sezeryandan sonra korse takmak iyi değilmiş, dikişlerde iltihaplanma yapıyomuş, bu konuda topik bile vardı burda okumuş orda yazanlar hep aynı şeyden şikayet ediyolardı... korseden dolayı...
Eee o haftalarda benimkide öyleydi, yavaş yavaş annesi..
Valla bazı insanlar zevk alıyor korkutmaktan, bende çok korkuyordum ameliyattan arkadaşım anlatmıştı, öldüm bittim 3 hafta çocuğumu bile kucağıma alamadım diye...Ben hiçte öyle birşey yaşamadım canları çok tatlı herhalde bunların.. Ya sen üstünü çıkar değiştir.. Kİm karışır, zaten ameliyat önlüğü önden düğmeli falan değil, nasıl emzircenki, pijama üstünü çeker üstüne öyle giydirirsin, altını da temizlendikten sonra giyersin..
Valla bazı insanlar zevk alıyor korkutmaktan, bende çok korkuyordum ameliyattan arkadaşım anlatmıştı, öldüm bittim 3 hafta çocuğumu bile kucağıma alamadım diye...Ben hiçte öyle birşey yaşamadım canları çok tatlı herhalde bunların.. Ya sen üstünü çıkar değiştir.. Kİm karışır, zaten ameliyat önlüğü önden düğmeli falan değil, nasıl emzircenki, pijama üstünü çeker üstüne öyle giydirirsin, altını da temizlendikten sonra giyersin..
Yurtdışında kadınlar sezeryan olsalar bile doğumdan sonra hemen korse takarlarmış ki karınları sarkık kalmasın diye şahane fikir doğurayım ister normal ister sezeryan korsemle gidicem valla hemen takıcam
nekadar abartmıs yaaa ınsan acı cekse bıle bukadar demez de senı korkutmazzz
oykum bence sız cok guzel zamanda dunyaya getıreceksınız bebıslerınız bız yandık sıcaklardaa valla
ben bıle kendımı cok agırlasmıs buluyorum kı senı dusunemıommm....
ay saol canım ya burdaki tecrübeli arkadaşlarda olmasa duydugumuz herşeye inanacaz iyi oldu söylediğin içim rahatladıCanım doğumdan sonra ilk 1-2 saat seni yatırıyorlar, altında da sadece çarşaf gibi bir bez var.. Sonra arada kanama varmı diye bakıyorlar.. Sonrada biraz geniş bir bez getirip, hastayı giydirebilirisniz diyorlar.. Benim annem zaten anları beklemeden ameliyat önlüğünü çıkarıp, üstümden geceliğimi giydirmişti, alt taraf zatengözükmüyor.. Zaten doğumdan 5-6 saat sonrada kaldırıp yürüttüler... Yani arkadaşın üstünü değiştirse kimse neden değiştirdin demezdi..
Valla 3500 ü de geçer bu gidişle.. Ablası 3650 gr.doğdu ama bu ondan da önde gidiyor..
Kızım ben 32 haftalıkken erken olmasın dedim de artık ağırlaştım taşıyamıyorum.. Havalar da ısındıkça sıkılıyorum..
Valla bence 5-6 ay kadar yatarlar ancak..
evet o benim hamileliğin başından beri aklımda, bi arkadaşta hastaneden çıkarken giymiş korsesini şimdi ne sarkıklığı var ne bişy ablam eve geldikten bir kaç gün sonra ayağa kalkabilince giydi onda kaldı karında gevşeklik en iyisi hemen giymek ...Yurtdışında kadınlar sezeryan olsalar bile doğumdan sonra hemen korse takarlarmış ki karınları sarkık kalmasın diye şahane fikir doğurayım ister normal ister sezeryan korsemle gidicem valla hemen takıcam
nekadar abartmıs yaaa ınsan acı cekse bıle bukadar demez de senı korkutmazzz
Kizlar merhabaaaaaa,
1 saat sonra doktor randevum var. Biraz heyecanliyim. Bugun doktor sezeryan dogum istedigimi soyleyecegim. Esim istemese de, can benim canim. :)Zaman yaklastikca korkuyorum. Yarin 36. haftam basliyor. Cok az kaldi inanilir gibi degil yahu. Karnim epey asagida artik. Bir de geceleri rahat uyuyamiyorum. cok kez uyaniyorum. Nerde o kesintisiz 10 saatlik uykular. artik hepsi hayal oldu.. Uyaninca da kendimi cok yorgun hissediyorum. Giyindim makyajimi yaptim, kocacik gelecek inshallah , onu bekliyorum doktora gitmek icin
kız zararlı dıyolar ama bana oyle soyledılerr
Sezeryandan sonra korse kullaniliyor. ortepedik, hava gecirgenli profesyonel korseler var. onlardan kullanilmali. Bir de ameliyat kesisi olan o bolgeyi nemli birakmamak lazim.steril Kucuk Bir penye bez parcasi yada gazli bez , surekli degistirilmek kaydiyla o bolgede tutulmali korse kullanilirken. korse giymeme hatasini yapmayin kizlar. sonradano sezeryan gobegi neredeyse hic toparlanmiyor. cevremdekilerden biliyorum
Korse sezeryandan sonra zor oluyor 1-2 hafta sonra belkide hemen giyemezsin..
Evet yinede havalar serin olur o zamnalar herhalde, sizin için daha zor tabi.. Bende bu hafta biraz ödem olmaya başladı sinir oldum ona.. Birde geceleri uykusuzluk başladı gibi.. Kaslarım tutuluyor hep.. Onun için kalsiyum ilacını iki taneye çıkardı doktor..
ay saol canım ya burdaki tecrübeli arkadaşlarda olmasa duydugumuz herşeye inanacaz iyi oldu söylediğin içim rahatladı
evet o benim hamileliğin başından beri aklımda, bi arkadaşta hastaneden çıkarken giymiş korsesini şimdi ne sarkıklığı var ne bişy ablam eve geldikten bir kaç gün sonra ayağa kalkabilince giydi onda kaldı karında gevşeklik en iyisi hemen giymek ...
hiç sorma çok severler korkutmayı kimseyle doğumu konuşmayı istemiyorum bu yüzden normal desem ayy nasıl dayanacaksın sen o kadar sancıya diye dudak sısırıyolar, sezeryan desem şırnaktasın iyi bi doktor bulamazsan çok acı çekersin işini iyi yapmıyosa sonradan çok sorun yaşarsın diyobaşka alternatifim yok burdaki en iyi doktoru seçecem işte napim diyorum tuhaf bi ifadeyle suratıma bakıyo, sanane ne yaşıycaksam yaşıycam diycem en son olmıycak ...
Sezeryandan sonra korse kullaniliyor. ortepedik, hava gecirgenli profesyonel korseler var. onlardan kullanilmali. Bir de ameliyat kesisi olan o bolgeyi nemli birakmamak lazim.steril Kucuk Bir penye bez parcasi yada gazli bez , surekli degistirilmek kaydiyla o bolgede tutulmali korse kullanilirken. korse giymeme hatasini yapmayin kizlar. sonradano sezeryan gobegi neredeyse hic toparlanmiyor. cevremdekilerden biliyorum
hadı yaa almak lazım ozaman canım bı arastırayım hemenmı gıyıcez eve gelınce gıysem olmazmı
Evet ben biliyorum kız 45 kilo ama göbeği babannem gibi sarkık kaldı sezeryandan sonra çocuk 1.5 yaşında hiç istemem öyle bi durum açıkçası...
Evet ben biliyorum kız 45 kilo ama göbeği babannem gibi sarkık kaldı sezeryandan sonra çocuk 1.5 yaşında hiç istemem öyle bi durum açıkçası...
ay saol canım ya burdaki tecrübeli arkadaşlarda olmasa duydugumuz herşeye inanacaz iyi oldu söylediğin içim rahatladı
evet o benim hamileliğin başından beri aklımda, bi arkadaşta hastaneden çıkarken giymiş korsesini şimdi ne sarkıklığı var ne bişy ablam eve geldikten bir kaç gün sonra ayağa kalkabilince giydi onda kaldı karında gevşeklik en iyisi hemen giymek ...
hiç sorma çok severler korkutmayı kimseyle doğumu konuşmayı istemiyorum bu yüzden normal desem ayy nasıl dayanacaksın sen o kadar sancıya diye dudak sısırıyolar, sezeryan desem şırnaktasın iyi bi doktor bulamazsan çok acı çekersin işini iyi yapmıyosa sonradan çok sorun yaşarsın diyobaşka alternatifim yok burdaki en iyi doktoru seçecem işte napim diyorum tuhaf bi ifadeyle suratıma bakıyo, sanane ne yaşıycaksam yaşıycam diycem en son olmıycak ...
benımde ayaklarım cok sıstı cnm ıse gelırken ayakkabı bulamadım gıymeyeee....bende okadar halsızım kı 2 gecedır 10 gııbı uyuyorummmmm...
bosver cnm sen hıc kımseye bısı sorma dınlemedee kımseyııı allah hersyeın kolaylıgını verırrr....
Dogumdan hemen sonra karnini sarmaya baslayan bir arkadasim anlatti. Agriyi da hafifletiyormus o bolgeyi sarili tutmak. destekli hissediyormussun kendini. Ben ilk 1 hafta kendimi carsaf gibi birsey ile guzelce sardirip, 1. haftadan sonra korsemi kullanmayi dusunuyorum. Hemn sarmaya baslamazsan sonra alismak zor olur. hem de ilk gunlerdeki agrilarini cok hissetmezsin hareket ederken. Sen yine de doktoruna sor. ama iltihaplanma falan diyorlar ya? onlar tamamen o bolgeyi terli ve steril birakmamaktan oluyor canim. Nemli tutmazsan, neden bakteri olsun ve iltihap yapsin?
bEN Seneler once, 1999da Hande yenerin bir roportajini okumustum hic unutmam. cocgunuz var ama nasil boyle karniniz dumduz gibi bir soru sormuslardi. o da dediki, dogumdna sonra karnimi SIMSIKI sardim carsafla surekli.
bu sozunu hic unutmadim. bunu yapanlarinda cok basarili sonuclar aldigini gordum. ama yilmamak lazim
Netten alıntı yaptım bakın:
doktorum bana doğumdan 2 gün sonra hemen korse takmamı söylemişti.sezeryanla doğum yapmama rağmen.hatta ilk 30 gün için geceleri bile çıkarmamamı önermişti.çok faydasını gördüm. şimdi ilk ay kullandığım korsenin bir beden küçüğünü kullanıyorum ama artık geceleri çıkarabiliyorum.tavsiye ederim karnın toplanmasında çok faydası oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?