2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kakaoyağın katı mı?? bi de ne kadar koyup karıştırdın bunlardan??

normal olur inşallah bende hep dua ediyorum sancım falan kendiliğinden gelsin diye cumaya kadar mubarek günde doğururum inşallah

gögüs yaraları için anne sütünü sürücekmiş krem gibi öyle dediler banada ninelerimiz ne kadar doğru bilmiyorum bi de karbonatlı su ile temizleme var ama denemekten bi zarar çıkmaz zaten emzirdiğin sürede geçmiyo gögüs yarası geçmesi için 2-3 gün emmemesi gerekiyomuş

kakaoyağın katı mı?? bi de ne kadar koyup karıştırdın bunlardan??

Kakao yağı sıvı aldım.katısını bulamadım.
zeytinyağı ve kakao yağı eşit ölçülerde yani;yarım çay bardağı kakao yağı ve aynı ölçüde zeytinyağı,bal ise krem haline gelinceye kadar karıştırarak koydum.İstersen denemek için ölçüleri daha az tutabilirsin.

bana lansınoh bıle ıyı gelmedı catır catır kanadı

kızlar iş oraya gelmeden süreceksiniz lansinoh'u zaten
ben doğumdan 1 ay önce başladım 2 günde bir sürmeye
tabi ki ilk doğduğu zaman emzirdiğinizde özellikle ilk 2-3 gün çok acıdı
ama kanamadı çatlamadı şükürler olsun
bu arada göğsümü ilk günler her emzirmeden sonra suyla yıkayıp lansinoh sürüp
açık bırakıyodum biraz havalansın diye

bide göğsünüzü doğru yerleştirmeye çalışın bebeğin agzına
sadece göğüs ucu değil etrafındanı da alacak bebek ağzına
inş. bi an önce iyileşir göğüs uçlarınız.

bi de doğum yapacak arkadaşlar çok acele etmeyin sabredin
amanı dolunca gelir zaten bebekleriniz
bebeğin annne karnında 1 gün bile fazla durması
ilerde astım bronşit vb. hastalıklara kapılmaması için çok önemliymiş.

normal olur inşallah bende hep dua ediyorum sancım falan kendiliğinden gelsin diye cumaya kadar mubarek günde doğururum inşallah

inşallah canım. dua etmekten başka bişey gelmiyo elimizden zaten

teşekkür ederim canım birazdan yapayım evde malzemeler var. lansinoh da kullanıyorum. inşallah bi çatlama olmaz.

Kızlar 39+5 günlük hamileyim,İki gündür yumurta akı şeklinde,yapışkan bir akıntım war,Biraz da bel ağrısı.sizce doğum yaklaşmış olabilir mi?
Bebek hala doğum kanalına girmemişti cuma günü.Doktorlada konuştum ama yine de tereddüt ediyorum.

o akıntıdan bende de günlerdir var kanlı kahverengimsi falan olmadıkça nişan değildir özellikle iş yaptığımda geliyor benimde ama bişey ifade etmiyor..

kesinlikle katılıyorum size 2 gün öncesine kadar sıkıldım artık doğurayım diyodum doktora gittik bebeğin suyu azalmış eşinde yaşlanma olmuş kilo alamamış o yüzden erken doğum olabilir dedi çok üzüldüm ağladım dedim az daha dursaydı diye 2 gün kendime iyi baktım su içtim dinlendim doktor bugün dedi suyu iyi yaşlanması ilerlememiş perşembe gidicem bi daha anne karnında ne kadar durusa kar gerçekten de öyle hatırlısı deyip sabırla beklemek lazım sağlıklı olsunlarda gerisi mühim değil

moralini bozmayım ama ben de 39+5 deyim ve o akıntı bende bikaç aydır var üstelik bebek doğum kanalına girmiş geçen çarşamba gittim bende kontrole. ama ağrı falan yok bende. yani tık yok

moralini bozmayım ama ben de 39+5 deyim ve o akıntı bende bikaç aydır var üstelik bebek doğum kanalına girmiş geçen çarşamba gittim bende kontrole. ama ağrı falan yok bende. yani tık yok

burda hasret diye birisi vardı 2.bebeğini doğurmuş hikayesi var burda çok kolay bi doğum yapmış diyo zaten 1 haftadır akıntılarım sümüksü anlamıştım doğum olacağını yazmış

öyle güzel doğurdum ki... :))))))))))
selam canlarım ben doğum yaptım 29 haziran sabah 03.06da oğlum hızlı bi şekilde dünyaya geldi
28haz akşam 9-10 gibi hafif hafif kasılmalar başladı zaten 3 güdür falan sümüksü akıntılar geliyodu anlamıştım doğumun yakın olduğunu son hazırlıklarımı bitirmiştim..
neyse 10u geçiyodu duşa girdim baya bi temizlendim kremlendim v.s. saçlarımı balık sırtı ördüm derli toplu olsun die ojelerimi tazeledim makyajımı hafif yaptım bu sırada sancılar sıklaşmaya başlamıştı:) eşime söyledim 12 gibi:) hazır ol bu gce gidicez dedim hastaneye o da tamam ben biraz uyiyim o zamn energi depolamam lazım dedi (saf sanki o doğuracak)
çantaya telefon şarjımı falan koydum annemi aradım gel sen cerene bak iz doğuma gidicez dedim heyecan yapma sancılarım çok değil belki yarın gideriz falan giderizdedim panik yapmasın dieneyse annem we kardeşim geldiler sancılarım 4 dakikada bir falan geliyodu ben ewde wolta atıyorum tabi hastaneye hemen koşmadım çünkü ilkinde suni sancının tadını aldııım için bu defa o tongaya düşmemeye kendimi şartlamıştım 1i geçiyodu hastaneyi aradım ayşe ebeyle konuştum gel bakalım dedi:)))
ewde birazdaha oyalandık sancılar artmaya başlamıştı hadi artık çıkalım dedim.. annemler ewde kaldı biz eşimle dualar eşliğinde heyecan dorukta çıktık ewden
2gibi hastanedeydik çatı muayenesi sonucu 7cm açıklığım olduğunu söyledi we doktoru aradı doktorcum 10-15dak. sonra yanımdaydı saat 02.40 gibi suni sancı bağlandı 3e doğru doktorcum bir çatı muayenesi daha yaptı we 9 cm dedi büyük tuwaletin gelir gibi olunca haber wer dedi idrarımı boşalttı we işte geliyo bebek gelio dedim
ewet ebelerden hiç bir yardıma gerek olmadan ıkındım we 03:06da oğluşumun ağlamasıyla tüm acılar sancılar aynı anda kesildiii süperdi muhteşemdi harikaydı
sancılarımı çok fazla hissettiğim 3 kez falandı:)) çok kolay bir doğum oldu rabbim hepinize yaşatsın dilerim..
yaşasın normal doğummmmmmm

bu arada oğlumun adı ALİ ULAŞ oldu
3470 gr 50 cm olarak annesine merhaba dedi:)))))

burda hasret diye birisi vardı 2.bebeğini doğurmuş hikayesi var burda çok kolay bi doğum yapmış diyo zaten 1 haftadır akıntılarım sümüksü anlamıştım doğum olacağını yazmış

Evet okumuştum,o yazıyı.Ben de artınca paylaşmak istedim,acaba yaklaştı mı? diye.Yine de bakalım beklemedeyiz.Yeter ki sağlıkla kucağımıza alalım tek dileğim o.

işte o yüzden moralini bozmayım yazdım.çünkü her hamilelik farklı.hasrette olan bende olacak diye bişey yok. bende olan diğer arkadaşta olacak diye bi şart yok.

ne tevaffuk bende de aynısı oldu
eşim erken yaşlandı ve suyum azaldı hem de 32. haftada
doktor en fazla 5 hafta dedi ama kuzum 40. haftaya kadar bekledi şükürler olsun,
39+5 de normal doğum yaptım
hiç öyle akıntım, nişanım, suyum falan olmadı sabah 5 te sancıyla uyandım
doktora gittim biraz da suni sancı verdiler o gün akşam 8 de doğum yaptım,
aynı gün ayağa kalktım, ertesi gün öğlen evime geldim, kendime sütlaç yaptım :)
şükürler olsun

BİRDAHA SÖYLÜYORUM 42.HAFTA YA KADAR ZAMANINIZ VAR
ACELE ETMEYİN. bebek karnınızda ne kadar kalırsa o kadar kar bebek için
tabi aksi bi durum yoksa büyük kakasını yapmak gibi falan.

ayy ağzınızdan bal damlıyor walla bizde 38+1 iz sancı nişan su hiç bişi yok doktor her muayeneye geldiğimde doğuma giricekmiş gibi hazır ol dedi bi de kesinlikle normal dedi hayati bi tehlike olmadığı sürece sezeryandan bahsetmedi bile herşey normal doğum için .ok uygunmuş peki bebeğiniz kilo alabildi mi eş yaşlanınca kilo alımı yavaş oluyomuş o yüzden bizimki 1 haftada 100 gr alabilmiş

valla içimi rahatlattı yazdıkların. benimde durumum seninkinin aynısı ama işte her hamilelik ayrı. belki ben de bu gece sancılanıp hastaneye giderim seninki gibi. ya geç doğsun önemli değil ben sabrederim tek endişem kakasını yaparsa ona bi zararı olursa diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…