2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar merhabaaaaaa,
1 saat sonra doktor randevum var. Biraz heyecanliyim. Bugun doktor sezeryan dogum istedigimi soyleyecegim. Esim istemese de, can benim canim. :)Zaman yaklastikca korkuyorum. Yarin 36. haftam basliyor. Cok az kaldi inanilir gibi degil yahu. Karnim epey asagida artik. Bir de geceleri rahat uyuyamiyorum. cok kez uyaniyorum. Nerde o kesintisiz 10 saatlik uykular. artik hepsi hayal oldu.. Uyaninca da kendimi cok yorgun hissediyorum. Giyindim makyajimi yaptim, kocacik gelecek inshallah , onu bekliyorum doktora gitmek icin

kız abartıyolar kac tane amelyat olan gordum hıc bıseylerıde yoktu valla kız amelıyattan cıkmıstı bebegı de yaındaydı pıjamasınıda gıymıstı nasılsın dedım turp gıbıyım dedı oda ılkı normaldı catısı darmıs doktor kızım zor dogar sezeryan yapalım demıs kabul etmemıs sımdııkıncıyı dogurdu doktor yınemı normal ısıtoysun demıss yok aman ne olur sezeryan yap demıs demem okı doktorlar bılıyo bacım eger normal yapabılecek durumdaysan tabıkı normal avantajlı ama catın dar dogum zor olacaksa nıye keındımızı cocugumuzu rıske atalımkı dımı yaa

Bencede yüzde doksan psikolojik görümcemde anlatıyo beni camdan atın anne diye bağırmış sancıdan sözde bu kadar feci olamaz yani ebe demiş yok sen normal doğuramazsın bu korkuyla sezeryan oldu o kadar suni sancıdan sonra herşey insanın kendisinde bitiyo bence..

Yurtdışında kadınlar sezeryan olsalar bile doğumdan sonra hemen korse takarlarmış ki karınları sarkık kalmasın diye şahane fikir doğurayım ister normal ister sezeryan korsemle gidicem valla hemen takıcam

Korse sezeryandan sonra zor oluyor 1-2 hafta sonra belkide hemen giyemezsin..

nekadar abartmıs yaaa ınsan acı cekse bıle bukadar demez de senı korkutmazzz

oykum bence sız cok guzel zamanda dunyaya getıreceksınız bebıslerınız bız yandık sıcaklardaa valla
ben bıle kendımı cok agırlasmıs buluyorum kı senı dusunemıommm....

Evet yinede havalar serin olur o zamnalar herhalde, sizin için daha zor tabi.. Bende bu hafta biraz ödem olmaya başladı sinir oldum ona.. Birde geceleri uykusuzluk başladı gibi.. Kaslarım tutuluyor hep.. Onun için kalsiyum ilacını iki taneye çıkardı doktor..

ay saol canım ya burdaki tecrübeli arkadaşlarda olmasa duydugumuz herşeye inanacaz iyi oldu söylediğin içim rahatladı

Yurtdışında kadınlar sezeryan olsalar bile doğumdan sonra hemen korse takarlarmış ki karınları sarkık kalmasın diye şahane fikir doğurayım ister normal ister sezeryan korsemle gidicem valla hemen takıcam
evet o benim hamileliğin başından beri aklımda, bi arkadaşta hastaneden çıkarken giymiş korsesini şimdi ne sarkıklığı var ne bişy ablam eve geldikten bir kaç gün sonra ayağa kalkabilince giydi onda kaldı karında gevşeklik en iyisi hemen giymek ...
nekadar abartmıs yaaa ınsan acı cekse bıle bukadar demez de senı korkutmazzz

hiç sorma çok severler korkutmayı kimseyle doğumu konuşmayı istemiyorum bu yüzden normal desem ayy nasıl dayanacaksın sen o kadar sancıya diye dudak sısırıyolar, sezeryan desem şırnaktasın iyi bi doktor bulamazsan çok acı çekersin işini iyi yapmıyosa sonradan çok sorun yaşarsın diyo başka alternatifim yok burdaki en iyi doktoru seçecem işte napim diyorum tuhaf bi ifadeyle suratıma bakıyo, sanane ne yaşıycaksam yaşıycam diycem en son olmıycak ...

hadı hayırlı haberlerle gelırsın ınsallha tatlım

kız zararlı dıyolar ama bana oyle soyledılerr

Sezeryandan sonra korse kullaniliyor. ortepedik, hava gecirgenli profesyonel korseler var. onlardan kullanilmali. Bir de ameliyat kesisi olan o bolgeyi nemli birakmamak lazim.steril Kucuk Bir penye bez parcasi yada gazli bez , surekli degistirilmek kaydiyla o bolgede tutulmali korse kullanilirken. korse giymeme hatasini yapmayin kizlar. sonradano sezeryan gobegi neredeyse hic toparlanmiyor. cevremdekilerden biliyorum

hadı yaa almak lazım ozaman canım bı arastırayım hemenmı gıyıcez eve gelınce gıysem olmazmı

benımde ayaklarım cok sıstı cnm ıse gelırken ayakkabı bulamadım gıymeyeee....bende okadar halsızım kı 2 gecedır 10 gııbı uyuyorummmmm...

bosver cnm sen hıc kımseye bısı sorma dınlemedee kımseyııı allah hersyeın kolaylıgını verırrr....

Evet ben biliyorum kız 45 kilo ama göbeği babannem gibi sarkık kaldı sezeryandan sonra çocuk 1.5 yaşında hiç istemem öyle bi durum açıkçası...

hadı yaa almak lazım ozaman canım bı arastırayım hemenmı gıyıcez eve gelınce gıysem olmazmı

Dogumdan hemen sonra karnini sarmaya baslayan bir arkadasim anlatti. Agriyi da hafifletiyormus o bolgeyi sarili tutmak. destekli hissediyormussun kendini. Ben ilk 1 hafta kendimi carsaf gibi birsey ile guzelce sardirip, 1. haftadan sonra korsemi kullanmayi dusunuyorum. Hemn sarmaya baslamazsan sonra alismak zor olur. hem de ilk gunlerdeki agrilarini cok hissetmezsin hareket ederken. Sen yine de doktoruna sor. ama iltihaplanma falan diyorlar ya? onlar tamamen o bolgeyi terli ve steril birakmamaktan oluyor canim. Nemli tutmazsan, neden bakteri olsun ve iltihap yapsin?

Evet ben biliyorum kız 45 kilo ama göbeği babannem gibi sarkık kaldı sezeryandan sonra çocuk 1.5 yaşında hiç istemem öyle bi durum açıkçası...

bEN Seneler once, 1999da Hande yenerin bir roportajini okumustum hic unutmam. cocgunuz var ama nasil boyle karniniz dumduz gibi bir soru sormuslardi. o da dediki, dogumdna sonra karnimi SIMSIKI sardim carsafla surekli.
bu sozunu hic unutmadim. bunu yapanlarinda cok basarili sonuclar aldigini gordum. ama yilmamak lazim

Netten alıntı yaptım bakın:
doktorum bana doğumdan 2 gün sonra hemen korse takmamı söylemişti.sezeryanla doğum yapmama rağmen.hatta ilk 30 gün için geceleri bile çıkarmamamı önermişti.çok faydasını gördüm. şimdi ilk ay kullandığım korsenin bir beden küçüğünü kullanıyorum ama artık geceleri çıkarabiliyorum.tavsiye ederim karnın toplanmasında çok faydası oluyor.

Valla kimseyi takma derim ben sana arkadaşım, canın nasıl istiyorsa öyle yap derim ama tabi herşeyin normali daha güzel bence, normal yapmanı çok isterim ... Hem daha fit olursun doğumdan sonra.. Tabi bu benim naçizane fikirm..

Ya ben hiç şişmedim diyordum bende 35.haftaya bir girdim şişmeler başladı.. Ohhhh gecede mışıl mışıl uyuyorum diyordum şimdi uyumakta zorlaştı.. Kendi kendime nazar mı değdirdim ne.. Bu arada Channel benim kız hala dönmemiş biliyor musun.. Doktor dedi ki neyse artık napalım nasılsa sezeryan olcak... Bende dedim ki eeee zaten benim kızım onu bildiği için dönmüyor tembel kendisi, ne uğraşçak dönmeyle falan..

Ben doğumdan sonra sormuştum eğer acısına dayanabilirsen takabilirsin dedi.. Demek ki çok zararlı değil ama yaz sıcağında çok zor olmaz mı...

Internetten aratin cikiyor zaten,
DOĞUM VEYA AMELİYAT SONRASI KORSESİ diye aratin.
fiyati 30 ile 100 tl arasi degisiyor sanirim.
Alirken, hava gezirme ozelligi varmi diye bakin. ic camasir ustune giyiyorsunuz zaten.

yaaa nerde satılıyo bu korseler ne kadar sure kullanıcaz arkadaslar hemen alayım tırstım valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…