2011 İkiz Anneleri ve Adayları

merhaba kızlar allahımın izniyle tüp bebek yöntemi ile hamile kaldım çok şükür :) kızlar beta hcg yüksek olması nedeniyle doktorum yüksek ihtimal ikiz dedi :) 15 nisanda inşallah keseleri görücez:) sat a göre sanırım şuan 4 haftalık hamileyim:) Allahım isteyen herkese sağlıklı bebek nasib etsin....

hayırlı uğurlu olsun canım. kendine çok dikkat et.allah tamamına erdirsin.isteyen herkese versin yarabrim.

selam arkadaşlar ben de 15 haftalık ikiz annesiyim. bugün ultrason bakıldı bir tanesi erkek diğerinin cinsiyetini net göremedik, doktor büyük ihtimalle tek yumurta ikizi dedi, dolayısıyla ikisi de erkek olacak gibi.

bugün 3lü tarama için kan verdim. 2li tarama yapılmadı bana. ve bugün yeni vitamin ve mineraller başlandı
+multivitamin zaten kullanıyordum
+demir+folikasit bileşimi
+kalsiyum
+magnezyum (son ikisi gün aşırı birbiri ile dönüşümlü)

böyle işte. umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi elimize alırız. beklene doğum tarihimiz 28-30eylül...

selam arkadaşlar ben de 15 haftalık ikiz annesiyim. bugün ultrason bakıldı bir tanesi erkek diğerinin cinsiyetini net göremedik, doktor büyük ihtimalle tek yumurta ikizi dedi, dolayısıyla ikisi de erkek olacak gibi.

bugün 3lü tarama için kan verdim. 2li tarama yapılmadı bana. ve bugün yeni vitamin ve mineraller başlandı
+kalsiyum

böyle işte. umarım hepimiz sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi elimize alırız. beklene doğum tarihimiz 28-30eylül...

canım keseleri ne zaMAN GÖRMÜŞTÜN?çok kilo aldınmı?ben sadece folik asit içiorum şimdilik:)benim daha çok yeni 4+3 günlük:):)

firdosTabiki yaşla alakası yok. Ben sadece hepimizin genç olduğunu belirtmek istemiştim:34: Yeni yasaya göre tüp bebekle ikizlere hamile kalma yok ama yumurta geliştirici ilaçlar 2iz 3üzlere hatta 4üzlere hamile kalanda çok. Evet genetik olmadğı sürece kendiliğinden ikiz olması şaşırtıcı :-)
Maşallah oğullarınız yürüyor mu nasıl, yaramazlıkları başlamıştır artık? Allah nasip ederse 3ay sonra bende iki oğlumu kucağıma alacağım.

deryam160510 merhaba. Açıkcası kan değerinin artışlarıyla ilgili çokta fazla bilgi sahibi değilim. Benimki haftasına göre normal çıkmıştı ne dr. nede biz ikiz diye şüphelenmemiştik. Hayırlısı olur inşaAllah. Azdaha sabır 1-2haftaya kadar kesin neticeyi öğrenirsiniz.

elifezgi Selam tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun inşaAllah. Evet tek yumurta ikizleriyse eğer ikisede erkektir ama doktor bu konuda tam olarak nasıl emin değil anlamış değilim?
Aramızda tek yumurta ikizlerine sahip olan CerenMertEren var onunda 2 tane oğulları olacak inş. Bi arkadaşımızda daha vardı ama malesef onun hamileliği sonlandı.
Allah Hayırlısıyla Kucağına Almayı Nasip Etsin.
Tarama testlerini ikizler için kimi doktorlar yapıyor kimisi yapmıyor bende yapılmayanlardanım :-) 17. haftamızda detaylı ultrasona girmiştik.
Kullanmış olduğun ilaçları aynı şekilde bizlerde kullanmaya devam..
Keşke beklenen doğum tarihlerimizde doğumumuz olsa, biliyorsun ikizlerde erken doğum riski çok fazla.. Hayırlı doğumlar diliyorum..

suuperisi merhaba. Keseleri 6haftalıkken gördük, kalp atışlarını 8haftalıkken dinledik. Sizinde gözünüz aydın hayırlı hamilelikleriniz olsun inş.

Son düzenleme:
canım keseleri ne zaMAN GÖRMÜŞTÜN?çok kilo aldınmı?ben sadece folik asit içiorum şimdilik:)benim daha çok yeni 4+3 günlük:):)

kese 6 haftalıkken görülüyor, 8 haftalıkkken kalp atımı alınıyor
ilk zaman folik asit yeterli zaten , daha sonra doktorumn gerek görürse vitamin mineral başlar, ilk gebeliğimde 4+3'de 6 haftalıkken bir de 8 haftalıkken doktora gitmiştim şimdi ilk kontrolümü 8. haftada yaptırdım:)

deryam160510 merhaba. Açıkcası kan değerinin artışlarıyla ilgili çokta fazla bilgi sahibi değilim. Benimki haftasına göre normal çıkmıştı ne dr. nede biz ikiz diye şüphelenmemiştik. Hayırlısı olur inşaAllah. Azdaha sabır 1-2haftaya kadar kesin neticeyi öğrenirsiniz.

inş. canım,bugün 5+3 oldu,ilk defa muayeneye gidecem,ultrasonda bakcaz,hayırlısı olsn:79::79:

kese 6 haftalıkken görülüyor, 8 haftalıkkken kalp atımı alınıyor
ilk zaman folik asit yeterli zaten , daha sonra doktorumn gerek görürse vitamin mineral başlar, ilk gebeliğimde 4+3'de 6 haftalıkken bir de 8 haftalıkken doktora gitmiştim şimdi ilk kontrolümü 8. haftada yaptırdım:)

hmm..peki canım çok kilo aldınmı,?bide ikiz olunca farklı beslenmeyene veya daha çok yemeye gerek yok dimi?

+kalsiyum

hayırlı olsun elif ezgi. benimde tek yumurta ikizleri.bende kalsiyum ve kan ilacı kullanıyorum.kendine dikkat et.

kızlar buraya fazla yazan yok galiba ya bende ikizlerime hamileyim :nazar: cmtesi kontrolüm var ben keseleri 5 haftalıkken görmüştüm kalp atışlarınıda 7+1 ken bakalım cmtesi ne diyecek benim çift yumurta ikizi

CerenMertEren idare ediyorum. Fazla ayakta kaldığımda ağrılarım çok oluyor. Ön ve arka karbularım çok ağrı yapıyor. Senin nasıl gidiyor peki? Buarada isimlerine karar verdin mi?

suuperisi Doktorlar ikiz gebelikte demir-kalsiyum-omega3 vitaminleri daha çok alınmalı diye söylüyor. Tek gebelikte azami 14-15kg kiloya izin veriliyorsa, ikiz gebelikte bu kilo 15-20 oluyor...

moontorrent Topik aktif sayılır, hamile sayımız baya bi arttı. Hamileliğiniz nasıl gidiyor. Galiba 5yada 6haftalıkken mi ne yazmıştınız buraya sonra daha sizi göremedim? Herşey yolundadır umarım..

Deneyimli ikiz anneleri ikizlerde 2li tarama yapılmıyormu kan sonuçları karışıyormuş heralde doktor 11 nisanda çağırdı ama ikilimi yapacak bilmiyorum

CerenMertEren idare ediyorum. Fazla ayakta kaldığımda ağrılarım çok oluyor. Ön ve arka karbularım çok ağrı yapıyor. Senin nasıl gidiyor peki? Buarada isimlerine karar verdin mi?

suuperisi Doktorlar ikiz gebelikte demir-kalsiyum-omega3 vitaminleri daha çok alınmalı diye söylüyor. Tek gebelikte azami 14-15kg kiloya izin veriliyorsa, ikiz gebelikte bu kilo 15-20 oluyor...

moontorrent Topik aktif sayılır, hamile sayımız baya bi arttı. Hamileliğiniz nasıl gidiyor. Galiba 5yada 6haftalıkken mi ne yazmıştınız buraya sonra daha sizi göremedim? Herşey yolundadır umarım..
teşekkür ederim cvp verdiğin için cnm..senin kaç haftalık?

nurum bende idare ediyorum.enfazla yarım saat ayakta durabiliyorum.sadece yemeğimi yapabiliyorum.geri kalanında hep oturuyorum arkamda bi ton yastık ayaklarımı uzatıyorum.öyle çok yatamıyorum zaten sağ ve sol yanım çok ağrıyor oralarda dolu herhalde bebeklerden. geceleride uyuyamıyorum sabaha karşı anca.çok şikayet ettim galiba .bunada şükür.sağ salim alalımda bebeklerimizi kucağımıza gerisi gelip geçer.bu arada isimleri mert ve eren. kızımın ismide ceren.sen karar verdinmi.

07eslem Doktordan doktora değişiyor kimi testleri yaptırıyor. Buarada topikte, yaptıranda var yaptırmayanda. Bana ne 2li ve 3lü hiç bi test yapılmadı. Bu yüzden bazı doktorlar direk detaylı ultrasonu söylüyor ben 17haftalıkken detaylı ultrasona girmiş sağlık durumlarını o zaman öğrenmiştim.
Belki sizin rutin kontrolde olabilir pazartesi neticeyi öğrenirsiniz. Bu arada bebekleriniz kaç aftalık, tekmi ayrı yumurtamı ikizleri?Cinsiyetlerini öğrenebildiniz mi?

suuperisi benimkiler 25 haftalık canım.

CerenMertEren sağ sol yanının dolu olup olmadığını anlarsın aslında, yattığında tekmelemiyolar mı? Doktor sırtüstü yatmama mı sağ yada sol yanıma yatmamı söyledi. Sol yanıma yatmaya başladığımdan beri, soldaki bebek ortaya kaydı, diğeri tam sağımda çoook net anlaşılıyor hissediliyor.
Yataktan kalmak sağa sola dönmek resmen bir çilee gerilme yapıp ağrı yapıyor, eşim iki elimden tutup öyle kalkıyorum.
Kaburga ağrıları batma vs. var mı?
Demek nickte oradan geliyor. Maşallah iyi uyum sağlamışsın. Henüz ben birşeye karar vermiş değilim. Eren ismide listelerim başında geliyor.

Son düzenleme:
07eslem Doktordan doktora değişiyor kimi testleri yaptırıyor. Buarada topikte, yaptıranda var yaptırmayanda. Bana ne 2li ve 3lü hiç bi test yapılmadı. Bu yüzden bazı doktorlar direk detaylı ultrasonu söylüyor ben 17haftalıkken detaylı ultrasona girmiş sağlık durumlarını o zaman öğrenmiştim.
Belki sizin rutin kontrolde olabilir pazartesi neticeyi öğrenirsiniz. Bu arada bebekleriniz kaç aftalık, tekmi ayrı yumurtamı ikizleri?Cinsiyetlerini öğrenebildiniz mi?

suuperisi benimkiler 25 haftalık canım.

CerenMertEren sağ sol yanının dolu olup olmadığını anlarsın aslında, yattığında tekmelemiyolar mı? Doktor sırtüstü yatmama mı sağ yada sol yanıma yatmamı söyledi. Sol yanıma yatmaya başladığımdan beri, soldaki bebek ortaya kaydı, diğeri tam sağımda çoook net anlaşılıyor hissediliyor.
Yataktan kalmak sağa sola dönmek resmen bir çilee gerilme yapıp ağrı yapıyor, eşim iki elimden tutup öyle kalkıyorum.
Kaburga ağrıları batma vs. var mı?
Demek nickte oradan geliyor. Maşallah iyi uyum sağlamışsın. Henüz ben birşeye karar vermiş değilim. Eren ismide listelerim başında geliyor.

cnm benimkiler ayrı yumurta ikizi daha yeni 12 haftayı bitirdik cinsiyet öğrenemedik daha erken sanırım cevabın için teşekkürler sizler hep 24-25 haftalıksınız ama batma ağrı falan deyince korkuyorum şimdi:)))Ben çalışıyorum bakalım o haftalar gelince napıcz

canım kontrolden geliyom,doktor 2 kese gördü,keseler küçük,10 gün sonra tekrar gel dedi,kan değerime baktı,normalde 3 gün de bunun yarısı kadar yükselmesi gerekiyodu dedi,sonra baktık,küçücük 2 kese,hamilesin ve hamileliğinde herhangi bi sorun yok dedi,folik ASİT YAZDI,BEN KULLANDIM dedim,olsun yine kullan dedi,ailede ikiz varmı dedi,annem,ablam,teyzem,amcamlarda dedim,10 gün sonra keselerin içini görrüz,o zaman kesinleşir ama ikiz gibi duruyo dedi,kan ilacı yazmadı,tansiyonum düşük çıktı,az ye,sık ye dedi,kilom ölçüldü,folik asit kullanmasam,kilo yapıyo dedim,hamilelikte yapmaz,zaten kontrolümüzde olcan,15 kiloya kadar normal zaten dedi,ekmeği az ye,meyve,sebze bol ye dedi,bulantı,kusma var mı dedi,yok dedim,biz de hiç miğdesi bulanan olmadı dedim,iyi iyi dedi,iştahm çok iyi hatta dedim:66::66::66::66:

kızlar belki inanmazsınız hep yazılarınızı okuyodum,içime doğuyodu hep ikizim olacağı,adetim gelmeden baş dönmelerim başlayınca,tansiyonum düşünce,sürekli acıkınca, adete 6 gün kala kan,adetim 3 gün geçince idrar testi negatif çıkmasına rağmen dedim ki eşime hep,ben inanmıyorum,hamileyim hem de 2 tane görürsün diye,adetimin 4. günü kanda 94 çıktı,7.günü 480,tam 5 katına çıkmıştı ve aklıma gelen başıma geldi,dün 2 tane küçük kese gördük,o kadar mıtluyum ki dün heyecandan yatamadım,tüm dünyaya haykırasım geliyo,aannelik nasıl bir duyguymyş ya kendime inanamıyorum.:66::66::66:

Back
X