2011 Kasım Anneleri

:119:kızlar kaç haftada öğrendiniz cinsiyetini:119:

• 11 haftalıkken

OY: 30 7,2%
  • 12 haftalıkken

OY: 75 17,9%
  • 13 haftalıkken

OY: 38 9,1%
  • 14 haftalıkken

OY: 54 12,9%
  • 15 veya dah uzun sürede

OY: 222 53,0%

• Ankete Katılan
    419
Bugün kendi telaşımından sayfayı okuyamamıştım, şimdi gözlerim dolarak okudum hamilelik haberini alışınızı. Allah mutluluğunuzu daim etsin, sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.

Benim hikayem uzun ve yorucu.. Ama sonu güzel şükür Allah'a... Kısa (!) bir özet geçeyim :)

2006'dan beri, evlendiğimizden beri bebek istiyorduk. Hiç korunmadık, hiç de hamile kalamadım. Her ay geliyordu gelmeyesice kırmızılar ! Doktora gittik kontrole, ikimizde de sorun görünmüyordu ve sebepsiz infertilite grubuna dahil olarak tedaviye başladık, çünkü yaşım küçük değildi, beklemek istemiyordum. Yumurta takipleriyle başladık, sonra rahim filmi çekindim, tüpler açıktı, peşine aşılama yapıldı, tutmadı. Eşimin değerleri normaldi, benim hormon değerlerim öyle. Ta ki bi adetin 3.günü FSH'ımın yükselmeye başladığını görene kadar. Erken menopoz riskim vardı ve benim vakit kaybetme lüksüm kalmamıştı. Hemen araştırdım ve Ankara'da bir Tüp Bebek merkezinde tedaviye başladık. İlkinde yumurtalarım erken çatladığı için onca emek, günlerce iğneler, gidip gelmeler boşa gitti, transfer aşamasına gelemeden iptal oldu. 2.ye bikaç ay sonra başladık, yine iğneler, hormonlar, yumurta toplama derken transfer edilen 1 tanecik yumurtam tutmadı. Her negatif sonuçtan sonra önce dibe vurup, sonra toplarlanıp bi sonraki tedavinin planını yapıyordum. Tabi bu maddiyat işi, işyerinden izin ayarlamam lazım, zordu yani. Krediyse kredi hiiç gözümde yoktu, yeterki sonu güzel olsun dedik hep. Sonra 2009da tüpten sonra ilk kez kendiliğinden hamile kaldım ama çok kısa sürdü sevincimiz, bi gece kanama, düşük ve kürtaj. Hatırlamak bile istemiyorum, Allah kimseye yaşatmasın. Bi umut olmuştu hamile kalabildiğimi bilmek. Aylar sürdü toparlanmam ve bu kez İstanbul'da araştırdığım bi merkeze gittim. Önce histereskopi yapıldı, rahim temiz çıktı. Genetik tahliller yapıldı, kan pıhtılaşması çıktı, iğne kullanacaktım. Neyse sonra tedaviye başladık, iyi de gitti. İlk kez 2 tane transfer edilebildi, çok da umutluydum o sefer, ama maalesef nasip değilmiş. Sonrasında hormonlarım sapıttı, FSH, prolaktin ne varsa fırladı. Ben ağlama nöbetleri eşliğinde son umudum olan otlara, çöplere sardım. Civan perçemleri, aslanperçemleri. Zıkkımın kökü var, kaynat iyi geliyo deseler onu da yapacaktım yani ! Bitkisel tedaviler denedim, yumurtalarım gittikçe azalıyordu, ne kadar vaktimin kaldığını bilmiyordum. Sonra artık bi kez de burda deneyelim dedik. Samsun'da kendi dr.um tüp bebek sertifikası almıştı. Evde daha rahat, stressiz bi tedavi geçirdim. En azından evden 15 günlüğüne biyere gidip, günlerce bi odanın içinde yatarak bekleyip, psikolojimi bozmyacaktım. Ki tüp bebek tedavisi görenler bilir, en zoru o 12 bekleme süresidir, belirti arama, bulamama, yine olmadı diye dibe vurma ! Neyse Samsun'daki tedavim de maalesef tutmadı, olmadı ve ben artık umutlarımın bittiği yerdeydim. Ve artık herhangi bi B planım yoktu. Eşimle hayırlısı böyleymiş dedik içimiz yana yana. Ben ne FSH baktırdım son negatifi gördükten sonra, ne bişey yaptım. Ankara'ya bi arkadaşın düğününe gidecektik, bir gün önce eczaneye troid ilacımı almaya girdiğimde şeytan dürttü ve bi de idrar testi aldım. Ertesi sabah yola çıkmadan yaparım diye düşündüm. Sabah kalktığımda gün ışımamıştı ve ben ilk idrarla yapmam gerekiyor diye bi gözüm açık bi gözüm kapalı yaptım testi, sadece 1 günlük gecikmem vardı. Ki tedavi sonrası düzen şaşar hep. Bi kaç dk sonra belirsiz bi çizgi, afallayan ve eliayağı titreyen ben, eşimi burda bi çizgi mi var diye uyandırdım. Test yapacağımdan bile haberi olmayan eşim ne çizgisi hayatım ya sabah sabah derken muhtemelen kafayı yediğimi düşünüyordu ! aa evet var bişiy burda dedi ve biz hastaneye kan testine koştuk. Çok şükür orda tescillendi sonucumuz ve gözyaşlarına boğulduk zaten. O günden beri hala inanamıyorum hamile olduğuma :) Nasıl şükredeceğimi bilemiyorum mucizemin benimle oluşuna. Gözümde öyle biyere koymuşum ki, ulaşılamaz geliyordu bana hamilelik.. Bitti sandığımız yerde Rabbim ne güzel kapılar açıyormuş meğer. İnşallah sağlıkla kucağımıza almak da nasip olur... Çok meşaketli yoıllardan geçtik kızıma ulaşmak için, Rabbim hiç ummadığımız anda gönderdi mucizesini.. Tek duam dileğim sevincimiz daim olsun.. Ömrüm senin olsun kızım, sağlıkla gel inşallah...

Canim birden bu kadar yüklenme bence sonra sen ve bebisin zorlanirsiniz,bi gün temizligini yapsaydin bi gün carsi islerini görseydin.

Kizlar bugün kizimin dogumgünü var ve 3 yasini dolduracak benim sirinem.Yarin anaokulunda ufak bir kutlama yapilacakmis,gerci biz gidemiyoruz fotografta cekemiyoruz ama olsun.Kek ve pogaca yaptim umarim begenirler.pastada gitmiyormus cocuklar rahat yiyemez diye.Neyse bizde artik evde kutlariz pastayla.(internetten anneanneyle,babaanneyle,birde teyzemizle 3 kere pasta üfleyip söndürürüz ondan sonra yeriz artik)

İyi geceler arkadaşlar. Acil yardıma ihtiyacım var konunuzla çok alakası yok ama sizleri tecrübeli gördüğüm için size sormak istedim. Sizi meşgul etmiş olabilirim kusuruma bakmayın2 gün önce adet olmam gerekiyordu ama olmadım.Bu ay eşimle korunmadık da.Adete 1 hafta kala kasıklarım ağrımaya başladı. Halen devam ediyor.Sanki adet olacakmışım gibi sancı oluyor ama adet olmadım.Biraz önce tuvalete gittim beyaz akıntıyla beraber kırmızı bişey gördüm.Yani beyaz akıntının içinde ama ondan ayrı duruyordu damar gibi.Sonrasında da koyu krem bir iki damla geldi o kadar.Son 3 gündür test yapıyorum çizgi yok.Ama bu sabah yaptığımda öyle belirli belirsiz bişey çıktı.Tabi güvenemiyorum testlere.Sağlık ocağına gittim kan tahlili için ama daha erkenmiş 10 gün geçsin sonra gel dediler.Açıkçası çok sancım olduğu için her an adet olurum diye büyük hastaneye gitmedim.Zaten ilçede oturuyorum gitsem bile 2 günü bulur.Neyse çok uzattım galiba:26:Sormak istediğim gebelikte sancı olurmuş ama sizler tecrübe ettiğiniz için bilirsiniz adet sancısı gibi mi olur değişik mi?Yani benim durumuma nasıl bi yorum yaparsınız.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

hayırlı olsun canım..sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin Allahım..

Günaydın duygusal karılar
dün gece sol kasığımda bir sancıyla uyandım aha dedim sanırım doğuruyorum ama kocam yok yanımda,hay dedim natosu batsın,kımıldayamıyorumda,anamlarada haber verip korkutmak istemedim...tırsık bi şekilde kendimi dinleyeyim dedim önce uzandım geri...sonra yavaşça kalktım çişimi yapayım dedim bide mabata bakarız ne var ne yok,baktım orda asayiş berkemal,meğer gazım sıkışmışsaldım rahatladım

canımmm her şeyinn hayırlıısıı yüce rabbim nelere kadirr uğraşmışsınn ama hediyende çookk güzellll allahımm tüm isteyenlere evlatt nasip etsinnn onun o içerdeki hareketleriii bir tekmesii ömre bedelll hele anne dedğini duyduğumuzdaaa kimbilir neler hissedeceğizzz kızımaa resmen aşığımmmm delicesineee minik prensesimm benimmm inşallah yavrularımızıı kucağımızaa sağlıkla alırızz bende cumartesi doktora gideceğimmm 1,5 ay oldu gitmeyeli doktora inşallah herşey yolundadırr..

Herkese günaydın kızlar :)))
master ağlattın ya sabah sabah Rabbim çok büyük sağlıkla inşaallah kucağımıza alalım bebişlerimizi

dün doktoruma gittim malum kasılmalarım doktorda da tam ultrasonla kızıma bakarken oldu oldu hemen takibe aldı
çok şükür yalancı kasılmalarmış ama biraz sık olması doktoruda endişelendirdi
yatak istirahtı ve bol su artık yürüyüş falan yok dedi
eğer 1 saat içinde 5ten fazla kasılma hissedersen hemen ara dedi
doğuma kadar dinlenicez kızımla artık buna şükür
kontroller 2 haftada bire düştü...
bizden haberler böyle teyzeleri :)

Günaydın gebeş hatunlar,
Dün bebişimizin yatağını kurduk yanı başımıza süsledik stickerlar falan yatağa bakarak hayaller kurarak uyumuşum
Gece de hemen rüya tabi, topicin ilk bebesini ben doğuruyomuşum normal doğum yaptığımı gördüm gayet de kolaydı ohh ne kolaymış diye size anlatıyodum
Benim bebiş çıkarken çamur içinde çıkıyodu ama illa sapıtık bi şey görcez ya
hamile kalma hikayelerini okuyunca çoğumuzun zorluklar çekerek bugünlere geldiğimizi okudum o yüzden nazar değmesin kasım annelerine
GÜzel bi gün olsun...

selam annelerim...

gece kasıgıma ve sırtıma gıren agrıları saymazsak nıspeten ıyı bı geceydı,uyur uyanık ıdare edıyoruz eee ... hıc uzulmuyorum uyuyamadıgıma cunku alısıyo vucudumuz,cok sukur Rabbıme. cok agırlastm artık gunlerım yaklastı hıssedıyorum ay yavruma kavusucam ne guzel hayaller kuruyorum... ama hayallerımde o hep aglıyo bn hep susturmaya calısıyorum manyak bı annemıyım neyım? ıyı gunler hepınızee

günaydın panpişler

agzım yuzum şiş vaziyette uyandım bugunde.dün fal baktırdım normal doğum yapacakmısım doğumumda kolay olacakmış. işimiz fallara kaldı :))

yedin kızz askerliğiiiiiiiiiii

herkesin hikayesi çok duygulu... tek çizgiyi görüp gözyaşı döktüğümüzden daha çok çocuklarımızın güzel günlerinde sevinç gözyaşları dökeriz inş... Rabbim acılarını göstermesin...

aman brimizde doğru düzgün rüya görsek şaşırıcam zaten. benim saçma rüyalar uğramıy bu ara çok şkür.. nefes almakta zorluk çekiyorum ben çok fenayım...

cnm sana öyle gelmiyor aynı şekilde yılladır gebe gibi hissediyrm ne geçmezmş günler.hergn takvime çizik atıyom şafak bekler gibi.inşallah 38.hafta da kucağıma sağlıcakla alırım. heycandan sabırsızlıktan 40 ın dolmasını bekleyemiym.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa çizelgeme bakın ne şirin.. çok teşekkürler trawma çookkk... ne tatlı bi oğlan bu.. ya oğluşumu istiyom ben artık.. sarılmak, öpmek, koklamak...
günlerimiz aynı senınle.

gözlerim dolarak okudum.Allah hepimize sevdiklerimize ve bebeklerimize sağlıklı ömürler versin

bende sendenım.2008 de evlendık. doguda çallışıyorduk dokor hastane sıkıntı olur dıye düşünmedik.batıya geldık. eşim gecen eylülde bende ocakta geldim bu süre içinde ayrı kalmak zorunda kaldık tayınım cıkmadı falan.ocakta denemeye başladık ama ihtimalin en yuksek oldugu yumurtlama dönemınde ara tatıl oldu ve bız memleketlere orda da en verımlı dönemım halıyle boş geçti.şubatta devam ettik.ben zamanını tam olarak bılmıyorum ama nete göre 25 subatta hamıle kalmışım sat 11 şubat. silik ıkıncı cızgıyı görünce hastaneye gıttık bızde.10 marttı hiç unutmam.

az kaldı ışıl be
hele bısı dıcem hemoroıd olan senmıydın pısluk,
nasıl caresıne bakıyon doktor ılac neyın verdımı guww
ben cok fenayım kac gundur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…