2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bendede o dert varrr ama kesın bırıne bıraıcam 1 sene sonraa cunu baska carem yokkk

canım aynı dert bizim de başımızda. 6 aydır neden evdesin?

ben de aralığa kadar evde olabilicem, bebiş de 6 aylık olacak inş. aynı şekilde benim de kimsem yok bırakabileceğim. mecburen bakıcı ayarlıcam. kime sorsam "çok dua et Allah çok iyi birini çıkarır karşına" diyor, inşallah diyorum, eşim de çok rahat, merak etme biri çıkar karşımıza diyor. bakıcıya alışma sürecinde, ben başlamadan 1 hafta önce başlatıcam bakıcıyı. kucağına vericem falan, bi de 2 saat falan başbaşa bırakıcam her gün ki alışsın. psikoloğum bunu önerdi. ilk 8 ay bağlanma süreciymiş, 6.ayında tanıdığı birine güvenebilirmiş bebek. ama yine de annemi 15 günlüğüne yanlarına çağırcam, kadını izlemesi değerlendirmesi için. eğer bunlar olmazsa, anneler gelecek dönüşümlü olarak. onun dışında da bi plan yapmadım..dua et içini ferah tut canım, bebeklerimizin kısmetini Rabbim belirlemiştir inşallah...

bendede o dert varrr ama kesın bırıne bıraıcam 1 sene sonraa cunu baska carem yokkk

keske soyle 8 aylık bebek kreslerı olsa vıdeolu ızlense her bebege bır bakıcı olsa bu bakıcıları denetleyen bır mudur olsa ozaman herkesın basında bır denetcı olurdu onlarda kafalarına gore davranamazlardı

10 haziranda çalışmazsın gibi geldi o zaman. çünkü rapor aldığın günden geçerliyse 9unuda saymak lazım o zaman en son çalışacağın gün de 9 haziran gibi görünüyo.. ama emin değilim..ben yarın doktora rapor almaya gittiğimde sorayım canım..

saol cnm yaa ıyı oldu verdıgın bılgı bende 37de gıdıp alıcaktım dırekk

ya benim esas merak ettiğim diyelim 3 hafta doldu..ama bebek doğmadı (ALLAH KORUSUN:) ) o zaman ne yapcaz..

canım benım burda bı sırketın genel muduruydum ve herkesın derdı benı gerdı :)) fazla yormaya basladı ve ısı bıraktım cunkı bebegıme zarar verıcektı cok fazla baskı vardı uzerımde bende bıraktım
bır yandan yuksek lısansım tezım bır yandan ıs bır yandan ev ve bebek derken kayıs koptu kafada bırınden vazgemek zorundaydım ısı bıraktım ama alısmısım calısmadan duramam ve gerı baslamam lazım 6 aydan sonra bebekten ayrılmazsam dahada bırakamam dıye korkuyorum annem yok kaynana uyuz ablam 3 cocu var bırakamıyo bakıcı tutucam onada su televızyonda gorduklerımden sonra nasıl guveneyım dıyorum daha dogurmadan derdıne dustum ınsallah senın dedıgın gıbı olur canım allahım yardımıcımız olsunn

çok sağol canım, sorarsan çok memnun olurum..

3 hafta dolduktan sonra hala doğmamışsa 10 gün kadar daha rapor veriliyormuş,zaten ondan sonra da doğmazsa bekletmiyorlar sağlığı için. doktorum böyle demişti. yani o 13 haftalık iznimizden düşmüyor, resmi gazeteden de okudum orada da diyor, 13 haftalık izninden düşülmez diyor.

ozaman da doktor rapor yazıyomus cnm gecıkme felan var dıyeee...
hıcbısı yanmıyor merak etme cnm yanı:)

ya bakıcı tamam ama nasıl guvenıcem sorun o nasıl guveneyım 6 aylık cocuk dovse soylemyemez mam vermese acım dıyemez temızmı bakar nasıl olur ne bıleyım yaa

valla ben afyondaki kreşleri araştırdım hep 2 yaşından itibaren alıyolar aynısını bende düşündüm çünkü. kamera ile izlemek lazım..

bakıcıya nası güvencez onu bende bilmiyorum. ama sanırım bende bluebottle gibi yapıcam 1-2 hafta önceden başlatıcam bakıcıyı.annemle beraber bi test ederiz.sonra da işimiz sadece duaya kalır.

aslında eve kamera taktırsak mı diye bile düşündüm

bi de bakıcı kızıma nası bi terbiye verecek acaba diye düşünüyorum.. çocuk günün 8-9 saatini bakıcı ile geçirecek sonuçta..offf offff...

hakkaten hepsi bi arada gitmiyor canım. iyi yapmışsın stres her kötülüğün baş nedeni malesef.. hele ihtiyacın yoksa ben bi süre daha çalışmazdım yerinde olsam. ama işte psikoloğun dediği durum var, sonrasında da bebekler zorlanıyor anneden ayrılmak için. 6 aylıkken hiç değilse alışıyorlar..
ben de master ı dondurdum, 2.yabancı dil için dil kursuna gidiyordum onu bıraktım, çünkü işin yanında bir de eşimin kurumunun sınavına hazırlanmak durumundayım. ama malesef artık sınava yeteri kadar vakit ayıramıyorum, artık izinli olduğum dönemde inşallah..
aslında annelerin gelmesini ben istemiyorum kendi adıma, özel diye bişey kalmıyor o zaman. hele kaynanamla uzun süreli hiç başedemem, çok müdahale eder, kontrol kendisinde olsun ister o zaman da ben deli olurum :) o yüzden yine en iyisi bakıcı gibi..
sen yine de olumsuz düşünme, benim etrafımda hiç olumsuz bakıcı örneği yaşayan yok, okadar memnunlar ki ikinci çocuklarını bile hemen yapsammı varken diye düşünen var. sen gönlünü ferah tut en kötü durumda bi süre daha çalışmazsın

ozaman da doktor rapor yazıyomus cnm gecıkme felan var dıyeee...
hıcbısı yanmıyor merak etme cnm yanı:)

saolun kızlar..
benimde bunu öğrendiğim iyi oldu valla. bu kadar sabrettim 13 haftamdan giderse çok üzülürdüm valla:)

kamera bence de mantıklı. ne kadar güvensem de ben de yapabilirim bunu..
eğitim meselesine gelince, 0-3 yaşında çok önemli değilmiş bakıcının kalitesi. benim bi arkadaşımın bakıcısı çok eğitimli biri değil, onlar sormuşlar da 0-3 yıl önemli değil demiş uzman. aman sanki kaynanalar baksa çok iyi eğitecekler hiç değilse bakıcıya müdahale etme şansımız var..
ankarada 1-1,5 yaşından itibaren alan kreşler var, yaşını doldursun hemen kreşe veririm ben.

dimi yaa.benim dışımda birininde kamerayı desteklemesi mutlu etti valla beni:)
yaa benimde tek isteğim biran önce tekrar ankaraya dönebilmek.inşallah kızım yaşını doldurana kadar dönebiliriz.. yoksa afyonda kreş işi biraz zor..

ya benim kaynanam benle pazarlık yapıyo gelirsem en fazla 1 hafta kalırım diyo:)) şuana kadar evime gelmişliği de yok.farklı illerdeyiz.birazda uzak..onu bahane ediyo..

Canım çok sıkılıyor kızlar ya evde yapacak tonla iş var.onlar bana bakıyor ben onlarakalkıp hepsini yapayım diyorum ama karnım buna müsade etmiyor,eğilemiyorum,eğilsem doğrulunca fena bir baskı oluyor kasıklarımabenim bebiş çok aşağıda bi de korkuyorum erken doğar falan diye..annem de kızıyor iş falan yapma diye..temizlikçiyi haftaya alayım diyorum,halıları da bir hafta kala versem..tüm evin perdeleri var,eşim de yaparız beraber diyor,akşam geliyor yorgunum deyip çekiliyor kenara..

haklısın canım allah yardımcımız olsun ınsallah bır gun burda benım bakıcı ıyı derım sende valla bende memnunum dersın ınsallah :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…