canım havuz suyu ilaçlıdır bence hiç girme yaa, ne olur ne olmaz, Allah korusun son anlarda bi de enfeksiyonla uğraşma.. ay site havuzlarına da hiç dayanamammmmmmmmm:84::84::84::84::84:evet evet gelsinler de nası olsa girilir ya denize belki iyi de gelir deniz suyu
walla aşağıda havuz kımseciklerde yok tertemizdir şimdi ama cesaret edemem yaa soğuk daha su :18::18::18:
valla benim dr um söyle bişey söyledi bana. ''' isteğe bağlı sezeryan diye bişey yok, özel hastanelerde sadece bu konuda daha esnek olunuyor ama yine kayıtlara sezeryan için geçerli bi sebep( bahane) yazılmak zorunda dedi.'''
benim için ne yazacaksınız dedim. '''senin bebeğin zaten ters bahaneye ihtiyacın yok dedi veeeeeee dosya kaydıma bebek makat geliş pozisyonda''' yazdı
:)) sezeryan diyorsun yanii
keşke ben de baştan beri öyle deseydim, konuştum konuştum normal diye şimdi tükürdüğümü yalayamıyorum
gerçi bebek hala ters duruyor ama döner muhtemelen o güne kadar
canım havuz suyu ilaçlıdır bence hiç girme yaa, ne olur ne olmaz, Allah korusun son anlarda bi de enfeksiyonla uğraşma.. ay site havuzlarına da hiç dayanamammmmmmmmm:84::84::84::84::84:
rahim boyuna benim doktorum herseferinde bakıyor, bana da anlatıyor burası doğumda şöyle kısalcak bebişin kafası burdan geçecek, gelecek diye.
valla çok tuhaf canım, yumruk yani oha diyorum tekraranacım sanki torbaya ellerini daldırıyorlar
34.haftada mı, bebeğin kafasını mı elledi..hiç duymamıştım böyle bişey..bebeğin kafası kaç cm geride, 10 cm sokmuş o zaman elini..
sen çok biliyosun deseydin, konuşması kolay gelsin kendi doğursun da görelimerkek milleti yaa, doktor olanı bile hödük işte
36 haftadan sonra çok küçük bir ihtimalmiş dönmesi. dün alper mumcuda da okudum doktorum da öyle söylemişti. ilk doğumda normal başlayan doğumların %60ı sezaryane çevriliyor dedi doktorum. ya normal yapamam herhalde çilek. en baştan şartlanmadım hiç. şimdi bazen acaba normal mi yapsam diye düşünecek oluyorum nefesim daralıyor hemen çıkarıyorum aklımdan:)) sezaryanda ilerde fıtık olma ihtimali falan olabiliyormuş eşimin kafasını da o karıştırdı. napalım artık hayırlısı. ben de böyle atıp tutuyorum normal oluverirmiş bir de
hımm, Allah sağ salim kavuştrsun canım bebişlerimizi bize... valla ben özel de yapıcam doğumu, eşim bankacı, bankamızla anlaşması var hastanenin, tüm masrafları karşılayacak şükür kibenim doktorum hiç bir hastanede çalışmıyo ve şuan alanyanı en iyi doktoru doğumları burda özel bir hastane var orda yapıyor bana dediği şu gerçi kızım dönmedi ama dönse bile normal doğum yapmam dedi bu bebek bizim için değerli işte tüp felan yaptırdım tutmamıştıya 2 düşük olunca riske atamam normal doğumla dedi normal doğum herzaman sezeryandan daha riskli dir dedi ve ben sigortalıyım en fazla bin tl tutar sordum cunku ki 850 tl ymiş de ben masraf olursa bin tl diyorum devlet hastanesinde doktorlara para veririsen onlarda sezeryan yapıyomuş diye duyddumm
tatlım bence çok iyi yapıyorsun. dün faceteki grupta da yazdım.
sezeryan isteyenlerin kendi tercihi buna hiçbişey diyemem ama sezeryan bir doğum şekli değil, bir müdahale. biçok doktor bu şekilde görüyor ve ben de böyle düşünüyorum. zor durumda, doğumun olamayacağı durumlarda yapılması gereken bir müdahale. o narkoz vücuda ciğerlerimize ne kadar zarar veriyor açıp okuyun internetten. %5 ciğer kapasitesini bitiriyor. ben 2 ameliyat oldum mecburi, 2 kere genel anestezi aldım, ikisinde de 1 yıl boyunca uykudan uyanamadım, vücut 1 senede anca atıyormuş. ayrıca bilinçaltı ameliyatın tüm acısını hissediyor ve kaydediyor. ameliyattan sonra duygusallaşıyor insan, çok tuhaf bi ruh hali oluyor. bunlar doğum sancılarından daha mı az sizce? o sancıyı acı olarak değil, bebeğinizi size yaklaştıran bir dalga olarak görün diyorlar artık. sancı kelimesi de kullanılmıyor, dalga deniyor..bu bile çok güzel bi yaklaşım bence.. doğum esnasında bebeğin bağırsak florası gelişiyor, bağışıklık sistemi gelişiyor. sezeryanlı bebeklerin gazlı olma ihtimali ço kdaha yüksek..
ya kızlar bırakın sezeryanı normal doğumu, artık insanlar doğal doğumu destekliyor. yani bebek doğarken ışıkların kısılması, bebeğin hemen anneye verilmesi, kordon kanındaki akım durduktan sonra kordonun kesilmesi, o arada bebeğin hep anneye ten temasının sağlanması...bunlar bebeğin piskolojisi, hatta ilerde yaşayacağı hastalıklar için bile okadar önemliymiş ki... çok okuyorum araştırıyorum, kitaplar okuyorum gördüğüm bunlar... çok uzun oldu kusura bakmayın..
aa ben bunu bilmiyordum, 38de falan döner diye kalmış bir yerden aklımda..
bakalım o zaman p.tesiye kadar dönmemiş olursa sezeryan olacak benim de demek ki..
Normali yapamayacak gibi hissediyorsan hele nefesin falan daralıyorsa hiiiç deneme bile canım, Allah korusun Yaman'ın gelsin sağlıkla gerisi boş...
Bu arada kızlar ben sezeryan bile olsam kendi gelmeye karar versin istiyorum, planlı istemiyorum yani sancım başlıyınca ya da suyum gelince gidiyim sezeryan yapsınlar istiyorum
gitmedim zaten bi daha adama gıcık oldum :))
aa ben bunu bilmiyordum, 38de falan döner diye kalmış bir yerden aklımda..
bakalım o zaman p.tesiye kadar dönmemiş olursa sezeryan olacak benim de demek ki..
Normali yapamayacak gibi hissediyorsan hele nefesin falan daralıyorsa hiiiç deneme bile canım, Allah korusun Yaman'ın gelsin sağlıkla gerisi boş...
Bu arada kızlar ben sezeryan bile olsam kendi gelmeye karar versin istiyorum, planlı istemiyorum yani sancım başlıyınca ya da suyum gelince gidiyim sezeryan yapsınlar istiyorum
canım sende benim gibiymişsin benim bebekte dönmedi bi türlü ama dün bir arkadaşım dedi benim kızım 38. haftada döndü benim hiç umudum yok ama bakalım 1 hafta daha bekleyeceğiz
Ha bu arada bende sezaryan olacağımı duyunca doktora dedim ki sancı gelince alınsam sezaryana olmazmı dedi riskli öyle olunca doğum yoluna giriyor ters bi şekilde doğurtmak zorunda kalırız kafası sıkışır bende sustum doktor karar versin dedim artık
Süper yazmışsın Blue muhteşemsin gerçekten
ben zaten hep çok beğeniyorum senin fikirlerini :81::81::81::81:
bi cesaret geldi bana yine senin yazdıklarını okuduktan sonra inşallah dönmüştür kuzum doğum yoluna
herkese slmm.bende doktordan geldim kızlar.bebeğim her zamanki gibi hala çok küçük.2 kilo şu anda.onun dışında bi sıkıntısı yok.2 hafta sonra 37+5 olunca tekrar gideceğiz doktora.benim bebeğimde tersi 3 hafta önce gitiğimizde.dönmüş şimdi..
ama sezeryen yine terciihm dedi doktor küçük bebekleri normal doğum istemiyorum dedi.zor oluyormuş.riskli..artık 2 hafta gidince gün verecek heralde..3 hafta önce 1300 grdı 3 haftada 700 gr almış işte..
belki küvezede ihtiyacı olabilir dedi..
şöyle 2500 kilo bi olsa:18:
gelişim geriliği olmadıktan sonra hiç önemli değil canım kilosu. biraz daha alır doğuma kadar küvöze gerek kamaz bence.
Boğaziçi mezunu olmasıyla gurur duyan kocam ben hamileyken bir akşam yemeğinde; "Bugün bir yazı okudum. İyi mi, kötü mübilemedim" dedi. "Neymiş?" diye sordum merakla. "Aşkım bebekler zekalarını annelerinden alıyormuş; sakın yanlış anlama keşke ortak alsaymış" dedi. "Amannn canım üzüldüğün şeye bak, annen seni doğurabildiyse ben de bir Einstein doğururum herhalde" dedim mi? Dedim. Mesaj alındı mı? Sanırım diploması anlamasına yetti...
tatlım bence çok iyi yapıyorsun. dün faceteki grupta da yazdım.
sezeryan isteyenlerin kendi tercihi buna hiçbişey diyemem ama sezeryan bir doğum şekli değil, bir müdahale. biçok doktor bu şekilde görüyor ve ben de böyle düşünüyorum. zor durumda, doğumun olamayacağı durumlarda yapılması gereken bir müdahale. o narkoz vücuda ciğerlerimize ne kadar zarar veriyor açıp okuyun internetten. %5 ciğer kapasitesini bitiriyor. ben 2 ameliyat oldum mecburi, 2 kere genel anestezi aldım, ikisinde de 1 yıl boyunca uykudan uyanamadım, vücut 1 senede anca atıyormuş. ayrıca bilinçaltı ameliyatın tüm acısını hissediyor ve kaydediyor. ameliyattan sonra duygusallaşıyor insan, çok tuhaf bi ruh hali oluyor. bunlar doğum sancılarından daha mı az sizce? o sancıyı acı olarak değil, bebeğinizi size yaklaştıran bir dalga olarak görün diyorlar artık. sancı kelimesi de kullanılmıyor, dalga deniyor..bu bile çok güzel bi yaklaşım bence.. doğum esnasında bebeğin bağırsak florası gelişiyor, bağışıklık sistemi gelişiyor. sezeryanlı bebeklerin gazlı olma ihtimali ço kdaha yüksek..
ya kızlar bırakın sezeryanı normal doğumu, artık insanlar doğal doğumu destekliyor. yani bebek doğarken ışıkların kısılması, bebeğin hemen anneye verilmesi, kordon kanındaki akım durduktan sonra kordonun kesilmesi, o arada bebeğin hep anneye ten temasının sağlanması...bunlar bebeğin piskolojisi, hatta ilerde yaşayacağı hastalıklar için bile okadar önemliymiş ki... çok okuyorum araştırıyorum, kitaplar okuyorum gördüğüm bunlar... çok uzun oldu kusura bakmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?