2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

benımkıde aynı bunların kanında mı var kısss bende dusune dusune kafayı yıcem cmrtesı kontrolumuz var dr bıseye karar verdırır sanırımm tabı ben dogum yapmıcam dermısım cok baskı yapıyor mıdeme bu kız yaaa bıraz yatsam duzelırmıyım kı acaba :26:

ben ilk çocumda normal doğum diye gittim hastaneye.sabaha kadar bağır bağır olmadı.ertesi gün öğleğe doğru suyum boşaldı.beni acil sezeryana almışlardı.bence şimdiden normal mi sezeryan mi diye düşünüp kendinizi harap etmeyin.bi arkadaşım suni sancıyla normal doğum yaptı.10 dk sürmüş.bişi anlamadım abartıldığı gibi diilmiş dedi.her insan farklı yaşayabilir doğumu.önemli olan hayırlısını istemek.allah hepimizi hayırlısıyla kurtarsın inşallah...

doğum olduktan sonra 50 tl mi neydi geçen yıl
o emzirme yardımı canım 80 tlymiş bu sene ayrıca verilen bi doğum yardımı da var ama net bibilgiye ulaşamadım :26:

hepsi aynı bunların hadi iyi geceler canım uzan belki rahatlarsın benide çok skıştırıyo bebik ya

eşime sordum şimdi 200 küsurmuş canım. emzirme yardımı ne ki???
yok canım oda değil o ayrı bi paradır belki, benim söylediğim doğum yardımı yönetmeliğinde geçiyor sigortalı kadının doğumdan önceki bir yıl içerisinde 120 gün primi yatmış olması halinde doğumu 3 ay içinde skgya bildirmesi ile doğum izni süresinin bitiminde aldığı brüt maaşın gün karşılığının 3 te ikisi çarpı rapor gün sayısı karşılığında para alır yazıyor yani mesela 1530 brüt maaşın var diyelim günlük ücreti 56 tl gibi bşy yapar 3 te ikisi 36 ya geliyor toplam 16 hafta iznin 112 gün yapar 112 çarpı 36 4 bin 32 tl yapar zaten 2.500 3 bin 4 bin duydum ben hep alanlardan ...ablamda 2.500 almıştı, hani bi ara haberlerde de çıkmıştı görmüşsünüzdür belki doğum yardımları vurgunları yapılıyodu sahte kimlikle 200 tl için kim hırsızlık yapsın iyi para veriyolar yani sadece tereddüt ettiğim bi konu var yönetmelikte geçen doğumdan önceki 120 gün prim yatmış olma ifadesi acaba doğum izninden öncemi doğum tarihinden önce mi tam anlamadım ona göre izne ayrılırdım

emzirme yardımı da bir kereye mahsus doğum yapan sigortalı kadına verilen süt parası diye geçiyor yönetmelikte, bu sene 80 tlymiş burdaki sgk dan sormuştum geçen ...

ben ilk doğumda sizin gibiydim... karşı komşumun 4 oğlu vardı dördüde sezeryandı hiç şikayeti yoktu banada çok moral vermişti...benim oğlumda 2 kordon vardı boynunda...sonra bir başka komşumunda iki normal doğum en son sezeryandı ona sormuştum en rahatı sezeryan demiştim...

birde çok fazla düşünmeyin bence bukadar bende azaldıkça heyecanlanıyorum ama en önemli şey bebeğin sağlıklı doğması doğum çok kısa bi süreç hemen geçecek raht olun bence... çünkü ne kadar olumlu düşünülürse o kadar iyi geçer emin olun...

yaşamış birisi olarak en rahatı sezeryenmi sence canım? ay söyleyinde ona göre karar vereyim ya valla çok korkuyorum şu doğumdan normal yapamıycam galiba ben sezeryeninde neşterle kesecekleri düşüncesi varken o masaya nasıl yatacam bilmiyorum...Sonradan uyandıgında agrı çok oluyormu acı hissi oluyodur mutlaka dimi ?

topikteki kızlar bir ara bahsetmişti ama, sigortalılarda iş yeri maaş vermiyor sigortadan alıyorlar diye biliyorum, bizim için de geçerli mi ki? sonuçta bizim maaşımız yatacak zaten. ama varsa böyle bir şey süper olur.

doğum da kişiden kişiye değişir bence. dayanıklılıkla ve yaşananlarla ilgili biraz. benim çevremde kesinlikle normal yap diyenler de var, yine olsa yine sezaryan yaparım diyenler de.

benim ağrım olmadı...çok kısa sürede iyileştim...ama olumlu düşünüp rahat oılmak çok önemli bence ben gülerek girdim ameliyata ölede rahat çıktım...bana bir arkadaşım okadar kötü anlattı ki benden bir ay önce yapmıştı doğum o bana anlatırken ben içimden seninki öle olmuş benim ki öle olmayack diye geçiriyorum inanki
kendinizi güçlü hissedin kalp ameliyatına girmicez ki...inanki bebğinizin doğduüu gün hayatınızın en güzel günü olacak.. doğumu çok takmayın sadece rahat olun o kadar kötü olsa insanlar tekrar doğum yaparmı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…