royalist doğurmuş sevindim ama yaşadıklarına üzüldüm kız o kadar hazırlıklı gitti demekki bu işler sezeryana falan bakmıyo ben gene normalden caymiyim
yok kız 20 kılo :)))))))) dogurunca 2 kılo kalacak onu yazdımmben normal dogum ıcın bı sıkıntım yok ama korktugum ıcın sezeryan yaptırıyorumm benım acı esıgım dusuk kız dayanamıyorum agrılara
işte o benim hem kilo aldım çok hemde ödemlerim var o kadar çokki ellerimde sinir sıkışması başladıya bende spınal olucam 2 kılo aldım doktorum hıc oyle bısey demedı tatlım bence o sıslıklıe alakalı bazıları cok sısıyoo onlarda olabılır
her operasyonun sıkıntılı yonlerı var egerkı normal dogum yapabılıyosan tabıkı normal dogum yak amakı korkun veya bebekle ılgılı donmeme gıbı bı sıkntı olursa sezeryan olursun ben korkuyorum ondan sezeryan oluyrumm
işte o benim hem kilo aldım çok hemde ödemlerim var o kadar çokki ellerimde sinir sıkışması başladı
pazartesi kontrolüm var bakalım dananın kuyruğu kopacak o zamanbende korkmuyo değilim kendi kendime telkinler yapıyorum demet şenerin bi videosu bana gaz verdi iki çocuğu da normal yapmış tavsiye ediyodu falan tercih meselesi canım öyle ya da böyle kavuşucaz en sonunda bebişlere inş benimkinde bi sorun gözükmüyodu şimdilik tabi çatıma falan bakmadı daha darlık falan yoksa
tuz fazla tuketme ve bol su ıc canım dogumdan sonra ama cok guzel oluyoo sısler ınınce fılan ınsan ınsna benzıyoo bugun kocam ben senın bu halını ozluycem deyıp duruyoogercekten bu son gunlerı guzel gecırmek lazım
hadı bakalım hayırlısı olsunn canım :))ınsallah ıstedııgn gıbı olur
dünn çok komık bı an yasadım tam yataga gırerken ayagım kaydı yatagın usutne devrıldım ve kalkamadım bagırdım yetısın donemıyorum dıyee geldıler gulmekten kaldıramadılar kablunbagalar ters donerse kalkamazya aynen oyleydı aman dıyeyım yuz ustu dusmeyın kalkılmıyo bıde dalga gecıyolar
ayy evet yaa benim kocşte böyleçok güzel oldun diyor o eskiden beri hep kilolu sever beni ama ben nasıl vereceğimi düşünüyorum
sabah aynada kendimi tanıyamadım o kadar şişmişki gözlerim felan bir an önce geçse şu günler
Kızlar karnı aşağıya inen var mı sanki bu sabah benimki biraz daha aşağıya indi:26:
gunaydın arkadaşlarr
royalist arkadaşımız doğurmuş rabbim uzun uzun ömürler versin başı butun inşallah
darısı başımıza sağlıklı sıhatli
kızlar herkese selam
yaklaşık 10 gündür hiç giremedim foruma
ben ve bebekte bi sorun yok çok şükür işlerin yoğunluğundan dolayı giremedim sadece
17 haziran doğum tarihimiz
sizler nasılsınız doğumlar başlamış heralde çok heyecanlandım :)
ne var ne yok bana kısaca biriniz anlatın kızlar geçmişide okuyamadım meraktayım
Merhaba Kizlar!!
Dun ogle saatlerinde genel anestezi/sezeryan ile dogum yaptim.
Anne oldum. Bebegim dusundugumden daha minik ve tatli. 2kg 815gram ve 49 cm.
Maashallah cok cici gorunuyor.
Doguim oncesi cok gergindim. Sonda takilinca berbat hissettim kenidmi, agladim, canim yandi. Duygusal olarak coktum. Abarttim sanirim.Hastanem Urdun'deki en iyi hastanelerden birisi olmasina ragmen birsey yasadim. amelyathaneme giderken, yeni dogum gerceklesmis bir ameliyathanenin onunden gectik, orada kanlar falan gorunce ben sarsildim. Ama butun vucudumla sarsildim. Tutremek diyemiyorum. Hem hungur hungur aglayip,butun vucudumun cok siddetle calkalandigini nasil tarif edebilirim bilemem. Anestezi doktorum geldi kendi ameliyathaneme gecince, Durumu anlattim, azarladim, kizdim bagirdim. Temizlenmemis bir ameliyathanenin onunde beni 1 dk beklettiler, bunun hesabini soracagim falan diyordum Ingilizce :) simdi komik geliyor, adamin sucu yoktu sonucta:)
Herneyse, sonra benim istedigim gibi, belden uyusturma calismalari basladi. Belimden igne yapmaya calistilar ama ben hala asiri sallandigim icin ve aldigim asiri kilodan dolayi, bir kac kez denemelrine ragmen basaramadilar. Canim yandi aglamaya hep evam ettim, Sonra yanima Turkiye'de okumus bir doktor geldi. Turkce konusarak beni oyaladi, iyi oldu. Genel anesteziye karar verdiler, hemencecik uyutuldum. Bir agri ile uyandim, ameliyat bitmisti. Bebegimi goturmusler. Aglayarak uyandim.
Genel anestezi le sezeryan olacaklar varsa, tavsiyem, ameliyattan once, doktorlari tembihlesinler: oksijen maskesini taksinlar sizi uyandirmadn once. Etrafindakileri duyuyorsun ama nefes alamiyor gibi oluyorun. Sizi korkutmak istemem ama uyarmak isteidm. maskenizi siz uyanmadan taksinlar, yada takili maskeyi cikarmasinlar hic. bu bilgi isinize yarayacak, inanin.uyandigimda benim yoktu dedigim gibi, zor oldu. Sonra agalamay devam ettim. kocami gormek istiyorum dedim butun enerjimi toplayip, ama hemsire bana bon bon bakiyordu. Cunku sayikladigimi dusnuyordu. oysaki benim suurum yeindeydi ve gercek istegim, kocami yanimda gormekti. Sapsal kiz anlamadi. sonradan agresiflesecek kadar enerjimi toplayinca ona da bagirdim. Ayy ne gundu yaa. Sonra uyanik oldugumu anlayinca, kocamin yogun bakim odasina giremeyecegini soyledi. Anestezi doktorunu cagirdim. yanimdan gitme, bana destek ol dedim elin adamina. Saolsun yanimda durdu. 1 saat icinde odama alindim. Agliyordum. Tabi bizimkiler beni tamamen uyuttuklarini bilmiyorlarmis. Iyi ki de ameliyat sirasinda kocaciga bu haber gitmemis. cunku o hic istemiyordu genel anestezi. korkuyordu. uff ne daginik anlatmisim:)
Bebegimi hayal ettigimin aksine, hemendegil, cok sonra gorebildim. dogumdna 2 saat sonra.Gorunce donup kaldim. dokunamadim. korktum bir zarar verecegim diye. minicik, ufacik...Masum yavrucum.. Anlatamam nasil bir duygu.. Hepiniz yasayarak goeceksiniz inshallah. az kaldi size de kizlar. Dualrim sizinle. Anlatacak bir milyon sey var, ama hepsini simdi yazamiyorum. Aaa unutmadan bir de, sezeryan olacaklara sesleniyorum. Agri kesici igne olmazsaniz bol bol, kesilen bolge cok agriyor. Benim sondami ayni gun cikardilar. O yuzden tuvalete yuruyerek gittim. canim yandi cok ama sezeryanlilarin hemen az da olsa yurumeye baslamasi gerekiyormus.O yuzden sezeryanli arkadaslara tavsiyem, agri kesici ignelerinizi olabildigince SIK araliklarla yaptirmaya calisinv e sizi yuruyuse cikarmadan 20-30 dk once mutlaka bir agri kesici igne almis olun. Size bunu korkutmak icin yazmadim. aksine tedbirli olun diye yazdim.
Tabi Turkiye'deki hastanelerde durum nasil bilemiyorum. simdilik bu kadar, gorusuruz. Firsat buldukca yazarim. Sorusu olanlar sorabilir. Hepinizi sevgi ile kucakliyorummm
kızlar herkese selam
yaklaşık 10 gündür hiç giremedim foruma
ben ve bebekte bi sorun yok çok şükür işlerin yoğunluğundan dolayı giremedim sadece
17 haziran doğum tarihimiz
sizler nasılsınız doğumlar başlamış heralde çok heyecanlandım :)
ne var ne yok bana kısaca biriniz anlatın kızlar geçmişide okuyamadım meraktayım
Benimde 17 haziran beklenen doğum tarihim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?