2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

ya yorganı hazır almayayım yaptırayım dedim, sonra yün mü olmalı pamuk mu diye danışayım dedim danışmaz olaydım, yorgan yaptırdı sağolsun bi desüngerin üzerine ek bi döşek gibi bişey yaptırıyormuş, biz viskon aldık zaten diyorum olsunmuş bebek üşürmüş, eşime söylüyorum o da destekliyo anasını, deli oluyorum ya, kullanmıcam boşuna yaptırıyo. gelecek ben fazla kalın giydirmek istemicem ince bunun üstü dicek, süte karışcak, bunları düşünüyorum bundan korkuyorum. eşime dedim bi kere, anneler karışırsa bişey dersek kırılmazlar dimi dedim, sen bana söylersin ben anneme söylerim kırılmaz dedi, ama hiç inanmıyorum öyle olacağına. anasını haklı bulacak her durumda. neyse dediğin gibi düşünmemek en iyisi, inşallah bebişin mutluluğuyla sallamam bi densizlik yaparsa da..

Malesef benim eşimde destekler öyle durumlarda.. Aman o hep yanında olmuycak ki o varken kullanırsın gidince atarsın.. Ama emzirme kısmına karıştırma zaten yanlız emzir bence.. Yanında çok emzirme karışmasın.. Benim ikinci çocuğum diye karışmadı herhalde benimki de, çünkü ondan kıdemliyim bu konuda onun tek çocuğu var..

ooff senın ısınde zormus tek cocuk :))

benimki çocuklarını yıkamamış bile. o derece deneyimsiz:)) annem bana öğretir, sonra da o gelince dediğin gibi yapıcam çıkmıcam odamdan zaten. bebek uyuyunca uyucam uyanınca uyancam. kendi de oğluna baksın:) kocam bu hafta izin aldı bi gün de piknik yaparız dedi, buna da söylemiş, allahım takıldı kadın her telefonda gittiniz mi aman gitmeyin korkuyomuşmuş bişey olursa diye. bi kendi düşünceli zaten. yarın yağmur da yağsa sel de aksa gidecem bi gün kocam aramasa hemen arıyo naptınız sesiniz çıkmadı diye. bakalım biz yurtdışına gidince ne halt edecek. bugün yine sinirlerimi zıplattı amma dolmuşum ha

Ah hiç sorma arkadaşım, benim kaderim bu birde baba yok üstüne üstlük.. Ama ben böyle tipleri çekiyorum herhalde, hep böyle oluyor... Yengeç burcu ve anneci..

amaan burçlar falan hikaye, bu türk erkeklerinin genel sorunu. ben kadından çok kocama kabahat buluyorum. vıcık vıcık bi ilişkileri var, hiç tarzım değil...30 yaşında bi adamın sırtını anası keserlermi sizce? nerde görülmüş böyle şey..ilerde kayınvalide olursam söz veriyorum çocuğumun her seçimini kendisinin yapmasına destek olucam,hiçbişeyine müdahale eder tarzda karışmıcam. böyle dengesiz annelerden de ben hiç hazzetmezdim başıma geldi..imtihan dünyası işte.. ama benim umudum var, yurtdışı tayin..bi de kardeşleri evlenirse onlara ilgisi kayacak inşallah..

Canım benim k.valde de hiç oğlunu yıkamamış.. Bana diyor ki sen çocuğu tek başına yıkamayı biliyor musun.. Bende e herahlade dedim Aslı yı kim yıkadı? Aman aynı seninki de benimki de o kadar evhamlı ki bayıltıyor beni.. Ay ama biliyor musun bunların en büyük hatalısı eşlerimiz.. İlişkiyi düzgün tutamıyorlar.. K.valdelerde sınırlarını bilmiyor. .. Bana da abuk subuk bişeyler yaptı ama valla hiç tınmadım bu sefer.. Naparsa yapsın dedim benim mutluluğumu bozamaz.. Sende takma boşver..

Valla zaten bu gelin kaynana ilişkisinin olumsuz olması tamamen erkeklerin beceriksizliği.. Analarıyla eşlerini kıyaslıyorlar.. Biz yeni evliydik eşimin annesi vıdı vıdı konuuyor bende öyle alakasız eşimi savundum galiba eşim dedi ki işte aranızdaki fark o da aklınca beni savunuyor.. Ben var ya bir sinirlendim.. Annesinin yanında bir çıkıştım sen dedim kimle kimi kıyalıyorsun ben senin annen değilim.. beni annenle kıyaslama ...ikisi de şok olmuştu... Bizim türk erkekleri işte dediğin gibi.. Ama valla hepsi de öyle değil.. Mesela benim abim... Süper el üstünde tutar eşini, anneme de laf ettirmez..

benimki de annen öğretir sana diyor, dedim evet kocayla yıkarız beraber annem öğretir, hemen sen tek de yıkarsın ne var diyor:)) madem bişey yoktu sen niye yıkamadın dicen aslında:)) valla gelince cevap bile vermicem, en güzel sallamama yöntemi bu. bildiğimi okucam. yaparsa da oğluna sölicem ha çözüm bulmuyor mu o zaman kendisine söylicem.valla doğumdan çok sonrasındaki bu durumlardan korkuyorum ben. sütümün etkilenmesinden falan. bu salak korkuyu atamıyorum içimden öyküm. sürekli telkin halindeyim gelecekler 1 hafta kalır giderler dayanırsın bişey olmaz diye..

Dün konuşulmuş kaçırmışım kızlar, bebeği emziğe nasıl alıştırırım ya kafayı yiyccem beceremedim.. Bunun bir taktiği falan var mı bilen varsa yardımcı olsun ltf..

cnm ben aslında emzik kullanma taraftarı diilim çünkü ilk kızımı emzik yüzünden allah göstermesin kaybetme noktasına geldik..kusan bi bebekti benimki emzikte ağzında uyuyo sen burnundan kus çıkarama kusmuğu kıpkırmızı kesildi iki aylıktı hemde çok kötü olduk acile götürdük hortumlar sokuldu ağzına burnuna.. 8 ay bir fiil eşimle asker nöbeti tuttuk...emzik verceksende uyuduktan sonra çıkar ağzında uyuyup bırakma..en benden daha tecrübelisin aslında aklında bulunsun diye sölüyorum cnm..ben emziğe alıştırma için meme veriyomuş gibi yapıyodum kokumu alınca meme vericek zannedip ağzını açıyodu o şekilde koynumda alıştırdım ilk...biberonuda o şekilde vermiştim işe yaramıştı....

ayyy sen zaten gelince hemen deki anne geldiğin iyi oldu sen oğlunla uğraşırken ben kendi bebeğimle bol bol ilgilenirim valla taviz verme öle böle karışılmaması gerektiğini vurgula cnm...beşiğinede bebeklerin mama önlükleri falan badylerinde yazıyoya beni öpme bana dokunma uzaktan sev gibi msjlar bence işe yarıyo...en sevmediğim şey herkesin vıcık vıcık ellemesi öpmesi ne zor doğuruluyo sen kendin kıyamıyon sevmeye millet kıpkırmızı ediyo yanaklarını ıyyyyy

Canım o kadar takma, sütün kaçar mazallah.. Konuşsun o boşver.. Sen çekil odana yat , dinlen onlarla oturup suhbet etmek zorunda değilsin ki.. Lohusasın sen.. Eşini de korkut şimdiden, ben lohusayım bak sinirlenmemem lazım sütüm kaçar falan de de, o da hazır olsun korusun seni.. Ama bak görürsün korktuğun gibi olmaz.. Gerekirse eşini bekleme sen cevabını ver.. Takılma bence.. Hem annende olursa yanında onun yanında fazla karışamaz..

Canım çok korkunç bir tecrübe olmuş ya seninkisi valla vermesem mi acaba... Aslında bende kıyamıyorum, bir tarafım mutlaka alıştır diyor bir taraftanda acaba vermesem mi diyorum... Ablası parmak emdi 5 yıl onun için istiyorum ama tabi bu da emcek diye bir kural yok.. Bir doktorumuza sorayım tekrar olmazsa..

bi daha dünyaya gelir ve evlenirsem önceliğim ailesinden hiçbir ferde benim için laf söylettirmeyen biri olacak benimde, bu konudan o kadar rahatsızım ki aklıma geldikçe sinirlerim zıplıyor ne güzel senin tek çocukmuş sadece kayınvalide derdin vardır benimki 7 kardeş 4 fesat ablası 1 karı gibi dedikoducu kardeşi birde hepsinden beter sürekli arkamdan atıp tutan hakaret derecesine varan sözler söyleyen her durumda beni kötülemek için yer arayan abisi var ve bunlara sadece sözde niye böyle yaptıklarını sormak için arayıp bide üstüne benim için söyledikleri hakaretleri dinleyen bi kocam var zaten ne kadar tartışma oluyosa onlar yüzünden oluyor bizde, ay gece gece sinirim bozuldu sohbete balıklama girdim ama okuyunca tutamadım kendimi ...

Allahım 40. haftasında olup nerde doğum yapacagını bilmeyen benden başka bi garip varmıdır acaba ... :)

kızlar ben de sohbete balıklama dalıyorum ama benim de acaip endişelerim var bu kayınvalide konusunda...şimdiden kafamda kuruyorum şööle yaparsa bunu derim bööle sölerse şunu derim psikolojimi bozdum resmen...
benim bi de uzaktan gelecekler görümcem de gelecek sanırım zaten evim küçücük offf afakanlar basıyo valaaa aslında çok iyidirler bana karşı Allah var inkar edemem ama niye bööle düşünüyorum bilmiyorum halbuki torunları yani illa ki gelip görecekler ama ne biliiim işte...

Son düzenleme:

Ay evet canım hatırladım senin eşinin şu salak abisini bir mevzu olmuştu onla ilgili.. Valla ne diyim canım Allah kolaylık versin de sorun aslında kaç kişi oldukları değil, sorun eşlerimiz... Adam gibi davransalar, kimse laf edemez de işte bizimkiler beceriksiz.. Tek suçlu eşler bence 9 yıl ben k.valdemi değiştirmeye çalıştıktan sonra anladım ki, asıl sorun eşimdeymiş.. Ama anlamazlar ne kadar konuşursan konuş, sen kendini yiyip bitirdiğinle kalısın.. Yani velhasıl kelam ya bu deveyi güdüceksin ya bu diyardan gidiceksin durumları.. Ben artık mücadele etmiyorum..

Allahım 40. haftasında olup nerde doğum yapacagını bilmeyen benden başka bi garip varmıdır acaba ... :)

Yakamoz geçmişi okudum gördüm yazdıklarını da anacım normal mi sezeryan mı yapçam diye düşünürken sen bu hastane olayını atladın sanırım... Ama takılma bence sen normal yap bu koşullarda bence, hemen 1 gecede çıkarsın birde , doktora takılma en iyi ebeler doğurtur zaten, Yurtdışında bile genelde ebeler doğurtuyor.. Ama ben senin yerinde olsam o koşullarda normali daha çok düşünürüm..

hepsi aynılar canım, kadınlar gibi denge kuramıyorlar. erkeklerden kaynaklanıyor sorunlar.
bugün bişey dedi, kızkardeşine bunu uygun görürmüydün dedim, ne cevap vereceğini şaşırdı kızardı bozardı en son da dediki ben ailesiyle ilgili sürekli tartışma çıkarıyormuşum:)) valla dediklerini hiç sallamadım çünkü kendisi gördü empatinin e'sini yapamadığını... kendi kızları da var ben hep sabredip bekliyorum yaptıkları haksızlıklar aklıma geldikçe..

aynen öyle canım kocalarda suç.. değişmiyorlar, bazıları diyorki ilerki yıllarda değişiyor sabret..ama hepsi değişmiyor, en başta babamdan görüyorum, fitne fesat bi halam var hala onun sözüne uyar bazen 30 yıllık evli adam... ben de üzülüyordum da artık hiiiç umursamıyorum. sadece şimdi o hassas durumda etkilenmekten korkuyorum. kocama güvensem dert etmem de en başta benim kocam havalara girer anası gelince:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…