kız aıleyle alakalı valla senınkıler rahat dogurmuslarsa sende catır catır dogurusun bacım ınsallah ben senden once dogurucam galıba sezeryan olursa durumu sana bıldırırım
onu dün yaptım yaaa
spinal olan bi kaç kişi tanıyorum onlarla görüştüm, gayet memnunlar, birazda o yüzden bunu istedim ben canım.
Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?
Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalı ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilirböylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.
Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.
Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.
duruma bağlı diyo bide Allahımkonuşmasaydın kıs ne demek duruma bağlı hemen evlenseydi bide
aaa çok iyiymiş sonda işibende bu gidişimde soracam doktora tarihe ve doğum şekline karar verecez artık ya bu arada bişy duydum çok şaşırdım kızlar sezeryan olan bi arkadaşa sordum gecelikde alayım mı pijama takımı yetermi diye zaten ameliyattan sonra hiçbişy giydirmiyolarki 1 gün öyle hasta beziyle yatıyosun sadece dedi nası yani iç çamaşırıdamı giydirmiyolar dedim zaten çok bitkin halsiz oluyosun hemşirede sık sık kanamanı kontrole geliyo arada hasta bezini değiştiriyor o yüzden sadece hasta beziyle ameliyat gömleğiyle yatıyosun o gün üzerinde örtü oluyo dedi :26: çok kötü ya eğer çöyleyse ben hiç rahat edemem ne o öyle sadece bezle yatılırmı
kızlar biz geldik kızımla. pazara gitim geldim ne aşerdim dersiniz :) peynir aşerdim yahu :) ne tuhaf biriyim ben yaa...
canım sen gaviscon kullanmıyomusun? valla midem kaynadığı anda 1 tatlı kaşığı alıyorum anında rahatlatıyo, özellikle geceleri çok işe yarıyo ...selam arkadaşlarrr
artık mide kaynamasından ne yatabiliyorum ne oturabliyorum...dün gece de uykuya zor daldım nefes alamadım böye tıkandım felan...dua edince anca rahatlayıp dalabildim...
perşembe 35. hafta kontrlümüz var inşallah kızım uslu durmuş büyümüştür...
kocacım da sağolsun bna anneler günü hedyesi güneş gözlüğü almış, bi de takılabilecek "güneş" olsa tam süper olacak
ilk defa duydum böyle bişey. uyuşma geçtikten sonra pijama giyiliyor diye biliyorum. öyle yatılırmı hiç? sezeryanda gecelik pek giyilmiyor zaten. ki 8 saat yattıktan sonra yürütülüyorsun gaz çıkarmak için sezeryanda...aaa çok iyiymiş sonda işibende bu gidişimde soracam doktora tarihe ve doğum şekline karar verecez artık ya bu arada bişy duydum çok şaşırdım kızlar sezeryan olan bi arkadaşa sordum gecelikde alayım mı pijama takımı yetermi diye zaten ameliyattan sonra hiçbişy giydirmiyolarki 1 gün öyle hasta beziyle yatıyosun sadece dedi nası yani iç çamaşırıdamı giydirmiyolar dedim zaten çok bitkin halsiz oluyosun hemşirede sık sık kanamanı kontrole geliyo arada hasta bezini değiştiriyor o yüzden sadece hasta beziyle ameliyat gömleğiyle yatıyosun o gün üzerinde örtü oluyo dedi :26: çok kötü ya eğer çöyleyse ben hiç rahat edemem ne o öyle sadece bezle yatılırmı
duruma bağlı diyo bide Allahımkonuşmasaydın kıs ne demek duruma bağlı hemen evlenseydi bide
aaa çok iyiymiş sonda işibende bu gidişimde soracam doktora tarihe ve doğum şekline karar verecez artık ya bu arada bişy duydum çok şaşırdım kızlar sezeryan olan bi arkadaşa sordum gecelikde alayım mı pijama takımı yetermi diye zaten ameliyattan sonra hiçbişy giydirmiyolarki 1 gün öyle hasta beziyle yatıyosun sadece dedi nası yani iç çamaşırıdamı giydirmiyolar dedim zaten çok bitkin halsiz oluyosun hemşirede sık sık kanamanı kontrole geliyo arada hasta bezini değiştiriyor o yüzden sadece hasta beziyle ameliyat gömleğiyle yatıyosun o gün üzerinde örtü oluyo dedi :26: çok kötü ya eğer çöyleyse ben hiç rahat edemem ne o öyle sadece bezle yatılırmı
altta kalırmıyım bacım guya saka yapıyoo zekı aklınca :))lafı caktım hemen aglamam gectıkten sonra askım dedım amanbak ben senden uzun yasarsam gıdıp bırıyle evlenemem hayatımı yasıycam ne bırıne baglanayım bıdahamı yemektı utuydu hıc ugrasamam vallaa dedım delı oldu
barı evlen razıyım dıyoooohh ıcım buz gıbı oldu :92::92::92:
evet yaa öyle bence de aileye bakıyo biraz ablamın da mayısın ortasına alalım demişler 37 haftalık oluyomuş çocuk iriymiş galiba öyle diyolar
hımm senın oyle bı sorunun yok dımı erken dogum gıbı fılan hersey yolunda dımı cok sukur
kızlar biz geldik kızımla. pazara gitim geldim ne aşerdim dersiniz :) peynir aşerdim yahu :) ne tuhaf biriyim ben yaa...
hos geldın peynırmı bacım aman bulunan bıseye as erıyomus kızımbenımkıler bulunmuyo bıle
canım sen gaviscon kullanmıyomusun? valla midem kaynadığı anda 1 tatlı kaşığı alıyorum anında rahatlatıyo, özellikle geceleri çok işe yarıyo ...
ilk defa duydum böyle bişey. uyuşma geçtikten sonra pijama giyiliyor diye biliyorum. öyle yatılırmı hiç? sezeryanda gecelik pek giyilmiyor zaten. ki 8 saat yattıktan sonra yürütülüyorsun gaz çıkarmak için sezeryanda...
hımm senın oyle bı sorunun yok dımı erken dogum gıbı fılan hersey yolunda dımı cok sukur
canım bu benim gaviscon kullanan halimbi de içmesem ölecem heralde töbe yarebbm
canım bu benim gaviscon kullanan halimbi de içmesem ölecem heralde töbe yarebbm
erken doğum riskim yok ama şu sıra kendimi çok kötü hissediyorum bakalım kontrole gittiğimde bişey çıkıcak mı kendimi taşıyamaz oldum artık çocuk da garibim artık yeri daraldı o hareketlendikçe benim canım yanıyo çok sert vuruyo yaa geçen ki gittiğim de dr nst ye bağladı normal çıktı bu seferde bağlar heralde bakalım
üff kötü ya ben rahat edemem öyleeevalla ben de önceleri sezaryen sonrası hoop pijamaları giyerler sanıyodum, hastanede çalışıyorum ve doğum yapan arkadaşlarımı ziyaret ettikçe gördüm aynı senin bahsettiğin gibi ilk gün üstlerinde sadece önlük serili olarak yatıyolardı...
bizim kızın sağı solu belli olmaz eğer son dakika şımarırsa sezaryen olacam yoksa normale uğraşacaz
hakkımızda hayırlısı olsun hepimizen
bende ilk defa duydum hiç rahat edemem eğer öyleyse, gittiğimde soracam hastaneye kafama takıldı duramam ben öyle giyerim pijamalarımı , bende yürüme işini sordum zaten 6-12 saat içinde yürütülmesi gerekiyor yürütmedilermi seni diye hasta beziyle yürüdüm sadece odanın içinde yürüttüler zaten dedi , en azından gecelik giyerim ya olurmu öyle şey dedim ben ısrarla zaten yaraya bişy değmesini sende istemiyosun gecelik giysende hemşire sürekli kontrole geldiği için açık bırakacak dedicanım sen gaviscon kullanmıyomusun? valla midem kaynadığı anda 1 tatlı kaşığı alıyorum anında rahatlatıyo, özellikle geceleri çok işe yarıyo ...
ilk defa duydum böyle bişey. uyuşma geçtikten sonra pijama giyiliyor diye biliyorum. öyle yatılırmı hiç? sezeryanda gecelik pek giyilmiyor zaten. ki 8 saat yattıktan sonra yürütülüyorsun gaz çıkarmak için sezeryanda...
oda özelde doğum yaptı büyük bi hastaneydi baya memnundu aslında doğumundan sonradan ağrısı filan pek olmamış genel anestezi olmasına ragmen , giydirmiyolarsada bana giydirsinler hemşireye söyliycem gittiğimde :26:yakamoz arkadaşının old.yer farklıysa bilmem.benim gördüklerim hep şu şekilde oluyor.
yeşil bişey giydiriyolarkolarını geçiriyosun.doğumdan 2-3 saat sonra hemşire hasta bakıcı geliyor hasta bezini değiştiriyor senden kıyafetlerini alıyor giydiriyor.
Ayy yok kız heryerde aynı değildir bence o eğer öyleyse çok kötü hissederim ben olsam bide zaten doğumdan sonra üşür insan kan falan gidince öyle cıbıldak durulurmu :18::18::18:
Kızlar merhaba, biz geldik kızımla doktordan.. Haberler güzel.. Kızım biraz daha semirmiş.. 2.773 gr. kadar olmuş 10 gün falan ileri doktor olabilir dedi, hayret yani... Boyu da 49 cm. falan çook uzun olcak herhalde.. Şu aralar şeker tansiyon falanda iyi gidiyor ya coştu benim doktor, en erken 29-30 mayısta alırım demeye başladı.. Ya erken olsun istemem tabi ama kendimi çok hazırlamıştım, erkene.. Birde herşey yolunda giderse de haziran başı bile olabilirmiş.. Offffff çok sıkıldım..
soguk deyınce hep aklıma yogurlu bıseyler gelıyo :))) kabak yogurtla bacım oda guzer loluyo bak sana anlatırken canım cektı
hımmm anladım abla (saygıdan ) bende sezeryan olmak ıstıyorum epıdural dedıler banada hep o cock ıyı dedıler oyuzden sordum
Kızlar merhaba, biz geldik kızımla doktordan.. Haberler güzel.. Kızım biraz daha semirmiş.. 2.773 gr. kadar olmuş 10 gün falan ileri doktor olabilir dedi, hayret yani... Boyu da 49 cm. falan çook uzun olcak herhalde.. Şu aralar şeker tansiyon falanda iyi gidiyor ya coştu benim doktor, en erken 29-30 mayısta alırım demeye başladı.. Ya erken olsun istemem tabi ama kendimi çok hazırlamıştım, erkene.. Birde herşey yolunda giderse de haziran başı bile olabilirmiş.. Offffff çok sıkıldım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?