2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

miadını beklicez dedi. eğer doğmazsa sezeryan dedi. vee beni ayar etti dr. 1 haftadır kafaya takıp duruyorum ben sezeryana karşıyım. hiçç istemiyorum. Allah ta sezeryanı nasip etmesin.

Bebeğini ilk altı ay boyunca sadece anne sütüyle beslemiş bir anne yazıyor bu yazıyı…

Bu yaşıma kadar türlü emekler verip türlü başarılarla taçlandırdım kendimi. Ama içlerinde en çok bu gururlandırır beni. Emzirdim sadece, su bile vermedim ilk altı ay, başka türlüsünü düşünmedim bile. Her ihtimale karşı küçük bir biberon aldım hamileyk...en hani olmayacak ama olur ya bir sorun olurda ilk anda emziremem diye. Ama çok şükür olmadı. İlk iki gün hastanede toplamda 40cc mama verdiler bebeğime. Sonra anne sütüyle devam ettik 6. ay bitene kadar.

İlk günden beri sütüm vardı ama çarşafları ıslatacak kadar yada sağdığımda 200cc yi görecek kadar olmadı hiç. Kızım emip doyduktan sonra en fazla 10 cc çıkıyordu. 3-4 defa deneyip bunu görünce moralim bozulmasın diye sağmadım bende. Nasıl olsa kızım doyuyordu ve sağmamı gerektiren bir durum yoktu. Sadece ara sıra bana bir şey olursa ya da acil bir durumda kızımı bir süre daha idare edecek kadar stok sütüm olsa iyi olur diyordum ama olmadı.

Bebeğim ne zaman istediyse (o istemese bile en fazla 3 saat ara veriyordum) sıcak servis yaptım. Tabiî ki ben çok çok şanslı bir anneydim çünkü çalışmıyordum ve her an kızımın yanındaydım. Bir gün bile şikayet etmedim bu durumdan. Zaten atalarımızın bir sözü vardır hakkımız olan bir şeyi anlatmak için “Annenin ak sütü gibi helaldir” diye. Yani bu süt hakkıdır bebeğin. Anne bu sütü bebeğine vermeye mecburdur. Fizyolojik olarak veremeyenlere lafım yok ama estetik kaygılar yüzünden bebeğini bu mucizeden mahrum edenlerin vicdanlarının rahat olup olmadığını merak ediyorum.

Emzirmek gerçekten ciddi bir iş. Hamileyken araştırılıp bu konuda bilgi sahibi olmak gerekir. Emzirirken kendi kafamda oluşturduğum bir yanlışı aylar sonra yaptığım emzirme ile ilgili araştırmalarda fark ettim. İlk bir ay bebeğim memede kalıp keyif yapmak istiyordu. Bende oynarken sütüm bitecek ve sonra acıktığında sütüm olmayacak diye incitmeden çekiyordum memeden. Emdikten sonra azıcık kusuyordu demek ki doyuyor diyordum. Ama sonra öğrendim ki bebek emdikçe süt geliyor, süt geldikçe de bebek emiyor. Yani sütün bitmesi gibi bir şey söz konusu değilMİŞ. Bebek emdikçe eğer vücut sıvımız yeterliyse süt üretimi non-stop devam ediyormuş.

Diğer bir yanlışımsa sütüm artsın ve kaliteli bir süt olsun diye hayatta yemeyeceğim ve içmeyeceğim ne varsa tükettim. Tabiî ki hepsi doğal şeylerdi. Bunlar bana daha sonra kilo olarak geri döndü. Pek faydasını da görmedim desem yeridir. Ama umurumda da değil. Emzirme olayını bitirip 3-4 ay dikkat edersem ve birazda spor yaparsam hepsi biter diye düşünüyorum en azından öyle umuyorum

Ayrıca son günlerde yaşadığım olayların üstüne şunu da eklemek isterim ki bebeğiniz diş çıkarmadan sakın emzirmeyi bırakmayın. Üç gün boyunca hiçbir şey yemedi. Ama memeyi ne zaman teklif etsem geri çevirmedi. Normalde parmağını emerdi ama acıttığı için onu bile koyamıyordu ağzına. Emzik almadığı için gece boyunca memeyi emdi ve rahatladı. E tabi bebeğim emdikçe ek gıdaya geçtikten sonra azıcık azalan sütüm yeniden arttı sanki

Şu hayatta emzirmek kadar keyifli bir şey varmı ya? Üzülürüm babalara bu duygudan ve keyiften mahrum oldukları için. Bebeklerinin emerkenki sevimli hallerini göremedikleri için…

■Emzirirken bebeğinizin en önemli ihtiyacını karşılıyorsunuz. Onu doyuruyorsunuz.
■Onu şimdiki ve ilerde karşılaşacağı bir sürü hastalıktan koruyorsunuz.
■Bebeğin yemeği hep hazır, sıcak ve hijyenik şartlarda saklanıyor.
■Aranızdaki anne-yavru bağını güçlendiriyorsunuz.
■Bebek biraz büyüyünce emerken memeyi tutmaya başlıyor. Bu benim diyor. İşte o an anne olmanın en özel anını yaşatıyor size.
Bebek biraz daha büyüyünce oyunlara başlıyor. Bebeğin en sevdiği oyuncağı memeniz oluyor yani siz oluyorsunuz. Her şeyden vazgeçiyor, gün oluyor bütün yiyeceklere ağzını kapatıyor. Ama emmekten hiç vazgeçmiyor. Bunun maddi manevi bir karşılığı olabilir mi?

Her emzirme seansında bir kez daha kucaklaşıyorsunuz. Göz göze geliyorsunuz. Birbirinize gözlerinizle ilan-ı aşk ediyorsunuz. Bir dakika önce sizi çok sinirlendirmiş bile olsa bütün yelkenler suya iniyor o anda. Memede uyuyup kaldığında kafasını daha bir yaslıyor göğsünüze. Yerinden memnun en yumuşak yataktan daha yumuşak, sıcak ve güvenli…

Yani emzirmek, bir annenin bebeğiyle yaşayacağı ve geri dönüşü asla olmayan en güzel zaman demek.

Yani emzirmek, göğüslerin asıl anlamını bulması demek. Sadece dekolte de güzel dursun diye bize bu organların verildiğini düşünüyorsak çok yanılıyoruz.

Paylaşımın için çok sağol arkadasım çok yararlı bilgiler gerçektende.bende akşam kızımı emziriyordum nasıl emıyordu yavrum ya ,göğsümden süt akıyordu
Arkadasım bende normal çok istıyorum ama ne sancım var nede agrım ,böyle giderse miadını doldurasıya kadar bişey olmazsa mecbur o yola gireceğiz,Rabbim kendi sancımızla bir avazda su gibi doğurmayı nasip etsın ınsallah
Buarada benım bebeğim 34. haftamda kontrole gittiğimde dönmüştü,dönme ıhtımalı var hala döndüğünde kaburga batması çok yasamıştım ,sol göğsümün altıda çok batmıştı hala batıyor gerci ,ayakları orada ve itiyor

herkese günaydın kızlarrr dün bebeğim beni çok korkuttu..o kadar kasıldı gerindi ki mesaneme baskı yaptı dk başı wc ye gittim,bi de bir acı oldu altta o hareket ettikçe bacaklarımı sıktım..2 saatten fazla sürdü..zamanından önce gelir diye korktum :18: artık hareketleri o kadar sert ki canımı acıtıyor..sizin de öyle mi?

hemde nasıl. daha dur bakalım daha da sertleşecek o hareketler :) daha çok wc gideceksin. bunlar başlangıç :)

hemde nasıl. daha dur bakalım daha da sertleşecek o hareketler :) daha çok wc gideceksin. bunlar başlangıç :)

ayyy tek korkum drun verdiği günden önce gelmesin..yoksa razıyım sert hareketlere..sende de oluyor mu cnm bebek hareket ettikçe alta baskı ama böyle sanki yırtılıyormuş iğne batıyormuş gibi bir acı?bacaklarımı sıkıyorum ya da elimle tutuyorum sanki çıkacak

epiduralde daha fazla ağrı kesici yapıyorlar sanırım. bana da yaptılar ama acıyı tamamen kesmiyor, parmağımız bile kesilse acıyor kaç gün, bu epey derin ve büyük bir kesik haliyle acıyor:))) ilk gün çok fazla ilgilenemedim açıkçası bebekle. kolumdaki serumun da etkisi vardı ama hareketleri kısıtlıyor. 2.günden itibaren her şeyiyle rahatça ilgilenmeye başladım ama.
benimki de beklesin birceee çok korkuyorum22 haziran da sezaryan olcam:18:
kasılmalar açılma yapar diye çok korkuyorum
bekler inşallah canım, doktor sık sık çağırıyor zaten son haftalar. bu arada benim doğum günüm 22 haziran:)) oğluşumun da tahmini doğum günüydü:)

canım, doktorum sütün hemen gelmez mama verme dedi de, oğlumu kontrole gelen çocuk doktoru biraz ver dedi. aynı zamanda emzir ve mamayı kaşıkla ver ki alışmasın da dedi. sarılık başlamış deyince biraz verdim dün ama, dün geceden beri emmeye başladı oğlum. sütüm de arttı galiba, uzun kalıyor memede. ilk gün ikimiz de acemiydik tutamadı yavrum hiç:))

oluyor tabi olmazmı. sanki ayrılacak kemiklerim o derece yani. hah diyorum çıktı çıkacak. ama yokk gelmiyo kızım bi tür

bende de aynı durum var. kızlar aceleci derler göya ama benimkini hiçç gelmeye niyeti yok.
bizim günümüz aynı galiba bende de tık yok bugün annem diyo doktor yanılıyormu acaba erkekmi kızlar erken gelirdi hani hala yok diyo :)) bu gidişle gelmezse sonum sezeryan gibi benimde haftaya perşembe günümüz doluyo hala belirti dahi yok ...
Akşam rüyamda doğurduğumu gördüm,çok canım sıkılıyor ne sancım var nede bir belirtim ne olacak böyle yaa haftaya pazar günüm doluyor zaten
benimde benimde hiç belirti yok

bende öyle düşünüyorum canım sezeryan olursam epidural olurum çok sağol cevabın için :)) ya bide bişy duydum epidural sezeryande ellerini bağlıyolarmış varmı öyle bişey ay korkarım ben öyle yaparlarsa panik yaparım yapmasınlar ya korkmıycaksada korkar insan ...

yav, bu doktorlar neden rahat oluyor kiiiiiii, yarın gdip gün almak istiyorum, hem bi de spinal olmak istiyorum beni dinler mi ki?
ayrıca bu aşağıdan yırtılıyormuş ve düşüverecekmiş hissi çok fena yürütmüyor insanı, bacaklarımı sıkıp durmaktan bi hal oldum, çoook sıkışıp kalan insan gibi oluyyorum. bir de kasık altlarım aşırı acıyor bacağımı yukarı doğru kendime çekemiyorum o kadar çok acıyor. yakın mıdır doğum ki...

benim biraz şöyle bir sorunum var; normal doğum sürecini takip ettirebilecek durumda değilim, hani açıklık kontrolü felan. doğum süreci bir şekilde geçer belki evet ama, daha sonra bana psikolojik tramvma olarak geri dönüş yapacağından eminim ayrıca astım hastasıyım, sanıyorum nefesim kitlenme aşamasına geliyor ağrı sancı olduğunda ki ; doğum sancılarına dayanamıcam bu yüzden. doktorumla konuşup spinal günü ayarlamak istiyorum ; ama sanki ödevini yapmayan öğrenci gibi doktoru rüyamda görüyorum sanki beni dinlemicek sanki hayır zorla da normal doğurcaksın diyecek diye kabuslar görüyorum artık...

kimse zorla bişey yapamaz di mi : )

selam kızlar dün bebeğimin hareketleri azaldı gelmişti hastaneden geldm şimdi yaramaz kızım hastaneyey gitmeyi bekliyomuş sanki herşey normal çok şükür ,)doktorum bu hafta doğum olabilir ama ihtimal dedi bebeğim epey yerleşmiş aşağıya zatn çok baskı oluyo dedim ..tubiii bebeğin kaç kilo tatlım biz aynıyız senlede benm kızm az kilo almş geldideeee

bu gece herkes doğurduğunu göörmüş.bende gördüm ayy hiç sancısızdım ama doktor çok uyuzdu ay kabus gibi:)

beniimde doğum 30 haziran ama bede tık yok:)

forumda doğurmayaan kaç kişi kaldık ki?

Doğum şeklini anne adayı belirler cnm..kimse seni zorlayamaz..benim druma ben sezeryan istiyorum dediğimde drum annenin istekleri bizim için önemli dedi..normal doğumda ağrı sancı çekmek ıkınmak zorlamak gerek..ben bu konuda kendime güvenemediğim için direkt sezeryan dedim..drum sağolsun zorlamadı..seni hiç zorlayamazlar zaten astımın varmış cnm..

Bebişler gelmedikçe böyle rüyalarda sıklaşıyor galiba,son 4 gecedir her gece aynı rüyaları ben de görüyorum.Bugün 40 haftamızı da bitirdik hala bekliyoruz,doğum kanalına bile girmedi daha=(

kızlarrrr cvp lütfen yaklaşık 2 haftada 120 grm az dimiiiii normalden az öndeydik seviniyodm az almış gibi geldi benmle aynı olanların bebekleri kaç bide doktor doğlir deyince küçük gibi geldiii bu arda 37+4 ve kilomuzda 2800 küsür..

aynen cnm son bir kaç gündür baskı arttı alta..bebeğim baştan beri aşağıda o yüzden sürekli wc ye taşınıyorum..bir de kilosu fazla galiba o yüzden de çok baskı yapıyor..en son 37 de 3500-3700 arası dedi dr

ay dün geceki sancılarla doğurcam dedim gece hiç uyumadım sabah kocamı işe yolladım uyumuşum ağrılarım varmış ama doğuramıyormuşum bak diyorum doktora nasıl popusunu dayıyor gögsüme doğru diyorum yok ters dönmüş doğu kanalıundan çıkmış diyordu.... benim yarın sabah aç gidiyorum cuma inşallah kucağımda olucak oğlum heyecanlı değilim ama endişelenmeyede başlamadım değil... Fakat hep pozitif bakıyorum sütümü etkilemsin diye bugün nikah yıldönümüm 21 haziranda evlilikti oğlumun beklenen doğumuda 21 hazirandı ama 17 sinde gelicek kucağıma neyse sağlıklı olsun yanımda olsun... kokusunu merak ediyorum... ayy şimdi benim bir bebeğim olucak mucize şaka gibiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

evet biz senle aynıyız ama bende kalan gün 11 diyo sende 8 yazıyo :) neyse işte aynı zamanlardayız. ben beklicem sezeryan olmak istemiyorum.

bebişin kız dimi maşallah kilosu çokk ii işte benm kızım küçük geldi bana benm kıızm 3 ü geçse bari acele etmiyorum bakalım doktorum ilk defa doğum hakkında bişey dediii nihayet öyle işte canm sıkıldı birz bizle aynı kim vardı başka ? bu arada benmde o kadar baskı var ki acı veriyo resmen doktorun bişey demiyo mu

cnm bence hiç takma kiloyu kafana..bebeğin minyon olacaktır belki de..sağlıklı olsun da kilo hiç problem değil..yapıyla alakalı sen kaç kilo doğmuşsun?annenin kilosuyla hemen hemen aynı olurmuş bebek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…