2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınnn güzeller anneler ve bebişleri. akşam hiçççç uyuyamadım. bir gece öncekinin acısı çıktı galiba :) ne var ne yok?

yok kız burdayım. uyumam artık :)
öğlen belki.

benim için de uyuuuuuu
bugün bi arkadaşıma diyorum ki 14 iş günüm kaldı izne sonra uyuyacam bol bol, hee çok uyursun bebekle diyor gözüm korktu :)

ohhhhhh güle güle kullansınnnn
ya evet onu ben de duydum, neden yapılmazmış yatağı?

evet bak bi korkumda öyle kıllı kıllı doğuma girmek

cnm duın noldukiiii? sancın mı vardıııı

sol kasigim uzeri karnim cok agridi en sonunda iki buklum kaldim
fakatt ters tarafa yatinca azaldi galiba bebek baski yapti
bu arada korkup doktoru aradim oda illa hastaneye gel bu aksm musaade altina alalim bu ayda boyle bisi olmamasi lazim diye aradi falan neyse gitmedim agrim azaldi diye

batil inanctan heralde ne bileyim :))) kizarim diye sormadim kiziyorum bole seylere
cikip evi toplamam lazj mm mujksss

37. Hafta

Bebeğiniz nasıl büyüyor ?

Tebrikler! Artık tam zamanlı büyümüş bir bebeğiniz var. Bu, artık onun her an kapıyı çalabileceği anlamına geliyor. Ciğerleri tam olarak gelşmiş olan bebeğiniz, her ne kadar doğumunuza üç hafta da kalmış ise, artık rahminizin dışında da havayı ciğerlerine doldurabilecek olgunlukta diyebiliriz. 2 kilo 700 gramı çoktan aþmış olabilecek bebeğinizin boyu da 47 santimi geride bıraktı. Bu arada hemen tüm bebeklerin de kafalarında saçla, hatta bir ila beş santim arasında uzunlukla, Dünyaya geldiklerini unutmayın. Ama bebeğinizin, doğmaz sizinle aynı saç rengini taşımadığını görürseniz de sürpriz yaşamayın deriz. Koyu renk saçlı çiftler bile, bazen kızıl veya sarışın bebeklerinin olduğuna şahit olabilmekteler. Hatta, seyrek saçlı anne babaların adeta ‘Elvis’vari bebekleri bile Dünyaya gelebilmekte. Ve tabii, kimi bebekler de sadece ‘şeftali tüyü’ saçlarla doğabilmekteler.

Hayatınız nasıl değişiyor ?
Bu zaman zarfında artık, vajinal akıntınız düzensiz ve artmış olabilir. Eğer bu akıntıda kanlı bir bileşim söz konusu ise, iç çamaşırlarınız veya tuvaletinizde buna rastlarsanız, bilin ki doðum artık çok yakınınızda. Ya da birkaç gün ötenizde diyebiliriz. Ancak normalden aşırı bir akıntı söz konusu ise mutlaka ebeniz veya doktorunuzu bundan haberdar etmeniz gerektiðini bilmelisiniz.

Öte yandan, geceleriniz artık daha az huzurlu bir seyir izleyebilir. Mümkünse gündüzleri uyumanın tadını çıkarın, keza geceleri bu çok daha zor olabilecek. Bu arada bebeðin hareketlerini de gözlem altına alabilmeniz gerekiyor. Bebeðin hareketindeki olasý azalmalardan ebeniz veya doktorunuzu da haberdar edebilmelisiniz. Zira, eðer bebeðinizin hareket düzeni normalin altında ise, onun şu anda önceki kadar hareketli olmasý gerekiyor. Yine, uyuduðunuz esnada kimi yoðun rüyalar da görebiliyor olmanız muhtemeldir. Doðuma dair gerginlik, anne olmanın endişesiyle bir araya gelince, düşler, bilinçaltınızda beklenmedik sonuçlar da yaratabilir; bu da normal bir durumdur.

Sürprizli gerçekler: Doðum halinin ilk belirtileri
Aslında doðumun kesin olarak ne zaman yaþanacağı tam olarak anlaşılabilir deðildir. Bedeniniz açıkça doðuma ‘hazırlandığının’ sinyallerini bu safhada size kendiliðinden verir. Bu aşamada siz de, farkında olmayarak yaşadığınız bu işaretlerin doðumunuzu haber verdiðinin farkına varamayabilirsiniz.
Doðuma günler kala yaþayabileceðiniz kimi belirtiler şöyle sıralanabilmektedir :

•Bebeðiniz ‘aşağı iner’. Eðer bu sizin ilk hamileliðiniz ise, ‘Uyanış’ adı verilen bu süreçte, doðumdan bir iki hafta kadar önce, bebeðiniz kendiliðinden leðen kemiðiniz civarına kayar. Leðen kemiðinizde hissedebileceðiniz bariz ağırlık hissi, bunun en açık göstergesi olacaktır. Bunu anlamanın bir yolu da, söz konusu iniş nedeniyle göðüs kafesinizin rahatlamasından ötürü yaşayabileceðiniz rahatlama ve uygun nefes almaya başlama halidir.
•Rahim ağzınız gerildikçe, gerçek doðum anına bir o kadar yaklaþmış olursunuz. Kimi anne adayları bu süreçte adeta krampa benzer bir sancı içinde olur; bu tam da karın civarında yaşanan bir sıkıntı biçimidir ve normaldir.
•Akıntı girişiniz geçiş yapar. Yoðunlaþmış akıntı , rahim kanalınızın, döl yatağınıza öncülük eden bölgesinde bariz bir tazyiðe yol açar. Bu, bir seferde de ‘taşabilir’ ya da artan vajinal akıntı ilerleyen günlerde sızma belirtileri gösterir. Bu akıntı kanlı ve yoðun olabilir. Kahverengi, pembe veya kýrmýzýya çalabilir. Bu kimi uzmanlarca ‘kanlý gösterge’ olarak tarif de edilmektedir.
•Suyunuz boþalýr. Birçok kadýn, rutin doðum belirtilerini sularýný boþaltmadan hemen önce gösterebilir. Ama bazen suyun da erkenden geldiði görülmektedir.Bu olduysa, büyük olasýlýkla doðum aný yolda demektir. Eðer söz konusu belirtiler kendiliðinden oluþmazsa bile, doðuma yol açabilir. Amniyotik sývýnýn istemli veya istemsiz çýkýþý halinde, hele ki bu sývý öngörülmez bir çokluk içinde ise ebenizin veya doktorunuzun bundan haberdar edilmesi çok önemlidir.

Yaþadýðým þeyin sözde veya hakiki doðum aný olduðunu nasýl ayýrt ederim ?
Bunu anlayabilmek kimi zaman o kadar da kolay olmaz. Bu yüzden, durumun aciliyetini anlayabileceðiniz kimi ipuçlarý þunlar olabilir :

•Sözde doðum belirtileri de tahmin edilemez þeylerdir. Farklý zaman ve yoðunluklarda baþ gösterebilirler. Ýlk elde sýra dýþý gibi görünecek bu belirtiler, zaman içinde kýsalarak ve sýklaþarak, hatta daha da artarak sürebilir.
•Sözde doðum belirtilerinin verdiði acý ile, genellikle bel kemiðinizin altýnda yoðunlaþan bir acý yaþarsýnýz. Ama hakiki doðum belirtisinde, yaþadýðýnýz acý önce belinizin arka alt kýsmýndan baþlar ve mesanenizi zorlamaya iter.
Sözde doðum belirtilerinin türleri de kendi içlerinde deðiþkenlik arzeder. Bu, deðiþtirdiðiniz pozisyona göre bile deðiþir. Gerçek doðum belirtisi ise, siz ne yaparsanýz yapýn er ya da geç kendini belli edecektir.

selam kızlar günaydın
ben hastane çantamı yeni hazırladım da, şu sarı bez yada sarı yazma işini pek anlayamadım..koydum yinede çantaya ama ben onu çocuğun neresine örtücem( sarılık olmasın diyeymiş hani) bilen varsa bana da söylesin..kafam karıştı??:44:

Günaydık kızlar, nabersiniz, bende heyecandan uyuyamadım. Fmg burdaymış, naber canım... Bu arada isim benimde çok hoşuma gitti, daha iyi oldu bence... Bu arada duydun mu fmg 20 mayısta doğuruyorum ben.. Ege ne yaptı heberi olan var mı.. Dün o da gün alcaktı herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…