Kızlar benim çalışmam lazım. En iyisi çıkıyım ikisini bir arada idare edemiyorum maalesef.
Pazartesi görüşürüz.
Yeni bir hafta, yeni güzel haberlerle gelir inşallah.
Hepiniz allaha emanet olun canlarım.
İyi tatiller. Güzelce dinlenin yarın.
bak kardeşim kocan askerden gelene kadar katlan sakin ol cinnet geçirme:)))))) sonra yallaahhh uzakalara ozmanda seni anıranıra arasın deli karı. kaynanalara ölümmmmmmm
ölsün ama hepsi değil böyleleri ölsünnnnnnnnnnnnbak kardeşim kocan askerden gelene kadar katlan sakin ol cinnet geçirme:)))))) sonra yallaahhh uzakalara ozmanda seni anıranıra arasın deli karı. kaynanalara ölümmmmmmm
şimdilik onunla beraber yaşaman gerekiyorsa idare et bence, sonra inşallah ayrılırsınız. arkadaşım kendine de ona da beddua etme, Allah korusun bebişine ve sana birşey olmasın. kızın konusunda da arkadaşın dediği gibi ne olursa olsun anne annedir, o herkesin kendisi için ne ifade ettiğini iyi biliyordur merak etme sen...bu durumda çalışman çok daha iyi bence...
dünden beri sayfayı açıp açıp kapatıyorum, yazacak gücü bulamadım kendime. ama çok kötü günler geçirdim ve devam ediyorum geçirmeye...
salı gecesi (seydam'a çok üzüldüğüm gece) tam yatarken çok feci bir sıtma tuttu. bir süre kendime gelemedim titremekten ve kendimi çok kastım sanırım. birkaç saat onra da şiddetli bir kanamam oldu. sabah doktoruma gittik hemen. bebekler yaşıyordu çok şükür ama yatırdı hastanede. cuma gününe kadar yattım ve tam olarak hiç geçmedi kanamam. az az gelmeye devam etti. hala çok korkutuyor beni(
2 hafta önce bebeğimin birinin kafasında sorun olabileğini ama küçük olduğu için netleşmediğini söylemişti doktorum. hastanede yatarken onu da sordum nasl bir sorun diye... kafatası kemiklerinin olmamasından endişeleniyorum dedi. ama yine küçük olduğunu ve bir hafta içinde netleşeceğini söyledi. sonra perşembe akşamı bütün hastalar bittikten sonra tekrar ultrasonda bakmak için çağırdı beni. önce sağdaki bebeğin ölçümlerini yaptı, bütün organlarını gösterdi. her şey yolunda, gayet sağlıklı dedi. sonra diğer bebeğime geçti... direkt teşhisi söyledi. "teşhis kesin bebek anensefali yani kafatası kemikleri oluşmamış..." hayatımda duyduğum en kötü cümleydi herhalde... iki bebeğin kafalarını yan yana getirerek anlattı farkları, gerçekten farklıydı. 10. haftada dosyama teşhisi yazmış aslında ama hiçbir şüphe kalmasın diye bekliyormuş doktorum. bu şekilde doğsa bile yaşamayacakmış. o yüzden redüksiyon yapılacak yani iğneyle kalbi durdurulacak dedi. bu işlemi yapmazsak diğer bebek de etkilenecek ve eve eli boş dönebilirsiniz dedi. hatta ben rahmimi bile kaybedebilirmişim bebeğin sonlandırılmaması durumunda....
pazartesi ankaraya gideceğiz bir perinatolağa ve bebeğim sonlandırılacak. düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum ama bir yandan da dua ediyorum doktoruma erken söylediği için. ölçümler sırasında ilk kez söyleseydi böyle bir şeyi çok daha büyük bir şok yaşayacaktık. ve yine tek tesellimiz diğer bebekte bir sorun görünmemesi. Allah inşallah onu bağışlar bize, sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza...
sabah sabah kimseyi üzmek istemezdim ama artık tutamadım içimde... benim için dua edin kızlar, diğer bebeğimi sağlıkla alabileğim kucağıma..
ıns canım Allah dıger bebegını saglıkla kucagına almayı nasıp eder dr e
rken farketmesı dıger bebegının olusu bu yonlerını dusun ve dıger bebegın ıcın guclu ol
dünden beri sayfayı açıp açıp kapatıyorum, yazacak gücü bulamadım kendime. ama çok kötü günler geçirdim ve devam ediyorum geçirmeye...
salı gecesi (seydam'a çok üzüldüğüm gece) tam yatarken çok feci bir sıtma tuttu. bir süre kendime gelemedim titremekten ve kendimi çok kastım sanırım. birkaç saat onra da şiddetli bir kanamam oldu. sabah doktoruma gittik hemen. bebekler yaşıyordu çok şükür ama yatırdı hastanede. cuma gününe kadar yattım ve tam olarak hiç geçmedi kanamam. az az gelmeye devam etti. hala çok korkutuyor beni(
2 hafta önce bebeğimin birinin kafasında sorun olabileğini ama küçük olduğu için netleşmediğini söylemişti doktorum. hastanede yatarken onu da sordum nasl bir sorun diye... kafatası kemiklerinin olmamasından endişeleniyorum dedi. ama yine küçük olduğunu ve bir hafta içinde netleşeceğini söyledi. sonra perşembe akşamı bütün hastalar bittikten sonra tekrar ultrasonda bakmak için çağırdı beni. önce sağdaki bebeğin ölçümlerini yaptı, bütün organlarını gösterdi. her şey yolunda, gayet sağlıklı dedi. sonra diğer bebeğime geçti... direkt teşhisi söyledi. "teşhis kesin bebek anensefali yani kafatası kemikleri oluşmamış..." hayatımda duyduğum en kötü cümleydi herhalde... iki bebeğin kafalarını yan yana getirerek anlattı farkları, gerçekten farklıydı. 10. haftada dosyama teşhisi yazmış aslında ama hiçbir şüphe kalmasın diye bekliyormuş doktorum. bu şekilde doğsa bile yaşamayacakmış. o yüzden redüksiyon yapılacak yani iğneyle kalbi durdurulacak dedi. bu işlemi yapmazsak diğer bebek de etkilenecek ve eve eli boş dönebilirsiniz dedi. hatta ben rahmimi bile kaybedebilirmişim bebeğin sonlandırılmaması durumunda....
pazartesi ankaraya gideceğiz bir perinatolağa ve bebeğim sonlandırılacak. düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum ama bir yandan da dua ediyorum doktoruma erken söylediği için. ölçümler sırasında ilk kez söyleseydi böyle bir şeyi çok daha büyük bir şok yaşayacaktık. ve yine tek tesellimiz diğer bebekte bir sorun görünmemesi. Allah inşallah onu bağışlar bize, sağlıklı bir şekilde alırız kucağımıza...
sabah sabah kimseyi üzmek istemezdim ama artık tutamadım içimde... benim için dua edin kızlar, diğer bebeğimi sağlıkla alabileğim kucağıma..
ıns canım Allah dıger bebegını saglıkla kucagına almayı nasıp eder dr erken farketmesı dıger bebegının olusu bu yonlerını dusun ve dıger bebegın ıcın guclu ol
birce cok gecmis olsun Allah seninle olsun inşallah.
birce canım çok geçmiş olsun inşallah öbür bebişini sag saglim dogurmayı nasip eder rabbim
canım çok geçmiş olsun çok üzüldüm çok şükürki diğer bebeğin sağlıklı üzme kendini stres bebeğini etkilemesin inşallah diğer bebeğini sağlıkla doğurursun
çok geçmiş olsun.. Allah diğer bebeğine uzun ömürler versin..
bırcee cok gecmıs olsun sımdı gırdım sıteye yenı gorudum.Allah sana ve bebısıne saglık versın.
Bircecim çok geçmiş olsun..Ne desek acın azalmıcak ama iyi yönlerini düşünmeye çalışırsan hafifler belki.. Ya arkadaşların ardahanda vs oldugu gibi bir doktora rastlasaydın ve bu hiç öğrenilmeseydi, önümüzdeki haftalarda Allah korusun ikisininde kayıp haberini alabilirdin.. Söylediğin gibi biri kötü olunca diğerini de etkileyebilirdi..
Allah bebişine uzun ömür versin sağlık sıhatle doğsun inşallah...
birce allah yardımcın söylicek bişe bulamıyorum diger bebegini saglıklı kucagına alırsın inşallah moralini yüksek tutmaya calıs
bircecim Allah sabır versin diğer evladını sapasağlam kucağına almayı nasip etsin..Çokşükür sana ve sağlıklı olan bebeğine bişey olmadan farkedilmiş..
Birce, tatlim cok ama cok gecmis olsun canim. SEYDAM'a olanlari okudugum gunden beri kendimi pek iyi hissetmiyorum. Sanirim cok etkilendim., Sonucta bu foruma ilk yazmaya baslayanlardandik onunla. Sonra ben foruma pek gelemedim yogunluktan ama zaman zaman kontrol ediyordum.
SEYDAM'a surekli dua ediyorum, heran aklimda. Bu aksam da senin basina gelenleri okudum canim benim. Cok gecmis olsun. Sanslisin ki, elinde bir saglam bebis var hamdolsun.
Ben de bugun doktoruma gittim. Son gunlerde kendimi cok yordugum icin bebegin sagligindan endiselniyordum. Nitekim, doktor kalpatisi iyi dedi cok sukur.
Bu 2li-3lu testler konusunda biraz kararsizim canim. Ablam ve bazi tanidiklarim yaptirmadi. Allah korusun ama ne olursa kabulumuz dediler. Ben kararsizim. Elbette hersey Allah'tan da.. Ne bileyim..
Simdi umarim daha iyisindir canim. Lutfen moralini yuksek tutmaya calis..
bu ne yaw kaynananmı sana git çalış falan die baskı yapan anlamadım!!! ona neymiş yaa allah allah bu ne cüret... we şu anda da hala kaynanaylamı yaşıyorsunuz ben anlamdım bu konuyuben hamıleliğimde cok cektım doğum yaptım daha bebeğim 3 aylıkken başladı çalış çalış diye bende mecbur kaldım şimdide bu hamıleliğimi rahat geçirmem için çalışmam lazım evde kaldığımda kafayı yedirtiyor bana 15 günde 1 halı cam koltuklar perdeler yıkanırmı ya halı koltuk makina ile ama temiz olmuyo diye yıkama mak.da süpürgenınde uzun ayağını çıkardı hanfendi oturup minicik fırçalı 4 parmak uzunluğundaki ayakla oturup yerde yapılıyor bizim evde anladınmı şimdi neden çalıştığımı zorladı ve bu kadar sıkılmıs bunalmışken kendimi attım dışarıyaaa am bunu doğurunca kocişi asker bende eve kapanıcam katil olmaz yada öldürülmezsem kocamı alıp direk marmarise yerleşicem orada eşimin bir sürü arkadaşı var hemde uzakta rahat ederim
hasret linki inceledim harika anlatmıs ya
valle evde ultrason olsa ben de anlardım :)))
canım sen bunlara nasıl izin werdin! kusura bakmaama birazda hata sende.. nasıl alıp 1ay gitmelerine müsade ettin nasıl dayandın 1ay yawrundan ayrı kalmya.. ben çocuğumu özlerim diyip göndermeseydin başka bakacak kimsen yokmu çewrende annen teyzen w.s.canım evet öyle ama kızımı her gecen gün benden koparıyorakşam kavga ettiler tam gece 2 ye kadar kızımın yanında cocukda uyumadı benle zaten hayatta uyumaz illa kaynanamı istiyor :.( sabahta onun yanında diye girip öpemedim yavrumu yanı dün kızım beni hiç görmedi ya kafayı yicem ya çocuğumu alıp alıp gitti artvine rizeye hendeğe sakaryaya her gidişinde 1 ay kaldı eee çocuk ona alıştı onu istiyo işden gelince oynıcam onu yap bunu yap diyoo eeeee ben çocuğuma vakit ayıramıyorumki çocuk benmı benımsesın ondan sonra bu çocuk yetim diyor of of ne olucak bilmiyorumm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?