umut tüp bebek merkezi aslında eski adı ile bahçeci değilmi?
bahçecide 2007 yılında tek embryo tranferi oldu tuttu.düştü
sonra yine bahçecide 2009da denedim doğal tüp bebek diye transfere kadar ulaşamadık..
ama bu merkez bir AMH testi yapsalardı bana o kadar ilaç yüklemezlerdi ilk denemede.. ve yumurtalık rezervinin az olduğu taa o yılda ortaya çıkardı..
şimdi ankarada genarttta tek embryo transferi oldu..beklemede ve umutttayız..
nerde bu millet yaaaa nie kimse yazmıo nie kimse konuşmuooooo
Canim benimde yumurtalarim uzun protokole toplandi.
Bak bu yaziyi bir tüp bebek hastanesinin sitesinden buldum belki senin icin daha aciklayici olabilir;
TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE UYGULANAN UZUN VE KISA PROTOKOLLER NEDİR?
Tüp bebek uygulamalarında protokol seçimi hastaya göre değişmektedir. Uzun protokol (Long protocol) olarak belirlenen kullanımda eşit düzeyde ve aynı büyüklükte folikül gelişimi sağlanırken; LH denilen yumurtlamayı tetikleyen hormonun erken ve kontrolsüz yükselmesi önlenmektedir. Bu tedavi protokolü daha çok normal cevaplı, yumurtalıklardaki yumurta sayısı yeterli olan hastalar için kullanılır. Bu protokolün önemli bir avantajı tedavi zamanını istenilen şekilde programlanabilmesidir. Dezavantajı ise; endojen gonadotropinlerin (Beynin kendi ürettiği hormonlar) baskılanması nedeni ile folikül gelişimini sağlamak için gerekli olan ilaç dozunun artmasıdır. Ayrıca supresyon kontrolüne gelen hastalarda baskılayıcı iğnelerin alevlendirici etkisi sonucu oluşan basit folikül kistleri gözlenebilir.
Uzun Protokole Nasıl Başlanır?
Uzun protokolde tedaviye adetin 21.günü başlanır, ortalana 1012 gün süre ile yumurta baskılayıcı ilaçlar kullanılıp, adetin 3.günü yumurta geliştirmeye yarayan diğer ilaçlara başlanır ve yumurta çatlatma iğnesine kadar ikisine de devam edilir.
KISA PROTOKOL (Short protocol) ise; yumurta cevabı zayıf, kötü yanıtlı hastalarda ve yumurtalıklarında çok sayıda yumurtası olan yüksek cevaplı hastalarda (polikistik over) tercih edilebilir. Ayrıca zaman problemi olan hastalarda tedavinin daha kısa zamanda tamamlanmasını sağlar. Adetin 3.günü yumurtayı geliştiren ve büyüten ilaçlara başlanır, adetin 67 günü yada yumurta belli bir büyüklüğe eriştiğinde ise çatlatma iğnesine kadar her iki tedaviye devam edilir.
Her iki protokol ile pek farklı olamayan gebelik sonuçları elde edilmektedir
çok teşekkür ederim burda kısa protokol yapılan durumlarda polikistik over olanlarda demişler bende pko hastasıyım aşılamada bile 15 tane yumurtam gelişmişti yani inşallah bende de gerek kalmaz beklemek is_te_mi_yo_rum salı gün gidecem dr a haber veririm ii geceler
Canım bu dr.unun kararı olacak uzun protokol dedikleri şey adetten önceki ay bazı ilaçlar kullandırıyor dr. genlde yumurtlama ile ilgili yada kistleri olan hastalar için uygulanıyor bu süreç.Sonraki adettede asıl tedaviye geçiliyor.Tedavide olan arkadaşlar daha net cevap verirler gerçi caım sana ben henüz başlamadım tedaviye ama genelde kısa protokol tercih ediliyor.dr.unla görüşürsen daha net cevap verebilir senin tercihin olmuyor çünkü bu durumuna göre dr.un tercih ediyor.
hayırlısı olsun canım inşallah sık sık gel arkkadaşlar ve ben elimizden geldiğince sorularını cevağlamaya çalışırız bildiğimiz ölçüde.[/QUOTE
teşekkür ederim bende takip etmeye çalışacam artık aşılamadan tüp bebeğe geçtik hayırlısı bakalım salı gün bir gidleim belli olacak herşey ama beklemek istemyorum hiç rabbim fazla aratmasın hepimze
Merhaba,
Bende 25 inde başlıyorum tüp bebek tedavisine,dr.uzun protokol dedi,adetin 21.günü lucrin iğneleriyle başlıyorsun ama benim ultrasonum,hormon testlerim normaldi,kist vs. bişey yok.Rahim filmi de çekildi,her 2 tüp de açık çıktı,sanırım bu dr.a kalmış bir karar.ben dr.a adetin 6.günü gittim,hemen 21.gün başlayabiliriz dedi.
nilciğim asaletciğim ve nisanın sonuçları moralimi çok bozdu elim gidiyor geliyor yazamadım bugün düğün vardı kalkıp oynamak bile gelmedi içimden arkadaşlara sabır birdahaki tedavi için güç diliyoruz ne gurup olmuşuz ama birbiri,mizin üzüntülerini yürekten hissedip karşılık veriyoruz
nilciğim asaletciğim ve nisanın sonuçları moralimi çok bozdu elim gidiyor geliyor yazamadım bugün düğün vardı kalkıp oynamak bile gelmedi içimden arkadaşlara sabır birdahaki tedavi için güç diliyoruz ne gurup olmuşuz ama birbiri,mizin üzüntülerini yürekten hissedip karşılık veriyoruz
ah be canım sorma bugün ağlamaktan gözümde yaş kalmadı...üzülüyoruz çünkü birbirmizi en iyi biz anlıyorum kendi acımız gibi oluyor...öyle korkuyorum ki test yaptığımda sonuç kötü çıkıcak diye.çünkü nisanın 5.gün embriyosuydu ona drlar daha çok ihtimal veriyorlar ama rabbim bilir tabi...ne biliyim ya kafam karmakarışık oldu.inan öyle çok kasıklarım ağrıyor ki yürümekte oturmakta bile zorlanıyorum göğüslerim desem ona keza yan yatamıyorum bile.kendimi dinlemekten yoruldum valla..biran önce sonucu öğrenmek istiyorum.
evet canım ya üzerine inşallah seninle güldürür Rabbim bizi nasıl bir sıkıntı bugün çok hissettim çünki arkadaşlarımı canım ne olur pozitif ol bu çok önemli tatlım ben inanıyorum İnşaallah seninle güleceğiz
ececiğim tatlım benim nasılsın iyisin galiba tatlım sıkıntın olsaydı paylaşırdın şükür
canlarım iyigeceler diliyorum hepinize yürekten hisstettiğim arkadaşlarım benim
Bugün Olmazsa Yarın Mutlaka Aşık Olup
Seveceğim Benimde Gülecek Gözlerim
Tam Zamanı Yarın Güneş Benim için Doğmalı
Ne Çok Bekledim Aşkı Özledim
Benimde Deli Gibi Sevilmeye ihtiyacım Var
Hissediyorum Evet Havada Bir Aşk Kokusu Var
Ahhh Ahhhh Ahhh Ayyyy Ayyyyy
Yeni Sabahlar, Yeni Aşklar Versin Bana
Yeni Bir Hayat Olsun Bundan Sonra
Gülsün Gül Yüzüm Mutlu Olsun Kalbim
Bunca Zulümden Sonra Bunu Çok Hakettim
Yeni Sabahlar Yeni Aşklar Versin Bana
Yeni Bir Hayat Doğsun Bundan Sonra
Gülsün Gül Yüzüm Mutlu Olsun Kalbim
Bunda Zülumden Sonra Bunu Çok Hakettim
BU ŞARKIYI HEPİMİZE ARMAĞAN EDİYORUM ARKADAŞLAR... GÜLSÜM GÜL YÜZÜMÜZ MUTLU OLSUN KALBİMİZ BUNCA ZULUM DEMEYELİMDE AĞRILARDAN SONRA BUNU ÇOK HAKETTİKKKKKK :))))
fıkır fıkır bir şarkı bizlerede uygun ama birde o şarkıyı başkası söleseydi ne güzelolurdu o kıza gıcık oldum seside rahattsız ediio beni
Ayy hiçç gülceğim yoktu ayoll :))) Saol cnmcm güldürdün bu saatte beni.. Sözler güzellll canım bayıldımmmmm tam bize benziyoo :)))
arkadaşlar bugün transfere gidiyorum....ne olur dua edin rabbim hepimizin gönlüne göre versin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?