2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

bende beklemiycem sanırım yarın doktoru arıycam çok sıkıldım bekledikçe normal doğumla ilgili tereddütlerimde arttı , pazartesiye gün almayı düşünüyorum son güne kadar beklesemde gelmiycek gibi hiç belirti yok belli olmaz ama normal doğum konusunda kendime güvenmemeye başladım bakalım kesinleşirse yazarım mutlaka , sezeryanda istemiyorum aslında ama napim bekledikçe can sıkıcı bi hal almaya başladı benim için suratsız suratsız geziyorum evde sanki başkalarının suçu ne :))

iyiyim canımcım hala doğurmadım vallahi :)) yarın 39 bitiyo doktorla görüşecem çok sıkıldım beklemekten pazartesi alınsın diycem ne diycek bakalım normalin sancısı sezeryanın dikişi ikisindede sıkıntı var hiç olmazsa şu stresten kurtulurum ...

sezeryanda karındaki o yarık izi hiç geçmiyor dimi kötü bişey ya ben her baktığımda üzülürüm karnıma.. zaten çatladı çok üzülüyorum.. bide sezeryan bi amelyiat neticede boşu boşuna operasyon geçirmek te istemiyorum.. normali bi deniycem sanırım yinede..

geçsede çok uzun sürede geçiyor sanırım, arkadaşımın ablası göstermişti hiç izi kalmamıştı ama kızı 5 yaşındaydı :)) ablamın kızı 1 yaşında çok ince bir çizgi halinde var izi, sanırım benimde moralim bozulur çatlaklara bile baya taktım çünkü ben bide vücudumla ilgili konularda takıntı yaparım vajinaya yapılan epizyotomi izi de kalıyomuş sanırım ama o bölge kas oldugu için daha çabuk iyileşiyor ve kesilen kısım daha az oldugu için iz o kadar rahatsız edici olmayabilir bide genişleme durumu varmış ( bunun için normalden vazgeçmem tabi) vajinanın doğum sonrası tam olarak eski haline dönmediğini okudum netten kişiden kişiye değişiyo olabilir ne olursa olsun normal doğum daha iyidir ama her yönden , ay ne bilim ya öyle yapsam olmuyo böyle yapsam olmuyo nasıl doğurcam bende bilmiyorum :))

Canım seni anlıyorum çok sıkıldım ama bu kadar bekledikten sonra da biraz daha beklese miydin.. Neyse kendi kararın tabi, sen bilirsin.. Karnın falan aşağıya indi mi bari, eskiler öyle derdi ya..

canım o genişleme çok milimetrik bişey kesi düzgün yapılıp dikildiği takdirde hiçbir sorun yaşanmıyormuş sezeryan kesisinde ise izi geçtim karın kaslarının bütünlüğü bir kere bozulduğu için o bölgedeki kasların eski haline gelmesi neredeyse imkansızmış spor falan yapsak bile.. boşver biraz sancı çekeriz ama hemen ayaklanırız eski halimize döneriz ben hep onu düşünüp vazgeçiyorum sezeryandan..

Valla Yakamoz ben ilk sezeryanda çok rahattım ama ikinci beni mahfetti, sancıdan yerlere yapıştım, 1 hafta ne yemek yedim ne yatabildim.. Ama tabi seni korkutmak istemem benim durumum biraz da kan sulandırıcı kullandığımdan oldu ... Ama etrafımdaki ikinci çocuğunu doğuran herkes aynı şeyi söyledi, ikincide biraz daha zor oluyormuş, neden? Çünkü rahim zaten dikişli.. Daha önce kesilen yerler tekrar kesiliyor.. İlk bebekte tamam sorun yokta 2 çocuk veya daha fazlasını düşünüyorsan ben normal doğum yapmanı çok isterim tabi.. İnşallah normal yaparsın.. Normalde de kesi var diyorsun ama o çok yüzeysel ve çabuk geçiyor.. Sezeryanda mesela, rahimi de kesiyorlar ve onu da dikiyorlar, sonuçta o rahim toparlanırken bile daha çok acıyor, normalde çok hissetmiyormulsun.. Doktorum öle demişti.. Hakkında hayırlısı canım, inşallah çabucak gelir bebeğin..

Canım seni anlıyorum çok sıkıldım ama bu kadar bekledikten sonra da biraz daha beklese miydin.. Neyse kendi kararın tabi, sen bilirsin.. Karnın falan aşağıya indi mi bari, eskiler öyle derdi ya..
beklemek sorun değil canım ama haftaya perşembe günüm doluyo perşembede sancı gelmezse doktor sunni sancıyla deniycez dedi benide ürkütüyo sunni sancı sanırım yine sezeryana kalırım ama hala acaba günü geldiğindemi sancı gelecek son güne kadar beklesemmi demektende alamıyorum kendimi karnım aşağıya inmedi ya hala aynı hiç öyle hazırlık kasılması filanda olmuyo birden mi gelecek acaba sancı anneme sordum annem benim bi gün önce halsizlik bel ağrısı filan olmuştu gecede sancı başladı tam gününde oldu diyo belki bendede öyle olacaktır ...
bencede her doğumda belirgin bi genişleme olsa kimse ikinci çocugu düşünmezdi :)) aynen sezeryanın dikiş acısı ,koca dikiş izi boşuna ameliyat geçirme fikri caydırıyo benide her seferinde bide kimse destek vermiyoya sezeryan için tek kalınca kuzu kuzu normal diyorum bende anneme her söylediğimde delimisin keyfi bıçak altına yatılırmı diyo haklıda bi yandan diğer yandan ilk defa yaşayacagım bi durum oldugu için şiddetini bilmediğim bi sancıya evet demiş olacam düşüncesi gel gitlerdeyim ...

Canım aslında doktorlarda gereksiz acele ediyor aslında 41 haftalık doğanlar var.. Bizimkiler erken alıyor.. Acele etme bekle bence, sonuçta sezeryana bile dönsen bebek için en iyisi anne karnı, ne kadar çok kalsa o kadar iyi..

gelsin artık vallahi çok sıkıldım :)) ikiden fazlasını bilmiyorum zamanla kararım değişrmi ama ikinci çocugu düşünüyorum hatta çok uzun süre ara vermem diyodum ay ne bilim öyküm benim adet sancım bile olmazdı hani ilk defa yaşanacak bi durum olunca insan daha çok tereddüt ediyor bende normal olsun çok isterim çabucak toparlanıyosun dikiş olsa bile çok az oluyo bi haftada eski haline dönmüş oluyosun ne acı kalıyo ne bişy sezeryanında yarım saatte bebeğine kavuşma fikri cezbediyo beni :)) sonrasında acım olsa bile ağrı kesiciler var diyorum tabi yaşamadım ya atıp tutuyorum kendi kendime yaşayan daha iyi bilir mutlaka zorluklarını ...Seninde zor geçmesine üzüldüm canım ağrı kesiciler fayda etmedimi doğum sonrası ?

amaan sancı unutulur gider herkesin acı eşiği de farklıdır abartanlar da yok değil girdik bi kere bu yola artık epidural denen bişey de var zaten 4-5 cm açıklıktan sonra takıyolarmış yani sancının en şiddetli anını hissetmiyosun zaten çok korkuyosan onu isteyebilirsin doktordan ben artık ağrı sancıyı geçtim doğsun biran önce diyorum..

evet 42. haftaya kadar beklenmesi normal aslında , hayırlısı artık sağlıklı bi şekilde doğsunda 42 ye kadarda olsa beklemeye razıyım ben ama acısız doğarsada iyi olur hani :))

Canım doktorum taburcu etmek istemedi, zar zor ikna ettim, sonra eve iğneci getirip, iğne yaptırmak zorunda kaldık, doktoumun haberi yok, yoka beni tekrar hastaneye yatırcaktı.. 1 hafta boyunca voltaren iğne oldum yine de çok sancım oldu... 2 hafta boyunca tuvalete bile gitmekte zorlandım.. Tam 3 haftada artık iyiyim diyebilirm.. Allah a çok şükür biryerim ağrımıyor gibi, tabi hala ağızdan ağrı kesici alıyorum.. Yani o derece.. Tabi herkes böyle olcak değil..

ben epidural düşünüyorum canım zaten, tamamen normal zor olur gerçekten dediğin gibi etraftakilerin abartmalarının da etkisi var hemşire bile normal düşünüyorum deyince dudak ısırdı bana nasıl yapacaksın der gibi karar verdikten sonra gerisi gelir tabi sancı maksimum 24 saat olacak ve sonrası çok rahat olacak sezeryanın sonrası düşündürüyor aman olmadı perşembeye kadar beklerim olmazsa sezeryan olacak mecburen hiç olmazsa sonradan pişman olmıyım beklesem belki gelirdi diye, belki gününde gelecektir :26:

2. sezeryan oldugundanmı acaba :26: çok zor olmuş gerçekten ... Hayırlısı artık oluruna bıraktım ben inş. kolay bi doğum olur ve çok bekletmez bizi...

Geçen gün arkadaşım geldi bebek görmeye o iki oğlunu da normal doğurdu, Ona sordum ikisini de 40+3 de doğurmuş, beklemek lazım demek ki, benim etrafımda normal doğurup, çok memnun kalan o kadar çok arkadaşım var ki, o yüzden çok isterdim normal yapmak.

evet en azından haftanı doldur belki de kendiliğinden gelir en azından bekledim dersin gerisi kısmet hayırlısı artık o zamana kadar kimbilir kaç kere karar değiştiricen
ben şimdilik normalde kararlı gibiyim

2. sezeryan oldugundanmı acaba :26: çok zor olmuş gerçekten ... Hayırlısı artık oluruna bıraktım ben inş. kolay bi doğum olur ve çok bekletmez bizi...

Canım ben kan sulandırıcı iğne oldum ve doğumdan sonra da 10 gün kullandım onun etkisi de var tabi korkma ama beni ziyarete gelen 2-3 arkadaşımda aynı benim gibi acı çekmiş, yani biraz bünyeyle de alakalı yada yaşla da herhalde.. Bilemedim.. Bazı insanların durumu farklı oluyor herhalde. Benim ilk çok kolaydı mesela.. Bu böyle oldu aynı kişide bile değişebiliyor durum baksana.. Annen kolay doğurduysa sende yaparsın bence..

Vayyyyy çiçeği burnunda annemiz gelmiş.. Tam çıkıyordum Birçeyi gördüm.. Nasılsın iyileştin mi..

ağrılar epey azaldı canım, oturup kalkarken biraz acıyor. ama ödem, kaşıntı, parmak uyuşukları geçmedi ona sıkılıyorum. senin ödem olmuş muydu, olduysa ne zaman geçti???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…