selamlar benim bebişte epeydir ters doktor artık 3.5 kilo oldu zor döner 1 hafta daha bekleyelim dedi ama büyük ihtimal sezeryan olacak belden aşağı uyuşmak istermisin dedi isterim dedim kötümü ettim sizce bilmiyorum bu arada şu anda tam yarım saatir durmaksızın kasılıyor karnımda durmadan oynuyor endişelendim hakkımızda hayırlısı bakalım.
ahh canım hiç belli olmazki kimi dolduruyo kimi erken geliyo 41 haftalık bile doğuran varnormal doğum düşünen arkadaşlar,acaba 40 haftamz dolarmı.yoksa daha öncemi gelirler.benmki 27 haziran gözüküyo,sanki yıllar var.sağlıklı olsnlarda tabiiiiiiiii
benım 9 haziran tahmini tarihim ama bence 30 mayısta doğacak rüyamda gördüm
selam kızlar doktordan geldik haberler pek içaçıcı değil doktor gelişimi 1 hafta geri görünüyor ve kilosu çok az dedidaha 2500 grmış zayıf bi bebek olacak bundan sonra beslenmene çok dikkat edeceksin dedi şimdiye kadar kilosu haftasına göre 100-150 gr ilerdeydi halbuki :26: renkli ultrasonda gördük çok tatlıydı ama ya bakakaldım canımmm nasıl güzel sezeryan için kesin tarih ve saati 2 hafta sonraki kontrolde belirleriz ama büyük ihtimal 39. haftan bittiğinde alırız dedi yani haziran 16 yada 17 doğum tarihimiz ...Ama canım sıkkın çok zayıf geldi bana ya 3 hafta kaldı doğuma nasıl o kadar kilo aldırcam ki ben :26:
canım sıkma kendini bence haftana göre çokda zayıf değil hem ultrasonların yanılma payınıda hesaba kat sağlığı yerinde olsunda o daha önemli bence 3 haftada alır inş bence 3 ün üstünde doğar zaten
selam kızlar doktordan geldik haberler pek içaçıcı değil doktor gelişimi 1 hafta geri görünüyor ve kilosu çok az dedidaha 2500 grmış zayıf bi bebek olacak bundan sonra beslenmene çok dikkat edeceksin dedi şimdiye kadar kilosu haftasına göre 100-150 gr ilerdeydi halbuki :26: renkli ultrasonda gördük çok tatlıydı ama ya bakakaldım canımmm nasıl güzel sezeryan için kesin tarih ve saati 2 hafta sonraki kontrolde belirleriz ama büyük ihtimal 39. haftan bittiğinde alırız dedi yani haziran 16 yada 17 doğum tarihimiz ...Ama canım sıkkın çok zayıf geldi bana ya 3 hafta kaldı doğuma nasıl o kadar kilo aldırcam ki ben :26:
ya keşke benim normal yapma şansım olsa , çok isterdim.normal doğum sonrası çok kolay.benim ilk gebeliğim.normal doğumdan tek korktuğum şey son ana kadar sancı çekip sezeryana alınmaktı bi tek.ama artık sezeryan olacağı için bi kaygım kalmadı
ahh canım hiç belli olmazki kimi dolduruyo kimi erken geliyo 41 haftalık bile doğuran var
benm annemlere görede temmuz onu kesn görüyorm
ayyyyy bende 9 haziran ama benmde kocama göre 30 mayıs olacak ya keşke gelse
haftada 200 alsa 600 gr yapıyo 3100 filan olur zayıf olacak yaniönemli olan sağlıklı olması tabi ama hep normal gidiyodu hatta önde gidiyodu niye zayıf kaldı ki böyle
ya benm komşum 39 da sezeryan olmuştu 3100 gr doğmuştu bebeği çokda tatlıydı bence kilosunu kafana takma rahat olman lazım hatta komşumunkinin plesentası çürüyodu ona rağmen 39 da aldılar önemli olan hayati fonksiyonlarının çalışmasıymış hem bence zayıf olmıycak anne sütüyle daha çabuk kilo alıyolar
benmde en çok korktuğm o açıkçası,:18::18: çünkü sen ne istersen iste herşey o anda şekilleniyo.ya sancın kesiliyo,ya kalp atışları zayıfladı deniyo,kordon dolandı deniyo vs.o sancınn üstüne bide ameliyatta buluyosn kendini.normal yapan herkes son ana kadar gitme diyo ama ilk hamileliğim onada cesret edemiyorm.
bende 27 yi bulmam diye düşünüyorm ama bakalm.
şu doktorlara uyuz oluyorm,biz ne duyacaz diye hassas hassas gidiyorz onlarda moral sıfır yolluyolar.benm bebeğimde geçen hafta 2200 dü.geri geliyo falan demedi,tutki zayıf,doğunca kilo alsnlar,yeterki sağlıklı olsnlar.doğduktan sonra görevleri ne,yiyip içip yatmak.seni üzerek bebeğe daha çok zarar veriyolar.sadece beslenmene daha dikkat et dese aynı anlama gelir zaten.bu haftalarda kilo alacak,bundan sonra yağ depolamaya başlayacak dedi bana doktor.
plasenta mı çürüyodu.bak benim gittiğim doktor da plasenta biraz yaşlanmış dedi ama ben pek sallamamıştım yaa. :18:
bencede salla o kzınki kilo almıyodu ama ne kadar kalırsa iyidir dedi doktoru düşün 39 da aldılar
ayy inşallah benim kızımda alır ya çok canım sıkıldı zayıf bi bebek olacak deyincecanım canını hiç sıkma. valla bende 36. (35+0 dı yani)haftaya yeni başladığımda 2494 gr dı bebeğim. doktor haftasıyla uyumlu gidiyo demişti. geçen cuma gittim 36+2 de gittim 2850 gr geldi.üstelik bu başka doktordu. kilosu haftasıyla gayet uyumlu dedi. kızım 10 günde 350 gr almış. eğer aynı hızla kilo alırsa 3550 gr doğacak görünüyor. zayıf değil yani bence.hatta tosuncuk.seninde 35+4 te 2500 gr mış. senin bebiş de gayet sağlıklı olacatır inşallah..bozma moralini..
kız o ultrason hatasıdır kilo verirmi hiç :) ya normal sınırlar içinde olsun yeter bana ama zayıfta olmasın yayakamozzzzzz hııccc uzulmee bak bnmkıı c..tesıden p.tesıye 400 gr kılo vermısss :):))c.tesı 3 kılo oLAN COCUK bgn gttım baska bı doktorda 2600 cıktı sasakaldımmm:) adama dıyemedım de ee c.tesı 3tu dıe..ama doktor dedıkı gayet nıormal bu 3500 dogar merak etme kılo onmlı deıl gelısımı onmlı deıl dıycegım okııııı sende sakın kafana takmaa ama sakın kılo alıcam dıye besınlerını eksık yemee
evet psikoloji filan düşünmüyolar hiçbenmde en çok korktuğm o açıkçası,:18::18: çünkü sen ne istersen iste herşey o anda şekilleniyo.ya sancın kesiliyo,ya kalp atışları zayıfladı deniyo,kordon dolandı deniyo vs.o sancınn üstüne bide ameliyatta buluyosn kendini.normal yapan herkes son ana kadar gitme diyo ama ilk hamileliğim onada cesret edemiyorm.
bende 27 yi bulmam diye düşünüyorm ama bakalm.
şu doktorlara uyuz oluyorm,biz ne duyacaz diye hassas hassas gidiyorz onlarda moral sıfır yolluyolar.benm bebeğimde geçen hafta 2200 dü.geri geliyo falan demedi,tutki zayıf,doğunca kilo alsnlar,yeterki sağlıklı olsnlar.doğduktan sonra görevleri ne,yiyip içip yatmak.seni üzerek bebeğe daha çok zarar veriyolar.sadece beslenmene daha dikkat et dese aynı anlama gelir zaten.bu haftalarda kilo alacak,bundan sonra yağ depolamaya başlayacak dedi bana doktor.
tabi canım önemli olan sağlıklı olması çok şükür bebeğim iyi ya o yeter ama insan üzülüyo işte zayıf cılız bişy olur diyeya benm komşum 39 da sezeryan olmuştu 3100 gr doğmuştu bebeği çokda tatlıydı bence kilosunu kafana takma rahat olman lazım hatta komşumunkinin plesentası çürüyodu ona rağmen 39 da aldılar önemli olan hayati fonksiyonlarının çalışmasıymış hem bence zayıf olmıycak anne sütüyle daha çabuk kilo alıyolar
canım, benimkinin kilosu da aynı civarda ama hiç olumsuz bir şey söylemiyor doktorlar. napalım zayıf doğsunlar, zayıf doğan bebekler daha hızlı kilo alıyor, sonradan besleriz biz de. bir de bu işler belli de olmuyor. bir arkadaşımın bebeği de 36. haftasında 2500 gr.mış, doktor demiş çok zayıf, hiçbir şey yemedin mi sen. 3-4 gün önce 41. haftasında doğdu bebiş, 3900 gr, maşallah tam bir tosuncuk. bazıları da son haftalarda alıyor demek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?