ben merveye guvenıyorum onun bu konuda bellıkı bılgısı var okunur dıyosa okurum
hos geldın bacım bende merveye sordum bılse bılse obılır dedım oda besmele cekmeden okuyabılırsın dedı ben bebegım dogduktan sonra ona dualar okumak ısıtoyrum kuranı elıme almadan ezbere yanı merve bısey olmaz dedı bazı kaynaklar okunmaz bazıları okunur dıyo bende sastım kaldım
estf. canım bilgim var tabii de kuran hocamzdan öğrendiklerim kadar :) dediğim gibi tam emin olmak istiyorsan Mustafa Karataş'a çok güvenirim ben onun sitesine girip soru yazabilirsin... ama dediğim gibi biz Kuran kursunda adetli zamanlarımızda besmelesiz ders veriyorduk...
duanın zamanı olmaz ya.. Allah için dua ediyosun sonuçta. Ayıp değil bişey değil lousayken yada reglken okunmaz yada besmele çekmeden okunmaz diye bişi yoktur bence. Dinde önemli olan niyet ve içten gelendir. yeri zamanı mekanı olmaz böyle bişeyin.. kalpten gelir zaten. ay şimdi okumiim günah mı diceksin aklına gelse...Duanın günahı mı olur.. Hocalara faln soruyosunuzda onlarda kendi düşüncelerini söylüyolar size. Kuranda şu zaman okunur bu zaman okunmaz yazmıyo ki...
Yanlış anlaşılmasın ukalalıkta yapmak istemem ama benim fikrim bu...
tatlım baktım oraya sımdı soyle bır yazı buldum
Hayız Halinde Kur'an Okumak
Soru :
hastayken sure okumak günah mıdır? hasta derken (adet) olduğumuzda gece yatarken veya korktuğumuzda okumak günah mıdır?
Cevap :
Hayızlı kadının Kur'an okuması ve Mushaf'ı eline alması câiz değildir. Dua ve zikir niyetiyle dua ayetlerini, Fatiha Suresini okuyabilir; Kelime-i Tevhid çekebilir, salavat getirebilir.
yazıyo yanı anladıgım kadarıyla kuranı kerımı elımıze almadıgımız surece okuyabılıyoruz
Hayrola bayanlar ben 2011 haziran annelerine geldim sandım ama galiba dini sohbetler kanalına girmişim. Ne olmuş burası yaa imamhatipe çevirmişsiniz.
ben doymuyorummmmmmm
Hayrola bayanlar ben 2011 haziran annelerine geldim sandım ama galiba dini sohbetler kanalına girmişim. Ne olmuş burası yaa imamhatipe çevirmişsiniz.
ayyy yakaladım birini :) nasıl başlıyo peki nasıl anlıcam başladıgını ne zamn hastaneye gitmeliyim vs anlatsana
kendi düşüncelerini söylüyorlar diye bişey değil canım öyle düşünme, hocalar ilahiyat fakültesini bitirmiş insanlar özellikle mustafa karataş doçentliğe kadar çıkmış doktor... düşünerek değil öğrenerek cvplıyor soruları... regl dönemi farklı bi dönem, o zaman alalım ellerimize kuranları okuyalım şakır şakır öyle bişey yok, bırak eline almayı dokunamazsın bile... niyet tabii ki önemli beni yanlış anlama sakın ama biz farklı bi dönemden bahsediyoruz, normal bi haldeyken oku abdestli abdestsiz besmeleli besmelesiz önemli değil, orada Allah niyete bakar...
hoşgeldin...........
heh tamam canım sende duaları okursun sübhanekeden rabbenaya kadr olan kısım, fatiha yı bolllca okursun ki en önemlisi bu, onun haricinde kelime-i tevhid çekersin salavat getirirsin ee daha ne :) bunlar sana yeter... diğerlerini de annenlere okutursun
gel beni ye benii bi beni yememiştin zilli karı
kendi düşüncelerini söylüyorlar diye bişey değil canım öyle düşünme, hocalar ilahiyat fakültesini bitirmiş insanlar özellikle mustafa karataş doçentliğe kadar çıkmış doktor... düşünerek değil öğrenerek cvplıyor soruları... regl dönemi farklı bi dönem, o zaman alalım ellerimize kuranları okuyalım şakır şakır öyle bişey yok, bırak eline almayı dokunamazsın bile... niyet tabii ki önemli beni yanlış anlama sakın ama biz farklı bi dönemden bahsediyoruz, normal bi haldeyken oku abdestli abdestsiz besmeleli besmelesiz önemli değil, orada Allah niyete bakar...
[/B][/B]
bir cumartesi günüydü ve oğlumun tahmini doğum zamanına 2 hafta vardı. işaret geldi(işaret kırmızıyla kahverengi arası bir akıntı) ama sancım yoktu. o gün öyle bekledim.pazar günü gene 1-2 sefer işaret geldi ama yine sancı yok . eşime pazar akşamı söyledim tabii oda hemen hastaneye götürmeye kalktı beni ama ben gitmedim.çünkü sancım yoktu, suyum gelmemişti ve bebek hala çok hareketliydi. eşim panik, ben (niyeyse) rahat o geceyide öyle geçirdik. ertesi gün artık hastaneye gittik. doktor çatı muayenesi yaptı . ilk defa o zaman yaptı. 2 cm açıklık var yatıyosun dedi. odaya çıktık o zaman çok az sancı başladı işte.geceye kadar az bir sancıyla, nst ve çatı muayenesiyle geçti. gece sancılarım arttı. adet sancılarının daha kuvvetlısiydi. sabah 9 da doktor son muayenesinde 5,5 cm açıklık var , suni sancı takarsam öğlen 12 de takmazsam gece 12 de doğurursun. ne yapalım diye sordu. bende takın suni sancı dedim. doğumhaneye indirdiler. suni sancı 10 buçuk gibi takıldı, ben oğlumu 12 yi 10 geçe doğurdum.yalnız bana suni sancıyla beraber birşey daha verdiler sancı aralarında uyuyordum.sancı gelince ayılıuyordum. sorarsan eğer 2 defa çığlık attım sadece. zormuydu zordu ama kolayı da yok zaten .ama sonrası da rahattı. hiş öğün atlamadım, hemen sütüm geldi, bebeğimi emzirdim rahatça, rahatça gezindim ve aklım hep başımdaydı. normal doğumu tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?