:78::78::78::78::78::78::78::78: dun geldım bugundemı gıtcem seruma ayyyyyyyyyyyyyy cıldırcam artık ya
peki serum yiyince nasil hissediyorsun kendini..
selam 2011 haziran anneleri her zaman takip ediyorum ama pek yazmıyordum malesef ki benim bi sorunum var belki aranızda bilgisi olan vardır diye size sorayım dedim
8.haftada yapılan rubella ıgm testinde (kızamıkçık) vücudümda bunun virüsü görünüyor ve bu da hamilelikte çok önemliymiş ben bu hastalığı geçirmedim yani bağışıklığım yok eğer ilk 3 ayda geçirilirse bebeğe çok ağır zararı varmış fakat virüs 1 yıla kadar vücudda kalabiliyormuş bana tekrar test yapıldı hastalığı ne zaman geçirdiğimi öğrenmek için ne kadar eskiyse o kadar iimiş.. Benim sorum şu ki eğer ben hamilelikte kızamıkçık geçirsem farkına varmazmıydım bende ne döküntü ne kızarıklık hiç bi şey olmadı kafam çok karıştıı ctesinden beri resmen bittim...bebeğin gelişiminde bi problem yok hatta 5 gün önden gidiyormuş ama sanırım benide sonuca göre perinatolojiye gönderecek
selam 2011 haziran anneleri her zaman takip ediyorum ama pek yazmıyordum malesef ki benim bi sorunum var belki aranızda bilgisi olan vardır diye size sorayım dedim
8.haftada yapılan rubella ıgm testinde (kızamıkçık) vücudümda bunun virüsü görünüyor ve bu da hamilelikte çok önemliymiş ben bu hastalığı geçirmedim yani bağışıklığım yok eğer ilk 3 ayda geçirilirse bebeğe çok ağır zararı varmış fakat virüs 1 yıla kadar vücudda kalabiliyormuş bana tekrar test yapıldı hastalığı ne zaman geçirdiğimi öğrenmek için ne kadar eskiyse o kadar iimiş.. benim sorum şu ki eğer ben hamilelikte kızamıkçık geçirsem farkına varmazmıydım bende ne döküntü ne kızarıklık hiç bi şey olmadı kafam çok karıştıı ctesinden beri resmen bittim...bebeğin gelişiminde bi problem yok hatta 5 gün önden gidiyormuş ama sanırım benide sonuca göre perinatolojiye gönderecek
sen kızamıkçık geçirmişsin demek bunun bi zararı yok hamile iken geçirseydin belli olurdu. Bende çıkmadı dr bana küçük çocuuklardan uzak dur dedi. Sen geçirmişsin senin bu riskin yok bence sorun yok . Yanlış anlamadıysam.
yok cnm anlardın tabıkı allah etmesın bıse yoktur ya sanmıyorum bende olmadım heheheheheh ya ona bakacak olursan allah askına guzel bacım annelerımız nenelerımız nasıl dogurmus hatta dogurmamak ıcın antıbıyotık atmıslar düşsun dıe dusmedıklerı gıbı hıc bıyerlerınde bır noksanlık yok ya yapmayın allah askına ben suna ınanıyorum artık rabbım ıstesın hersey olur kızamıkcık cıkarsan bıle ya ıstemessede ne yaparsan yap hıc bıse olmas rabbıme sıgın bısecık olmas ben artık takmıyorum rabbım ıstıyosa yıyecek ekmegı varsa o kalır buyur ve dogar uzuldugun yanınada kar kalır asla uzulme rabbıme emanet olsun
8.haftada yapılan rubella ıgm testinde (kızamıkçık) vücudümda bunun virüsü görünüyor ve bu da hamilelikte çok önemliymiş ben bu hastalığı geçirmedim yani bağışıklığım yok eğer ilk 3 ayda geçirilirse bebeğe çok ağır zararı varmış fakat virüs 1 yıla kadar vücudda kalabiliyormuş bana tekrar test yapıldı hastalığı ne zaman geçirdiğimi öğrenmek için ne kadar eskiyse o kadar iimiş.. benim sorum şu ki eğer ben hamilelikte kızamıkçık geçirsem farkına varmazmıydım bende ne döküntü ne kızarıklık hiç bi şey olmadı kafam çok karıştıı ctesinden beri resmen bittim...bebeğin gelişiminde bi problem yok hatta 5 gün önden gidiyormuş ama sanırım benide sonuca göre perinatolojiye gönderecek
benim aklıma takılanlardan biride o ıgg bağışıklığı ıgm şu anda geçirilio mu ona bakan testmiş benim dr um bağışıklığım olduğuna değilde şu an geçirip geçirmediğime bakmış önce bağışıklığa bakması gerekmezmiydi fazla açıklama da yapmadı ikili testle beraber çıkacak sonuçlar ozaman gel konuşalım ayrıntılı dedi
kizlar bisey sorcam..asilar icin saglik ocagina kayit yaptirmak mi gerekiyor..bilgim yokda..
kizlar bisey sorcam..asilar icin saglik ocagina kayit yaptirmak mi gerekiyor..bilgim yokda..
haklısın bebekpoyraz bende onları düşününce rahatlıyorum ama zaman da ozaman diil ki eskiden daha sağlıklıymış insanlar
rabbime sığındım bende zaten yapacak çok da bişi yok sonucu beklicez
öyleymiş cnmm.ben sağlık ocağına yaptırmadım ama:) vaktim yok izin alamam
ege sen ilk çocuğunda kayıt yaptırmış mıydın? Yani aşı vs oldun mu?
canım kızamıkçık geçirsen bi kere çok yüksek ateşin olur en başta, yani kesin anlardın. kızarıklık olurdu 4-5 gün yatırırdı seni. ayrıca geçirmemişsen nasıl virüs olur ki kanında? bu geçirmiş olduğun anlamına gelmiyormuymuş?
zaten o virüs vücüdunda bulunuyorsa bağışıklığı kazanmışsın demektir. Ve hamile iken geçirsen kırmızı leker olurdu kaşıntı olurdu. Bağışıklık tahlilinde benim negatif çıktı dr dikkatli oldedi. Asıl sorun bende allah korusun geçirmemem lazım . Tabi dr daha iyi bilir. Beklemekten başka çare yok
slm kızlar ben temmuz annelerinden dün yazmıştım ama gözden kaçtı galiba
ikili testinizi tam olarak ne zaman yaptırdınıız
dün kendi dr.dan farklı bi dr.a gitttim prof.a
sata göre 9+0 dım ama usg de haftama bakmadı
kendi dr.umda 1 hafta geriden geliodu usg de
o da sata bakarak 3 hafta sonraya 2 li test için randevu verdi
ona göre 12+0 oluorum fakat usg ye 11+0 oluorum
bana biraz erken gibi geldi
siz tam olarak ne zaman yaptırdınız
yardmcı olursanız sevinirim
hepinize güzel günler diliyorum
slm kızlar ben temmuz annelerinden dün yazmıştım ama gözden kaçtı galiba
ikili testinizi tam olarak ne zaman yaptırdınıız
dün kendi dr.dan farklı bi dr.a gitttim prof.a
sata göre 9+0 dım ama usg de haftama bakmadı
kendi dr.umda 1 hafta geriden geliodu usg de
o da sata bakarak 3 hafta sonraya 2 li test için randevu verdi
ona göre 12+0 oluorum fakat usg ye 11+0 oluorum
bana biraz erken gibi geldi
siz tam olarak ne zaman yaptırdınız
yardmcı olursanız sevinirim
hepinize güzel günler diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?