2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ezgimEE benim dokturumda ne kadar kalırsa bebek için daha iyi diyor bizde kan pıhtılaşması var Çokda bekleyemeyecek spinalda sondayı uyuştuktan sonra taktıklarını bilmiyordum Yarın aneztesi doktoruyla konuşcam onun pazarlıgını yapıyım Başka bişiler daha varmı doktordan isteyebilecegim

Spinal ve epidural anestezinin farkı nedir?Spinal ve epidural anestezinin her ikisinde de belden omuriliğe doğru iğne ile ilaç verilir. Yalnız spinal anestezide ilaç omurilik etrafındaki dura zarı geçilerek daha içeriye sıvının içine verilir. Epidural anestezide ise ilaç zarın dışına verilir, zarın arkasındaki sıvıya kadar ilerlenmez. Spinal anestezide etki hemen başlar, epidural anestezide etki 15-20 dakika sonra başlar. Spinal anestezinin etkisi kısa sürer, ilaç bir defada verilir, tekrar ilaç verilerek etki süresi uzatılamaz. Epidural anestezide etki süresi daha uzun sürebilir, tekrar ilaç verilerek anestezi uzatılabilir. Epidural anestezide hastanın belinde takılı bir kateter (ince boru) kalı ve ameliyattan sonra bu kateterden tekrar ilaç verilebilirböylelikle hasta ağrı hissetmez. Spinal anestezide ise anestezinin uygulandığı bel bölgesi hemen kapatılır ve kateter konulmaz. Spinal anestezide ameliyattan sonra başağrısı görülme riski epidural anesteziye göre daha fazladır.

Bel bölgesinde bir enfeksiyon varsa veya hastada kanama-pıhtılaşma bozukluğu varsa spinal ve epidural anestezi uygulanamaz.

Bazen sezaryende hem epidural hem spinal anestezi birlikte uygulanır. Buna kombine epidural spinal anestezi denir. Hangi anestezi uygulamasının sizin için daha uygun olacağına anestezi uzmanınız karar verecektir.

BAŞ AĞRI FALAN DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE Bİ DE DOĞUMSONRASI DAHA AZ AĞRI OLAYI DA VAR.SANIRIM EPÜDÜRAL DAHA MANTIKLI DURUYOR.

tabi riskin varsa dr daha iyi bilir sağlıklı zamanı... valla ben ameliyattan çok sondadan korkuyodum desem yeridir, çok korkuttular beni dr dan rica ettiğin zaman yapılabilen bişeymiş, çok sevindim duyunca...ameliyatıma tanıdık kimse girmeyecek ama görevlilerden birine foto mak. vericem, bebişimi hemen çeksinler pasaklı pasaklı valla şuan aklımda pek bişey yok. ben 38. hafta da alınsın istedim, dr olmaz zaten bebeğin sat a göre 5-6 gün geriden geliyor yazık dedi, tamam dedim

yok canım doğru hesap oluyor o zaman, ben de 31+6da almış oldum, hatta 32+2 falan olmuştu haftasonu girdiği için. benim de rapordan 5 hafta sonra SATa göre 3 hafta kalmış oluyor. ben sanki 9 mayıstan itibarenki haftayı 32.hafta gibi düşündüm, ama öyle değil, biz 31+6 da iken zaten 32.haftayı doldurmuş oluyoruz.

kızlaarr bende şimdi kontrole gidiyorum benim için de dua edin...
seninde mi kontrolun var :) hadi hayrlı haberlerle gelelim inşallah :))

o şarkıyı biliyorum şekerim çok güzel...

sende şunu dinle bu daha güzellll

YouTube - ‪ALEXANDRA STAN - Mr. Saxobeat‬‏

nyse kızlar evi toparlıyım eşim gelsin çıkalım bizde... hadi öptm sizi... dua edin biseeeeeeeeeee

slm kızlar hepinize ben nisan annesiyim hepinizin yazdıklarını okumaya calıştım heycanınızı cok iyi anlıyorum umarım herşey gönlünüzce olur herkes istedigi gibi bi dogum yapar ama size tavsiyem kendinize dikkat edin bu yıl bebekler erken dogmaya meraklı erken dogranlar kervanında bende varım cünkü umarım erken dogum yapmazsınız hiç biriniz cünkü bebeginiz küvezde yatıgı zaman hasret kalıyosunuz karnınızdayken hiç diilse onun kıpırdamasını hissederek huzurlu oluyosunuz cok bişi ayrı kalmak umarım hepiniz gününde ve rahat bi dogumla bebeginizi kucaklarsınız

ayy canım benm seni gördüğüme sevndm napıyosn bebiş nasıl ağlıyomu hala seni bizim topikde görmek de güzelmiş

yazamadım cnm dunden alıntı yaptım okuyunca olayı anlarsın annem gelemıyor kayınvalıde gorumcede seytanın tekı

inş.okullar kapanna kadar bekler bebiş ya bebekpoyraz.biraz daha geçse hazirnda gelebilir aslında annen.dersler bitimş oluro zamana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…