2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin canım kolay gelsin sanada... demek kızın olucak maşallah size... facede grup falan yok burdayız...

hoşgeldin canım kolay gelsin sanada... demek kızın olucak maşallah size... facede grup falan yok burdayız...

sağol canım.evet kızım olacak inşallah.karnıma bakan bu kız karnı değil dese de doktorum 12.haftadan beri kız diyor.bakalım şansımıza ne çıkarsa:)ama erkekse eğer giyecek o pembe kıyafetleri ve yatacak o pembe karyolalarda şansı yok ne yapalım:)

34 Haftalık HamileHamileliğin 34. haftasında olağan aktivitelerinizi yapmanız giderek güçleşmektedir. Akciğerleriniz gereken şekilde havayla dolamaz ve vücudunuzun orta bölümünde genel bir ezilme ve sıkışma hissi vardır. Mümkün olan yerlerde yukarı uzanmak isteyeceksiniz ve özellikle gövdeniz açısından birkaç santimetre daha uzun olmayı isteyeceksiniz.

Çabuk, Nereye Saklanabilirim?
Hamileliğin 34. haftasında insanlar bedeninizle ilgili yorumlar yapacak ve herkes nasıl göründüğünüz hakkında fikir yürütecektir. “Oo, çok irileşmişsin”, “Oo, ne kadar küçüksün”, “Oo, bu bebek bayağı büyük olacak”, gibi yorumlar her taraftan gelmeye başlayacaktır. Anlaşılan, herkes sizin hamileliğiniz hakkında uzman kesilmiş ve bununla ilgili tavsiyelerde bulunmaktan geri kalmıyor. Bunlara karşı hafifçe gülümsemeyi ve oradan uzaklaşmayı öğrenin. Bu yorumlardan sıyrılın ve bunun yerine güvenilir kaynakların rehberliğini dikkate alın. Sizin ve bebeğinizin gelişimiyle ilgili yegâne uzmanlar siz ve doktorunuzdur.

Bugünlerde endişelerinizin giderek aşırı ayrıntılara saplanmasını önlemek güçleşmektedir. Gerek sizin gerekse bebeğinizin özgün olduğunuzu bilmenize rağmen diğer hamile kadınlar gibi olmak olmak istiyorsunuz. Özellikle başkalarının yorumlarının sizi olumsuz etkilerini gördüğünde, eşinizin biraz daha koruyucu bir hal aldığını görebilirsiniz. Bu onun daha önce hiç görmemiş olabileceğiniz bir yönü olabilir. Rolleriniz değişmektedir ve eşiniz hamileliğinize olan katkısının bugüne kadar sınırlı düzeyde olduğunu muhtemelen anlamış bulunuyor. Eşiniz kendi rolünü duygusal destek sağlamak ve sizi ve bebeğinizi korumak olarak görüyorsa bu iyi bir şeydir. Bunlar ilişkilerinizi güvence altına alacak ve bebeğinizin güçlü duygusal bağlantılar kurmasına yardımcı olacaktır.

Bu Hafta Sizde Meydana Gelen Fiziksel DeğişikliklerBu hafta rahminizin üst kısmı göbek deliğinizden itibaren yaklaşık 14,5 cm. Oturduğunuz zaman karnınızın üzerine bir fincan koyabilirsiniz. Bu da bir partideyseniz size yarar sağlayabilir. Şeklinizi ve bebeğinizi nasıl taşıdığınızı başka hamile kadınlarla karşılaştırıyor olabilirsiniz. Herkesin hamileliğinin farklı olduğunu ve iki kadının birbirinin aynı olamayacağını unutmayın. Bebeğiniz kendi DNA’nız ile eşinizin DNA’sının karışımıdır ve vücudunuzun bunu destekleme şekli de kendine özgüdür.
34. haftada nefes darlığı hissedebilirsiniz. Akciğerleriniz ve diyaframınız sıkıştırılmakta ve bebek karnınızda yüksekte oturmaktadır. Bebek henüz leğen kemiğine düşmedi. Bu da karnınızın üst bölümünde epeyce sıkışıklık var demektir. Yastıkları yığıp üzerinde yatmanız size daha rahat gelebilir. Omuzlarınızı geri atarak dik oturmayı unutmayın. Mutlaka daha farklı olacaktır.
Bu hafta biraz daha mide yanması, asit reflü ve hazımsızlık var. Her gün seyrek olarak büyük öğünler yerine 6-7 kez küçük öğünler, yani sık ve az yemeyi deneyin. Kendinizi o kadar a hissetmeyecek ve küçük porsiyonlarla yetinebileceksiniz. Yediğiniz yiyeceklerin tatları ve aromasına karşı kendinizi kısıtlamayın. Bebeğiniz amniyon sıvısı kanalıyla farklı tatları algılar ve bu durum artık katı mama yiyebilecek kadar büyüdüğünde bebeğinizi farklı yiyecekleri tatmaya daha istekli hale getirir.
Doğum öncesi kontrollerinizde bebeğiniz muhtemelen başı aşağıda olarak yatıyor olacaktır. Özellikle daha önce doğum yaptıysanız, bebeğinizin yan ya da başı yukarıda yatıyor olmasından endişe etmeyin. Doğuma kadar bebeğinizin doğru pozisyonu alması için hala biraz zaman var.
34. haftada varis belirtileri görülebilir. Annenizde varis varsa ya da ailede varis varsa, sizde de varis oluşma olasılığı daha yüksektir. Fırsat buldukça oturun ve ayaklarınızı ve bacaklarınızı yükseğe kaldırın. Bacaklarınızdaki kanın gövdenize geri dönmesi için bacaklarınıza yardımcı olun. Bazı kadınlar varis çorabı kullanırlar ve sabah kalktıklarında ilk iş olarak varis çoraplarını giydiklerinde yarar gördüklerini belirtirler. Kilonuza dikkat edin. Ana kan damarlarınızın etrafını saran yağdan dolayı sıkışması iyi sonuç vermez.
Herkes üşürken siz sıcaklıyorsunuz; vücut iç ısınız en az biri iki derece daha yüksek. Elinizi karnınızın üzerine koyduğunuzda vücudunuzdan yayılan ısıyı hissedeceksiniz.
Eşiniz sizi ve vücudunuzu dayanılmaz bulsa da aklınızdaki en son şey küçük yatak odası ilişkileridir. Cinsel ilişki için yakınlaşma ve daha fazla enerji harcama düşüncesi bile size tamamen itici gelebilir. İlginizi çekmediğini kibarca söyleyerek onu geri çevirin. Anlamak zorunda. Sonuçta olgunlaşması için bu kadar sıkıntı çektiğiniz şey onun da bebeği.
Bu Hafta Sizde Meydana Gelen Duygusal Değişiklikler
Midenizi hazımsızlık yemiyorsa muhtemelen heyecan yiyordur. Yaklaşık altı hafta içerisinde bebeğinizi görecek ve onu kollarınızın arasında tutacaksınız. Bazen beklemekte sabırsızlanırsınız. Bebeğinizin doğumu çok uzaklardaymış gibi gelir. Diğer zamanlarda ise, hamileliğinizin çok hızlı ilerlediğini düşünür ve bu günleri çok özel zamanlar olarak hatırlamanız gerektiğini düşünürsünüz.
Hamileliğinizin 34. haftasında, bebeğinizde şu ana kadar fark edilmemiş bir şeyler olmasından endişe duyarsınız. Herhangi bir problem olduğunda sizin ve eşinizin bunun üstesinden nasıl geleceğinizi ve bunun yaşamınızı nasıl etkileyebileceğini merak edebilirsiniz. Birçok kadın hamileliklerinin bu aşamasında batıl inançlı olur ve kötü bir şeyler olacağının kanıtı olarak işaretler görürler. Düşler, fiziksel veya zihinsel özürlü birini görmek, yeni anne-baba olan kişilerden bebeklerinin problemli olduğunu duymak çok büyük endişeler yaratabilir. Bu konuda endişeniz varsa doktorla konuşun.
Takvime bakıp haftaları saymak sizde şok yaratabilir. Her şeyi son dakikaya bırakmamaya çalışın. Bebeklerin hazır olduklarında gelerek anne-babalarının yapılacak işleri halletmek için çılgınca bir telaşla koşuşturmalarına neden olma eğilimi vardır.
Bu Hafta Bebeğinizde Meydana Gelen DeğişikliklerBebeğiniz erkekse, testisleri karın bölgesinden kasık bölgesine inmiştir. Bazı erkek bebeklerde doğumda testisler henüz aşağı inmemiş olmakla birlikte, testisler ilk yılın içinde genellikle aşağı iner. Hamilelik hormonlarınız erkek bebeklerde asık bölgesinin doğumda şişkin olmasına neden olur. Aynı şekilde, kız bebeklerde yumurtalık bölgesi toplu ve şişkin olur. Tüm bu değişikliklerin hepsi doğumdan sonraki ilk birkaç hafta içinde yerli yerine oturur.
Bebeğiniz artık gözlerini kolaylıkla açıp kapatmakta, göz kırpmakta, gözlerini yuvarlamakta ve odaklama provaları yapmaktadır. Güçlü bir ışık karın duvarından süzülüp içeri girdiğinde, bebeğiniz oradan uzaklaşabilir, gözlerini kapatabilir ve gözbebekleri gelen ışık miktarını dengelemek için küçülebilir.
Bebeğinizin derisini kaplayan sıvı 34. haftada da bebeğinizi korumaktadır. Ancak deriyi kaplayan yumuşak tüyler bu hafta yok olmaya başlıyor. Bebeğiniz şimdi doğmuş olsa, özellikle bebeğin sırtında, omuzlarında ve hatta küçük kulaklarında yer alan bu tüyler dikkatinizi çekecekti.
Bu hafta, bebeğinizin böbrekleri üzerinde yer alan özel salgı bezleri tarafından daha fazla kortizol üretilmektedir. Söz konusu adrenal bezleri bir şekilde akciğerlerle iletişim kurarak önemli yüzey aktif maddeyi üretmeleri gerektiğini biliyorlar. Bebeğinizin akciğerleri dışında, birçok yönden şimdi doğmuş gibi hemen hemen tamamen bağımsız olarak idare edebilir.
Hafta ile İlgili TavsiyelerDışarıda bir hafta sonu geçirin. Eşiniz ile kaliteli zaman geçirin ve önemli olan şeyler üzerine odaklanın. Fotoğraf makinenizi alın ve hamilelik karnınızın fotoğraflarını çekin. Şu durumda pek fazla çekici görünmediğinizi düşünebilirsiniz, ancak ileride bu fotoğraflara bakarak ne kadar iyi bir iş yaptığınızı düşünerek keyifleneceksiniz.
Çok fazla telaş yapmayın. Denge merkeziniz değişmektedir ve hamile kadınların bu nedenle düşmeleri normaldir. Karnınız önünüzü engellediğinden yeri göremeyebilirsiniz. Dolayısıyla, acele etmeyin ve dikkatle yürüyün.
Henüz yapmadıysanız, işlerinizi bitirmek için plan yapın. Neyi yapabileceğiniz ve hangi işleri başkalarına havale edeceğiniz konusunda gerçekçi olun. İşinizi bitirmiş olmanın kesin ve net tavrıyla işinizden çıkıp gitmek istiyorsunuz. Artık yaşamınızda çok önemli bir başka döneme girmektesiniz.
...........................................................................................................

Hamilelik hormonlarınız erkek bebeklerde asık bölgesinin doğumda şişkin olmasına neden olur
bende benim kasıklar neden şiş gibi diyordum megerseme bundanmış

olsun bişey olmaz benimde başta kızdı sonradan erkek oldu

hepınıze gunaydınnn arkadaslar :79::79:

hoşgeldiiiiiin

Fatma geçmişe bakamadım pek ben, senin haberin var mı Karakan dan haber varmı.. Doğumla ilgili.. Suzi den haberi olan var mı ..

slm kızlar gunaydın ben geldım yaptırdım cıger gelıstırıcı ıgnelerı ama yınede ınsallah erken dogmaz en azından bu hafta gelmesın doktorum konferansta baska doktora gıtmek ıstemıyoruuummmm:18:

günaydın kızlar nasılsınız?
ben ve kızım şükürler olsun çok iyiyiz.

dün akşam egeyle konuştum size çok selamı var :)

slm kızlar gunaydın ben geldım yaptırdım cıger gelıstırıcı ıgnelerı ama yınede ınsallah erken dogmaz en azından bu hafta gelmesın doktorum konferansta baska doktora gıtmek ıstemıyoruuummmm:18:

ınsallah tatlım ıgneler tutar bıraz daha ıcerde bana oyle gelıyo uzulme korkmakı tetıklemesın canım

bir aksilik mi oldu canım?
neden iğneleri yaptırdın?

Fatma geçmişe bakamadım pek ben, senin haberin var mı Karakan dan haber varmı.. Doğumla ilgili.. Suzi den haberi olan var mı ..
karakan dün 15:00 de gidicekti gelip yazdımı bilmiyorum bakayım şimdi

öle kötü şeyler düşünmee...iyi şeyler düşün
hanımlarrr ben aldım içinde çok güzel bigiler var bedava dagıtılıyo sadece 5 tl kargo ucretı var

Annelik Akademisi / Boyut Yayın Grubu gercekten cok guzel bı kıtap tavsıye ederımmmm
kaç defa istedim gelmedi bana ardahanı yok sayıyorlar herhalde

Hamilelik hormonlarınız erkek bebeklerde asık bölgesinin doğumda şişkin olmasına neden olur bende benim kasıklar neden şiş gibi diyordum megerseme bundanmış :53:[/QUOTE .!.:
fatma kız benımkıde sıstı bende neden dıyorum aman
bıde bu ara felaket hıckırık tutuyo bebegı her gun bı 15 dak hıckırıyo nerdeyse sendede oluyomu

Son düzenleme:

günaydın fatma yeni evliyken benimde başıma geldi bu olay öyle bir dirsek attıki gözümün üstüne uykuda neye uğradığımı şaşırmıştım. ödümüz patladı morarırda insanlar yanlış anlar diye. allahtan morarma olmadı :)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…