası

Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.

4. İnşikak suresi ilk üç ayet:

5. Abese suresi 20. Ayet:

Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)

Anlamı: Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı

Günaydın kıslar

nasılsınız bebeişler nasıl bizde sabahın köründe geldik işe ancak girebildim foruma herkes iyidir inşallah

selam fıstıklarrrrr biz de geldik kızımlaaaaa :) nasılsınız?

hoşgeldiniz

yaa kızlar drunuza sordunuz m en gç kaçıncı haftada dönmesi gerekiyormuş
canım benim sıpa döndüğü için sormak aklıma gelmedi hiç ama döner merak etme sen
hatta benimki döndükten sonra bikaç gün hiç rahat edemedi eski haline dönmeye çalıştı ama baktı olmuyor alıştı şimdi

tatlım yeni gördüm mesajını kusura bakma. 31+3 erken oluyormuş,31+6da gitsen daha iyi olur. benimki 32 başladıktan sonra yani 32+3 gibi falan başlatacak raporu.
gerçi şöyle bi durum var, 37.haftadan sonra zaten çalışmıcaz. diyelimki 38de doğdu bebek. kalan 2 hafta eskiden yanıyordu ama artık yanmıcak. o yüzden çok da sorun değil yani. ne şekilde olursa olsun toplamda 16 haftamızı kullanıcaz. ama 32-37.haftalar arasında ne kadar çalışsak kar tabi.

rahim sarkmasına idrar kacırmaya care var ama rahim kanseri cok daha kötü
normal dogum rahim kanserını önlüyormuş sezeryan olan kadınların rahım kanserı olma riski
daha yüksek

selam arkadaşlarrrr
bugün havadan mıdır nedir, kendime tembellik günü ilan ettim, kızımla yayıldık oturuyoz...
dün ptt ye ilk raporumun parası yatmış, k.validemle gittik çektik ama aşırı bekledim oturdum ama kızım hç hoşlanmıyo oturmaktan...
bu aralar hem iştahım açık hem de midem sürekli ağzımda, çok zorlanıyorum yatsam olmuyo kalksam olmuyo...
sizler de iyisinizdir inşalla

Kavga faslı
Karımla alışveriş merkezinde dolaşırken birden önümüzden inanılmaz güzel bir kadın geçti. Nasıl oldu ben de anlamadım ama ilk defa bir kadına bu derece kilitlendim. Bu durumun farkında olan karımın şu sözleri ile kendime geldim. "Bakma faslın bittiyse kavgaya geçeceğim!"

Nur topu
İşyerinde küpe takan erkek arkadaşımıza babasından yorum: "Bir zamanlar nur topu gibi oğlum vardı; nuru gitti, topu kaldı!" *******

Toplamda
Geçen gece nöbetteyken acile 3 yaşında, para yutmuş bir hasta geliyor. Babasına ne kadar yuttuğunu soruyoruz; "1 YTL" diyor.. Yapılan tetkikler sonucunda bir adet 50 Kuruş ve iki adet 25 Kuruş tespit ediyoruz. Baba bir şekilde haklı olduğu için sadece aramızda gülüşerek konuyu kapatıyoruz..

Namaz
Ramazanda cemaat toplanmış, teravihde. Ufaklığın teki de annesinin peşine takılmış gelmiş. Namaz kılınırken sessiz sessiz olanları izleyen çocuğun dudaklarından hayal gücünü ortaya koyan şu cümleler dökülüyor. ''Yatın kölelerim! Kalkın kölelerim! Yatın kölelerim! Kalkın kölelerim!'' Cemaat uzun süre secdeden kalkamadı tabi... *******

Mesaj alındı
"Seviyor musun?" dedim, "Seviyorum." dedi. "Ne kadar?" dedim, "Çok." dedi. "Ne kadar çok?" dedim. "Her akşam eve gelip dırdırını çekecek kadar çok..." dedi. Sustum...

Potansiyel müşteri
Kırmızı ışıkta durduğum anda yanımdan iki motosikletli ışık hızında ve tek tekerlek üzerinde geçti.. Ben ağzım açık olayı izlerken yanıma yanaşan 112 ambulansından doktor camı açtı ve bana: ''Gördün mü bizim müşterileri... Hey maşallah!'' dedi. ********

1 Nisan şakası
1 Nisan sabahı kocamdan mesaj geldi; "Karıma akşama toplantım var diyeceğim. Hazırlan hayatım, yedi gibi gelirim." 1 Nisan şakası olduğunu bildiğimden, hemen cevap verdim tabii. "Aşkım kocamın akşama toplantısı varmış, ev müsait bekliyorum." Sinirden köpürmüş, öyle şaka yapılır mıymış? Yaptım gitti! GÜZELLLLLLLLLLLLL

Tövbe ya
Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce "Benim için de dua et" deyiveriyorum ve babamın cevabıyla dumur oluyorum. "Kendisi nerede derse ne diyeyim?" ***********

Cadaloz kaynana
İş arkadaşımın düğünündeyiz. Nikah kıyılıyor, imzalar atılıyor, gelin ve damadı tebrik etmek için ayağa kalkıldığında elektrikler kesiliyor. Biz hep beraber "Aaaa!" diye tepki gösterirken, arkadaşımın annesi oldukça yüksek sesle düşüncesini dile getiriyor. "Oğlumun daha ilk dakikadan hayatı karardı."

Sarışının hamile hali
Hamile olan sevgili sarışın kuzenim, gebelikle ilgili okuduğun; "Bebekler zekalarının %80'ini anneden alıyorlar." makalesinden sonra panikle bana dönüp; "Ay inanmıyorum. Bana ne kalacak o zaman?" diye sorduğunda sana; "Üzülme öyle bile olsa senin kaybedeceğin bir şey yok!" diyemedim ya! Lanet olsun içimdeki insan sevgisine! SARIŞINLAR PARDON :))))))))))))))))

30.000 bakımı
Yengemin burun ameliyatından sonra elinde bir demet çiçekle gelen abimin inceliğini, kurduğu cümleyle daha bir iyi anladık. "Hatun kokla bakayım burnun çalışıyor mu?"

Lamba
Dün gece evime giderken yolun tenhalığından olsa gerek kırmızı ışıkta geçtim. Ardından yurdum polisine alkışı hak ettiricek anons: "Bacım o geçtiğin gece lambası değildi, çek sağa."

benimde sezeryan isityosan bugün vereyim raporu dedi 31+2 ydi o gün, bende karar veremediğim için
cuma gel normale göre verelim dedi 31+6 oluyo o zaman
torba yasayla izinler aynen dediğin gibi oldu canım, erken yapsak bile yanmıo artık doğum sonrasına ekleniyo

slm hoşgeldin... benim mide yanmalarım 5. ayda başladı.dr um da erken demişti. 3 şişe şurup bitirdim, 15 gündür de yanmanın haricinde 1 bardak su içsem ağzıma gelip gidiyodu, sürekli içtiğim o suyu çıkarma isteği oluyodu. sonra tv de bi dr sıvı alımı çok olduğu zaman daha çok yanma olur dedi. herhangi bi sıvı aldıktan sonra hemen 1 avuç beyaz leblebi alağzına,,, yanma falan kalmıyo,,, veya o an ne varsa midenin suyunu alacak... şurup tüketimini baya azalttım şuan...

hoşbuldum canım... iyiyim heralde, canım sıkııyo biraz niye olduğunu bilmiyorum... kocişe de küsüm zaten kaç gündür belki ondandır

havalardanda olabilir canım
bu can sıkıntıları rutin oldu artık bende de hormonlar tavan seviyede
o yüzden kocanlada çok uzatma adamlarda sıkıldı valla

bende çokü rüyalar gördüm kızlar
bebeğime down sendromlu diyordu dr rüyamda ama testleri iyi çıkmıştı diyorum bende ağlayarak uyandım

ayy ben de cok kötü rüyalar görüyorum yaa..hatta bu akşam koca kafalı bi oglan dogurdum..ama baya kocamandı kafası yaa özürlü gibiydi tövbe tövbee..daha öncede normal güzel bi cocuk dogurmuştum o da sonradan E.T'ye benzedi falan yüzü gözü..allah hayra cıkarsın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…