hayır, işyerindeyim. uyanıp gelmek biraz zor oldu ama :)günaydın cnm. soğuk bir istanbul sabahında çalışıyoruz.sen evdesin galiba
hayır, işyerindeyim. Uyanıp gelmek biraz zor oldu ama :)
ya bu havada evde sıcacık yatağında uyku çekilir. biz amaleler (KENDİ ADIMA SÖYLİYİM) ÇALIŞIYORUZ..
dünden beri sayfayı açıp açıp kapatıyorum, yazacak gücü bulamadım kendime. Ama çok kötü günler geçirdim ve devam ediyorum geçirmeye...
Salı gecesi (seydam'a çok üzüldüğüm gece) tam yatarken çok feci bir sıtma tuttu. Bir süre kendime gelemedim titremekten ve kendimi çok kastım sanırım. Birkaç saat onra da şiddetli bir kanamam oldu. Sabah doktoruma gittik hemen. Bebekler yaşıyordu çok şükür ama yatırdı hastanede. Cuma gününe kadar yattım ve tam olarak hiç geçmedi kanamam. Az az gelmeye devam etti. Hala çok korkutuyor beni(
2 hafta önce bebeğimin birinin kafasında sorun olabileğini ama küçük olduğu için netleşmediğini söylemişti doktorum. Hastanede yatarken onu da sordum nasl bir sorun diye... Kafatası kemiklerinin olmamasından endişeleniyorum dedi. Ama yine küçük olduğunu ve bir hafta içinde netleşeceğini söyledi. Sonra perşembe akşamı bütün hastalar bittikten sonra tekrar ultrasonda bakmak için çağırdı beni. önce sağdaki bebeğin ölçümlerini yaptı, bütün organlarını gösterdi. Her şey yolunda, gayet sağlıklı dedi. Sonra diğer bebeğime geçti... Direkt teşhisi söyledi. "teşhis kesin bebek anensefali yani kafatası kemikleri oluşmamış..." hayatımda duyduğum en kötü cümleydi herhalde... Iki bebeğin kafalarını yan yana getirerek anlattı farkları, gerçekten farklıydı. 10. Haftada dosyama teşhisi yazmış aslında ama hiçbir şüphe kalmasın diye bekliyormuş doktorum. Bu şekilde doğsa bile yaşamayacakmış. O yüzden redüksiyon yapılacak yani iğneyle kalbi durdurulacak dedi. Bu işlemi yapmazsak diğer bebek de etkilenecek ve eve eli boş dönebilirsiniz dedi. Hatta ben rahmimi bile kaybedebilirmişim bebeğin sonlandırılmaması durumunda....
Pazartesi ankaraya gideceğiz bir perinatolağa ve bebeğim sonlandırılacak. Düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum ama bir yandan da dua ediyorum doktoruma erken söylediği için. ölçümler sırasında ilk kez söyleseydi böyle bir şeyi çok daha büyük bir şok yaşayacaktık. Ve yine tek tesellimiz diğer bebekte bir sorun görünmemesi. Allah inşallah onu bağışlar bize, sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza...
Sabah sabah kimseyi üzmek istemezdim ama artık tutamadım içimde... Benim için dua edin kızlar, diğer bebeğimi sağlıkla alabileğim kucağıma..
valla bende duble amele olduğum için akşama kadar burdayım
esenyurtta acayip kar yağıyor kızlar. Donucaz valla.
dünden beri sayfayı açıp açıp kapatıyorum, yazacak gücü bulamadım kendime. ama çok kötü günler geçirdim ve devam ediyorum geçirmeye...
salı gecesi (seydam'a çok üzüldüğüm gece) tam yatarken çok feci bir sıtma tuttu. bir süre kendime gelemedim titremekten ve kendimi çok kastım sanırım. birkaç saat onra da şiddetli bir kanamam oldu. sabah doktoruma gittik hemen. bebekler yaşıyordu çok şükür ama yatırdı hastanede. cuma gününe kadar yattım ve tam olarak hiç geçmedi kanamam. az az gelmeye devam etti. hala çok korkutuyor beni(
2 hafta önce bebeğimin birinin kafasında sorun olabileğini ama küçük olduğu için netleşmediğini söylemişti doktorum. hastanede yatarken onu da sordum nasl bir sorun diye... kafatası kemiklerinin olmamasından endişeleniyorum dedi. ama yine küçük olduğunu ve bir hafta içinde netleşeceğini söyledi. sonra perşembe akşamı bütün hastalar bittikten sonra tekrar ultrasonda bakmak için çağırdı beni. önce sağdaki bebeğin ölçümlerini yaptı, bütün organlarını gösterdi. her şey yolunda, gayet sağlıklı dedi. sonra diğer bebeğime geçti... direkt teşhisi söyledi. "teşhis kesin bebek anensefali yani kafatası kemikleri oluşmamış..." hayatımda duyduğum en kötü cümleydi herhalde... iki bebeğin kafalarını yan yana getirerek anlattı farkları, gerçekten farklıydı. 10. haftada dosyama teşhisi yazmış aslında ama hiçbir şüphe kalmasın diye bekliyormuş doktorum. bu şekilde doğsa bile yaşamayacakmış. o yüzden redüksiyon yapılacak yani iğneyle kalbi durdurulacak dedi. bu işlemi yapmazsak diğer bebek de etkilenecek ve eve eli boş dönebilirsiniz dedi. hatta ben rahmimi bile kaybedebilirmişim bebeğin sonlandırılmaması durumunda....
pazartesi ankaraya gideceğiz bir perinatolağa ve bebeğim sonlandırılacak. düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum ama bir yandan da dua ediyorum doktoruma erken söylediği için. ölçümler sırasında ilk kez söyleseydi böyle bir şeyi çok daha büyük bir şok yaşayacaktık. ve yine tek tesellimiz diğer bebekte bir sorun görünmemesi. Allah inşallah onu bağışlar bize, sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza...
sabah sabah kimseyi üzmek istemezdim ama artık tutamadım içimde... benim için dua edin kızlar, diğer bebeğimi sağlıkla alabileğim kucağıma..
ayyy cnm benim ben de 4 te çıkıcam farklı değil yanii. Seydam sonra kuzunun kaybolması şimdi birce noluyor yaa ... Vallahi moralim sıfırın altında..(((
hiç sorma nasıl kabus bir hafta bu yaaa... Ağlamak istiyorum.
canımmm yaaa şuan ağlayarak okudum ama allah yardımcın olsun. Teselliği diğer meleğinde bul.onun için güçlü ol. Allah sana 2 şans verdi.hep iyiyi düşün lütfen. O bebeği alınca diğeri sağlıklı olacak bunu düşün allah kolaylık kuwet ve dirayet versin. üzme kendini tüm kalbimizle yanındayız cnmm
Canım kötü bir durum ama çok şükür tesellin var. İnşallah diğeri sağlıklı bir şekilde büyümeye devam eder. Sağlıkla kucağına alırsın. Üzülme nooolur. Rabbim diğerini sana bağışlasın.
çok sağolun... Dediğiniz gibi diğeriyle teselli bulmaya çalşıyoruz. Onun ultrasondaki hareketleri, küçücük parmakları, ayakları gelince gözümüzün önüne biraz olsun rahatlıyoruz...
dünden beri sayfayı açıp açıp kapatıyorum, yazacak gücü bulamadım kendime. ama çok kötü günler geçirdim ve devam ediyorum geçirmeye...
salı gecesi (seydam'a çok üzüldüğüm gece) tam yatarken çok feci bir sıtma tuttu. bir süre kendime gelemedim titremekten ve kendimi çok kastım sanırım. birkaç saat onra da şiddetli bir kanamam oldu. sabah doktoruma gittik hemen. bebekler yaşıyordu çok şükür ama yatırdı hastanede. cuma gününe kadar yattım ve tam olarak hiç geçmedi kanamam. az az gelmeye devam etti. hala çok korkutuyor beni(
2 hafta önce bebeğimin birinin kafasında sorun olabileğini ama küçük olduğu için netleşmediğini söylemişti doktorum. hastanede yatarken onu da sordum nasl bir sorun diye... kafatası kemiklerinin olmamasından endişeleniyorum dedi. ama yine küçük olduğunu ve bir hafta içinde netleşeceğini söyledi. sonra perşembe akşamı bütün hastalar bittikten sonra tekrar ultrasonda bakmak için çağırdı beni. önce sağdaki bebeğin ölçümlerini yaptı, bütün organlarını gösterdi. her şey yolunda, gayet sağlıklı dedi. sonra diğer bebeğime geçti... direkt teşhisi söyledi. "teşhis kesin bebek anensefali yani kafatası kemikleri oluşmamış..." hayatımda duyduğum en kötü cümleydi herhalde... iki bebeğin kafalarını yan yana getirerek anlattı farkları, gerçekten farklıydı. 10. haftada dosyama teşhisi yazmış aslında ama hiçbir şüphe kalmasın diye bekliyormuş doktorum. bu şekilde doğsa bile yaşamayacakmış. o yüzden redüksiyon yapılacak yani iğneyle kalbi durdurulacak dedi. bu işlemi yapmazsak diğer bebek de etkilenecek ve eve eli boş dönebilirsiniz dedi. hatta ben rahmimi bile kaybedebilirmişim bebeğin sonlandırılmaması durumunda....
pazartesi ankaraya gideceğiz bir perinatolağa ve bebeğim sonlandırılacak. düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum ama bir yandan da dua ediyorum doktoruma erken söylediği için. ölçümler sırasında ilk kez söyleseydi böyle bir şeyi çok daha büyük bir şok yaşayacaktık. ve yine tek tesellimiz diğer bebekte bir sorun görünmemesi. Allah inşallah onu bağışlar bize, sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza...
sabah sabah kimseyi üzmek istemezdim ama artık tutamadım içimde... benim için dua edin kızlar, diğer bebeğimi sağlıkla alabileğim kucağıma..
çok sağolun... Dediğiniz gibi diğeriyle teselli bulmaya çalşıyoruz. Onun ultrasondaki hareketleri, küçücük parmakları, ayakları gelince gözümüzün önüne biraz olsun rahatlıyoruz...
yaa evet aynen.. Topiğe girmeye korkar oldum.
Ayyyy felaket kar bastırdı burda aynı zamanda gök gürültüsü felan .. Tırstım yenii.
çok sağolun... dediğiniz gibi diğeriyle teselli bulmaya çalşıyoruz. onun ultrasondaki hareketleri, küçücük parmakları, ayakları gelince gözümüzün önüne biraz olsun rahatlıyoruz...
yaa sende bizim gibi kaderi paylaşanlardansın.. Sağlık olsunda çalışalım ama biraz da insaflı olsun yaa. Sen ne iş yapıyorusn cnm..
amin canım inşallah... işlemi kendi doktorum yapmayacak zaten. ankarada bir perinatologdan randevu aldık. önce ayrıntılı bir şekilde inceleyecek bebekleri.arkadaşım çokk geçmiş olsun ne desem bilemiyorum, şok oldum yaa çok üzüldüm. ama bence birkaç doktora daha görünmeden kesin kararını verme, çünkü daha çok küçükler ve yanılan doktorlar da çok fazla oluyor. birçok arkadaşımdan biliyorum bebekleri için neler söylediler ama turp gibi doğdular, operasyondan önce biraz daha araştır bence. şayet yavrularından biri giderse bile Allah diğerini bağışlasın sana, hayırlı bir sonuç alırsın inşallah........
diğeri gayet sağlıklı değilmi. çok şükür bak allahım birkapıyı kapatır diğerini açar. Sen içini ferah tut canım . Stres yapmaki diğeride etkilenmesin.
bizim mali müşavirlik büromuz var, orda çalışıyorum..
Ya arkadaşlar, doktora giden kötü haberlerle geliyor, kuzu henüz gelmedi... Kabus gibi, inanın doktora gitmeye korkuyorum.........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?