2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

aynen ben de. ben çok şükür bir sorun yaşamadım şimdiye kadar eşimin ailesiyle ilgili, kayınvalidem gelse elinden geldiğince yardımcı olmaya da çalışır ama ona rağmen ben de eşime dedim hemen gelmesinler diye. dediğin gibi duygusal olacağım, annem de gerilecek onlar olunca ben de gerileceğim, sonradan gelsinler dedim. eşim de merak etme halledeceğim dedi allahtan anlayışlı o konularda.

soylemedı bacım kavga ettı bu evde telde bende sordum bıse yok dedı yazık yemın edemess bos yere kes öldür yemın etmez yalan yere yemın ettırdım edemedı e tabı anladım bende bana laf soyledıklerını ...doguma gelınce bana dr her an bekle dedı cunkı sancım var mayısın sonuna kalırmı kalmazmı mechul ama kayınvalıdem bu hafta sonu kesın gelır helede cagırıldıysa koşar .... okul kapanana kadar annem olmıcak sanırım

Son düzenleme:

yardım konusunda benimkinde de sıkıntı yok, ama iki ailenin bi araya gelmesini ben de kesinlikle istemiyorum. bişeyleri annemden beklicek falan hiç uğraşamam. benim kaynanam kına gecesinde kendisiyle ilgilenmediğimizi falan iddia etmişti de..bebekte de ilgi bekler o şimdi:))) annemi onla ilgilensin diye çağırmıyorum neticede..aman neyse, valla kızlar basit geliyor biliyorum ama güzel düşünün güzel olsun, psikoloğum hep bunu diyor, düşündüğümüz olumsuzlukları kendimize çekiyoruz ve mutlaka gerçekleşiyor diyor. ben hep güzel olacak rahat olacak herşey olumlu olacak diye hayal kurmaya çalışıyorum...

canım annen tekrar sorsun yengelerine. onlar da düşünememişler demekki. durumu anlatsın, kardeşini bıraksın.. ooff valla zor ne diyeyim.. ama olmazsa da sıkma canını, eşine bırak o idare etsin annesini.. seni arada bırakmasın..

kabul ederlermi onlar melek söyleyip çekilirler benimkilerde öyle ...Seninki yine alıp telefonu bağırmış ben benimkinin alıp karşısına onlara bagırdıgınıda görmedim sonra bizim aramız bozluyor ben günlerce sorun ediyorum konuşmuyorum tartışma çıkıyor sürekli ben söylüyorum kocam olacak salakda susuyor hiçbişey çözülmediği gibi dahada büyüyor ve sorun yaratan ben oluyorum ...Aman Esra sıkma canını benimde annem gelecek ama doğumdan iki gün önce gelecek anlatıyorum anne evin bi sürü işi var bari erken gel ben tek yapamıyorum diye babanı bırakamam diyor sanki bi hafta erken gelse açlıktan ölecek babam hiçbşy yapamasa bi yumurta kırar yer annemde sinir etti beni eşim desen hiç bi şeye el sürmüyor söyleyince yapmıyormuyum sanki diyor herkese bozuğum bu aralar ...Ablam var oda gelemiyor kpss var diye, bi senedir hazırlanıyor sınavdan önce gelemiyor o yüzden kimsem yok yani tek başımayım ...
aynen bende düğünümü çıkan sorunlarla hatırlıyorum en iyisi karşı tarafı işe hiç bulaştırmamak en güzel hatırlanacak anlar onlar sayesinde hep kötü hatırlanıyor yoksa ...Poyrazın durumu farklı tabi , mümkün oldugunca uzak tutmak lazım huzurlu olabilmek için ...

ben de annemi düşünüyorum en çok. o da her şeyi ben yapacağım diye uğraşır, sonra da gerilir. kültür farkı da çok bizde, istemiyorm birarada olmalarını. eşim kesin konuşur ama inşallah habersiz kalkıp gelmezler((

yok bacım hepsının haberı var suan öyle bır yalvarıyorum kı rabbıme ınsallah olurda cıkı verır gelır annem hıc bu kadar istıyerek yalvararak dua etmemıstım sanırım

Son düzenleme:

canım ailelerine karşı çıkmalarını beklemek insanı mutsuz eder. karşı çıkmalarını hiç beklemeyin, neticede bizim ailelerimizin de hatası olsa biz de yanlarını yere vermeyiz, kızmayız eşimiz için. en azından ben kızamam, o yüzden o konuda empati yapmaya çalışıyorum. emin olun hatalarını onlar da görüyordur ama napsınlar ailelerini değiştiremezler. neyseki uzak yaşıyoruz..sıkmayın canınızı, herkesin söylediği şu, türk erkekleri yuva kurduklarını zamanla anlıyorlar, çocuk olunca herşey değişiyor diyolar. ve bikaç yıl sonra eşlerine daha bağımlı oluyorlar diyorlar. her tecrübeli kadından duyduğum bu:)) sabredin, aranızı kötü etmeyin...

yooooo benımkıde hayatta laf söyletırmıydı ama o telı alıp sesınıde acıp kendımı ıspatladıktan sonra cephelendı onlara yoksa gelıp bana bıle demes bole dedıler dıye ama yemın edemez yalan yere bende yemın et dedım edemedı döküldü bır bır lafları bende ispatladım kendımı kulaklarıyla duydu bana hak verdıı gerceklerı gördu

aynen, o fark bizde de var. annem ona göre çok çok farklı kalıyor yaşam tarzıyla. kadın düğünde annemlere geldiğinde kalkıp bir çay bile koymadı onca tantana içinde. ama annem yokken bize geldiğinde bana tek iş bile yaptırmadı ne kendi evinde ne bizim evde. tuhaf yani.. aman neyse, iyi yönlerini görmeye çalışıyorum buara, olumsuz şeylerini hatırlamayayım:))

yok bacım hepsının haberı var suan öyle bır yalvarıyorum kı rabbıme ınsallah olurda cıkı verır gelır annem hıc bu kadar istıyerek yalvararak dua etmemıstım sanırım

inşallah gönlüne göre olur canım. blue'nun dediği gibi annen yengelerine tekrar söylesin, birkaç hafta idare etsinler.

canım hem hamilesin hem zor durumda kalmışsın, Rabbim her zorlukta bi kolaylık verir sen hiç sıkma canını, duanı et, elbet kolaylaşır. hamilelerin duası geri çevrilmez sen merak etme...

aynen oyle adana mersın pek fazla kultur bakımndan farklı degıl ama annemle kayınvalıdemın bakıs acısı cok farklı kızlar dua edın bana ne olur gelsın annem de hayırlısıyla. buraya cıglık ata ata yazayım annem gelıyor dıyeee

Son düzenleme:

bence de güzel şeyler düşünelim. herkesin burada olduğunu düşününce ben de çok geriliyorum. kayınvalidem iyidir benim ama cümbür cemaat gelirlerse hiçbir şey yapmasalar da kalabalıktan gerilirim ben. 2 kişi sakin sakin yaşamaya alışmışız, evde yatılı misafir olunca geriliyorum ben normalde bile, lohusalık pskikolojisiyle hiç çekilmez kalabalık:))

ok canım ederiz tabi.. hadi yat artık, biraz dinlen, hırpaladın kendini çok..
ben de yatayım fıstıklar, siz izne ayrıldınız tabi ben daha 3 hafta daha gidicem işe :86:
öpüyorum iyi geceler..uyumadan önce, istediğiniz her ne ise, hayalini koccaaman bir ekran şeklinde hayalinizde kurun..ve kendinize söyleyin HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK...

inşallah gönlüne göre olur canım. blue'nun dediği gibi annen yengelerine tekrar söylesin, birkaç hafta idare etsinler.

canım hem hamilesin hem zor durumda kalmışsın, Rabbim her zorlukta bi kolaylık verir sen hiç sıkma canını, duanı et, elbet kolaylaşır. hamilelerin duası geri çevrilmez sen merak etme...

insallah kızlarrr rahatlattınız benı ınsallah gelır annem allah razı olsun ben yatıyorum uyuyabılırsemm tabı .. yoksa bas agrısından beyın kanaması gecirecem aglamaktan elım yuzum şişti ıyıce

Son düzenleme:
bana sanki tam tersi ilk evlendiğimizde daha çok etrafımda dönüyordu şimdi kaybetme korkusu azaldıgından olsa gerek daha rahat davranıyor gibi geliyor umarım senin söylediğin gibidir...İlk başlarda aklıma eseni yapıyodum çok canımı sıkarsa haber bile vermeden evden çıkıp telefonlarına bile çıkmıyodum ondan olsa gerek bi şeyi söylerken iki defa düşünürdü hata yaptıgında telafi etmek için elinden geleni yapardı şimdilerde tartışma çıksada konuşacagımı biliyo diye çözüme kavuşturma konusunda bişy yapmıyor nasılsa konuşacak benimle düşüncesinin rahatlığı var çünkü buda sinirimi bozuyor ...Alıştırmasaydı oda öyle banane ben yine aynı ilgiyi bekliyorum Çocuk olunca bana vakit ayıramaz yada birbirimize daha az vaktimiz kalır diye bende ilginin azalabileceğini düşünüyorum aslında öyle olmaz inşallah sevgisinin azalmıycagı konusunda eminim tabi ama aileye yeni bir ferdin katılması ilk çocugunun olması bebekle ilgilenmesi yinede bana olan ilgisini azaltırmıki ? yoksa can sıkıntısından kuruntu mu yapıyorum ben

aynen erkeklerin çoğu aynı demek laf söyletmezler ailelerine ...

blueyu topiğin psikoloğu ilan ediyorum söyledikleri rahatlatıyo insanı

inşallah uyu can sıkıntın geçer en azından yeterince hırpaladın kendini hadi tatlı rüyalar

öylee allahtan bosa yalan yere yemın edemıyor asla yakamoz anlıyorum bende hemen ... ay guldurdun benı kız sende gul ınsallah evden cıkıp gıdıyordun demek

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…