2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

hoş bulduk canımmmm
walla bazen doğuruyomuyum die korkuyorum:)))
ayyy çok heycanlı yaa yelissde mi ikizlere hamileydi? neden erken giriyo

benim delü kocam iş çıkardıkça çıkardı walla ancak bitti..
ay yok kız doğurmadan görüşürüz inşallah vın falan alırım gerekirse:)))

kızlar merhaba, daha öncede birkaç defa yazmıştım belki hatırlayan olur. önce düşük riski sonra erken doğum riski derken yata yuvarlana bugune kadar geldim bende, hep sizleri okuyarak moral buldum :) şimdi tam 34 haftalık hamileyim allah nasip ederse kızımız olucak. şimdide kasılmalar başladı bilmiyorum aranızda sürekli kasılma yaşayan varmı bu haftalarda, birde bebeğiniz hareket ettikçe sizdede bel ve kasıkda sancı oluyormu? artık herşeye panik yapar oldum. Allah hepinmize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Evet benim bebişte çok hareketli bugün.. Karnım top gibi oldu.:44: Görmedim cnm..İşteydim, eve gelmek için çıktım.. Önceleri hepsini okucam diye günde 100 sayfa okuyordum yinede yetişemedim..Artık bıraktım valla yetişemiyorum...Görmedim yazdıklarını geçmişten geldiğimden..hiçbişey atlamıyım dedim ama yetişemedim size işte
Bebişin gelişimi iyidoktor 39.hafta diyo oda 12-13 haziran(seçim günleri:)) denk geliyo..Bende 8-10 u arası olabilir diyorum..Bakalım haftaya pazartesi gitcem kontrole, doktor ne dicek..Bide karar veremedim nerde dogum yapcam fiyatları da bilmiyorum henüz

riskli dönem bitmiş artık, vaktinde ve sağlıkla doğsun inşallah kızın. benim son günlerde akşamları kasık ağrım oluyor ama bel ağrısı yok.

benim de hep 10u geçiyor içimden, bakalım doktorum ne diyecek. sen irenbe'ye gidiyordun de mi? hastane belirlemek de stresli:)) doktorunla da konuş, tavsiyede bulunur o da.

kızlar bir şey soracağım..benim kasıkta değil de vajinada yani alt tarafımda iğne gibi batma hissi oluşuyor.2-3 saniye sürüp geçiyor hemen.dünden beri ara ara oluyor.siz de yaşıyor musunuz böyle bir durum?

birkaç defa banada olmuştı dışardan içeri doğru gibi sonra geçti kendiliğinden.

hayırdır, noldu?

ayy ne bilim birce ya saçma sapan şeylere ağladım sinirlendim işlerimi tam yapamadım, duş alıcaktım ha beş dk sonra kalk merve ha 10 dk sonra kalk ha uyu uyan ondan sonra yap halaaaa sabahtan beri duş alıcam ruh gibiyim, bebeğimin beşiği kurulmadı daha küçük odada parça parça bekliyor kurulmayı ona baktım ağladım niye kurulmadı diye ev dandini annemler bi gelemedi temzliğe ayyy manyak gibiyim bugun saç baş dağınık oğlum beni böyle görse bu benim annem mi der

bana da oluyor arada, hormonlar tavan yapıyor. dün ben de her şeye ağladım. eşim pikniğe gidelim dedi orda açıldım biraz. bir süre daha böyle gideceğiz(

bana da oluyor arada, hormonlar tavan yapıyor. dün ben de her şeye ağladım. eşim pikniğe gidelim dedi orda açıldım biraz. bir süre daha böyle gideceğiz(

sorma yaa çok fenaydım bugun hala üzerimde bitkinlik var yarın düzelirim inşallah...

kızlar facede bi gruptan buldum bunları işinize yarar kaydedin b.sayarınıza...

********** BEBEKLER İÇİN FIRINDA ELMA TATLISI... **********

Malzemeler

2 orta boy elma
1 yemek kaşığı akçaagaç şurubu
1 yemek kaşığı öğütülmüş ceviz
yarım çay kaşığı tarçın
Elma Tatlısının Yapılışı

Elmaları rendeliyerek bir iki damla limon, iki yemek kaşığı su ile karıştırın. Başka su ilave etmeye gerek yok. Elmalar kendi saldıkları elma suyu içinde pişiyorlar. Tarçın ilave edin ve küçük bir fırın kabında 180 derecede 20 dakika elmalar yumuşayana kadar pişirin. Fırından çıkarınca içine tatlandırıcı şurubu ve cevizi katıp karıştırın.

Not: Bebeğiniz 10 aydan küçük ve henüz çiğnemeyi bilmiyorsa, tencerede pişirirseniz elmalar daha yumuşak olur. Cevizleri mutlaka bir öğütücüde çekerek un haline getirin.
_________

********** BEBEKLER İÇİN YEMEKLER **********

YOĞURT
4 ve 6. aylarda bebeğinize vereceğiniz ilk ek gıdalar arasında yer alabilir. Yoğurt bazı bebeklerde gaz yapabilir. Fakat sizin çocuğunuzda gaz yapmayabilir de. Bunun için denemeniz gerekir. Eğer bebeğiniz çok rahatsız olmuşsa ara verip birkaç gün sonra tekrar deneyin. Bir yaşına kadar bebeklerde inek sütü tavsiye edilmediği için, yoğurda ne kadar erken başlarsanız o kadar iyi olur. Bebeğinize vereceğiniz yoğurdun evde yapılmış olmasına dikkat edin.

Yapılışı: Eli yakmayacak derecedeki ılık süte, bir litre süt için bir yemek kaşığı yoğurt ekleyin ve karıştırın. Isı kaybını önlemek için üzerini güzelce sarmalayın. 5-6 saat içinde süt, yoğurda dönüşür. Bir gün buzdolabında bekletebilirsiniz. Bebeğiniz için her gün taze yoğurt yapmaya özen gösterin. Marketten yoğurt alırsanız, kaymak kısmını ayırıp öyle yedirin

1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı bal

Bütün malzeme küçük bir kaba konur ve biraz koyulaşana kadar pişirilir. Sonra üzümleri öğütmek amacıyla blenderden geçirilir. Ilık olarak bebeğe yedirilir

********** Kek +10 ay bebekler için **********

2 adet yumurta
●3 yemek kaşığı pekmez
●1 adet büyük boy havuç
●1 tatlı kaşığı tarçın
●½ çay bardağı sıvı yağ
●4 yemek kaşığı Milupa Sütlü İrmikli Ballı

Yumurta, pekmez ve yağı önce mikserde çırpınız. Tarçını, Milupa Sütlü İrmikli Ballı muhallebi karışımını ve sıvı yağı ilave ediniz. Kabartma tozu da ilave edip karıştırınız. 180 derecede 25-30 dakika pişiriniz

YOĞURTLU ÇORBA (6AY+)

3 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı saf zeytinyağ
2 su bardağı su
pirinçleri iyice yıkayın.bir tencerenin iine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı koyun. üzerine iyice yıkadığınız pirinçleri koyup 2 bardak su ekleyin. yaklaşık 15 dk kadar pişirin. pilav ılıyınca bir kasenin üzerine kıvamı akışkan olacak şekilde ayarlanmış yoğurdu ekleyin ve bebişlere yedirin afiyet olsun

Yoğurtlu Pirinç Pilavı (6. Ay ve Sonrası)

Malzemeler:
3 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı saf zeytinyağı
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Pirinçleri iyice yıkayın. Bir tencerenin içine 1 tatlı kaşığı zeytinyağını koyun.
Üzerine iyice yıkadığınız pirinçleri koyup, 2 bardak su ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.
Pilav ılıyınca bir kasenin içerisine koyup üzerine yoğurdu ilave edin.
Afiyet Olsun.

karakan için acaip heyecanlandım ya allah sağlıkla bebişini kucağına almasını nasip etsin inşallah :) yarın bu saatlerde bebeği içinde değil kollarında olucak ayy ağlıcam galiba süper!!!!!!!!!! :)

ben de geldimmmmm, midemin olduğu yerdebebeğin bi yerleri var, neresi olduğunu bilmiyorum, sürekli inip kalkıyo ve kaburgamın altına girmeye çalışıyo sıpaaa

4-8 Ay Arası Beslenme ve Ek Gıdalara Geçiş

İlk 4-6 ay anne sütü ile beslenen bebeğe 4-6 aylarda ek gıda verilmeye başlanır. Bu Dünya Sağlık Örgütü dahil tüm beslenme otoritelerinin ortak görüşüdür. Çünkü bu dönemde bebeğe verilen anne sütü veya biberon maması tek başına yeterli olmaz. Bebeğinizin besin ihtiyaçları farklılaşır, daha koyu kıvamlı gıdalar ile beslenip daha uzun süre tok kalmaya ihtiyacı vardır. Bu dönemde bebek kaşıkla beslenmeye alıştırılmalı ve çiğneme ve yutma kabiliyetleri gelişmelidir.

Ek Besinlere geçerken nelere dikkat etmeliyiz?

• Bebeğinize ilk vereceğiniz gıdanın onun tarafından kabul edilmesini kolaylaştırmak istiyorsanız bu ilk adımı o açken atmalısınız. Vereceğiniz yiyeceği küçük bir çay kaşığına ya da parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudaklarına değdirin. Bu yeni tattan hoşlanıp hoşlanmadığını kolayca anlayabilirsiniz. Eğer yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını ikinci denemeden sonra halen devam ettirirse onu daha fazla zorlamamanızı ve bu yeni yiyeceği bir daha denemeden önce 3-4 gün beklemenizi tavsiye ederiz.
• Yutma işlevinin gelişmemiş olması kaşıkla beslenmeyi güçleştirir. Bazı bebekler bu geçişi kolay yapamazlar ve kaşıkla beslenmeyi redderler. Geçiş döneminde çok sabırlı olmak gereklidir.
• Yeni ve farklı gıdalara teker teker ve en az 3-5 gün ara ile başlanmalıdır. Yeni verilmeye başlanan gıdaların bebekte alerji ya da sindirim güçlüğü yaratmadığının anlaşılabilmesi için aynı anda birden fazla gıda başlanmamalıdır.
• Yeni besinler önce az miktarda verilmeli zamanla miktar bir öğün oluşturacak şekilde artırılmalıdır.
• Her yeni gıdada bebeğinizin kakasında bazı değişiklikler olabileceğini bilerek fazla telaşlanmamalısınız.
• 12. ay sonuna kadar bebek için hazırlanan gıdalara tuz ve şeker ilave edilmemelidir.
• Bebeğe verilecek bütün yiyecekler taze ve katkısız olmalıdır. Kimyasal koruyucu madde içeren konserve ve katkı maddeli hazır yiyecekleri bebeğinizin beslenmesinde kullanmamalısınız.
• Bebek için her öğün taze besin hazırlamalı ve bu besinleri oda sıcaklığında uzun süre bekletmemelisiniz.
• Diş çıkarma dönemi bebeğin iştahsız ve huzursuz olduğu zamanlardır. Bu dönemlerde bebek anne sütü veya biberon mamasını daha fazla almak isteyebilir. Kaşığı reddetme, bu dönemde karşılaşılabilen bir problemdir, ısrarcı olmamak gerekir. Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin günlük besin ihtiyacını karşılayacak kadar beslenip beslenmediğini öğrenebilirsiniz.

hoşbuldum canım, bebek döndü mü ki benim:26: en son gayet keyfi yerinde sandalyede oturur gibiydi teyzesi
kız var ya bazen aşağıya doğru bi yere vuruyo, tüm damarlarım sızlıyo

dönmüştü dönmüştür , benimki kafasıyla mesaneme, ayaklarıyla da kaburgalarıma aynı anda vuruyor tepiniyor resmen

senin abajurlarda çok hoş canım.. güzel günlerde kullanalım inşallah
naman nallahım buda nesi kız:))) şeker falan yok dimi sende?
hadi bakalım hayırlısı olsun canım güzel haberlerini bekliyoruz..
sezin face'te 2011 haziran anneleri diye arat. 2 tane çıkıyor beğen yazan değil diğeri.
bnde geliorummmmmm alın benideeee
kasılmalar bendede oluyo bazenn bunlar normalcanım kasık ağrısı zaten hat safhada sağa sola dönemiorum bile yatraken.. doğumla birlkte hepsi bitecek canım az kaldı
iwet ya çok fazla oluyo hemde, bebik baskı yaptığından dolayı sanırım! hele çok yürürsem falan
yatagı kurulmamışmış kız daha benim koca ewim taşınmadı herşey ortada alışwerişe bile çıkmadım düşün halim ne kadar wahim sen böleysen ben oturup ağlıyayım zır zır:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…