2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Arkadaşlar ben hep normal doğumda epidural yaptırırım diye düşünüyordum ama doktorum tavsiye etmiyor. bugün 36+4 teyiz. Açılma 5 cm olduktan sonra epidural uygulanıyormuş. 5cm'den 1 cm oluncaya kadar da fazla bir süre yok dedi doktorum. Ama illaki istersem de yapılacak.
Sizce ne yapayım?

benim doktorum da tavsiye etmedi zararlarnı saydı, zaten 5 cm' e kadar o sancıyı yaşıcaksın bi 5 cm daha yaşarsn nolcak dedi... sen bilirsin canım ama ben pek epiduralden yana değilim. he ama şöyle de bişey var yaptıranlarda çok memnun...

oyyy ne güzeller yaaa maşallah Allahım görünce inanamadım benim bebekimde 2 hafta sonra böylemi olacak hala inanamıyorum doğacagına :) çok güzeller yeliss Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ...

kızlar şekerli su konusu konuşulmuş. annem biz bebekken bize veririmiş, çevremde de büyükler hemen verdirmek istiyor ama doktorlar pek önermiyor diye biliyorum. sulandırılmış pekmez verenler de varmış sarılık için. bir de benim yeğenim 2700 gr doğdu, ciddi bir sarılık sorunu olmadı. geçen ay annemin komşusu doğum yaptı, 3700 doğmuş bebek, her gün hastaneye gidiyorlarmış sarılık için. bebeğin kilosu çok etkili olmayabiliyor sarılıkta.

O konuda çok haklısın canım sarılık için çokta ilonun önemi yok diyorlar, benim ilk kızım kanını babasından aldığı için sarılık riski çok yüksekti ama olmadı sarılık.. İlla olcak diye birşey yok zaten ama şekerli suyu biz küçükkende verirlermiş ama şimdilerde herkes çok tyanlış olduğunu söylüyor.. Daha önce bende anlatmıştım ama yine sölim, bu arada bana bugün emzirme ile ilgili de eğitim verdiler, Şu ilk süt var ya ağız dedikleri o sütün bebeğin ağzına girmesi çok önemli o süt bebeğin bütün iç organlarını kaplayıp onu hastalıklardan koruyor ve malesef başka birşey içtiğinde o süt özelliğini kaybediyor.... Israrla anne sütünden başka hiçbirşey vermeyin diyorlar onun için arkadaşlar.. Bence de bişey vermek doğru değil..

ben de oğlumu gördüm bugün. her şey yolundaydı çok şükür. benim minik oğlum hala minik ama, 2320 olmuş :)) bebek sağ tarafa yerleşmiş o yüzden sol tarafa yatmak senin içins iyice önemli dedi doktor. zaten hep yüksekte karnımın sağ tarafı:)) ilk kez nst'ye bağlandım. ne sıkıcı bir işlem ya, nefes alamadım sırt üstü o kadar yatınca. bir de sıpa çok hareketliydi, aleti oynattı, öçlüm sağlıklı olmadı diye tekrar yaptı hemşire.

maşallah sübhanallah normal seyrediyor oğluşun bircecim... nst o kdr sıkıcı değildi ya 20 dk bekledim tam sırt üstü yatmadım hafif oturur gibiydim... oynarken gurul gurul ses çıkıyor dimi makineden çok gülmüştüm yaa

büyükler çok şey öneriyor ama annem şimdiden sulandırılmış pekmez iyi geliyormuş demeye başladı bana. 3700 doğmuş dediğim bebeğe de vermişler ama uzun sürmüş çocuğun sarılığı, bak pek işe yaramıyormuş dedim ben de:)) yeğenim de doğduğunda çok ağlıyordu ablam genel anestezi nedeniyle geç gelmişti odaya, hemşire gelip gidip şekerli su verin diyordu:)) karışan çok olacak yani(

doktor da normal dedi de burdaki tosuncukların yanında küçük kalıyor:)) ben tam yattım, karnıma da aletleri koyunca nefesim daraldı. sesler çok komik gerçekten. bir de benim sıpa coştu hemşire bile güldü karnım dalga dalgaydı sürekli:)

normal normal sen bakma burdakiler burdakiler coşmuş benimki de dahil çok komik gerçekten sesler neyse normal çıkmasına sevindim cnm..
kızlar benim kızım 3,5 kg doğdu. 4 .cü gün sarılık oldu. kiloyla pek alakalı değil sanırım.

senin ikizler ne alemde canım? nasıl gidiyor kontroller?

ipekcim sen kontrole gitmior musun? bebşn nasıl doğumna da az kaldı... en son gittiğinde gidişat nasıldı_?

ipekcim sen kontrole gitmior musun? bebşn nasıl doğumna da az kaldı... en son gittiğinde gidişat nasıldı_?

canım sabah 10 da son kontrolüm vaaaaaar heyecanlıyım bakalım ne dicek... haftaya cuma sabah 8 de doğum hayırlısıyla erken davranmazsa.. sen nasılsın tatlım ben baya baya ağırlaştımmmm..

masallah yaaaaaaaaaa

selam kızlar nasılsınız... biz de kontrole gittik bugün... herşey iyi çok şükür... nst.de beim oğlan da durmadı hiç... sevmedi sanırım... aleti yükseltiyodu tıp tıp vuruyodu.... gülesim geldi kuzuma....

senin ikizler ne alemde canım? nasıl gidiyor kontroller?[/QUOTE]

ikizler iyiler canım;pazartesi dr gidecez ilk defa nts ye girec em bakalım nasıl olacak ?umarım sancı felan çıkmaz.

fatma allah cezanı vermesın senınnn

senin ikizler ne alemde canım? nasıl gidiyor kontroller?[/QUOTE]

ikizler iyiler canım;pazartesi dr gidecez ilk defa nst ye girec em bakalım nasıl olacak ?umarım sancı felan çıkmaz.

oyyyy masallahhh masallahh kuzularımızaa yerım ben bunlarıııııııııııı:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…