2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yk tokatlıyım ama trabzon geliniyim :)
trabzonda yaşıyorum ve çok seviyorum burayı :)

sütü gelen arkadaşlar normaldir, bazıları erken geliyo
benim de göğüs uçlarımda beyaz beyaz bişeler birikiyodu,
ama sakın sıkmaya süt çıkarmaya çalışmayın.

bu arada suni sancıdan korkanlar
benim doğum sancım kendiliğinden geldi ama
yine de suni sancı verdiler bana
iyiki de vermişler açılma hızlandı ve doğum erken oldu
yoksa kendi sancımla 2 gün beklerdim heralde doğumu
tabi ki sancı oluyor şiddetli oluyor ama dayanılmayacak gibi değil

bi de her sancı geldiğinde derin derin ağzınızdan nefes alıp burnunuzdan nefesi geri verin derin derin, ve Abese suresi 19. ve 20. ayeti
''Min nutfeh, halekahu fe kadderah.
Sümmes sebile yesserah.''
bunu okuyun ıkınırken bile bunu söyleyin inan çok faydası oluyo.

e bide şunu söyleyeyim inanın doğum hiç zor değil 5-6 kere ıkınınca ama kuvvetli ve uzun ıkınacaksınız oluyor 10dk. de hemen
sancıları çekmek harap ve bitap düşürüyor insanı
ama bi an önce olsun bitsin diye o an sancı çekmekten yorulsanız bile ıkınabiliyosunuz.

ve Allahın gene bi mucizesi
bebek çıkar çıkmaz acayip bi rahatlama ve o bitmeyecek sandığınız sancılar bi anda bitiyor ve bebişinize aşık oluyosunuz,
psikolojinizi bozmayın sakın hep olumlu motive edin kendinizi
korkmayın kötü doğum hikayeleri dinlemeyin,

ve bi arkadaşım söyler hep
''Kadınlar zayıf, anneler güçlüdür''
herşeyi yapıyoruz doğum da neymiş Allah2ın izni ile yaparız,
eski kadınlar kadar da mı olamıyoruz bağda bahçede kendi kendilerine , doğuruyolarmış.

Son düzenleme:
bende seninle anı durumdayım.benimde 40+2 deyim
nst e sancım hiç yok.benim doktorda yarın için gel açılma varsa suni sancyla doğurtalım dedi
bende fikir istiyordum
acaba beklesemmi

bende çok kararsızım canım ya benim nst de sancım çıkıyo ama işte açılma yok hangi gün doğuracağımı bilsem artık ona odaklanıcam böyle belirsizlik çok kötü karnımda gaz olsa doğum sancısı başladı sanıyorum :26:

aslında haklısın arkadaşım bende annemin karnında kakamı yapmışım ikimizde ölümden dönmüşüz işte korku heyecan çok karışığım bir tek siz anlarsınız zaten

ya işte benimki de kelin merhemi olsa başına sürerdi hesabı. sadece bebeğin sağlığı için korkuyorum bende..

aynen allah gönderdi bu kızı bugün bize. ctsden beri moralim çok bozuktu. okudukça yazdıklarını moralim düzelmeye başladı.

senin moralin neden bozuk??

Kızlar face'e de yazdım. Doktordan geliyorum , bebek iri ve benim çatım dar olduğu için perşembe sabah 8de sezeryana giriyorum. Benim için dua edin sağlıkla kucağıma alayım...

aslında doktor istersen bekleriz dedi ama ben de takat kalmadı, nolur dualarınızı eksik etmeyin..

hadi hayırlı olsun canım. inşallah bebeğin sağlıklı sıhhatli doğar.. güzel haberlerle gel:)

ya işte benimki de kelin merhemi olsa başına sürerdi hesabı. sadece bebeğin sağlığı için korkuyorum bende..

senin moralin neden bozuk??

ctsi dr a gittim. çatı yaptı. bebek kanala girmiş ama baş yukarıda hala dedi. eğer baş inmezse miadı dolana kadar, sezeryan yapcaz dedi. ben hep normal istedim bugüne kadar. sezeryan kelimesi bile tüylerimi ürpertiyo. ya bebeğin başı inmezse diye kafaya takıyorum ctsiden beri.

çilekciğim sağlıkla al inşallah kucağına bebeğini...

ii de 1 yaşına kadar bal çok zararlı benim bildiğim.bence doktoruna bi sor yazık bebeğin karaciğerine

dr uma sordum avuc avuc vermıyorum canım :)) haftada 2 defa memesıne batır dıyor yanı zırnık kadar verıyorum zaralı bıseyı zaten vermem bebegıme saol aydınlattıgın ıcın yınede :))

sen yalancı memeye alıştırdın mı emiyormu memeyi bende alıştırıcam geceleri çok rahat oluyormuş...

valla ben vermek ıstemedım ılk basta ama cocuk dr geldı damaklı olması onemlı dedı damaklı emzık bebegın cene ve damak yapısını duzenlıyormus kımı ınsan vermek ıstemıyor dr umuzu ver dıyınce verdım bende suan alısma asamasında canım

bende chicco nun damaklısını aldım zaten ona alışınca başka emmiyorlarmış hep damaklı emiyorlarmış evet gece yatağı ayırması da zor olur memeye alışmazsa ilerisi için de iyi bence..

bende hep normal istiyodum ama artık 40. haftaya yaklaştıkça fikrimde değişmeye başladı valla bebeğim sağlıklı doğsunda napalım sezaryen olsun diyorum. sende sıkma canını bebeğin sağlıklı doğsunda önemli olan o artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…