benim kalan günüm bile yok yarın 41 haftalığız bakalım nolcak
canım mecburen bu haftaya kaldı temizlik, ben geçen hafta hala çalışıyordum. bu hafta izne ayrıldım. zaten bana düşen çok iş yok eşim herşeyi hallediyor sağolsun. haftaya kadın alcam sonra da annem gelecek, kirlense bile o da yardım eder.
aynen ben de ya, annem doğumdan önce böyle temizlik derdine düşmüş ya delimisin diyodum o anlatırken. ama düşünüyorum da kaç ay bişey yapamıcaz, o yüzden detaylı temizlik iyi olur doğumdan önce.
tubiii nasılsın :))
kızlar niye bi plastik parçasını bebeğinize verip emmesini istiyorsunuz ki? memeden cayar emmez diyim, ablamın öyle oldu... ben ne emzik aldım ne biberon... almayı da düşünmüyorm... ağladığında emzik vereceğime göğsümü veriyorum emiyor istediği kadar... ne biliyim ben almadım.
Yakamozcum korkma hiç sezeryandan..Ben epidural oldum geçen hafta ayın 7 sinde...Epidural olurken sırttan garip bir his ve azcık acı oluyor..Onun sonrasında yapılan hiçbirşeyi duymuyorsun ama bebişini görüyorsun,bu çok güzel bir duygu..Zaten sonrasında uyutuyorlar sezeryan bitince ayık oluyorsn odana getiriyorlar..Hemen yanıbaşına bebiş gelmiş oluyo yarım saat önce..Sonrasında epiduralin kateteri sırtında oluyor. Eğer çok agrın olursa sen söylüyosun ordan agrı kesici veriyorlar (bana söylediler ama ben gerek duymadım) Bu sırttan olunan agrı kesici hemen vücuda yayılıp agrıyı kesiyormuş..Eger bu kadar agrın olmazsa sezeryandan çıktıktan sonra 3-4 saatte bir gelip sana kalçadan agrı kesici yapıyorlar zaten...Ve burada iğnenin agrısını bile duymuyorsun çünkü hala epiduralin etkisi var vucüdunda.. Sonra seni yürütmeye çalışıyorlar.Bu kalkış biraz zor.. Dikiş yeri agrıyor..Ama yavaş yavaş yapıyorsun zaten..bunu dışında öle deli gibi agrı falan çekmedim ben..Bazı kişiler farklı olabilir ama, ben hemen 2.günden itibaren kalkıp bebişimin herşeyini (altını almayı kremlemeyi emzirmeyi tabiki:)) ben yaptım...Şuanda 9.gündeyiz,sarılığımız var emmede biraz sorun var ama herşeye değer o..o sevgiyle herşeyi yapıyosun inan...
Benden bu kadar biraz uzun oldu galiba:))
slmm blueee iyiyim cnm sürekli yatış halindeyim..yemek yaptım geldim yine oturdum,daha doğrusu uzandım:)bebiş sürekli kaburgamı itekliyor sıkıştı artık yer açmaya çalışıyor galiba:)benim tarih kesinleşti cnm 22 haziran akşam 5 te bebişime kavuşcam Allahın izniyle:)
oda zor yaabişey demiyo mu doktorun bebiş aşğıda mı
kızlar niye bi plastik parçasını bebeğinize verip emmesini istiyorsunuz ki? memeden cayar emmez diyim, ablamın öyle oldu... ben ne emzik aldım ne biberon... almayı da düşünmüyorm... ağladığında emzik vereceğime göğsümü veriyorum emiyor istediği kadar... ne biliyim ben almadım.
Yakamozcum korkma hiç sezeryandan..Ben epidural oldum geçen hafta ayın 7 sinde...Epidural olurken sırttan garip bir his ve azcık acı oluyor..Onun sonrasında yapılan hiçbirşeyi duymuyorsun ama bebişini görüyorsun,bu çok güzel bir duygu..Zaten sonrasında uyutuyorlar sezeryan bitince ayık oluyorsn odana getiriyorlar..Hemen yanıbaşına bebiş gelmiş oluyo yarım saat önce..Sonrasında epiduralin kateteri sırtında oluyor. Eğer çok agrın olursa sen söylüyosun ordan agrı kesici veriyorlar (bana söylediler ama ben gerek duymadım) Bu sırttan olunan agrı kesici hemen vücuda yayılıp agrıyı kesiyormuş..Eger bu kadar agrın olmazsa sezeryandan çıktıktan sonra 3-4 saatte bir gelip sana kalçadan agrı kesici yapıyorlar zaten...Ve burada iğnenin agrısını bile duymuyorsun çünkü hala epiduralin etkisi var vucüdunda.. Sonra seni yürütmeye çalışıyorlar.Bu kalkış biraz zor.. Dikiş yeri agrıyor..Ama yavaş yavaş yapıyorsun zaten..bunu dışında öle deli gibi agrı falan çekmedim ben..Bazı kişiler farklı olabilir ama, ben hemen 2.günden itibaren kalkıp bebişimin herşeyini (altını almayı kremlemeyi emzirmeyi tabiki:)) ben yaptım...Şuanda 9.gündeyiz,sarılığımız var emmede biraz sorun var ama herşeye değer o..o sevgiyle herşeyi yapıyosun inan...
Benden bu kadar biraz uzun oldu galiba:))
ne güzel ya benim işler bitsin de ben de yatıcam artık:)) güya izne ayrıldım daha yoğunlaştım:)))
ay ne güzel canım yaa 22si demek, yengeç burcu mu oluyor bu durumda:)
canım telefonun var mı kimsede? haber ver bize, ben telefonumu vereyim mi?
yengeç burcu oluyor cnm:)telfum yok kimsede..o sırada telefon falan gözüm görmez benim:))ilk fırsatta face den yazarım:)sen özelden ya da face den yaz nonu istersen cnm..fırsat bulabilirsem msj atarım:)
normal olunca böyle bekliyosun gününü bilmedenn pöffyaşlandımmm hee )
en güzeli normal cnm..beklemek zor tabii ama bebek ne kadar kalsa o kadar iyi..
yengeç burcu oluyor cnm:)telfum yok kimsede..o sırada telefon falan gözüm görmez benim:))ilk fırsatta face den yazarım:)sen özelden ya da face den yaz nonu istersen cnm..fırsat bulabilirsem msj atarım:)
KISLAR ÇOK KISA YAZABİLECEĞİM 3 HAZİRAN SAAT 13:52 DE OĞLUŞUM ALPTUĞ MERT SPİNAL SEZERYANLA DÜNYAYA GELDİ herkes iyidir umarım doğum yapacak arkadaşlara güzel ve hayırlı doğumlar yapmış olanlar ise gülel güle büyütmeyi nasip etsin Allahımn hepinizi öpüyorum
niye kimse yazmamış saatlerdir yaw :)) girip girip bakıyorum topik oldugu yerde haziran anneleri topiğini böyle görmeye alışık değilim bu saatlerde kaynardı burası ...
bende bugün hiç giremedim ama bu akşam da kimse yokmuş gerçekten
olanlarda yazmıyo zaten , topik çok sessiz bugün sende durum nasıl canım belirti yokmu hiç günün cuma günümü doluyodu senin?
benim ilk çocuğumda yalancı emzik emmedi bunlarda emmek istemiyorlar.canım çok zor oluyo.bence emmeli.öyle bir zaman oluyo ki memeni veremiyosun.sokakta,dolmuşta düğünde dernekte.bi açar ağzını sustur susturabilirsen.oysa emzik yada biberon olsa tıkıverirsin susturusun.benim düşüncem böyle.şimdiki ikizlere uğraşıyorum.mutlaka alıştırmam lazım.
doğru haklısın canım:) ok o zaman:) benim oğluşum da büyük ihtimalle yengeç olacak:)
olanlarda yazmıyo zaten , topik çok sessiz bugün sende durum nasıl canım belirti yokmu hiç günün cuma günümü doluyodu senin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?