2011 Haziran- Temmuz Tüp Bebek Yaptıracaklar

AİLHAN76 listede hamile görünüyorsunuz?
hayırlı olsun.. acaba denemenizi nerede yaptırdınız? ve naasıl bir süreç geçiridiniz? bana dönerseniz çok memnun olurum?
malesef özel mesaja sistem izin vermiyor..
belki dearmother biliyordur?
tşk..

Başkent Üniversitesinde Hulusi Bülent Zeyneloğlunda yaptırdı cnm 5.denemesi idi şükür ki tuttu.

8.gün kanaması olmuştu ama çok şükür ki hamile imiş.maaşallah şu anda herşey yolunda tam ne kadarlık oldu bilemiyorum ama tahminen eşinde problem vardı ama kendiside DHEA (biesteron) kullanıyordu tedavi öncesi sanıyorum ki yanlış bilgide vermek istemem ama gelince mutlaka yazar ben özelden kendisine ulaşıyorum bu mesajı iletiyorum görünce sana mutlaka yazar.

asaletlim ve nisan ikiniz adına çok üzgünüm. şuanda size nedesem anlamsız gelecek, ama unutmayın her karanlık yolun sonunda mutlaka aydınlık ve ferahlık vardır. inanıyorumki bir gün o mutluluğa hepimiz kavuşacağız allahın izniyle. size tavsiyem bir an önce kendinizi toparlayıp, ara vermeden tekrar başlamanız. çünkü bende her denemede uzun aralar geçirdim şimdi pişmanlığını yaşıyorum. umutlarınız hiç bir zaman tükenmesin

canım bu mesajını buldum tedavi süreci burada.

dearmother çok sağol.. internetten bir araştırayım bu hocayı..
25 haziran gelsin diye gün sayıyorum
ama sayfayı okudukça aslında 12. günü beklemeden 10. günde test yaptırsammı diyorum.. beklemek ve hayırlıı ile olabileceği dilemek ve ummak.. kendim için ve sizler için..
:))

kızlar tüp bebkten 1 ay önce herkes doğum kontrol hapı kullanıyormu ben 1 ay daha ertelemk istemiyorummm

hayır kısa protokolde kullanılmıyor.

canımmm cevabın için teşekkr edermm ama o nasıl oluyor yani kısa protokol ne demek ? ben bilmiyorum da geçen ay aşılama yaptırdık 2. aşılamamı olmadı bu ay ara verdik duphaston kullanıyorum ben her ay ama şimdi okudumda çok üzüldüm çünkü 1 ay daha ertelemk çok zor olacak beklemek

Canım bu dr.unun kararı olacak uzun protokol dedikleri şey adetten önceki ay bazı ilaçlar kullandırıyor dr. genlde yumurtlama ile ilgili yada kistleri olan hastalar için uygulanıyor bu süreç.Sonraki adettede asıl tedaviye geçiliyor.Tedavide olan arkadaşlar daha net cevap verirler gerçi caım sana ben henüz başlamadım tedaviye ama genelde kısa protokol tercih ediliyor.dr.unla görüşürsen daha net cevap verebilir senin tercihin olmuyor çünkü bu durumuna göre dr.un tercih ediyor.

hayırlısı olsun canım inşallah sık sık gel arkkadaşlar ve ben elimizden geldiğince sorularını cevağlamaya çalışırız bildiğimiz ölçüde.

iyi aksamlar arkadaslar,,,

dearmothercim sen nasilsin? biraz sayfalari okuyayim dedim Nisan olumsuz sonuc almissin cok uzuldum canim moralini bozma Allah buyuk bi kac gun oncede asaletlime cok uzulmustuk Allah en yakin zamanda tum cocuk isteyenlere hayirli saglikli evlatlar nasip eder insallah...

Merhaba cnm,

bende uzun protokoldeyim ama doğum kontrol hapı kullanmıyorum..

ayyy inşallah bende kullanmam kistim falan olsa bilirdim yani ağrım oluyordu kist olduğu aylarda bu ay hiçbbişeym yok doktorum daha önce bazı testler istemişti onlarında hepsini geçen ay yaptırmıştık yani hazırız inşallah herşey istediğimz gibi olur hepimiz kavuşuruz bebişlerimize

nisancim cok uzuldum bende ayni durumdayim ne desem anlamsiz olacak taktir allahin belki daha zamani var kendini topla canim allah sabirlar versin aglama demiyorum aglaki bosalt icini insallah birdahaki sefer alirsin bebegini kucagina.....

Canim benimde yumurtalarim uzun protokole toplandi.
Bak bu yaziyi bir tüp bebek hastanesinin sitesinden buldum belki senin icin daha aciklayici olabilir;

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE UYGULANAN UZUN VE KISA PROTOKOLLER NEDİR?

Tüp bebek uygulamalarında protokol seçimi hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (Long protocol) olarak belirlenen kullanımda eşit düzeyde ve aynı büyüklükte folikül gelişimi sağlanırken; LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve kontrolsüz yükselmesi önlenmektedir. Bu tedavi protokolü daha çok normal cevaplı, yumurtalıklardaki yumurta sayısı yeterli olan hastalar için kullanılır. Bu protokolün önemli bir avantajı tedavi zamanını istenilen şekilde programlanabilmesidir. Dezavantajı ise; endojen gonadotropinlerin (Beynin kendi ürettiği hormonlar) baskılanması nedeni ile folikül gelişimini sağlamak için gerekli olan ilaç dozunun artmasıdır. Ayrıca supresyon kontrolüne gelen hastalarda baskılayıcı iğnelerin alevlendirici etkisi sonucu oluşan basit folikül kistleri gözlenebilir.
Uzun Protokole Nasıl Başlanır?
Uzun protokolde tedaviye adetin 21.günü başlanır, ortalana 10–12 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, adetin 3.günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar ikisine de devam edilir.
KISA PROTOKOL (Short protocol) ise; yumurta cevabı zayıf, kötü yanıtlı hastalarda ve yumurtalıklarında çok sayıda yumurtası olan yüksek cevaplı hastalarda (polikistik over) tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa zamanda tamamlanmasını sağlar. Adetin 3.günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır, adetin 6–7 günü yada yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Her iki protokol ile pek farklı olamayan gebelik sonuçları elde edilmektedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…