2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

benimde psikolojim cok bozuldu hep agliyorum sebebsiz
tuvaletim gelince yuruyemiyorum sikistiriyor cok
saglikla gunlerinibdoldursun bebeklerimiz insallah

Amin bazen kendi kendime diyorum sen manyakmısın erken doğurmak istiyosun diye sonra allah korusun hastanelerde uğraş vaktinde gelsinler inş ama artık klozet görmek istemiyorum yaa bıktım gündüz kasığımda bi ağrıyla uyanıyorum sanki gece tuvalete giden ben değilmişim koştur tuvalete mide yanmam feci derecede su bile içemiyorum artık ay çok mu şikayet ettim ne ama napim yaaa

tuvalet olayı beni de geriyor. bazen yeni gitmiş olsam da mesanemde acayip baskı oluyor, çok rahatsız edici bir his. dışarı çıkmaya korkar oldum. bende kaşıntı başladı bir de, gebelik kaşıntısıymış. acayip psikolojimi bozdu. sürekli kaşınıyorum, her yerim yara bere içinde. gece olunca strese giriyorum nasıl uyuyacağım diye. hep suratım asık geziyorum artık(

deniz suray ve birce sizi o kadar iyi anliyorum ki demeyede korkuyorum allahin gucune gider diye
neyseki son ayimiz artikkk

deniz suray ve birce sizi o kadar iyi anliyorum ki demeyede korkuyorum allahin gucune gider diye

Ya evet haklısın yıllarca uğraşıp bebek sahibi olamayanlar var çok şükür allahım bekletmedi bizi evliliğimin ilk yılında hamile kaldım sağlığımız da yerinde allahtan başka ne isteyelim kuzular doğunca bunlar unutulacak elbette ama hamileliğin son zamanları hakikaten zormuş.. bu günümüzü aramayız inş..

kızlar çiş problemi bende de had safhada.zırt pırt tuvalete gidiyorum.bide hastayım öksürdükçe alttan çeşmeler açılıyo..sürekli pedle geziyorum zaten çünkü günde 3 5 tane kilot değiştirmekten iflahım kesildi.yaa işte öylee bu yaştan sonra altımıza da kaöırmaya başladık inş doğum sonrası geçer

bu bebek için bu kadar uğraştıktan sonra şikayet etmek beni de korkutuyor. ama insanın vücudunda huzursuzluk olması da çok kötü gerçekten. eşim bile kaşıntılardan sonra kendini çok saldın, hep asık suratlısın diyor. içimden hiçbir şey yapmak da gelmiyor. ev dağınık ben dağınık bakalım nereye kadar gidecek böyle:))

canım ped mantarı tetikliyor.doktorlar önermiyor. bir de sonra enfeksiyonla uğraşma:)

Bu kaşıntının bi çaresi ilacı falan yokmuymuş canım şu ana kadar olmadı bende allahtan bide onla uğraşamam valla

ya bircecim napim canım yaapamuklu ped kullanmaya çalışıyorum zaten yüzeyi naylonsu olmayanardan. sanki adetli gibi sürekli.yoksa cidden dışarda şurda burda sürekli çamaşır değiştiremiyorum en azından böle kirlendiğini hissedince pedi değiştiriyrum.baş edemedim başka türlü öksürük de olunca cırt cırt alttan gidiyo canım bende bebiş için az uğraşmadım yani 3. aşılamada tuttu işemeye razıyım yaniinşalah doğum sonrası geçer yaa

Bu kaşıntının bi çaresi ilacı falan yokmuymuş canım şu ana kadar olmadı bende allahtan bide onla uğraşamam valla
aman olmasın berbat bir şey. kendi doktorum basit bir ilaç verdi ama sadece halsizlik ve uyku yapıyor, geçirmiyor. cilt doktoruna gittim ama onun verdiği ilaç da ağır, kullanmasan daha iyi olur dedi doktorum. böyle çekeceğim galiba

hastayken ben de kaçırıyordum, o da çok kötü oluyor:) akıntı nedeniyle günde 2-3 kere çamaşır değiştiriyorum ben de. ped beni hemen etkiliyor, o yüzden habire çamaşır değiştiriyorum:) son günlerde 30 yaş birden yaşlanmış hissediyorum kendimi, daha ilk çocukta ne hale geldik ya:))

tek benim derdim asık suratla gezen dağını devamlı tuvalete giden uykuya dalamıyorum nefesim daralıyo sabah eşimi kovdum yataktan

kaşıntıya gelince bende de olduydu ben bepanten krem kullanıyorum çunku bende basur oldu ve devamlı tahriş durumda geziyorum ufak ufak kanıyor krem iyi geliyor ben doktora mantar diye gittim enfeksiyon kapmışım ogunden beri bepanten kremi aralıklarla kullanıyorum yoksa çok kötü yara yapıyor çişe bile çıkarken canım yanıyo:84::84:

Benim de hemoroid problemim var bak onu saymamışım nasıl olduysa bi ilaç krem flan kullanmıyorum doktora sordum ilaç verdi geçmezse genel cerraha bi görün dedi ama ben ne ilacı aldım ne doktora göründüm iyice ilerledi bi krem alsam iyi olacak bende..

tuvalet problemi demişsiniz kızlar tavsiyem doktorunuza söyleyn bi enfeksiyon için tahlil yaptırsın bende hamilelikden sandım doktora demeden yaptırdıydı meğer enfeksiyon varmış zırt pırt gidiyodum hoş gene gidiyorum ama ilaçlarımı kullanmadım ileri değil diye düşünüyorum

Enfeksiyon olsa yanma filan olmazmı ki ben o yüzden hamilelikten diyorum ama bi soriyim bari:26:

canım ben bepanteni basur için değilde bende enfeksiyon oluyo oda yara yapıo onun içi kullanıyorum mantar da değilmiş bende anlamadım basur için bende bişe kullanmıyorum

canım ben baktırdım enfeksiyon cıktı idrarda ama doktor bunun normal olduğunu gebeliğin ilerleyen döneminde olurmuş bir ara antibiyotik kullandım bunun için

benimde belim çok ağrıyor bu aralar ya dün yemek yapmak için bi saat ayakta kaldım oturdugumda ay diyerek oturuyodum bel ağrısındankaç saat geçmedi ağrısı, bide tuvalet ihtiyacı olunca kasık ağrısı yapıyor haftalar ilerledikçe şikayetler artıyor galiba ben hala alışamadım şu hamileliğe kendimi normal halimdeymişim sanıyorum önceden sabah başlar akşama kadar iş yapardım şimdi bi saatte pilim bitiyo bu arada karar veremedim henüz ama sezeryan bana daha sıcak gelmeye başladı galiba normal doğum yapamıycam o kadar sancıa dayanabileceğimi sanmıyorum çünkü, son anda hastaneyi birbirine katar ameliyata alın beni filan derim o daha kötü olur sezeryan sonrası anestezi etkisi geçtiğinde baya acı oluyomuş sanırım epidural sezeryan daha acısızmış ( sonrası için) doktorla konuşup en acısız olana karar verecem sanırım

HAMİLELİK HAFTASI(33+0,33+6.GÜNLER)

Doğum yaklaştıkça yorgunluk, sinirlilik ve hassasiyet artar. Rahimdeki kasılmalar ağrı vermeye başlar. Uykusuzluğa bağlı olarak yorgunluk artabilir. Gebe kendini çok ağırlaşmış hisseder. Uyku zorluğu, ayaklarda şişlikler, kaburgaların altında batma hissi, mide yanması , bel ağrıları ve kramplar yüzünden rahatsız olmak doğaldır.

34. haftada bebek yaklaşık 45cm boyundadır ve 2400 gram civarındadır. Bebeğin akcigerleri iyi gelişmiş olduğundan bu dönemde doğum oluşursa rahim dışında yardımsız yaşama ihtimali yüksektir. Plasentadan üretilen hormonlar memelerki sütü aktive etmeye başlar. Bebeğin cildindeki verniks örtüsü incelir lanuga kılları ise hemen hemen kaybolur. İdrar miktarı artarak amnios sıvısının miktarını belirli düzeyde tutmaya çalışır. Amniotik sıvı her üç saatte bir yenilenir. Bir çok bebek bu haftada doğum pozisyonunu almaya başlar.

Aynen beni anlatmış

doktorların en korktuğu hasta tipi normal doğurucam diye gelip beni sezeryana alın diye bağıranlarmış kendini bilip öyle gitmek bencede en mantıklısı acı eşiğin düşükse kendini strese sokmakta iyi değil...

kızlar hepiniz genelde yaşadığımız sıkıntılardan söz etmişsiniz,
aynennn çok zorlanıyoruz artık, akşam ölüyorum sandım, öyle hastalandımki..
bebekte kendini aşağı aşağı itiyo...
sonra gelirimmmm
beni bekleyin anacımmmm

işte o yüzden bu aralar karar vermem lazım :)) doktora değilde bana yazık o kadar saat sancıyı çekip dayanamayıp beni sezeryana alın dersem hem rezil olurum hemde boşu boşuna o kadar sancıyı çekmiş olurum sezeryen kesiklerinin kaç cm olduguna bakıyodum şimdi bende ortalama 14 cm galiba, 13 cm 8 cm 10 cm olanda var 17 cm olanda doktora sordum sezeryenden sonra acı oluyomu diye anestezi şekline bağlı epidural sezeryen olursan epiduralin etkisi henüz geçmediğinden ağrın olmuyor ama etki geçtikten sonra yine oluyor dedi, genel aneztesiden sonra oluyomuş ama netteki yorumlar hiç öyle değil doktor biraz abarttımı acaba :44: ablamda sezeryen oldu geçen yıl ona sordum genel aneztesi ile oldu o, uyandıgında oluyo acı ağrı kesici iğne vurulduktan sonra yavaş yavaş geçiyor kendini zorlamaz çok sık ayaga kalkmazsan bi dahada olmuyor dedi :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…