kızlar doğum yardımı diye bişy var biliyomusunuz? bilginiz varmı bu konuda?
her gün düşünmekten kafayı yiyorum vallahi ben bugünde aynı şeyi konuşuyodum eşimle hangisini yapsam bilmiyorum cayıp duruyorum ikisindende korkuyorum nasıl doğum yapacam ki ben diyorum onun derdide başka sezeryende 3 çocuktan sonrasına izin vermiyolarsa normal yap 3 çocuk yetmez diyo Allahımkoyun can kasap et derdinde dedikleri bu olsa gerek :))
kızlar ben kacar hepınızı optum dogum dusunmeyın gelır bulur ona gore:))
daha hazırlığımız yok ona gore...
o emzirme yardımı canım 80 tlymiş bu sene ayrıca verilen bi doğum yardımı da var ama net bibilgiye ulaşamadım :26:doğum olduktan sonra 50 tl mi neydi geçen yıl
benımkıde aynı bunların kanında mı var kısssbende dusune dusune kafayı yıcem cmrtesı kontrolumuz var dr bıseye karar verdırır sanırımm tabı ben dogum yapmıcam dermısım cok baskı yapıyor mıdeme bu kız yaaa bıraz yatsam duzelırmıyım kı acaba :26:
o emzirme yardımı canım 80 tlymiş bu sene ayrıca verilen bi doğum yardımı da var ama net bibilgiye ulaşamadım :26:
ıyı geceler cnmmmm
.....bende cıkıyorum kızlar kocişş cagrıyor surat yapıooyatarsam kızım rahat ettırır belkıı herkese ıyı gecelerr
eşime sordum şimdi 200 küsurmuş canım. emzirme yardımı ne ki???
200 tl mi iyiymiş valla.ya ben bişe sorcam okulların erken kapanması gibi bi durum var mı
yok canım oda değil o ayrı bi paradır belki, benim söylediğim doğum yardımı yönetmeliğinde geçiyor sigortalı kadının doğumdan önceki bir yıl içerisinde 120 gün primi yatmış olması halinde doğumu 3 ay içinde skgya bildirmesi ile doğum izni süresinin bitiminde aldığı brüt maaşın gün karşılığının 3 te ikisi çarpı rapor gün sayısı karşılığında para alır yazıyor yani mesela 1530 brüt maaşın var diyelim günlük ücreti 56 tl gibi bşy yapar 3 te ikisi 36 ya geliyor toplam 16 hafta iznin 112 gün yapar 112 çarpı 36 4 bin 32 tl yapar zaten 2.500 3 bin 4 bin duydum ben hep alanlardan ...ablamda 2.500 almıştı, hani bi ara haberlerde de çıkmıştı görmüşsünüzdür belki doğum yardımları vurgunları yapılıyodu sahte kimlikle 200 tl için kim hırsızlık yapsıneşime sordum şimdi 200 küsurmuş canım. emzirme yardımı ne ki???
her gün düşünmekten kafayı yiyorum vallahi ben bugünde aynı şeyi konuşuyodum eşimle hangisini yapsam bilmiyorum cayıp duruyorum ikisindende korkuyorum nasıl doğum yapacam ki ben diyorum onun derdide başka sezeryende 3 çocuktan sonrasına izin vermiyolarsa normal yap 3 çocuk yetmez diyo Allahımkoyun can kasap et derdinde dedikleri bu olsa gerek :))
ben ilk doğumda sizin gibiydim... karşı komşumun 4 oğlu vardı dördüde sezeryandı hiç şikayeti yoktu banada çok moral vermişti...benim oğlumda 2 kordon vardı boynunda...sonra bir başka komşumunda iki normal doğum en son sezeryandı ona sormuştum en rahatı sezeryan demiştim...
birde çok fazla düşünmeyin bence bukadar bende azaldıkça heyecanlanıyorum ama en önemli şey bebeğin sağlıklı doğması doğum çok kısa bi süreç hemen geçecek raht olun bence... çünkü ne kadar olumlu düşünülürse o kadar iyi geçer emin olun...
yok canım oda değil o ayrı bi paradır belki, benim söylediğim doğum yardımı yönetmeliğinde geçiyor sigortalı kadının doğumdan önceki bir yıl içerisinde 120 gün primi yatmış olması halinde doğumu 3 ay içinde skgya bildirmesi ile doğum izni süresinin bitiminde aldığı brüt maaşın gün karşılığının 3 te ikisi çarpı rapor gün sayısı karşılığında para alır yazıyor yani mesela 1530 brüt maaşın var diyelim günlük ücreti 56 tl gibi bşy yapar 3 te ikisi 36 ya geliyor toplam 16 hafta iznin 112 gün yapar 112 çarpı 36 4 bin 32 tl yapar zaten 2.500 3 bin 4 bin duydum ben hep alanlardan ...ablamda 2.500 almıştı, hani bi ara haberlerde de çıkmıştı görmüşsünüzdür belki doğum yardımları vurgunları yapılıyodu sahte kimlikle 200 tl için kim hırsızlık yapsıniyi para veriyolar yani sadece tereddüt ettiğim bi konu var yönetmelikte geçen doğumdan önceki 120 gün prim yatmış olma ifadesi acaba doğum izninden öncemi doğum tarihinden önce mi tam anlamadım ona göre izne ayrılırdım
yaşamış birisi olarak en rahatı sezeryenmi sence canım? ay söyleyinde ona göre karar vereyim ya valla çok korkuyorum şu doğumdannormal yapamıycam galiba ben sezeryeninde neşterle kesecekleri düşüncesi varken o masaya nasıl yatacam bilmiyorum...Sonradan uyandıgında agrı çok oluyormu acı hissi oluyodur mutlaka dimi ?
öyle merak ediyorumki acaba ben anne olabilcekmiyim ve nezaman.. tabi önce evlenmek gerek dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?