2011 İkiz Anneleri ve Adayları

benim de ilk hamileliğimde sınırda çıkmıştı, daha sonra 100 gram yükleme yapılmadı ama doktorum dikkat et dedi. açıkcası fazla dikkat etmedim ve 17 kilo aldım, çocuğum ise 4 kilonun üzerinde olduğu için sezaryan oldum. şimdi ikiz olduğuğu için çok dikkat etmem lazım, bu sefer akıllandım:)4er kiloluk 2 tane velet karnıma sığmaz herhalde :1:

haklısın canım ;benimkilerde ikiz olunca dr.endişelendi.şuanda haftalarına göre fazlalar,erken doğum olabilir diyo oyüzden dikkat etmem gerekiyor.benim şeker 143 çıktı.ve şuandada 18 kilo aldım daha 2 ayım var bakalım daha kaç kilo alcam haayırlısı artık.

elifezgi;bebeklerin tek yumurta ikizleriydi dimi cinsiyetleri kesinleştimi erkek olasılığı fazlaydı sanırım.benimkilerde tek yumurta ikizlri.seninkiler tek plasanta 2 kesedelermi?benimkiler öyleler. kaç haftalık oldular

kızlar kontrolden geliyom,küçük olan kese erimiş,yok olmuş,kaşıntılı akıntım da ondanmış,ultrason görüntüm elimde,rahime yakın küçüçük bişey duruyo,eğer o keseyse,daha duruyo,ama çok küçük ve aşağıda olduğu için erimeye devam edecek,o küçüldükçe diğer kesem büyümüş,suyu muyu iyi,yeri iyi,sağlıklı bi gebelik dedi,napalım hayırlısı böyleymiş

elifezgi;bebeklerin tek yumurta ikizleriydi dimi cinsiyetleri kesinleştimi erkek olasılığı fazlaydı sanırım.benimkilerde tek yumurta ikizlri.seninkiler tek plasanta 2 kesedelermi?benimkiler öyleler. kaç haftalık oldular

tıbbi olarak 'monokaryonik diamniyotik' sanırım bu tek plasenta 2 kese demek:) 1 ay kadar sonra gideceğim kontrole, o zamana kadar acaba diğeri de kız olabilir mi ki diye aklımdan geçecek:34:
buralardan okudğum kadarıyla bu tek yumurta çift yumurta tahminlerinde hata olabiliyormuş

kızlar kontrolden geliyom,küçük olan kese erimiş,yok olmuş,kaşıntılı akıntım da ondanmış,ultrason görüntüm elimde,rahime yakın küçüçük bişey duruyo,eğer o keseyse,daha duruyo,ama çok küçük ve aşağıda olduğu için erimeye devam edecek,o küçüldükçe diğer kesem büyümüş,suyu muyu iyi,yeri iyi,sağlıklı bi gebelik dedi,napalım hayırlısı böyleymiş

geçmiş olsun, Allah diğerini sağlıklı bi şekilde eline almak nasip etsin

Gecmis olsun. Demek boylesi daha hayirliymis.

elifezgi tekyumura ikizi ise ya 2side kız yada 2 side erkek oluyor.benimkide tek yumurta,tek plesanta ve 2 kese canım.

Nerden anliyosunuz acaba?benim doktorum öyle bisey demedi bana henüz suan 3aylik oldu ikizlerim

doktor anlıyor biz anlayamıyoruz:) Ama demek istediğim bazen doktorlar da yanılabiliyor. bildiğim kadarıyla tek yumurta veya çift yumurta olduğuna erken aylarda karar verilebiliyor, zaman ilerledikçe bunu görmek daha da zorlaşıyormuş ( forumdan okuğum kadarıyla böyle biliyorum yanılıyor da olabilirim). bebeklerine tek yumurta denilip daha sonra cinsiyetlerinin farklı olduğu görülünce ' demek ki tek yumurta değilllermiş' denilen hamilelerde oluyor. görüces bakalım doğunca, birbirlerine benzeyecekler mi benzemeyecekler mi... benim teyzemler ikiz, biri daha sonra vefat etmiş, annemim söylediğine göre birbirine benzemiyorlarmış, eğer bu tek yumurta çift yumurta olayı da genlerle taşınıyorsa bir ihtimal benimkiler de çift yumurtadır belki de biri kızdır...:1: insanın bir oğlu olunca ikizlerinden birinin kız olmasını istiyor, tabi Allah sağlık versin hayırlısını versin öncelikle....

Benimde ikiz bebeklerim olacak Allah nasip ederse. Çift yumurta ikizleri ve şu an 18 haftaya yeni girdim. Biri kız, diğeri erkek.

Merhabalar, benim de ikizlerim olacak:4: İlk ultrasonda 1 tane gözükmüştü, (7+4 günlüktü), 2. ultrasonda (9+4) 2 tane gözüktü, dr um şok oldu, tabii biz de hem şok olduk hem de çok sevindik:) Cinsiyetleri henüz belli değil ama ben birini kız, diğerini erkek olarak hissediyorum. Bu arada ayrı yumurta ikizleri. Allah hepimizin kucağına onları sağlıkla almak nasip etsin:nazar:

Merhabalar, benim de ikizlerim olacak:4: İlk ultrasonda 1 tane gözükmüştü, (7+4 günlüktü), 2. ultrasonda (9+4) 2 tane gözüktü, dr um şok oldu, tabii biz de hem şok olduk hem de çok sevindik:) Cinsiyetleri henüz belli değil ama ben birini kız, diğerini erkek olarak hissediyorum. Bu arada ayrı yumurta ikizleri. Allah hepimizin kucağına onları sağlıkla almak nasip etsin:nazar:

hayırlı olsun canım dikkat et kendine

kızlaaarr merhaba maşallah ne kadar güzel şeyler paylaşıyorsunuz??hepinize sorum baştan beri keseler çift mi gözüktü artış oldumu yane??ben29 unda aşılama oldum..14.gün beta hcg 656 çıktı..zaten 656 yı görünce ben tahmin ettim çoğul gebelik diyee..ilk utrasonda çift kese görüldü..bu hafta ise 5keseceğim olmuşlar..böyle olup vücudunda kendiliğinden atanlar varmı??benimde babamın babası ikizmiş..torunlara geçermiş ama hiç bi kuzende olmadı velası kelam bide tedaviyle olunca keseler baayyyyaaa baayaa oldu:))haftaya gene ultrasonum varr..sanırım kalp atışlarını ortalama 7.ve8.haftalarda duymuşunuz..allahım hepimize kolaylık versin...bebeklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin...

Back
X