2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

allah dağına göre kar veriyo valla..ağzımı açamıyom ki o benden daha deli..bana bölesi lazımmış heralde
bizde derlerki deli deliyi görünce değneğini saklarmış. Seninki senden baskın demek

ya aşure yapmasını bilen var mı canım istiyo

allah nasip ederse cumartesi yapacağım . Bu hafta izinli günüm.. Hersene yaparız bereketi evimin. Bugunde alışveriş yapın evinize mübarek günn

gecen rızeye gıttımızde kayınvalıdem yapmıstı bana sevıom dıe...
ya heryerdede dıoar ınsanın canı ıstıo neyse ıstekıler yapar nasılsa:)

canım çok istedi yaa beklersem şimdi gelirmi gelmewz mi bilmiyorum öle her yapılanıda yiyemiyorum ben

dogru canim..herkesinki o kadar farkli ki..bende anneminkine alismisim..baska yiyemiyorum..ctesi yapicak annemde kismetse..kendini biraz iyi hissetti..hemen yapayim dedi..

valla burda kimsem olmadıgından iş başa düşüyo:) şimdiden annenin ellerine sağlık sanada afiyet olsun

Kızlar valla hızınıza yetişemiyorum.Bir yandan iş yapıp bir yandan sizi okumaya çalışıyorum.Kuzu hoşgeldin, iyi olmana sevindim.senin geldiğin belli oluyor gerçekten.Daha bi neşeli oluyo burası.Allah neşenizi bozmasın :)))

fark etmez çıktısını alırım nasılsa

Bak güzelim,
yarım kilo buğdaya,
1 su bardağı nohut,
1 su bardağı fasulye,
100 gr.kadar kuru kayısı
50 gr.kuş üzümü
100.gr.izmir üzümü
1 kilo toz şeker..

Akşamdan buğdayı bi taşım kaynatcan...O zaten kıvamını buluyo,suyu koyuluyo...
Fasulye ile nohutu haşlıcan...
kayısıyı minik minik doğrucan, üzümleri ayıklıcan,suya ıslıcan...
Aşureye başlamadan önce,AŞURE VERDİM ADINI,ALLAH VERSİN TADINI diyecen...
Sabah buğday tenceresini ateşe koy, 3 saate yakın pişecek...Sonra fasulye ve nohutu at..15-20 dakika daha pişir..üzümleri kayısıları at..Bi 15 dakika daha pişir...(bu aşamada, kabuğu soyulmuş ayrı ayrı haşlanmış ceviz-badem-fıstık ve susam) ekleyebilirsin..Ben eklerim ama herkes eklemiyor..
Eğer incir koyacaksan onu da ekle..(Aşure biraz kara olur ama incirle, ben koymam.)
Şekeri ekle..Biraz daha kaynat..5-10 dakika.. portakal-limon kabuğu ekle..
Bu kadar işte..
Üzerini de ne ile istiyorsan süsle,ama mutlaka nar da koy...

Aslında çok basit..Karışık anlattıysam affola..Yaparım ama pek tarif edemem...Takıldığın yeri sor..

Son düzenleme:
şimdi bana akşama ne yemek yapacaksınız söyleyin.. Akşama yemeğim yok. Annemde işim var evimde temizlik yapıyorum kızı okuldan alırım sadece dedi. Ne yemek yapsamm((((((

şimdi bana akşama ne yemek yapacaksınız söyleyin.. Akşama yemeğim yok. Annemde işim var evimde temizlik yapıyorum kızı okuldan alırım sadece dedi. Ne yemek yapsamm((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…