gazın bebeğin erken doğmasıyla ilgli olduğunu ilk kez duyuyorum. bebeklerin çoğu gazlı oluyor zaten. benim yeğenim de 38 haftalık doğmuştu ama ciddi bir gaz sorunu yaşamadık. bebeğin yapısıyla ilgili bence.kızlar gunaydın nasılsınız
kafama bişe takıldı benim doğüum 27 haziran gibi ama ben 10 gibi sezeryanı düşünüyorum bende belki biliyosunuzdur ama safra taşı varr baya sıkıntı yapıyo doktorumda dayanamazsan alırız haziran başında demişti ama dun böle 37 haftalık doğan bebeği gördüm gözüm korktu böle erken alınan bebeklerde bağırsak sorunu oluyomuş bebeği görseniz nası gazlı ablamında 2 hafta önce alınmıştı kızı ondada vardı bu sorun siz böle bişe duydunuzmu biliyorum elbette ne kadar cok durursa okadar iyi ama işte dayanamıyorum özelliklede geceleriii
Günaydınn herkese kaç gündür giremiyorum eşimin babannesi vefat etti çok üzgün kaç gündür çokta yoruldum bu arada 23 nisanınız kutlu olsunben geçmişe bi göz atıp geliyorum
juse, ultrasonlar arasında fark olabilir, tekrar doktoruna git için rahatlasın. radyologmuş sonuçta gittiğin doktor.
bu kadar fark olur mu acab birce?yada bir anda gelişimi mi durdu acaba?ama bir de bu radyolog bebeğe giden kan süper falan dedi.madem süper kilo almaya devam etmesi gerekmez mi:-((offf çok sinirim bozuk.
ya benim kızımın da suyu azdı hatta ultrason fotosunda bile belli oluyor azlığı kesenin 4te 1 i boş gibi ( su yok yani ) acaba gelişiminde sorun yaratırmı :18: Allah korusunnngünaydın kızlar....tüm çocukların (bebişlerin) ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutlarım...
bodruma çok üzüldüm.... ALLAH yardımcısı olsun.
dün bende kontrole gittim.suyum geldi diye yıkılmıım ordakileri görünce şükrettim.
kadının birinin suyu azalmış bebek gelişmememiş zihinsel ve fiziksel olarak.
ama 36 haftasına kadar hiç bişey dememişler. o ağladı ben zor tuttum kendimi.
benim bebeğinde suyu azdıda gittiğimde merak ettim az olunca bi sorun oluşturuyomu diye saol canımcımbir iki damladan bişey olmaz galiba tabi bebğin suyu yeterliyse benm kaynanam son iki ay sürekli damla damla gelmiş suyu ama zamanını beklemişler kuzeniminse 34. haftasında idrara çıkıyorum derken suyunu bitirmiş bebği erken almışlardı ama bebk yaşadı çok şükür 10 gün küvez de kaldı ama maşallah çok sağlıklı
kızlar meraba.moralimçok bozuk.bana bi el atın hele:-((((
33+4 üm ben.32 haftada gittiğimde bebeğim yaklaşık 1900 gr.dı.doktorum herşeyin mormal olduğunu söyledi.zaten bu güne kadar da hiçbi sorun yoktu bebişimin ölçümlerinde.son 2 haftada hem ben kilo aldım hem de karnımın büyüdüğünü hissettim.hem de bebeğin hareketleriş daha sert geliyo bana.
dün bir an esti bizim burda bi poliklinik var 4 boyutlu çekim yapan gidiyimd e bi video çektireyim ayrıntılı organlarına da bi başka dr.daha bakıverir iyi olur dedim.demez olaydım.dr.uzman radyolog bu arada.kadın doğumcu değil.
neyse gittim çok güzel inceledi bebeği 20 dk.yok bebeğin kan akışı güzel.kalp atışı harika.kordonu süper suyu iyi böbreği şöyle dalağı böyle herşeyi çok iyi sağlıklı dedi.en son kilosu boyu dedim demez mi 1806 gr boyu 44 cm .
şok oldum:18: dedim daha 2 hafta önce gittim kilosu bu kadardı bu çocuk 2 haftada hiç kilo almamış mı.bana dedi ki bebeğin yakaşık 10-12 gün geriden geliyor.2 hafta önce 1800 -1900 olması mümkün değil.tamam dedim çıktım dün akşamdan beri ağlıyorum.
ya benim anlamadığım bebeğin herşeyi süperse bu gerilik nerden çıktı.tamam hata ğayı olur ama bu kadar da fark olur mu acaba?pazartesiye kendi doktorumdan randevu aldım.bana bi fikir verin kızlar.çok kötüyüm
duş alırken hep aklıma şey gelio.. şu anda benim suyum gelse anlayamam ki.. şakır şakır duştayım zaten
juse canım ultrasonlar arasındaki farklılıktan olmuştur. yanılma payı hem artı hem eksi olarak çok oluyormuş. geçen bi doğum hikayesi okudum. bebeğe ultrasondan 4800 gr demişler o yüzden sezeryan demişler, bebek 4000 gr doğmuş düşünsene gayet de normal doğum olabilirmiş yani.. önemli olan organlarının beyninin gelişimi, sen canını sıkma. 1800-1900 gr arası olsa bile normal aralıkta zaten..
geri kalma meselesi de, doktorum ultrasonun yanılma payı zaman ilerledikçe artıyor demişti. son aylarda 1 aya yakın bile farklı gösterebiliyor dediğini hatırlıyorum.
kızlar meraba.moralimçok bozuk.bana bi el atın hele:-((((
33+4 üm ben.32 haftada gittiğimde bebeğim yaklaşık 1900 gr.dı.doktorum herşeyin mormal olduğunu söyledi.zaten bu güne kadar da hiçbi sorun yoktu bebişimin ölçümlerinde.son 2 haftada hem ben kilo aldım hem de karnımın büyüdüğünü hissettim.hem de bebeğin hareketleriş daha sert geliyo bana.
dün bir an esti bizim burda bi poliklinik var 4 boyutlu çekim yapan gidiyimd e bi video çektireyim ayrıntılı organlarına da bi başka dr.daha bakıverir iyi olur dedim.demez olaydım.dr.uzman radyolog bu arada.kadın doğumcu değil.
neyse gittim çok güzel inceledi bebeği 20 dk.yok bebeğin kan akışı güzel.kalp atışı harika.kordonu süper suyu iyi böbreği şöyle dalağı böyle herşeyi çok iyi sağlıklı dedi.en son kilosu boyu dedim demez mi 1806 gr boyu 44 cm .
şok oldum:18: dedim daha 2 hafta önce gittim kilosu bu kadardı bu çocuk 2 haftada hiç kilo almamış mı.bana dedi ki bebeğin yakaşık 10-12 gün geriden geliyor.2 hafta önce 1800 -1900 olması mümkün değil.tamam dedim çıktım dün akşamdan beri ağlıyorum.
ya benim anlamadığım bebeğin herşeyi süperse bu gerilik nerden çıktı.tamam hata ğayı olur ama bu kadar da fark olur mu acaba?pazartesiye kendi doktorumdan randevu aldım.bana bi fikir verin kızlar.çok kötüyüm
yakamoooooozz selamlar nasılsın :))
23 nisan nasıl geçti miniklerin gösteri yaptılar mı?
amniyon sıvısı için elma çok iyi geliyormuş bilgin olsun canım..ben gnde 2 elma yiyorum. hurma çok yiyorum. suyum arttı bak son muayenede suyumuz çok güzel dedi doktor maşallah..
suyun geldikten sonra bebek için sorun olmuyomuymuş canım? azmı geldi suyun ?
ultrason cihazı farkedio kesinlikle.. benim kendi doktorumun söylediği rakamla 400 gr far vardı acilde gittiğim doktor arasında.. hiç takmayın kafanıza.. cihaz bu sonuçta hata payı yüksek..
amaannnn bacım sıkma canını hergün başka bişey diyolar ben artık takmıyorum ama işte olmuyo....
ben aynı hastanede girdim 1er hafta arayla ilk 1700 çıktı sonra 1400 oluyomuş fark.
hatta bi keresinde dr dediki bebek geriden mi geliyo kilosu dediler mi sana yok dedim
hep 1-2 hafta önden gidiyo dedim
hııı tamam tamam doğru dedi
ya kime güvenecezz şaşırdık
stres yapma canım bebişi etkiler.....
gelişimi dursa sorunlardan bahsederdi doktor. bence ölçüm hatası vardır. çok düşünmemeye çalış, pzt git mutlaka rahatlar için.
ya benim kızımın da suyu azdı hatta ultrason fotosunda bile belli oluyor azlığı kesenin 4te 1 i boş gibi ( su yok yani ) acaba gelişiminde sorun yaratırmı :18: Allah korusunnn
benim bebeğinde suyu azdıda gittiğimde merak ettim az olunca bi sorun oluşturuyomu diye saol canımcım
canım hafta hafta gebelik te 34. haftada 1680 gr ile 2930 gr arası normal diyor demekki hiç bi problem yok radyolog niye öyle saçmalamış anlamadım ultrason cihazı ölçümünden de kaynaklanıyor olabilir hemen ertesi gün başka bi doktora gidip karşılaştırsaydın aslında için rahatlardı söylediği doğru olsa bile bebeğinin herşeyi normalmiş ne güzelvarsın kilosuda biraz az olsun kibar bi bebeğin olur doğunca sütünle iyi besler tombik yaparsın sen onu :)) sağlıklı ya o yeter
saol canımcım iyiyim :)) götsriden geldim pc yi açıp kızlara bakim dedim hemenminikler yaptı gösterilerini diğer öğrencilerde teker teker çıkıp sergileediler hünerlerini dans, müzikli oyun, rond, herşey vardı onlarda bizde çok eğlendik elma iyi geliyosa yerim ya fotografta bile belli suyun azlığı halbuki bu haftaya kadar normaldi suyu yeterince su içmeye dikkat ediyodum bende doktordan sonra, bundan sonra elmada yiyim hurmanındamı suyu artırmaya faydası varmış canım?
kızlar sağolun cevaplar için aslında bugün hemen randevu alayım kendi doktorumdan dedim 23 nisan çalışmıyorlarmış. sekreter dedi.neyse dedim pazartesi akşama verdi.dua edin kızlar.inş.bu radyolog farklı ölçmüştür oğluşumu:-((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?